Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקר בחירות - טייק III

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

למי תצביעו בבחירות הקרובות?  

162 הצבעות

1. 1. למי תצביעו בבחירות הקרובות?

• הליכוד ביתנו
    • קדימה
      0
    • העבודה
    • חרדים (ש"ס/יהדות התורה)
    • מרצ
    • רשימות ערביות (רע"מ-תע"ל/חד"ש)
      0
    • הבית היהודי/האיחוד הלאומי
    • יש עתיד
    • עם שלם
    • עוצמה לישראל
    • אחר (נא לפרט בגוף השרשור)

פוסטים מומלצים

פורסם
קסנון, למה אי אפשר לקפוץ ישר ממוכר רהיטים לראש ממשלה?

ראש ממשלה הוא תפקיד ארגוני ניהולי ולא ביצועי. אני ממש לא חושב שלהיות ח"כ או לוחם במחתרת מכשיר יותר טוב ועם זאת היו לנו כמה ראשי ממשלות שעברו את המסלול הזה בלבד והיו לא רעים.

אני מבין שבשביל להכשיר את השרץ תביאו גם מוכר פלאפל לעמדת ראש הממשלה, העיקר שיהיה שמאלני.

תבינו משהו, מקצוע העיתונות/ הגשת חדשות אינו מקצוע שמכשיר אנשים למנהיגות ו/או לקבלת החלטות או למשהו קרוב לכך, להפך.

מדובר באחד המקצועות הרדודים והפרובוקטיביים ביותר כיום, תאמינו לי שכל תלמיד תיכון שהיה מספיק טוב בהבעה (ובעיתונות של היום גם זה לא חובה) ובעל אג'נדה פוליטית יכול להגיש טורים ולהיות "עיתונאי".

עם כל הרזומה שציינת אצל ביבי, לא הבנתי מה הכשיר אותו למשרה יותר מאשר יאיר'קה, למשל. למעט (אולי) התקופה בצבא (לא אני ולא אתה יודעים מה הוא עשה שם) הוא לא עבר הכשרה שדרשה מנהיגות והחלטות תחת לחץ, אלא דווקא להיות אלוף ב-ברברת. זה משתקף מצויין בהחלטותיו השונות לאורך השנים בהן הוא מכהן.

שלא תהיה טעות - אני לא טוען שיאיר או שלי בהכרח יהיו טובים יותר, אבל אחרי שאכלנו מביבי לוקשים ולא פעם אחת, אני סבור שחובתנו לנסות משהו אחר. סבורני שיותר גרוע לא יכול להיות.

התכנית הכלכלית של שלי מציגה הגיון מסויים. כולם יודעים שהרוב לא יתבצע, לא בהוצאות ולא בהכנסות, אבל העיקרון של הפסקת התפשטות מדינת ישראל מכל מחויבויותיה לאזרחיה (ותושביה) וצמצום מתמיד של השירותים המסופקים לאזרח הוא מבורך ביותר.

מבחינתי אין בעיה שהמדינה לא תספק לי שירותים מסויימים, אבל בתמורה שתיקח פחות כסף (=מיסים). היום המיסים נשארים זהים (יותר נכון, עולים רוב הזמן) ויש פחות ופחות שירותים שניתנים לי.

לגבי ביטול סלילת כבישים - אם בתמורה נקבל תחבורה ציבורית הולמת, זה לא כ"כ נורא. בין כה וכה היום אין כמעט מושג שנקרא "הנאה מנהיגה". מבחינתי זה בסדר אם ביום-יום אסתפק בהסעה כלשהי וכשמתחשק לי יתאפשר לי לקפוץ למסלול (טיול או תחרותי) כדי לספק את צרכיי המוטוריים.

תראה, אני האחרון שיגיד לך שביבי הוא מושלם אבל תנסה להסתכל על כך מנקודת מבט אובייקטיבית ולא רק מנקודת מבט עויינת.

הממשלה בנתה את הגדר לאורך מצרים בזמן שיא, הורידה לרצפה את מחירי התקשורת, הורידה את מחירי התחבורה הציבורית (בתקופת אולמרט נסיעה מקריית שמונה לת"א עלתה 63 ש"ח, היום זה עולה 47 ש"ח), מפתחת תשתיות בפריפריה, העלתה במעט את המהירויות בכבישים (לא, זה לא מספיק, אבל לפחות מישהו התחיל עם זה), העבירו רפורמת חינוך חינם מגיל 3 (חוסך 800 ש"ח לחודש על כל ילד), טיפולי שיניים חינם ועוד...

חוץ מזה הקניונים עמוסים באנשים, המסעדות/ בתי הקפה/ פאבים עמוסים גם כן, נשברו שיאי טיסות פנים וחוץ, נשברו שיאי מכירת מכוניות וכל זה בזמן משבר כלכלי עולמי.

אני לומד במכללת תל חי וכמעט אף פעם אין לי איפה לחנות את הרכב מרוב שעמוס (ומדובר בסטודנטים), ומדובר על מכללה בפריפריה, לא על המכללה למנהל/ בן טחונים וכמעט אף אחד לא נוהג שם על גרוטאה, רוב המכוניות חדשות.

אז כנראה שאנחנו לא כאלה מסכנים.

נקודת התורפה- הדירות יקרות, אבל בואו נראה למה זה קורה.

image.jpg

בכל זאת אני לא מתכוון להצביע לביבי, הוא לחיץ, לא עקבי והרשימה שלו לא מצאת חן בעיניי.

אם נחזור לתוכנית של שלי, עם כל הכבוד מדובר פה בהתאבדות. אני לא מוכן להתאבד רק בשביל להחליף את ביבי.

ועם כל הכבוד, פיתוח התשתיות לא נועד בשביל ההנאה מנהיגה אלא בשביל למנוע תאונות, לשחרר פקקים ולהניע את הכלכלה.

תראה את מחלף המוביל למשל, הוא שיחרר פקקים עצומים בצפון ולדעתי כל מחלף ונתיב נוסף הוא מבורך.

ובוא נניח שהתוכנית הגרנדיוזית של שלי הצליחה, יש פה תחבורה ציבורית מדהימה וכולם ויתרו על המכוניות (למרות שהיא לא בעד תחבורה ציבורית בשבת)- אם מכוניות לא ימכרו יצטרכו למסות מוצרים אחרים וזה לא יהיה מוצרי מותרות.

• תגובות 473
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תבינו משהו, מקצוע העיתונות/ הגשת חדשות אינו מקצוע שמכשיר אנשים למנהיגות ו/או לקבלת החלטות או למשהו קרוב לכך, להפך.

מדובר באחד המקצועות הרדודים והפרובוקטיביים ביותר כיום, תאמינו לי שכל תלמיד תיכון שהיה מספיק טוב בהבעה (ובעיתונות של היום גם זה לא חובה) ובעל אג'נדה פוליטית יכול להגיש טורים ולהיות "עיתונאי".

להגיד שעיתונות היא מקצוע רדוד זו אמירה רדודה. אני חושב שחשוב להדגיש בהמשך לדבריך שהם נאמרים בעקבות המצב הנוכחי, ולא כאמירה על מקצוע העיתונאות כשלעצמו. אני מדגיש זאת כיוון שאני מאמין שעיתונאי טוב בהחלט חייב להיות מקצוען אמיתי. הבעיה מתחילה כשמקצוע העיתונאות מתדרדר כל כך שכבר לא מחפשים מקצוענים, אלא סתם אנשים שעולים מעט כסף.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ביבי, כמו כל ז'נגלר ראוי לשמו, מקפיץ 3 כדורים באוויר (חינוך חינם, תקשורת זולה יותר, טיפולי שיניים) בעודו מאחז את עיני הציבור (העלאת מחיר המים, החשמל, הדלק, מצרכי יסוד ועוד, הפקרת הפנסיה של כולנו (אתה עדיין צעיר, חכה איך תבכה על זה בעוד 50 שנה, אם נשרוד) בסופו של חשבון, ביבי עולה לאזרח הממוצע הרבה יותר.

פיתוח תשתיות אינו בהכרח סלילת כבישים רחבים בכל מקום (מבורך לכשעצמו, אבל תסכים איתי שלא תכננו וביצעו מחלף כמו "המוביל" בתוך שנתיים), אלא גם ובעיקר תחבורה ציבורית מפותחת (את הפקרת התחום הזה אני לא זוקף רק לחובת ביבי, חלקו במחדל קטן יחסית).

אגב - כבר קרה בהיסטוריה שמנהיג שיפר (כביכול) את מצבם הכלכלי של האזרחים בעוד שרוב העולם היה שרוי במשבר כלכלי עמוק, תוך ניתוב רוב העם לדיעות ימניות קיצוניות, שנאת זרים ושימת המדינה מעל הכל - כל זה באמצעות מכונת תעמולה משוכללת.

פורסם

קסנון ידידי, אני ממש ממש לא תומך בלפיד, לא מסמפט אותו כפוליטיקאי וגם לא סימפטתי אותו כעיתונאי.

הדוגמאות שנתתי היו ראשי ממשלה בעבר וחלקם עשו עבודה לא רעה (חוץ מזה מהקולנוע. שמיר לא היה מוצלח לטעמי).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
להגיד שעיתונות היא מקצוע רדוד זו אמירה רדודה. אני חושב שחשוב להדגיש בהמשך לדבריך שהם נאמרים בעקבות המצב הנוכחי, ולא כאמירה על מקצוע העיתונאות כשלעצמו. אני מדגיש זאת כיוון שאני מאמין שעיתונאי טוב בהחלט חייב להיות מקצוען אמיתי. הבעיה מתחילה כשמקצוע העיתונאות מתדרדר כל כך שכבר לא מחפשים מקצוענים, אלא סתם אנשים שעולים מעט כסף.

רוני, מילת המפתח היא כיום.

העיתונות של היום באופן כללי ברמה מאוד ירודה ויש מעט מאוד כתבים שבאמת שווים קריאה.

המקצוע עצמו הוא מאוד חשוב, אבל חשוב שיהיו אנשים איכותיים שימלאו את הנעליים הגדולות.

ביבי, כמו כל ז'נגלר ראוי לשמו, מקפיץ 3 כדורים באוויר (חינוך חינם, תקשורת זולה יותר, טיפולי שיניים) בעודו מאחז את עיני הציבור (העלאת מחיר המים, החשמל, הדלק, מצרכי יסוד ועוד, הפקרת הפנסיה של כולנו (אתה עדיין צעיר, חכה איך תבכה על זה בעוד 50 שנה, אם נשרוד) בסופו של חשבון, ביבי עולה לאזרח הממוצע הרבה יותר.

פיתוח תשתיות אינו בהכרח סלילת כבישים רחבים בכל מקום (מבורך לכשעצמו, אבל תסכים איתי שלא תכננו וביצעו מחלף כמו "המוביל" בתוך שנתיים), אלא גם ובעיקר תחבורה ציבורית מפותחת (את הפקרת התחום הזה אני לא זוקף רק לחובת ביבי, חלקו במחדל קטן יחסית).

אגב - כבר קרה בהיסטוריה שמנהיג שיפר (כביכול) את מצבם הכלכלי של האזרחים בעוד שרוב העולם היה שרוי במשבר כלכלי עמוק, תוך ניתוב רוב העם לדיעות ימניות קיצוניות, שנאת זרים ושימת המדינה מעל הכל - כל זה באמצעות מכונת תעמולה משוכללת.

שמר, כאמור גם אני מסכים שביבי אינו מושלם אבל אני משתדל לראות את הדברים בצורה אובייקטיבית.

את מחירי החשמל קיבלנו בירושה מהשלטון החדש במצרים ותהיה בטוח שאחת כמו שלי שהיא בכיס של הועדים הגדולים ושנבחרה על ידם לא תוריד בשבילך את מחירי החשמל ולא תבצע שום התייעלות במגזר הציבורי, היא רק תמשיך לטפח את שומניו (שממומן ע"י המיסים שלנו).

בנוגע לתחבורה ציבורית, נכון, היא לא מושלמת ובאיזור שלי היא בכלל גרועה (וככה הייתה תמיד) אבל יש עבודות רציניות בשטח בנוגע להמשך מסילות הרכבת.

מהפסקה האחרונה תרשה לי להתעלם.

פורסם

בפעם הקודמת שרוב העם התעלם, כמו שאתה מציע, נרצח ראש ממשלה בישראל...

אין מנהיג מושלם (למעט, אולי, צפ' קוריאה). תמיד יהיו כאלה שאינם מרוצים. מה שקורה עם רוה"מ הנוכחי הוא פגיעה בכל מי שאינו מקורב לצלחת. אובייקטיבית, ביבי וממשלתו עולים לרוב האזרחים יותר וזה יהיה יותר גרוע אם יישאר בשלטון. גם בשאר התחומים (בטחוני/מדיני) אין שום שיפור (במקרה הטוב) או נסיגה (ברוב המקרים).

פורסם

אם אתה כ"כ דואג לביבי אז הסר דאגה מליבך. לפני מס' ימים הייתי בטקס סוף קורס טיס, הביאו לו (ולברק, לגנץ, אשל ועוד...) במה עם זכוכית משוריינת.

יכול להיות שכמו שאתה אומר ביבי עולה לנו יותר, אבל מעניין כמה היה עולה לנו בשעת משבר כלכלי עולמי מנהיג אחר- אני מעדיף לא לדעת את התשובה.

פורסם
לא ממש ברור לי במה עיתונאי הוא פחות טוב ממוכר רהיטים (להזכירך, היו לישראל ראשי ממשלה שהיו פלאחים בתחילת דרכם, היו מוצלחים למדי).

למרות הזלזול, פוליטיקאי זה מקצוע וכמו בכל מקצוע היכולת משתפרת עם הנסיון. השם הרע לפוליטיקאים בארץ נובע מהרמה הירודה של יותר מדי פוליטיקאים. שינוי שיטת הבחירות ימשוך אנשים טובים לפוליטיקה במקום זבל כמו ח"כ מירי רגב ושמלוב ברקוביץ.

התוכנית של שלי מציעה להעלות את הוצאות הממשלה ביותר מ-100 מיליארד שקל מבלי שיש לה מושג מאיפה היא משיגה את הכסף, טוב בטוח לא יצא מזה.

חוץ מזה, התוכנית שלה כוללת ביטול תוכניות סלילת כבישים ומחלפים (מישהו אמר קריסת תשתיות?). אולי נחזור לחמור ועגלה?

נכון מאוד. מבחינה כלכלית התכנית של שלי יחימוביץ היא קטסטרופה, ושונה לחלוטין מהגישה הכלכלית של מפלגת העבודה בעשורים האחרונים.

שלא תהיה טעות - אני לא טוען שיאיר או שלי בהכרח יהיו טובים יותר, אבל אחרי שאכלנו מביבי לוקשים ולא פעם אחת, אני סבור שחובתנו לנסות משהו אחר. סבורני שיותר גרוע לא יכול להיות.

בכלל לא בטוח. זה לא פשוט לעמוד בלחצים הכבדים האלה, וקל מאוד לשגות ולגרום לנזקים כבדים. קח לדוגמא את גולדה מאיר שהיתה ראש ממשלה טוב לדעתי, למרות שלא הבינה בבטחון ובכלכלה. היא כן ידעה להתמודד עם לחצים, ידעה על מי לסמוך ועל מי לא, וכשהיו בעיות ידעה לקבל דעות וביקורות נוספות. בחכמה שלאחר מעשה היא החליטה נכון ברוב גדול של הבעיות. את המיומנויות האלה היא רכשה בעשרות שנות נסיון, בנוסף לאופי ולמנטליות שלה.

ביבי אכן לא עומד טוב בלחצים (הרב עובדיה אמר פעם עליו שאנו הולכים אחרי עיזה עיוורת) אבל כרגע איני רואה מישהו שהוכיח יכולת כזו. האם יש לך מועמד טוב יותר?

התכנית הכלכלית של שלי מציגה הגיון מסויים. כולם יודעים שהרוב לא יתבצע, לא בהוצאות ולא בהכנסות, אבל העיקרון של הפסקת התפשטות מדינת ישראל מכל מחויבויותיה לאזרחיה (ותושביה) וצמצום מתמיד של השירותים המסופקים לאזרח הוא מבורך ביותר.

עובדתית נראה לי שקרה ההפך מזה. הוספו למשל טיפול חינם בשינים לילדים, גנונים חינם ועוד (ובוצע לא טוב). בנוסף, יש להבדיל בין מי שאחראי לשירות ובין מי שנותן את השירות. הממשלה היא נותנת שירות רעה , בזבזנית ולא יעילה, ולכן עדיף שהשירותים יופרטו. לעומת זאת הממשלה צריכה להיות אחראית להרבה שירותים, ולפקח על נותני השירות. לדוגמא, האם ידוע לך שבשבדיה (הסוציאל דמוקרטיה האולטימטיבית) הרבה בתי ספר מופרטים?

מבחינתי אין בעיה שהמדינה לא תספק לי שירותים מסויימים, אבל בתמורה שתיקח פחות כסף (=מיסים). היום המיסים נשארים זהים (יותר נכון, עולים רוב הזמן) ויש פחות ופחות שירותים שניתנים לי.

המיסים עולים כי המדינה בזבזנית מאוד. הלחצים הפוליטים גורמים ליותר מדי הוצאות (צבא גדול מדי, חלק מקוי הרכבת, תמיכה בחרדים) ופחות מדי הכנסות (המדינה מקבלת תמלוגים מצחיקים מהמחצבים בדרום של משפחת עופר, חברות גדולות פטורות כמעט לגמרי ממס חברות). רק כאשר תשונה שיטת הבחירות, ראש הממשלה יוכל למשול בלי לותר כל הזמן ללחצים של קבוצות כמו ועדי עובדים, חרדים , לוביסטים של הטייקונים שמפעילים ח"כים מסוימים. רק אז יוכל ראש הממשלה להימנע מלאשר חלק מההוצאות ובתנועת מלקחים לגבות יותר כסף מהטיקונים שלא משלם מספיק היום.

לגבי ביטול סלילת כבישים - אם בתמורה נקבל תחבורה ציבורית הולמת, זה לא כ"כ נורא.

הפרדוקס הוא שתחבורה ציבורית טובה לא עולה כסף, אלא רק אירגון נכון של האוטובוסים, הכבישים, וגבית אגרה מרכבים פרטים בשעות הפקוקות. הבעיה היא שתחבורה ציבורית טובה לא באמת מענינת אף פוליטיקאי, שהרי יש נתק בין הפוליטיקאי ובין הבוחר, מכיון שח"כ נבחר כחלק מרשימה ולא אישית. שינוי שיטת הבחירות לבחירה אישית יגרום לח"כ להתיחס לבעיות האמיתיות שלנו , כי אחרת לא יבחר מחדש.

די כבר עם רבין, רבין, רבין ומורשת רבין.

קרא את הסיפור שמעולם לא הוכחש על רבין שכאשר השיירה שלו נעצרה ע"י כמה צלפים בודדים בקסטל, לקח ג'יפ לקרית ענבים "להביא תגבורת" כאשר ידע שאין שם יותר מפלוגה ולו היתה חטיבה שלמה בשיירה. קרא גם על תגובת בן גוריון כשסיפרו לו שרבין הלך לישון בקרית ענבים וקצין זוטר אירגן את חיסול הצלפים מהקסטל.

רוצה עוד ? קרא את עזר ויצמן מספר על תיפקודו בששת הימים. לאלבומי נצחון ידע יופי להצטלם ולהתנשק.

ועל אהבת השתיה שלו ?

לא כל מת צריך להפוך לאלוהים, גם אם שנא את הימין.

עובדתית נראה לי שמה שכתבת פשוט לא נכון. אפילו אם היה נכון, האם צריך לפסול כל מי ששגה ? אם כן לא ישאר אף אחד. אנו צריכים את הטובים ביותר ולא טוב אם הקריטריון יהיה שלא שוגים. קריטריון כזה יגרום לפוליטיקאים להתחמק מאחריות ולדחות החלטות (כמו אצל סטאלין) והנזקים יהיו על חשבוננו.

הממשלה בנתה את הגדר לאורך מצרים בזמן שיא,

זה קרה רק בגלל ש"ס ואלי ישי. חבל שש"ס לא לוחצת על השלמת גדר ההפרדה, שלאחר שנים רבות עדיין לא נגמרה. מחבלים נכנסים חופשי מאיזור חברון לבאר שבע ולא מזיז לממשלה.

, מפתחת תשתיות בפריפריה,

שזה טוב כמובן, אבל יחד עם זה זורקים לפח סכומים דמיונים בקוי רכבת הזויים כמו קו אשקלון באר שבע, בית שאן עפולה ועוד. בכסף שהסלילה הזו עולה, אפשר להסיע באוטובוסי חינם את התושבים שם ועוד ישאר עודף. פה ביבי פישל בגדול.

העבירו רפורמת חינוך חינם מגיל 3 (חוסך 800 ש"ח לחודש על כל ילד), טיפולי שיניים חינם ועוד...

זה רק בגלל החרדים, ואנו האנשים העובדים אכלנו אותה. אנו משלמים מיסים והחרדים לא עובדים ומקבלים חינם. לתת גנון חינם למשפחה שבה 2 בני הזוג עובדים זה טוב כמובן, אבל משפחה שבה 2 בני הזוג לא עובדים ועוד מקבלים גנון חינם ! זו שערוריה.

גם הביצוע רע. חיסלו את הפרנסה של גנים פרטים חילונים רבים, כאשר זה מצריך כסף רב לבנות גנונים נוספים. מדוע הטפשות הזו? מדוע לא יכלו לתת להורים להמשיך עם אותו גנון פרטי כאשר המדינה מתקצבת עד גג מסוים?

לעומת זאת אצל החרדים ממשיכים הגנים הפרטים. מדוע אצלם כן ואצלינו לא?

אם נחזור לתוכנית של שלי, עם כל הכבוד מדובר פה בהתאבדות. אני לא מוכן להתאבד רק בשביל להחליף את ביבי.

נכון מאוד

הפעם הגזמת. לא מתאים לך.

אנו רחוקים מאוד מהנאצים. אין אצלינו שנאה גזעית וגם אם אינך מאמין לביבי, הוא כן דיבר על 2 מדינות ל 2 עמים. הוא לא מתקדם בכיוון , בין השאר בגלל הפלסטינאים שמתעקשים על זכות השיבה. הילרי קלינטון אמרה לא מזמן שהפלסטינאים טעו בגדול בשנת 2000 כשלא הסכימו למתווה קלינטון, ובשנת 2008 כשאבו מאזן לא קיבל את הצעת אולמרט. גם אנשים מתונים בדיעותיהם המדיניות לא יכולים להתקדם אם הפלסטינאים מתעקשים על זכות השיבה.

מבחינה כלכלית , המשטר הנאצי שיפר את מצב האזרחים באופן זמני ע"י ניהול כלכלה הרסנית (הוצאות חימוש אסטרונומיות) שניפחה בועה. אם הגרמנים לא היו פותחים במלחמת העולם הבועה הכלכלית היתה פוקעת. הם בעצמם הודו שהמצב הכלכלי של המדינה היה על הפנים.

לעומת זאת, אצלנו מצב האזרחים כן משתפר כל הזמן, אם כי היה יכול להיות טוב יותר.

יהודה

פורסם

שאלת תם : אם אני מצביע לארץ חדשה או אמסלם והם לא עוברים את אחוז החסימה, מה קורה עם הקול שלי ?

זה שהוא נחשב למניין הקולות הכשרים ידוע לי, אני רק חושש מאיזה הסכם עודפים שינתב אותו למפלגה אחרת.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

כל הכבוד אתה בהחלט בעד המסתננים והשוהים הבלתי חוקיים, בהחלט לא ברור מהו הרקע להפגנה לא? סתם יום אחד קמו אנשים והחליטו שהם שונאים זרים נכון?

ההומניות שלך ראויה לציון, בוודאי לא תמכת בהנתקות ממניעים הומניים? ויש להניח שאין לך שנאה יוקדת נגד חרדים.

מפליא שעל פי האו"ם שאתה וחברך מהשמאל הקיצוני (ידעת שיש דבר כזה? משום מה בתשקורת שלנו יש רק ימין קיצוני) משתמשים בו השכם וערב להראות עד כמה ישראל מבודדת בעולם, טוען בעצמו שאריתראה היא מקום בטוח יותר מישראל לגור בו.

אגב שמר אתה בטח נגד התנחלויות לא?

מה אתה אומר על ההתנחלויות בלוד??

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4325688,00.html

פורסם

הלו באבא

אמסלם הוא תופעה חיובית. חילוניים רבים נלהבים ממנו שכן הוא אדם דתי שאומר מה שחילוני רוצה לשמוע. כשהדברים באים מאדם דתי, זה נשמע טוב יות אלא שלא אותנו עליו לשכנע אלא את הציבור"שלו". אשמח אם הוא ייבנה מקולות שבעבר הצביעו ש"ס למשל, אני בספק ואשמח להתבדות.אם יש מחנה כזה- יופי. אפשרות שנייה: הוא קוריוז מבחינה אלקטוראלית- דהיינו מושך בעיקר חילוניים, כך או כך, כנראה איש חיובי אך לא מצדיק הצבעה עבורו.

ארץ חדשה: אתייחס לאלדד יניב, אכן יש שחיתות וקשרי הון שלטון, במידת מה תופעה טבעית גם אם שלילית ומתקימת כמעט בכל מקום. אצלנו החריף מאוד בשנים האחרונות וזהו הטיקט של אלדד. אלא ש: ישנן בעיות נוספות..וחשוב מכך- לא אלדד הוא האיש.

אף אם יש לו לשם שנוי כוונות טובות, הוא כבר יכשיל עצמו בדרך לשם.

ראיתי הראיון המדובר עימו- מעבר לרוח ולצלצולים מעט מאוד עובדות, מעט מהות. ואף אם הדברים נכונים, אין זאת אומרת שהוא התשובה.

שמר

עם בקיאות כשלך באקטואליה, בהיסטוריה וכושר ניתוח לא מבוטל התאכזבתי ממסקנותיך: אולי לפיד? לא רציני. אולי עלה ירוק? זו הצבעת מחאה לילדים מפונקים "אני כועס, תנו לי ממתק או עלה ירוק". לא בשבילך.

לאלו המתרשמים מדבריי חיימי:

חיימי הוא ניים דרפר קלאסי. הוא מציין שמות, מקומות וארועים וכך מפגין רושם של בקיאות- האיש יודע מה הוא מדבר?

אז כך:

העובדות בחלקן שגויות ולא מדויקות.

האנאלוגיות והקישור ביו ארועים או אישים מופרך. שילוב של ידע שטחי ואסוציאציות פרועות.

יכולת הסקת מסקנות לקוייה, לוגיקה שגוייה.

מעבר לכך הגישה הבסיסית בדבריו:" אני יודע הכל בהכל" המביאה אותו לתפיסות קיצוניות ולקביעות פסקניות ב...הכל?

כל המתבסס על דבריו עושה זאת על אחריותו בלבד. לא עובדות, לא קישור בינהן לא מסקנות. התוצאות בהתאם.

מר נתניהו הוא ראש הממשלה הבא, כנראה. מי שמתנגד לדרכו צריך להצביע למי שיעשה המקסימום למנוע את הסחף. האם זה מספיק? כנראה שלא.

נ.ב יהודה קיי. דיברת דבריי טעם, גם על שיטת הבחירות. אולי הייתי שוקל הצבעה עבורך. אך לא ללפיד.

נ.ב 2 בבחירות ראוי להצביע על סמך ידע [אם יש] ויכולת ניתוח [אם יש]לא לפי שאלון בנוסח מעריב לנוער, קישקוש של מישהו בפייסבוק

וכדומה. חבל שבפועל הדברים שונים, בחלקו בגלל תהליך הטמטמת ששמר הצביע עליו, אך לא רק.

נ.ב3 תעלו את הטענות של בנט, אנשים כאן יוכלו להפריכן בקלות. האיש מציע מה שטוב לשמוע, לא מה אפשר.

• תוכן חדש...