Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4947 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעונין לרכוש כזה אוטו .מעונין לקבל קצת נתונים על האוטו

האוטו שנת 2002

אני יודע שאין שוק לאוטו הזה ובטוח שגם לא בנפח הזה אבל אני אוהב רכבים מיוחדים ולוקח בחשבון את עלות ההחזקה

תודה מראש

פורסם

ראיתי כזאת בצורה הישנה יותר, משנת 2003, 3004 לדעתי, צבע כסף עם כסאות עור בצבע קרם, נראית מאד מפוארת.

אני יודע שהמנוע הזה לא חזק בפועל כמו שמרמזים נתונים של כ- 190- 200 כ"ס, בין היתר לאור גיר אוטומטי 4 הילוכים בלבד שמסרסר את הביצועים.

גם לגבי האמינות של המנוע הזה, היא נמוכה יותר ממנועי 2 הליטר וצריכת הדלק גבוהה יותר כמובן וגיר ה- AL4 גם לא ידוע באמינותו.

לכן מלבד הפאר הנוסף אני לא בטוח שתוספת הביצועים הלא גדולה בפועל לעומת המגרעות שציינתי מצדיקות את הרכישה הזאת.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אם מדובר במערכת מתלים הידרופנאומטית, הרי שמדובר על רחפת אמיתית. סיטרואן!

המנוע הזה משלים את חבילת הפינוק בצורה ראויה.

מנגד, הסיכוי למצוא אקזמפלר תקין שלא סבל מאילתורים שהעלימו את האופי שהוענק לה במקור - קלושים.

המכונית צריכה "משוגע לדבר"...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

חלק ממערכות האלקטרוניקה הינן ייחודיות לדגם ה-V6. הגיר האוטומטי הוא לא ה-AL4 הידוע לשימצה אלא גיר של ZF מדגם 4HP20 גם מערכת ההיגוי שונה לגמרי.

המערכת ההידרופניאומטית זהה לזו של דגמי ה-2 ליטר. (לדגמי ה-1.8 והדיזל מערכת פשוטה יותר)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
הגיר האוטומטי הוא לא ה-AL4 הידוע לשימצה אלא גיר של ZF מדגם 4HP20

נו, ו-ZF זה טוב ליהודים? אני שואל ברצינות, לא בצחוק. התיבות הידועות לשמצה של פולקסווגן מתחילת העשור הקודם הן של ZF.

לעניין הרכב עצמו: אינני מכיר אותו מעבר להיכרות שטחית, אבל בהנחה שאתה מודע לכך שתקלה עלולה להיות יקרה מאוד מחד, וכמות המוסכים שבאמת יש להם ניסיון עם הדגם הזה מועטה מאוד מאידך, ומוכן לחיות בשלום עם העובדות הללו, אתה מקבל את ברכתי.

זהו בהחלט רכב מיוחד ומעניין מאוד, אם היתה לי האפשרות לתחזק אחת כזאת לא מן הנמנע שהייתי הולך על זה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אם זה מנחם מישהו, בזמנו כשאצל ספי עלה 7000 ש"ח לשפץ AL4 (בדיקה שעשיתי לפני כ 4 שנים) בקיבוץ מחניים שיפוץ ZF הכל כולל הכל עלה 4000 ש"ח. בלי קשר, אני מכיר את אופי הפעולה של AL4, נסעתי 7 שנים על צרפתיות עם הגיר הזה, אבל ל ZF העברת הילוכים יותר "חלקה". מצד שני, כיף יותר להכנס לצומת עם AL4 כשהגיר מוריד הילוך מ 4 ל 3 ואז ל 2.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

ווי ווי איזה סלט עשיתם פה...

גיר אייסין עם שישה הילוכים שנחשב אמין - יתרון בהשוואה לדגמי 2 ליטר ו-2.2 ליטר דיזל.

מנוע V6 שעל הנייר נותן 210 כ"ס - שתיין, לא ספורטיבי ומבחינתי חסרון.

מערכת הידראולית אמינה מאד וזהה לגמרי למה שיש בדגמי ה-PK הישנים, בכל הדגמים שלאחר מתיחת הפנים הראשונה ולמה שיש כיום בדגמים העדכניים. מעדות שמיעה אני למד שכיול המתלים קצת נוקשה יותר מאשר במקבילות הבנזין והדיזל, לא בדקתי בעצמי.

שלל חיישנים וחישמול מיותרים לחלוטין שאינם קיימים בדגמים האחרים.

בקיצור - בזבוז כסף מוחלט. חפש דגם בנזין או דיזל שמור ותהנה כפליים, גם בשימוש וגם בכיס.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

בשנת 2002 עדיין היתה תיבה בת 4 הילוכים מתוצרת ZF.

כיול המיתלים נוקשה יותר ונוחות הנסיעה, הגם שהיא עדיין מעולה, טובה פחות מאשר בדגמי ה 4 בוכנות.

ריפודי העור באיכות נמוכה יחסית, ורוב ה C5 3.0 נראות מרופטות למדי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
נו, ו-ZF זה טוב ליהודים? אני שואל ברצינות, לא בצחוק. התיבות הידועות לשמצה של פולקסווגן מתחילת העשור הקודם הן של ZF.

תיבות VAG ידועות להשמצה הן מתוצרת עצמית. עם ZF יש לי גם ניסיון בעייתי - היה לי גיר כזה בבמוו סדרה 7 שלי שהוחל באחד חדש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אני מעונין לרכוש כזה אוטו .מעונין לקבל קצת נתונים על האוטו

האוטו שנת 2002

אני יודע שאין שוק לאוטו הזה ובטוח שגם לא בנפח הזה אבל אני אוהב רכבים מיוחדים ולוקח בחשבון את עלות ההחזקה

תודה מראש

מהמעט שראיתי (כי באמת אין הרבה כאלה), הגיר היה עמיד מאוד וללא תקלות (מעל 200K ק"מ). גיר ZF אגב.

המנוע אמין, סלילי ההצתה עדינים (יצאו לפני כמה שנים סלילים חדשים של יצרן אחר, טובים יותר). לכל צילינדר סליל משלו. שלושת הצילינדרים הקדמיים קלים להחלפה, שלושת האחוריים מצריכים פירוק סעפת היניקה (דיי קל, אל תיבהל). האטמים רב שימושיים.

המערכת ההידרו-פניאומטית מעט שונה מהדגמים הרגילים, מדובר ב"הידראקטיב 3 פלוס" במקום "הידראקטיב 3" רגילה. ב"פלוס" יש 6 "בומבות" (3 על כל סרן) וברגילה יש 2 על כל סרן. היצרן טוען ליכולות דינאמיות טובות יותר במערכת עם ששת ה"בומבות" (שיפור בתחום העברת המשקל בין הצדדים הודות לבומבה הנוספת בכל סרן)

תאורת הקסנון אמינה למדי, נתקלתי פעם אחת בנורה שדרשה החלפה.

מבחינת נהיגה, זה לא מנוע "אלים". אל תצפה לפרץ כוח אדיר בפתאומיות.

מבחינת אמינות - נתקלתי באופן אישי באקסמפלרים שהממירים הקטליטיים שלהם (קדם-ממירים, על הסעפות פליטה) נגמרו. העלות יקרה מאוד להחלפה אבל הרכב עובר טסט הודות לממיר הגדול בדוד האמצעי.

בסה"כ, אם מצאת אקסמפלר שמור - מה טוב. הבעיה היא באמת להשיג מכוניות כאלה ששמרו עליהן (ריפוד, קוסמטיקה חיצונית, טיפולי שוטפים וסדירים וכד').

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

היידראקטיב פלוס מופיעה בכל הדגמים מאז 2005, ובדגמי ה 2 ליטר PK משנת 2002 אאל"ט. אצלי זה פלוס.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...