Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

אני עובד כעוסק פטור,לאחרונה הרבה עסקים שאני עובד אתם דורשים חשבוניות מס. בתור עוסק פטור אין לי אופציה להוציא

חשבונית מס. מה ההבדלים בין העסקים רשום בכל מקום,מה שלא מובן הוא בפועל איזה שינוי יהיה? במקרה שאני לא עובר את הסכום של עוסק פטור עדיין יש הבדל?

פשוט אני מוצא עצמי מבולבל ,למה בעצם לא לשדרג את העסק לעוסק מורשה?

תודה על העזרה

פורסם

קצת רקע קטן. עוסק מורשה מזדכה על המע"מ שהוא משלם לספקים בעבור הסחורה ואילו עוסק פטור אינו מזדכה על המע"מ ולכן גם לא גובה מע"מ.

כאשר אתה בתור עסק קונה סחורה מספק אתה משלם מע"מ על הסחורה. בתור עסק פטור החובה שלך למע"מ הסתיימה כאן כל עוד לא עברת בשנה את הסכום שהם קבעו. אתה לא גובה מע"מ מהלקוח ולכן הלקוח לא יכול להזכות על המע"מ כי הוא לא חויב בכזה. עסק מורשה גם משלם מע"מ על הסחורה. כאשר הוא מוכר את הסחורה ללקוח הוא מחייב אותו במע"מ. כאשר אתה מתחשבן עם מע"מ הם רוצים לדוגמה 3,000 שקל עבור המע"מ. אתה שילמת כבר מע"מ 1000 שקל על הסחורה שקנית ולכן אתה חייב למע"מ רק 2000. כאשר הלקוח(במידה והוא עסק) מביא את הקבלה שהוא קיבל ממך לרואה חשבון שלו הוא מזדכה על המע"מ שהוא שילם לך כי מה שמכרת לו זוהי סחורה עבורו. אם הוא לקוח רגיל לא בעל עסק אז זה לא משנה לו.

זה ההבדל בין עסק פטור למורשה מבחינת המע"מ.

הדבר היחידי שהקבלה של עסק פטור שווה היא כאשר מישהו רוצה להשתמש בקבלה שלו לקיזוז הוצאות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

תודה על התשובה.

נגיד ואני ממשיך להתנהל ולגבות מחירים בדיוק כמו היום,אני צריך לשלם משהו למע"מ? זאת הכוונה?

פורסם

קודם כל, בטח שאתה יכול להגיש לעסקים שאתה עובד איתם חשבונית מס. זה עובד ככה: אתה ניגש לבית דפוס, מדפיס פנקסי חשבוניות מס, ממלא אותם ומגיש בכל פעם שאתה מקבל תשלום. בתחתית החשבונית אתה חותם ושם חותמת של העסק. אם עשית משהו אחר עד עכשיו, אז עברת על החוק. ההבדל היחיד בין חשבונית מס שלך לחשבונית מס של עוסק מורשה הוא שאצלך צריך להיות כתוב בחותמת "ע.פ" (כלומר עוסק פטור).

לשאלתך השנייה - כן, מהסכום שאתה מקבל תצטרך להוריד 17 אחוז ולשלם אותם בסוף החודש למע"מ.

אבל, וזה אבל גדול, תוכל גם לקבל ממע"מ כסף בחזרה. למשל, נניח ואתה מוכר גוגואים למחייתך. מכרת 100 חתיכה גוגו בסכום של 100 ש"ח - שילמת 17 ש"ח למע"מ. יצא הגורל ואין לך עץ מישמשים בחצר כך שאתה נאלץ לקנות מישמשים לצורך הפקת הגוגואים. כדי להפיק 100 גוגואים קנית 100 מימשים בעלות של 50 ש"ח - כלומר בעת הרכישה שילמת 8.5 ש"ח מע"מ. על ה-8.5 האלו אתה יכול להזכות מול מע"מ כך שבעצם תשלם בסוף החודש רק 8.5 ש"ח. (17 שהיית אמור לשלם פחות 8.5 ש"ח שכבר שילמת כשקנית את המישמשים = 8.5 ש"ח לתשלום בסוף החודש).

יש מבין? :-D

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה - טעות חמורה ביותר בידך.

אסור לעוסק פטור להוציא ח-ן מס. העוסק הפטור אינו גובה מע"מ מלקוחותיו ולכן אין הוא רשאי להוציא חשבוניות מס בגין עסקאותיו, ויכול להוציא חשבוניות ו/או קבלות בלבד.

משמעות הפטור ממע"מ היא שהעוסק הפטור אינו חייב בתשלום מע"מ על עסקאותיו ואין הוא מחייב את לקוחותיו במע"מ.

התנהלותו של העוסק הפטור מול רשויות המס האחרות אינה שונה מכל עסק או פעילות אחרת, אולם מאחר שחלק מהחובות של ניהול ספרים ודיווחים לרשויות נגזרים מהיקף הפעילות של העסק, העוסק הפטור שמעצם הגדרתו פועל בהיקפים קטנים, יהיה חייב בדיווחים וניהול ספרים המאופיינים לעסקים קטנים. העוסק הפטור מדווח אחת לשנה על מחזור עסקאותיו לרשויות מע"מ. כאשר מחזור העסקאות של העוסק הפטור עולה על סכום התקרה הקבוע, יהפוך לעוסק מורשה החייב בדיווח חודשי, או ישלם מע"מ על סכום העסקאות שמעל התקרה, אם המחזור החורג הוא חד-פעמי.

רזי.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם

רנזי, תיקון קטן, עסק פטור כן משלם מע"מ. תשלום המע"מ מתבצע בזמן מעמד קניית הסחורה ותשלום עבורה. בעל העסק הקטן קונה סחורה ומשלם עלייה מע"מ כמו כל עסק. לעומת זאת, הוא לא יכול להזדכות על המע"מ וגם לא יכול להזדכות על המע"מ שהוא משלם בהוצאות שלו כמו דלק,חשמל וכיוצא בזה.

הוא לא מחייב את הלקוחות במע"מ ולכן הם לא יכולים להזדכות עליו.

רק כדרך אגב, בארה"ב, עסק אשר קונה סחורה ממישהו ומציג לאותו מישהו מספר עסק מורשה פטור מלשלם מע"מ. את המע"מ אותו העסק גובה מהלקוח בזמן המכירה.

במילים אחרות, בישראל עסק קונה סחורה ומשלם עלייה מע"מ שעליו הוא מזדכה אחרי זה. במעמד המכירה של הסחורה ללקוח אותו עסק גובה מע"מ מלהקוח. כאשר העסק צריך להתחשבן עם מע"מ הם מקזזים מהחוב של אותו עסק את הסכומים ששולמו על ידי העסק כאשר הוא קנה את הסחורה. כלומר, העסק משלם מע"מ כאשר הוא קונה את הסחורה ומתקזז על המע"מ שהוא שילם כאשר הוא מתחשבן אל מול מע"מ. מדובר בסחבת מיותרת שכמובן אני מבין מהי המטרה שלה.

החיסרון של השיטה בישראל אל מול האמריקאית היא שבישראל שברגע שאתה קונה סחורה אתה משלם עלייה מס. הסחורה יכולה לשבת שנים במחסן ושולם עלייה מס. לעומת השיטה האמריקאית שבה אתה משלם מס רק על סחורה שמכרת. מה שנשאר במחסן לא שולם עליו עדיין מס.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

תודה על התשובות

שאלה נוספת במקרה שהסחורה שלי מחו"ל ,איך אני מזדכה על המע"מ ?במקרה שלא שולם מע"מ בכניסה לארץ

• תוכן חדש...