Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

קראתי פה בפורום על כך שצריך לשים במזדה 323 "מים ירוקים", ולא מים רגילים.

מישהו מוכן להסביר לי בבקשה למה הכוונה? על אלו מים מדובר, איפה צריך לשים אותם, מה שמים בדרך כלל במכוניות, ומה המשמעות של מים ירוקים?

תודה!

פורסם

מדובר בנוזל קירור ייעודי שמורכב בדרך כלל מ...מים עם תוספים.

התפקידים שלו הם למנוע קורוזיה במנוע, להעלות את נקודת הרתיחה וכו'.

לכל חברה יש נוזל קירור מומלץ לרכבים שלה ויש גם נוזלי קירור ג'נריים שחלקם טובים וחלקם פחות.

מאוד לא מומלץ להשתמש במים רגילים, מזוקקים, או כבדים.

אם תערוך חיפוש תמצא דיונים רבים בנושא.

פורסם

אם אני לא טועה, המלצות היבואן לרכבך הוא נוזל מסוג דלקול (ניתן למצוא באוטו-דיפו). אני משתמש בנוזל מסוג PRESTONE.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

לפני כשמונה חודשים הוחלפו אצלי המים הירוקים ברדיאטור, ומאז אם יש צורך (לעתים רחוקות בלבד) אני מוסיף אך ורק מים ירוקים. בשבועות האחרונים שמתי לב שהמים במיכל העיבוי וגם ברדיאטור עצמו איבדו את הצבע הירוק והפכו להיות "שקופים".

האם זו תופעה שגרתית?

תודה!

מעונין לקנות סיויק או קורולה שנים 1996-1999:idea:

פורסם

הם לא הפכו לשקופים ,הם פשוט יתערבבו עם המים שיש לך בתוך המנוע (המים לא נמצאים רק ברדיאטור) ובנוסף למים הרגילים שהיו לך במנוע בטח הם יתערבבו גם עם חלודה וקורוזיה שב99 אחוז יש לך במנוע ..

JDM :twisted:

פורסם
הם לא הפכו לשקופים ,הם פשוט יתערבבו עם המים שיש לך בתוך המנוע (המים לא נמצאים רק ברדיאטור) ובנוסף למים הרגילים שהיו לך במנוע בטח הם יתערבבו גם עם חלודה וקורוזיה שב99 אחוז יש לך במנוע ..
תודה לך.

מעונין לקנות סיויק או קורולה שנים 1996-1999:idea:

פורסם

מאוד לא מומלץ להשתמש במים רגילים, מזוקקים, או כבדים.

אם תערוך חיפוש תמצא דיונים רבים בנושא.

לא מצאתי תשובה חד משמעית. ברור שמים רגילים לא טובים למנוע. מדוע מים מזוקקים לא טובים? הרי בסופו של דבר המים הירוקים הינם מזוקקים עם כמה תוספות (הירוק הוא אנטי פריז שלא ממש צריך בארץ) ... או שלא?

פורסם
לא מצאתי תשובה חד משמעית. ברור שמים רגילים לא טובים למנוע. מדוע מים מזוקקים לא טובים? הרי בסופו של דבר המים הירוקים הינם מזוקקים עם כמה תוספות (הירוק הוא אנטי פריז שלא ממש צריך בארץ) ... או שלא?

נכון, קפיאה של נוזל הקירור היא תופעה לא כל כך נפוצה בארץ.

אבל שאר התפקידים של נוזל הקירור הייעודי חשובים הרבה יותר. הדבר החשוב ביותר הוא שהנוזל אינו גורם לקורוזיה כמו שמים גורמים.

במנועי אלומיניום שבהם לא התשמשו בנוזל קירור אלא במים, מעברי המים פשוט נאכלים עם הזמן. כשפותחים ראש של מנוע כזה אפשר לראות את זה בקלות - המעברים פשוט אכולים. זו דרך די פשוטה להרוס מנוע.

תפקיד נוסף הוא העלאת טמפרטורת הרתיחה - עוד דבר שעוזר למנוע להמשיך לחיות במקרה של התחממות. במים רגילים, אפילו במערכת מדוחסת, בטמפרטורה מסויימת תתחיל רתיחה, ובבת אחת מערכת הקירור תהפוך ללא יעילה והופ הלך מנוע. בנוזל קירור ייעודי טמפרטורת הרתיחה גבוהה יותר, כך שגם במקרה הלא נעים של התחממות, תקבל עוד זמן חסד קצרצר לפני שההרס מתחיל. זאת אומרת שאם כתוצאה מתקלה כל שהיא התחמם לך הרכב - אם השתמשת בנוזל קירור, הסיכוי שהרסת מנוע קצת נמוך יותר.

ואגב, נוזל קירור הוא לא דבר כל כך יקר. אז במערכת תקינה בה לא צריך להוסיף נוזל, שווה פעם בשנתיים להשקיע את עלותו של חצי מיכל דלק בנוזל קירור שמאריך את חייו של המנוע - לא?

פורסם

ואגב, נוזל קירור הוא לא דבר כל כך יקר. אז במערכת תקינה בה לא צריך להוסיף נוזל, שווה פעם בשנתיים להשקיע את עלותו של חצי מיכל דלק בנוזל קירור שמאריך את חייו של המנוע - לא?

זאת אומרת שכאשר בתחנת הדלק בודקים לי "שמן-מים", אז בממוצע צריכים לשים לי מים חדשים פעם בשנתיים? האם הבנתי נכון?

פורסם
זאת אומרת שכאשר בתחנת הדלק בודקים לי "שמן-מים", אז בממוצע צריכים לשים לי מים חדשים פעם בשנתיים? האם הבנתי נכון?

לא. לא הבהרתי את עצמי.

קודם כל - שלא יבדקו לך בתחנת דלק שמן-מים. מדידת השמן היא לא מדוייקת ופתיחה של פתח המים כשהמנוע חם היא לא מומלצת.

ולעניין - נוזל קירור מוסיפים בכל פעם שחסר קצת ולא כל שנתיים. יש מנועים במצב טוב שבהם כמעט ואין פחת של נוזל, ויש מנועים גוססים שצריכים מילוי כל כמה מאות קילומטרים. בכל מקרה - רמת הנוזל צריכה להיות נאותה תמיד.

פעם ב... נאמר פעם בשנתיים, שווה "לרענן" את נוזל הקירור - כלומר לרוקן את הנוזל הישן ולמלא בחדש.

פורסם

הסיבה שמומלץ להחליף מים ירוקים כל שנתייים היא משום שהחומרים הפעילים בנוזל מאבדים מהיעילות שלהם עם הזמן.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

• תוכן חדש...