Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מזה תקופה של 4 חודשים חום מנוע מגיע בקלות לחצי והמאוורר נדלק ולא מפסיק ונשאר ככה גם בנסיעות קצרות ובינעירוניות בדקתי טרמוסטט וביטלו אותו יש לציין שהרדיאטור נבדק ואינו סתום.

איך אני פותר את הבעיה?

תודה לעוזרים ושבת שלום :-)

פורסם

ביטלו טרמוסטט ועדיין חום המנוע מגיע בקלות לחצי?

זה לא הגיוני (במיוחד לא בימים הקרים האחרונים).

מה מצב הרדיאטור ?

האם הוא הוחלף לאחרונה ?

אולי הוא סתום ?

האם יש איבוד מים ?

זה שהמאוורר נדלק זה בסדר - הוא אמור להידלק ברגע שחום המנוע באזור החצי.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:

אחרי חיפושים רבים נמצא הטרמוסטאט והסתבר שהוא תפוס, החלפתי אותו ובדקו לי לחץ בזמן עמידה היה תקין אך כשלחצתי על הגז הלחץ החל שוב לעלות ולהרתיח את המים... הלכתי לרדיאטור רחובות והוסבר לי שהרדיאטור אינו סתום ויש מעבר בו ללא נזילות.

מה עלי לעשות כדי לפתור את בעיית החום?

פורסם

משהו כאן לא הגיוני,

משאבת מים תקינה, רדיאטור תקין, טרומסטאט חדש ובכל זאת המנוע מתחמם? כאשר הוונטה נדלקת האם המנוע מגיע לשלב שבו הוא מתקרר והוונטה כבית או שברגע שהוונטה נדלקת היא עובדת רצוף ללא הפסקה?

אם היא נדלקת וכבית סימן שהנוזל כן מתקרר. קח בחשבון שיכול להיות שהיונית חום נוזל קירור שלך מזייפת ובזמן שאתה רואה חצי בעצם היא צריכה להיות על שלוש רבעי בסקאלה של החום מנוע.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
משהו כאן לא הגיוני,

משאבת מים תקינה, רדיאטור תקין, טרומסטאט חדש ובכל זאת המנוע מתחמם? כאשר הוונטה נדלקת האם המנוע מגיע לשלב שבו הוא מתקרר והוונטה כבית או שברגע שהוונטה נדלקת היא עובדת רצוף ללא הפסקה?

אם היא נדלקת וכבית סימן שהנוזל כן מתקרר. קח בחשבון שיכול להיות שהיונית חום נוזל קירור שלך מזייפת ובזמן שאתה רואה חצי בעצם היא צריכה להיות על שלוש רבעי בסקאלה של החום מנוע.

כשהוונטה נדלקת בחצי היא לא מפסיקה וחום מנוע נשאר קבוע באמצע ובנוסף נוצר לחץ במערכת והמים הלכתי לשתי מוסכים: הראשון אמר שראש מנוע הלך כי בורח לחץ אבל לא חסר לי מים והשני אמר שהרדיאטור סתום

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

כשהמנוע קר, פתח מכסה רדיאטור, הנע והעלה ל 2000 סל"ד.

אם יש מזרקה מפתח הרדיאטור, יש בריחת לחץ ויש לבצע ראש מנוע.

במידה ותקין, נדרש לבדוק שרשת הרדיאטור לא סתומה חיצונית ושהיא לא "שרופה"

(הרשת יחסית חדה ולא מתפוררת/פריכה במעבר עם היד עליה).

רענן

• תוכן חדש...