Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C4 שנת 2008 VS פיג'ו 308 שנת 2008?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מבקש את ההמלצה לרכב משפחתי עבור אשתי.

מאפיינים דרושים:

רכב סופר בטיחותי

תא מטען רחב

חסכוני בדלק

אשתי נוסעת כ -110 ק"מ ליום עבודה.

קבלתי הצעה מלובינסקי לסיטרואן שנת 2008, 92,000 במחיר 48,000 כולל אחריות יבואן מלאה לשנה ראשונה +ביטוח מקיף חובה מתנה.

לגבי פיגו', ראיתי שהמחירים קצת יותר יקרים, ואין עליהם את כל התוספות שמציעים לובינסקי.

איזה רכב עדיף לי לדעתכם?

פורסם

ה-308 מתקדמת יותר טכנולוגיות.

המנוע הוא מנוע שפותח בשיתוף עם BMW והא יותר חזק וחסכוני מהמנוע ב-C4.

גם הגיר מתקדם יותר מהגיר ב-C4.

ה"מתנות" שאתה מקבל מלובינסקי-טרייד מגולמות במחיר (המופרז לעניות דעתי) שדורשים ממך.

באתר הזה מוכרים C4 (עם אחריות) במחירים דומים רק שהקילומטראז' הוא בערך חצי ממה שהציעו לך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה, אבל הלינק לא עובד.אשמח לקבל את הכתובת המלאה.

האם אני מבין שמבין שני הרכבים עדיף פיגו 308?

פורסם
תודה, אבל הלינק לא עובד.אשמח לקבל את הכתובת המלאה.

האם אני מבין שמבין שני הרכבים עדיף פיגו 308?

זו גם דעתי, אף שאם אתה לא נעול על שני אלה דווקא, יש גם אופציות אחרות.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

היי,

ברשותינו 308 כבר 4 שנים (זאת השניה), בליסינג מהעבודה.

הרכב נוח מאד, מרווח, נעים מאד, תא מטען סביר מאד.

מבחינת אמינות, הקודמת בת 3 שנים מודל 2009, עברה חיים ארוכים ונוחים בלי הרבה בעיות, הוחלפו שסתומים בגיר, מצבר שהלך לעולמו ושאר זוטות קטנות, לא משהו רציני. הרכב "יושב" מצויין על הכביש, נותן תחושה טובה מאד בכביש המהיר בשיוט, בטיחותי (כריות, ISOFIX וכו')

לרעתו אני יכול לזקוף גיר AL4 שקצת קופצני ובועט, לא תמיד מחליף חלק, ואיטי בפעולתו. לא הרגשתי שהרכב חסכוני במיוחד.

לא הצלחתי להוציא ממנו יותר מ1/11 אולי קצת יותר לעיתים בנסיעה משולבת. יכול להיות שעם רגל קלה יותר ובלי פקקים, תראה טובה משופרת מעט יותר. לתחושתי הרכב מעט "רועש" בנסיעה מהירה של 120 קמ"ש וצפונה, עובד על סל"ד גבוה יחסית.

ה308 הנוכחית שלי "מעט" יותר בעייתית, אבל שוב היא לא חדשה ואני לא יודע אם זה מייצג או לא. הוחלפו לי כבר חיישנים,משאבת מים, פוטנציומטר בפיקוד של המזגן (בקרת אקלים) וכו'.

לדעתי ביחס לC4 הקודמת, הפיז'ו מרגישה הרבה יותר מפוארת ומפנקתו יוקרתית בתא הנוסעים. אני פחות אוהב את כל הממבו ג'מבו הדיגיטלי בC4. אם מדובר על הC4 החדשה יותר, היא כבר 2 דרגות מעל הקודמת.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

כאשר אתה אומר חדשה, לאיזה שנים אתה מתכוון שהם טובים יותר?

פיגו' 308 שנת 2008 שונה מפיג'ו 308 שנת 2009?

סיטרואן C4 2008 שונה מהותית מ C4 שנת 2009?

פורסם

הנה הלינק המתוקן.

באשר לאופציות אחרות - יונדאי i30 תהיה חסכונית יותר וזולה יותר לאחזקה מהפיג'ו או הסיטרואן, ועקב ההיצע הרחב בשוק לא יקשה עליך למצוא אחת במצב טוב במחיר סביר.

אין הבדל בין 308 2008 ל-308 2009

ל-C4 היתה מתיחת פנים בסוף 2008 - אך השינוי המהותי במתיחת הפנים ( המנוע הבסיסי של ה-308 ) לא הגיע לכאן מעולם, וישראל הסתפקה רק בשינויים קוסמטיים קלים, ומנוע 1.6 מוגדש טורבו במקום מנוע ה-2 ליטר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מבחינת בטיחות ומריכת דלק ניתן להשוואת בכלל בין יונדאי לפיג'ו?

הרי זה ידוע שהצרפתיות נחשבות לבין הרכבים הבטיחותיים ביותר שיש..

פורסם

בגדול, המנוע ב C4 (עד 2011 ישראל) אמין יותר ועמיד יותר. זה מנוע 110 כ"ס 16 שסתומים וותיק וטוב. קל וזול לטיפול.

המנוע ב 308 זה דרעק של BMW. זה מנוע בעל הספק של 120 כ"ס, מסובך לטיפול, הרבה מחלות ילדות, לא נוח לעבודה, עדין.

כמשומשת, בשביל לא לחורר את הכיס, עדיף להמר על המנוע של ה C4, אבל אותו תמצאי רק שם (אין אותו ב 308\207 וכד').

הגיר בשתי המכוניות זהה.

בגדול, הסיטרואנים תמיד מכוונות נוחות והפג'ו מכוונות נהג.

זה בא לידי ביטוי בהבדלים בקשיחות המושבים, ה"ישיבה" של הרכב על הכביש והתחושה הכללית + כיולים קטנים כאלה ואחרים שנותנים בפג'ו תחושה אחרת. לא מעט מעדיפים את הפג'ו בגלל אותה תחושה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אי אפשר לדבר בהכללה על בטיחות של רכב "צרפתי" "קוריאני" או "גרמני".

צריך לבדוק נתונים של מבחני בטיחות זהים לכל דגם ספציפי.

צריך גם לוודא שהדגם המשווק בארץ כולל את אותם אמצעי בטיחות שהיו בדגם שנבדק בחו"ל.(אותו מספר כריות אוויר, למשל).

אפשר לראות תוצאות של מבחני בטיחות כאן:

http://www.euroncap.com/tests/hyundai_i30_2007/302.aspx

מצאתי באתר כי ציוני הבטיחות של ה- C4 טובים יותר מאלו של ה- 308 לגבי בטיחות ילדים ובפגיעה בהולכי רגל, וזהים לגבי מבוגרים.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

באשר לאופציות אחרות - יונדאי i30 תהיה חסכונית יותר וזולה יותר לאחזקה מהפיג'ו או הסיטרואן, ועקב ההיצע הרחב בשוק לא יקשה עליך למצוא אחת במצב טוב במחיר סביר.

אין הבדל בין 308 2008 ל-308 2009

ל-C4 היתה מתיחת פנים בסוף 2008 - אך השינוי המהותי במתיחת הפנים ( המנוע הבסיסי של ה-308 ) לא הגיע לכאן מעולם, וישראל הסתפקה רק בשינויים קוסמטיים קלים, ומנוע 1.6 מוגדש טורבו במקום מנוע ה-2 ליטר.

הם לא נותנים האחריות שיש לה חשיבות, גם לרכב הספציפי יש חשיבות ולא רק הקלימוטראז

חשוב ממי קונים סוחרי רכב יש הרבה ,גופ הנותן שנה אחריות יש בזה סוג של אמירה

אגב מדוע I30 יד2 יקרה מפוקוס אותה השנה ?

פורסם

במידה והדגם הוא זהה למודל 2012, הנה מה שאני חושב,

אני רק אציין מראש שיש לי נסיון של שנה עם הרכב הנ"ל.

רכב נוח ביחס לקטגוריה. יושב טוב על הכביש. יחסית מאובזר.

לצערי, התיבת הילוכים מסרסת את המנוע והתוצאה היא, שלמרות 120 כ"ס על הנייר, הרכב עגלה.

הרבה פעמים יש צורך ברגל כבדה על הגז במיוחד בתאוצות ביניים. שלא לדבר על התנהגות התיבה באופן כללי. בתוך העיר- יכולה להוציא אדם מדעתו.

מבחינת דלק, אכן חסכוני. בנהיגה לא רגועה, צריכת הדלק היא 1/11 בנסיעה משולבת. שזה די מרשים. (בדקתי מתדלוק לתדלוק).

בשורה תחתונה, תבדוק טוב את ה C4.

ועוד מילה על לובינסקי טרייד, הם אכן איכותיים ונותנים אחריות יבואן ועוד,

קח בחשבון, שהם לא זולים. ומצד שני המחירים של פיג'ו די נופלים משנה לשנה.

• תוכן חדש...