Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום כשסדרתי את האוטו עם המוסכניק שלי, דברתי איתו קצת בנושא הספקים במכוניות, ואז הוא אמר לי בשליפהשכל נתוני ההספקים המוצהרים הם הספקי בלימה בלבד, ואינם בהכרח קשורים לכוח ולתאוצה של האוטו.

לדעתו זה רק טריק שיווקי כדי לגרום לציבור להעריך את המכוניות יותר כחזקות מאד, ע"י כך שלא קוראים את האותיות הקטנות, אני אסביר: לדוגמא באוטו שלו (דודג' ישנה 7 ליטר חזקה ביותר) הוא אמר לי שיש באמת רק בערך 30 כ"ס תאוצה, אמנם הספק הבלימה הוא באמת גבוה כמו שניתן לשער (נתוני יצרן של מעל ל100 מן הסתם). באוטו שלי הנתון המוצהר הוא 140 כ"ס, ושוב הוא אומר שזהו הספק בלימה וההספק האמיתי גם צנום ביותר, זאת משום שאף יצרן לא יפרסם את האוטו כבעל 30 כ"ס ויקווה שיתענינו בו...

כשחושבים על זה הוא די צודק, כי ממש אין מצב שמנועים כמו קנים יפיקו כוח כה גדול... (תחשבו לבד כמה ק"ג בשניה יכול להרים מנוע בעל כוח של 140 כ"ס בתאוריה, באמת נשמע מופרז...).

אשמח לשמוע הארות והסברים בנושא.

וגם התאכזבויות של חברי הפורום ממנועיהם החלשים לכאורה :twisted:

פורסם

אז הוא צדק :shock:

כל הכוח הזה הכל אשליה? כל הפולחן לסופרקארס ודראג רייסרס- הכוח שמוצג הוא רק אמצעי לסנוור והתלהבות שוא :(

למרות ש... בעצם מישהו מוכן לתת לי הסבר בערך מה זה אומר :? , וכיצד אני כן יכול להעריך כוח של מכונית, כפי שמתבטא בתאוצות, ומהירויות סופיות? האם מגדירים כוח ע"פ המומנט, למרות שהמומנט עצמו גם מושפע מהכ"ס והוא כפולה שלו... בכל מקרה אני מבולבל!

פורסם

לא צדק ולא בטיח .

ההספקים שהיצרנים מעידים עליהם הם חישוב של מומנט המנוע והסל"ד בו הוא יכול לעבוד.

הנתון המדיד יותר הוא המומנט, קרא את זה http://www.netcar.co.il/magazin/milon.asp#14.

אם המוסכניק שלך מתעקש, אפשר להראות לו מה מנוע קטן (S2000 למשל) עם קצת טכנלוגיה יכול לעשות ל 7 ליטר שלו.

פורסם

האמת סיפרתי לו על הs2000 ועל הסל"דים בהם היא עובדת, אבל בכל זאת, זה נשמע מטורף כזו עוצמה אדירה בגוף קטן כל כך, כשמדברים על אנרגיה מכאנית ולא גרעינית או משהו כזה...

פורסם
האמת סיפרתי לו על הs2000 ועל הסל"דים בהם היא עובדת, אבל בכל זאת, זה נשמע מטורף כזו עוצמה אדירה בגוף קטן כל כך, כשמדברים על אנרגיה מכאנית ולא גרעינית או משהו כזה...
המנוע של ההונדה בנוי מאורניום מאושר (הוא מאושר עד הגג ...) ומזה נובע כוחו הבלתי נדלה.

בזמנו פיתחו מנוע דומה בעל הספק כפול ובחצי הנפח אבל אז קרה אסון צ'רנוביל והמהנדס הראשי של הפרוייקט גידל עוד מצח ולא הצליח להשלים את המש"ל בנוסחה. :nono:

פורסם

לפי מה שהבנתי קוראים לזה כוחות סוס לבלימה משום שהדרך למדוד אותו היא ע"י בלימה של המנוע (ע"י הגלגלים לדוג') וכך ניתן לחשב את הכוח. הוא בעצם שווה לכוח של הבלימה שהמכשיר שמודד הספק מפעיל.

יובל.

פורסם

יש לך מוסכניק שיודע להחליף ברגים ולא יותר מזה!

אני יכול להראות לך דברים הרבה יותר קטנים שמוציאים יותר כוח אם תבוא לבסיס שלי.

נראה לך באמת ששלושים כ"ס מסוגלים להביא מכונית ששוקלת מעל לטון למהירות של 100 קמ"ש???

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

• תוכן חדש...