Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

אני יודע שהנושא "נטחן" אבל המקרה שלי ספציפי .

ביצעתי החלפה ראש בראש עם רכב מסוים.

אני נתתי את ריכבי לבחור בתוספת של 12,500.

נחתם זכרון דברים.

הרכב הועבר על שמי.

ריכבי נמסר לקונה עם תעודת זהות וייפוי כוח לצורך מכירת הרכב למגרש על מנת שלא תאבד היד ה-3 שלי.

כאמור העיניינים הסתכו מצידו.

ויומיים לאחר מכן התקשר הקונה ואמר שיש כך וכך בעיות ברכב, הצעתי לו לשאת באחריות תיקון של 1000 שקל .

הבחור ביקש לבטל את העיסקה - לא הסכמתי.

מחירון הרכב שלי - 17.800

מחירון הרכב שלו - 21.400

כך יצא שבתוספת הכספית שלי הבחור קיבל את הרכב ב10000 פחות מהמחירון.

עדיין לא בוצעה העברת בעלות וכמובן תעודת הזהות לא הוחזרה אליי.

1. האם להקפיא במיידית את הרישיון (תוך עידכון הקונה) ועידכון המשטרה לגבי ת"ז?

2. מה אחריות המשפטית של מי שביצע עיסקה מתוך הסכמה מלאה ואף בקשת סכום כספי גבוהה לצורך לקיחת הסיכון במכירת הרכב.

3.האם לא די בכך שהסכמתי להשתתף בעלות תיקון (שאותה אגב לא הכרתי).

אינני מעוניין לבטל את העיסקה - רק מכיוון שהעיסקה נעשתה בהסכמה מלאה של הקונה ותוך בקשת תוספת כספית שנמסרה לו במעמד ההחלפה.

אשמח לתשובות.

חג שמח

פורסם

לא כל כך ברורים לי כמה פרטים... ההפרש בין המחירונים של הרכבים שלכם הוא פחות מ4000 ש"ח, למה היית צריך "להשלים" לו 12,500?

ההחלפה היתה בשביל שהוא ייקח את הרכב שלך וימכור למגרש?

והכי חשוב: מה כתוב בזכרון הדברים? יש התחייבות להעברת בעלות? כתוב שהקונה בדק את הרכב ומצא אותו לשביעות רצונו?

בשורה התחתונה, סלח לי על הבוטות- רצף הפעולות שלך ממש, אבל ממש, אדיוטי. נתת את הרכב שלך + כסף + ת.ז + ייפוי כוח לאדם שאתה לא מכיר, עם זכרון דברים שלא מכסה אותך בשום צורה משום דבר (?). אתה קופץ ומתנדב להשתתף בעלות תיקונים לרכב שכבר לא אמור להיות שלך, אחרי שהקונה כבר הסכים להחליף אותו איתך. מה קורה איתך?

פרט כאן בבקשה מה בדיוק כתוב בזכרון הדברים, ונראה מה אפשר לעשות.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

תוכן העברת הבעלות מזכיר בדיוק את הפעולות שנעשו כולל הסכמת הקונה לביצוע העיסקה.

התוספת הכספית באה עקב מחיר השוק של הרכב שלי (ולא המחירון ) , רכבים אלו נמכרים ב-10000 פחות מהמחירון.

יש התחייבות לביצועהעברת בעלות כולל התחייבות לא לבצע ברכב כל נסיעה עד העברת הבעלות וכולל חתימה כי כל נזק כספי בשוגג או במזיד יבוא על אחריותו בלבד.

העיסקה בוצעה תוך הסכמה מלאה של הקונה.

לאחר כמה שיחות טלפון מצידו, הסכמתי "להשתתף" בהוצאה מסוימת וזאת על מנת להיות עם מצפון נקי.

לדעתי הקונה פשוט גילה כי קיבל הרבה פחות ממגרש רכב ולכן רצה לסגת מהעיסקה , אבל... העיסקה כבר בוצעה.

אינני תמים אבל אני יודע שהבן אדם לא נוכל אלא פשוט העיסקה לא התאימה לו לאחר ביצוע העיסקה.

תודה,

פורסם

אוקיי, נשמע שאתה די מכוסה. איפה הדברים עומדים עכשיו? הוא ניתק קשר? מאיים? מה סוג הדיאלוג ביניכם?

להקפיא את הרשיון לא יוביל אותך לשום מקום בשלב הזה, זו תהיה הפרה שלך של זכרון הדברים. להודיע במשטרה על אובדן ת.ז זה רק אם אתה רוצה להוציא ת.ז חדשה, וכל התסבוכת הזו לא נחוצה אם הדבר ייפתר בימים הקרובים ותקבל את התעודה שלך בחזרה.

צור קשר עם הבחור, תסביר לו שאתה רוצה את הת.ז שלך בחזרה, ושאתה מבקש שהעברת הבעלות תיעשה עד תחילת השבוע הבא. אל תתרגש מהבעיות שלו עם העסקה, לא הצמדת לו אקדח לראש והכרחת אותו להחליף, זה כבר ממש לא מעניין אותך.

אולי יגיע השלב לברר מה האפשרויות שלך מבחינה משפטית. עד אז אל תעשה שום דבר חד צדדי שפוגע בזכרון הדברים שלכם.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

אהלן,

אני די בטוח במה שאמרת.

רק קוריוז קטן, העיסקה לא הבשילה בהתחלה, בחזרתי הבייתה מביתו על כביש 6, התקשר והציע הצעה של פירוק המערכת ותוספת של 12,500 ואז הוסכמה העיסקה- ז"א שהיה לו מספיק זמן לקחת את הריזיקות שלו.

עושה רושם של בן אדם שבה"כ כועס על עצמו מביצוע העיסקה (למרות שהרכב נסע ללא בעיות), לא אמרתי בכלל שברכבו שלו (לשעבר) יש צורך בהחלפת סוויץ,בולמים, נעילה מרכזית,אגזוז רועש תקולה ועוד כמה תופינים-ואת זה להבדיל ממנו לא הזכרתי - כי מה שנקרא בלעתי את הצפרדע .

הוא ביקש שנלך לרב לצורך יישוב המחלוקת. סירבתי, ביקשתי שעד יום ראשון יבצע את ההעברה ועדיין אני מוכן לספוג חלק נעלות תיקון של עד 1000 ש"ח - שוב רק לצורך ניקוי המצפון שלי .

תודה

פורסם

למה השארת לו ת.ז?.. יכולת ללכת איתו למגרש ולוודא שזה באמת השימוש העתידי בה וברכב ולהשאיר צילום שלה אצל בעל המגרש.

אתה לא צריך להשתתף בשום עלות תיקונים, כמו שהוא לא אמור לבוא לקראתך. אתם אחרי הפעולה.

סע אליו וקח אותו לדואר כדי להעביר בעלות, אל תלך לסחבת בעניין הזה. זה מריח לא טוב.

למגרש לא תמיד אכפת ממספר יד הרכב.

ממליץ לך גם לכתוב בפורום היעוץ המשפטי.

• תוכן חדש...