Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הצפרדע הירוקה - סיטרואן GSA

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4007 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ברכב זה המטרה היא תיחזוק ושמירה על הקיים ולא שיפוץ מקיף.

בשביל שיחזור מקיף יש את הסטיישן :-P

מה קורה איתה ד"א?

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תגובות 123
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היי שביט,

גם שם ישנה התקדמות.

אני בשלב הקמה לתחייה של המנוע לאחר שנות תרדמת.

השבוע נרכשה משאבת דלק חדשה.

אם נעבור משיכה זו נחליף בובות ונבדוק את המערכת ההידראולית.

כל שלב דורש את התשומת לב שלו גם במצבים שלא נתקלים בבעיות חריגות (ויש כאלו לא מעט).

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?182512-%D7%A1%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%9F-GSA-%D7%A9%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A5/page24

אעדכן בקרוב.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום,

לקראת ההכנה לטסט מערכת ההיגוי דורשת גם היא תשומת לב.

מחפש זרוע ציריה ימין ושמאל וגם את התפוח המתחבר לראש הזרוע.

תודה,

עודד

054-2000623

images.jpeg

images-1.jpeg

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שאלה למביני עניין -

עם הפעלת הרכב נדחס שמן ה LHM מהצובר באמצעות משאבת השמן אל ה HEIGHT CORRECTOR (מייצב הגובה) וממנו אל תוך הצילינדר, דבר שגורם לרכב להתרומם.

דחיסת השמן לצילינדר מפסיקה כאשר מתקבל נקודת איזון במייצב הגובה ואז הווסת נסגר ולא מאפשר זרימה נוספת.

תפקיד המייצב לשמור על גובה קבוע כאשר השינוי הוא קבלדוגמא כאשר מעמיסים משקל על הרכב, הרכב יורד במעט, מייצב הגובה מזהה שהיחס שבין זרוע המתלה לסרן השתנה ובהתאם פותח את הווסת ושמן נוסף נדחס פנימה, מביא לעליית הרכב ומושג איזון חדש והזרימה מופסקת.

כאשר השינוי בגובה אינו קבוע ומתייחס לשינויים מהירים (לדוגמא בזמן נסיעה), מייצב הגובה לא נכנס לפעולה באמצעות המנגנון הפנימי שלו שמונע פתיחת הווסת והזרמה/שחרור נוזל הידראולי לצילינדר.

שתי שאלות -

1. לאחר התנעת הרכב וקבלת הגובה הרגיל - כאשר ווסת מייצב הגובה נמצא בנקודת איזון - שבה אין זרימה כלל לאף כיוון - 

כאשר מכבים את הרכב לוקח בד"כ מספר שעות עד שהמערכת מאבדת לחץ והשמן חוזר לצובר.

לא ברור לי כיצד הוא מצליח לחזור אם הווסת סגור ולא מאפשר זרימה.

אצלי לאחר כיבוי המנוע - הרכב לא יורד והמערכת עדיין דחוסה ב LHM (בשני הסרנים)

מנסה להבין מה מקור הבעיה.

2. שאלה קצת יותר מורכבת - לא ברור לי אופן הפעולה של מייצב הגובה שלא מאפשר זרימה עם שינויים שאינם קבועים.

attachment.png

פורסם
שאלה למביני עניין -

עם הפעלת הרכב נדחס שמן ה LHM מהצובר באמצעות משאבת השמן אל ה HEIGHT CORRECTOR (מייצב הגובה) וממנו אל תוך הצילינדר, דבר שגורם לרכב להתרומם.

דחיסת השמן לצילינדר מפסיקה כאשר מתקבל נקודת איזון במייצב הגובה ואז הווסת נסגר ולא מאפשר זרימה נוספת.

תפקיד המייצב לשמור על גובה קבוע כאשר השינוי הוא קבלדוגמא כאשר מעמיסים משקל על הרכב, הרכב יורד במעט, מייצב הגובה מזהה שהיחס שבין זרוע המתלה לסרן השתנה ובהתאם פותח את הווסת ושמן נוסף נדחס פנימה, מביא לעליית הרכב ומושג איזון חדש והזרימה מופסקת.

כאשר השינוי בגובה אינו קבוע ומתייחס לשינויים מהירים (לדוגמא בזמן נסיעה), מייצב הגובה לא נכנס לפעולה באמצעות המנגנון הפנימי שלו שמונע פתיחת הווסת והזרמה/שחרור נוזל הידראולי לצילינדר.

שתי שאלות -

1. לאחר התנעת הרכב וקבלת הגובה הרגיל - כאשר ווסת מייצב הגובה נמצא בנקודת איזון - שבה אין זרימה כלל לאף כיוון -

כאשר מכבים את הרכב לוקח בד"כ מספר שעות עד שהמערכת מאבדת לחץ והשמן חוזר לצובר.

לא ברור לי כיצד הוא מצליח לחזור אם הווסת סגור ולא מאפשר זרימה.

אצלי לאחר כיבוי המנוע - הרכב לא יורד והמערכת עדיין דחוסה ב LHM (בשני הסרנים)

מנסה להבין מה מקור הבעיה.

2. שאלה קצת יותר מורכבת - לא ברור לי אופן הפעולה של מייצב הגובה שלא מאפשר זרימה עם שינויים שאינם קבועים.

בדוק דוא"ל :-)

פורסם

כשאתה מזכיר שינויים לא קבועיים, ההגדרה היותר מדויקת הינה תנודות - להבדיק משקיעה קבועה של המרכב.

אם הסקיצה שצירפת זה התיאור המלא של הווסת, אז במעבר על מהמורה או גל בדרך, התנודה של המרכב מאופיינת על ידי עליה וירידה לסירוגין. הווסת אינו מונע זרימה של הנוזל ההידראולי לתוך הקפיצים, אלא פשוט דוחס ומשחרר את הנוזל בהתאם לשלב בתנודה, באופן שמביא את הרכב למצב הנומינלי כמה שיותר מהר.

לדוגמא - אם עלית על מהמורה, התגובה הראשונה של המתלה היא להתכווץ. פעולה זו גורמת לווסת להזרים יותר נוזל בלחץ ולנסות להרים את הרכב חזרה, אחרי שהרכב עובר את נקודת שיווי המשקל, הווסת יזהה שהרכב "גבוה מדי" ויתחיל לשחרר לחץ, וכך חוזר חלילה, עד לסיום התנודות וחזרת הרכב לגובה הנומינלי שלו לפי המשקל לפני המהמורה.

זה קצת גס ואני מניח שיש עוד מנגנוני שיכוך בתהליך, אבל כך זה נראה מהתרשים.

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם

זה שהרכב לא יורד כשאתה מכבה אותו זה סימן טוב שמעיד על איכות המערכת ההידראולית. כמעט בלתי אפשרי לדעת איפה בדיוק אובד הלחץ. כשהמערכת תקינה היא יכולה להחזיק לחץ גם שלשה ימים. אבל בסופו של דבר הלחץ יורד.

אריה

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

[quote=

הרכב אמור לרדת למצב נמוך תוך מספר שעות.

אני מניח שלחץ לאורך זמן ארוך יכול לפגוע בטיב הבומבות.

ירידת הלחץ לפי הבנתי באמצעות זרימת נוזל הידראוטלי מהבומבות בדרכם לצובר דרך הקורקטור (וסת הגובה) שגם במצב סגור מאשר דליפה איטית.

בקורקטור אין גומיות או אטמים וכל הסיכוך מבוצע על ידי השמן שנע סביב פנימה.

פורסם

לאחר חיפוש זרועות הגה ובול ג'וינט ים תואמים ללא הצלחה, הוזמנו החלקים מחו"ל.

הזמנה (לא בפעם הראשונה) בוצעה מאתר Der Fransoze הגרמני, שמחבב את כלי הרכב הצרפתים.

עקב טעות של הספק בשל קידוד שגוי, הגיעו שתי זרועות של אותו הצד.

שלחתי מייל עדין בליווית תמונות והמלצתי שיעברו על הקידודים לטובת הלקוח הבא.

שאלו אם השגתי את החלק. עניתי בלאו. הודיעו מייד כי החלק נשלח והוא בדרכו אלי ללא צורך בהחזרת הפריט הכפול.

גרמנים. אמרתי ?

20140821_205648.jpg

20140821_205635.jpg

פורסם

נחזור קצת לפחחות שגוזלת זמן יקר אבל הכרחי.

הייתה לי דלת נהג יפה.

דרדור הרכב אחורנית ללא ברקסים וללא הנדברקס כאשר הדלת פתוחה וכאשר עמוד ברזל בדרך - התוצאה הרסנית.

התקפלה עד מאוד - ניזוקה ללא תקנה.

באדיבות חבר פורום יקר, נתן לי דלת מרכב תורם.

לצערי הדלת הנתרמת נמצאה כ כזו שדורשת לא מעט עבודה.

עיניכם הרואות.

לראשונה נתקלתי בתופעה של עיוותי פח כתוצאה מריתוך משטחי פח גדולים.

ניתן במידה מסוימת להקטין את התופעה על ידי יצירת שוליים לחלקי הפח המטולאים.

20140924_130144.jpg

20140924_125428.jpg

20140924_101437.jpg

20140723_170020.jpg

20140715_150853.jpg

20140715_150848.jpg

20140715_150836.jpg

20140715_150824.jpg

פורסם

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

• תוכן חדש...