Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ ברכישת רכב עד 8K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

רציתי להתחדש ברכב משנתון יותר חדש בסביבות שנת 2000-2002 תקציבי הוא עד 8K ושהרכב יהיה ידני

לאחר שחרשתי את מודעות המכירה ואת הפורום המדהים הזה לברר לגבי רכבים בעיות ומחלות

עלו לפניי שני הצעות:

1.רנו קליאו B שנתון 2001-2002 מנוע 16V (אם אפשר פירוט לגביו לא עלה לי הרבה מידע עליו בחיפושים)

2.פיג'ו 206 שנתון 2000 (מכירה של הפיג'ו גבוה יותר ואינני יודע למה)

מה שחשוב לי ברכב זה:

לא להיות כל היום במוסך!!!

1.אבזור (אם אפשר פירוט לגבי שני הרכבים הללו)

2.אמינות יחסית

3.מחירי טיפולים זולים

4.שוק

5.כוח שממש היה לי חסר בפונטו 98 75 כ"ס שהייתה לי.

6. גיר ידני

תקציב עד 8K

תודה לכולם!!:lol:

פורד מונדיאו בורח מהטראומה של הפונטו הקסם שבמכוניות!!!

פורד פוקוס מנוע 2.0 אוטו מצויין חלום של אוטו!!!

אני החלטתי פורד זה הרכב שילוו אותי כל החיים!!!

פורסם

אמינות רכב ישן בעיקר תלויה באופן בו הרכב טופל במשך השנים, כך שרכב עם הסטוריית טיפולים מפורטטת ומסודרת יכול להיות עדיף מרכב מדגם אמין יותר אך פחות שמור.

ובכ״ז, מההיכרות שלי עם 206 של חבר, אמינות זה לא הצד החזק של הרכב המון תקלות חשמל, מסתבר שהן די מוכרות׃ חום מנוע עולה ויורד בחדות, טורים לא עובדים זה רק על קצה המזלג.

את הרנו אני פחות מכיר.

שאלה, למה שלא תמשיך עם פונטו מתקדמת יותר כמו ספייס סה״כ אתה מכיר מקרוב את הדגם?

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

שאלה, למה שלא תמשיך עם פונטו מתקדמת יותר כמו ספייס סה״כ אתה מכיר מקרוב את הדגם?

הפיאט פונטו מבחינתי איך נגיד את זה "אוטו גרוע" יש לו הרבה תקלות קטנות גדולות אבל זולות היא חלשה משמעותית מהרנו קליאו B

וגם אם הייתי רוצה הייתי לוקח את הדגם 80 כ"ס ELX אבל הוא לא נכנס בתקציב וגם כן גם הוא מאוד בעייתי.

פורסם

קודם כול הדבר הכי חשוב לדעתי בקניית רכב כזה היא לא להקשיב לסטיגמות ולא לשלול רכבים.

למצוא רכב ישן ומטופל זה לא פשוט לכן ככול שתרחיב את החיפוש שלך ככה יהיה טוב יותר.

מצד שני כדאי להתמקד על סגמנט מסוים כמו שעשית- קטנות ידניות.

לגבי הרנו אין לי נסיון עם הקליאו יש לי נסיון עם מגאנים.

דבר אחד שאני יכול להגיד בוודאות על רנו זה שהמנועים שלהם אמינים ולנו מעולם לא עשו שום בעיה.

הרכב גם יחסית בטוח, והמחירון שלו די בריצפה ככה שאם תמצא רכב טוב כזה הייתי קונה אותו.

מה שהכי חשוב הוא כשאתה מוצא רכב שעושה רושם של רכב שטופל הוא לקחת אותו לבדיקה במוסך שאתה סומך עליו ב100 אחוז ושמכיר את הרכב מצויין ולקבל חוות דעת.

אל תישכח להשאיר סכום יפה בצד ליישור קו, אני קניתי רכב ב5000 שקל והוא מיד נכנס למוסך והושקע בו 2500 שקלים.

בנתיים במשך שנה וחצי ו15 אלף ק"מ אני נהנה משקט מוחלט.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

לרנו יש מוניטין אמינות גרוע מאוד, בעיות חשמל וכו', אני בטוח שרכב שטופל טוב לא יסבול מבעיות אמינות, אני גם בטוח שמי שקונה רכב בסכום כזה לא מתחזק אותו במעבר לתחזוקת שבר, אז הייתי מוותר על רנו ישנה.

ספייס בסכום כזה אפשר למצוא אבל מהדגמים הפחות מאובזרים, גם אם תמצא elx ואתה לא, אז 80 כ"ס שהיא מציעה לעומת ה75 כ"ס שהרכב שלך מציע לא יהוו הבדל מורגש בכלל.

בוא נצא מנקודת הנחה שרכב בתקציב כזה כנראה שמצבו לא מזהיר, אז דבר ראשון אומנם שאני בעד לפסול רכב צרפתי אל תיקח את זה ככלל כי אם תמצא אחת שמורה היא שווה, אז דבר ראשון תחפש רכב שתוחזק טוב כי המוניטין לא עוזר בכלום אחרי כל מה שהרכבים האלו עברו בחיים.

דבר שני, איבזור, יותר חשמל ברכב יותר מה שיתקלקל, חפש רכב הכי פחות מאובזר, שחלון חשמל יתקלקל לך זה או להשקיע מאות שקלים בתיקונו או לסבול מחלון סגור, שהגה חשמלי\כוח יתקלקל זה יעלה הון תועפות לסדר, מבחינת איבזור אם יהיה מזגן פועל זה נס, וגם אם מזגן מתקלקל אז הוא לא יעצור מהרכב לנסוע, אז חוק מספר 2, רכב מאובזר חשמלית=מתכון לצרות.

דבר שלישי, אתה לא מזכיר רצון בהנאה מנהיגה, אלא רצון בכוח, כרגע יש לך 75 כ"ס ככה שעל מנת שתרגיש שיש לך יותר כוח בגלגלים אתה צריחך לפחות רכב שהגיע עם 100 כ"ס או לפחות מנוע 1.6 ומעלה, רכבים כאלה יהיו יותר יקרים לתחזוקה מבחינת דלק וכו', וכנראה שלא תמצא הרבה רכבים שיש להם את הכוח הזה.

הבעיות הקטנות האלה שיש לך בפיאט, זה באמת סביר לשנתון הרכב, אין אמינות מוחלטת ברכב ישן, שאתה מצפה לזה אתה מתאכזב, וזאת הסיבה שאתה מאוכזב.

אז דבר ראשון, אל תצפה למצוא רכב שיכלול את כל מה שאתה מחפש, אין כזה.

לדעתי, דוד ממועדון פיאט הציע לך 106 xsi, אני חושב שכרגע זה הרכב היחיד שעוד איכשהו עומד ברוב הדרישות שלך, לך תבדוק אותו.

מעבר לזה, הייתי ממליץ לך לנסות פיאסטות, נמכרות בזול ביחס לתמורה והאמינות טובה מאוד, לי הייתה 1.4 והיא הייתה בהחלט חזקה יחסית למנוע הקטן.

פורסם

אני לא מצפה למשהו ברמת אמינות ממש גבוה שיהיה יחסית אמין אני רוצה להתקדם בשנים לא להיות תקוע 40 שנה עם רכב שנת 1998 אני מחפש רכבים משנת 1999-2003 שיענו לי על הצרכים אם לא על כולם אז על חלקם שאני לא יהיה תקוע במוסך כל שני וחמישי.

פורסם

אתה חייב להיות ממוקד ולהתאים את רמת הציפיות שלך.

אני מסכים עם קודמי רכב מאובזר=פוטנציאל גדול לתקלות.

בסופו של דבר תגיע למצב שתקנה רכב מאובזר ששום דבר לא עובד בו, כשמשהו התקלקל לא תרצה לתקן כי זה יהיה יקר.

רכב פשוט וספרטני אומנם פחות מרשים, אבל יותר טוב למישהו עם תקציב כמו שלך.

אתה יכול להשקיע במערכת לרכב לדוגמה שתיתן לך תחושה יותר טובה ולא תתקלקל.

לגבי המודל בשנים האלה אתה נשאר רק עם תוצרת אירופה, לא שזה רע אני מחזיק סקסו ונהנה מאוד מהרכב, אבל יש לשים לב שאתה קונה רכב שטופל, ולא תחזוקת שבר של "כשהתקלקל נתקן" אלה ממישהו עם היד על הדופק שלוקח את הרכב לטיפולים בזמן בודק שמן ומים ומתקן דברים לפני שהם מסתבכים.

זה מה שקשה, למצוא את הרכב הנכון כי אם לא תמצא אז אתה פשוט תטרטר את עצמך אז בלי לחץ קח את הזמן וחפש רכב ראוי.

שוב אני חוזר אם התקציב שלך הוא 8 לכול הסיפור תשאיר 1500 שקלים בצד ליישור קו.

יש למכירה עכשיו בפורום 306 שנראית מעניינת, גם מנוע 1.6 יחסית חזק, גם רכב שמתנהג טוב מאוד, וגם נפוץ ככה שמחירי החלקים ולמצוא מוסך בשבילו ממש לא בעיה.

הוא קצת ישן(98 ), אבל מגיע עם אבזור שאותי היה מספק.

פורסם

אתה ממהר מידי, להחליף רכב זה לא כלכלי כרגע, תישאר עם שלך אתה בטח כבר יודע מה המחלות שלו וכבר השקעת בו המון.

מה שאתה עושה זה די טיפשי, אתה מוכר את הרכב שלך יחסית בהפסד כי ממה שראיתי השקעת בו המון, מוסיף עוד סכום עלוב יחסית בשביל התקדמות לא משמעותית בכלל (כאילו תעשה לי טובה תמכור ב6.5 תוסיף 1.5 אלף ותקנה אוטו טוב יותר אתה רציני??) מה גם שלמצוא רכב שמור בתקציב הזה ייקח לך זמן והרבה כאב ראש, מה עוד שתצטרך כנראה להפסיד עוד כסף כדי ליישר קו לאותו רכב שבטוח לא יהיה רכב מושלם.

אז הפסדת x כסף על הרכב שלך, אתה תשקיע עוד סכום של 1500-3000 על רכב אחר, עוד y כסף על יישור קו לרכב "החדש", ותכלס בקצב הזה אתה לא תתקדם לשום רכב רציני יותר בעתיד.

אז בוא אני ינסה להיות מציאותי איתך, אם מצאת מישהו שיקנה פונטו עם כזה קילומטרז', אז תמכור לו בכל מחיר! אם הוא מוכן לשלם לך את הסכום שאתה דורש, תשאיר לי את המספר שלו יש לי כמה דברים למכור גם.

:roll:

דבר שני, נגיד ובא פראייר, קיבלת אחרי מיקוח 6k על הפונטו שלך, אתה מוסיף עוד 2000 שקל, ומצפה שפה זה ייגמר? במקרה הטוב תגמור ב2000 שקל ליישור קו, וזה במקרה המצויין. וגם עוד אתה מצפה להתקדמות משמעותית?

אז בוא תהיי מציאותי, את הפונטו שלך אתה מכיר ויודע על כל הדברים הקטנים שצריך לסדר, סדר אותם ותהנה ממנה כמה שאפשר, כי עוד שנה וגם שנתיים המחירון שלך לא הולך להשתנות, אתה יכול למכור אותה היום ב5k ועוד שנתיים עדיין באותו סכום, אז ירידת ערך לא תהיה והשקעה גדולה לא תהיה כי את הרוב כבר עשית, זה נקרא שקט נפשי וראש כלכלי.

ושוב להחזיר אותך למציאות, ב8k אין את מה שאתה מחפש, אם תחליף רכב אני מבטיח לך שהנאה לא תהיה לך וכסף לא תחסוך, תסבול אם הרכב עוד, וכן אני מבין אותך אני גם סובל מחוסר כוח ויש לי פחות מאצלך ואני גר בעיר הררית, תחסוך כמה שאפשר, שתשיג סכום יפה תמכור את הפונטו שלך במחיר דומה לזה שתוכל לקבל היום, ותקנה רכב משופר משמעותית.

אז באמת ובשיא הרצינות, אם אתה לא רוצה כל החיים באמת להיתקע עם רכבים ישנים, תדע לחסוך ולא להשקיע בעוד רכב שלא יהיה שווה את זה, כי נאי אומר לך, שגם אם תמכור בסוף ותקנה, ספייס\פיאסטה\106 או כל רכב אחר, אתה תשקיע בו המון ויימאס לך ממנו מהר, ושוב תיכנס לאותה סאגת הפסדים כספיים על רכב שלא שווה.

פורסם

רגע יש לך כבר רכב משנתון דומה(4 שנים אחורה בשנים האלה זה שנתון דומה)?

אם ככה לא הייתי מוכר סדר את האוטו שלך ותהנה ממנו אתה תפסיד הרבה כסף בתהליך ולא בטוח שתשתדרג.

פורסם

כרגע הרכב ללא בעיות מטופל ומסודר הבעיה היחידה היא שנתון זה כבר אישור בלמים עוד 2 טסטים זה כאב ראש

מבחינתי אני קונה עכשיו רכב שנת 2000 2002 עושה לו יישור קוו אפילו שלא יהיה לו אבזור שיהיה פשוט ולא אני לא ממוקד רק באירופאיות אני פתוח לכל המכוניות פשוט הרכבים האירופאים מציאים שנתונים גבוהים במינימום מחיר והכוח פה זה לא עניין דרוש זה אופציה זה תוספת אני רוצה רכב די חדיש מינימום תקלות שנתון יחסית יותר גבוהה מ98 אפילו 99 זה טוב אבל שיתן לי את המינימום תקלות במחיר הנ"ל.

אני והפונטו שלי עברנו 3 שנים ביחד וזה מספיק צריך להתקדם כל הזמן לא להישאר מאחור..!!

פורסם

מסכים לגמריי עם dj_dani

ראיתי את המודעת מכירה שלך.. וזה פשוט מיותר להחליף רכב

אתה טיפלת באוטו הוא אצלך כבר שלוש שנים אתה מכיר אותו יודע מה הולך למה וכמה

לא הייתי קורא לזה להשתדרג השנתיים שלוש האלה יזיזו לך במשהו? לא נירא לי

זה ניקרא להכניס ראש בריא למיטה חולה

אבל ההחלטה היא שלך אם נמאס לך ואתה רוצה לקבל חוויות מאוטו אחר בבקשה רק קח בחשבון שהסיכוי לכאב ראש גבוה מאד

הקליאו 16V מיוצר בשנים 02-06

דגם 1.2 בעל 75 כ"ס

ודגם 1.4 בעל 98 כ"ס (מהיר לאוטו קטן) [יש דגם של שנתונים 01-02 אבל רק אוט']

נוסיף לך לרשימה דייהטסו אפלאוז (מיוצרת עד שנת 2000) מנוע 1600 גם מאה סוסים נחשבות אמינות חלפים גם זולים פחות או יותר (תריץ חיפוש)

פורסם

לי כרגע נמאס מהפונטו מיצתי לא בא לי עליה יותר בא לי להתחדש בא לי להשתדרג באוטו חדיש יותר מיצתי את שנות ה-90 בו נגיד ככה.

יש לכם הצעות לרכבים אחרים שונים אמינים בבקשה!

Nuker נתן לי הצעה לדייהטסו אפלאוז אני אחרוש את מודעות את המכירה שוב!

אני לא מחפש מציאות אני מחפש רכב שישרת אותי לזמן של חצי שנה -שנה ולהחליף לא יותר מזה!

כרגע הוצעה לי סובארו אימפרזה גרנד לאונה ידנית שהלך לה המנוע ב-2000 ש"ח שווה לי לקחת ולשפץ ולהנות מאמינות מופלגת?

פורסם

לדעתי תקנה רכב תקין, אתה לא יכול לדעת למה הלך המנוע ומה הוא לקח איתו.

גרנד לאונה זה כיוון מעניין, רכב עם מוניטין אלמותי.

פורסם

ממה שהבנתי לא החליפו בזמן רצועה טיימינג אז היא נקרעה אז נהרס גם המשאבת מים וגם המנוע.

• תוכן חדש...