Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תן ליצרניות האחרות שנתיים להעתיק ותראה איך המחיר ירד

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

למרות שאני בעד "אוויר נקי", החסרונות של רכבים כאין אלו עולים בשלב זה על היתרונות.

בנוסף, בתג המחיר המוצג כרגע בגין "החשמליות", פשוט אין כל כדאיות כלכלית לקיום רכב כזה בארצנו.

אם הקודקודים במשרד התחבורה & משרד האוצר לא יפנימו החשיבות של רכבים כאלו ויתנו להם עדיפות משמעותית במיסוי,

הם יישארו בגדר "רכבי פרוספקט", וחבל...

לו יהא.

פורסם

יש לך מושג כמה מס יש על רכב חשמלי?

תבדוק ותחזור.

תתפלא אך המחיר הגבוה נובע ישירות ממחיר הסוללה אשר מגיעה לכ-20K דולר.

הפעם הממשלה לא אשמה..

פורסם
למרות שאני בעד "אוויר נקי", החסרונות של רכבים כאין אלו עולים בשלב זה על היתרונות.

בנוסף, בתג המחיר המוצג כרגע בגין "החשמליות", פשוט אין כל כדאיות כלכלית לקיום רכב כזה בארצנו.

אם הקודקודים במשרד התחבורה & משרד האוצר לא יפנימו החשיבות של רכבים כאלו ויתנו להם עדיפות משמעותית במיסוי,

הם יישארו בגדר "רכבי פרוספקט", וחבל...

לו יהא.

אתה מוכן להסביר לי בבקשה מהן החסרונות של רכב חשמלי? בינתיים בוא ואספר לך על היתרונות שלו.

דבר ראשון, נצילות מנוע. מנוע חשמלי הוא בעל נצילות יותר גבוהה ממנוע בנזין. כמה שמדליקים אותך על מנועים עם מגדשי טורבו כפולים הנצילות של מנוע בנזין לעולם לא תעבור את ה 50 אחוזים. האחוזים הללו מושגים רק בתאוריה במנוע של קרנו. במנוע חשמלי יש יותר נצילות, פחות הפסדי אנרגיה.

דבר שני, יעילות הפקת חשמל. מכונית שנטענת על חשמל שמיוצר בחברות חשמל מזהמת פחות. אבל אתה תגיד לי שלייצור החשמל שורפים בתחנת הכוח פחם ודלק וזה מזהם. נכון מאוד, אבל הטורבינות בתחנת החשמל הם יותר יעילות בהפקת חשמל מאשר רכב שנוסע על בנזין. במילים אחרות, למרות הזיהום בייצור חשמל עדיף לייצר חשמל ולהטעין מכוניות מאשר מכוניות ינסעו על בנזין. הטורבינות בתחנת הכוח מייצרות אנרגיה בצורה יותר יעילה ופחות בזבזנית מאשר מכונית עם מנוע בערה פנימית.

הבעייה היא שאני לא רואה שמכוניות חשמליות יחליפו לגמרי את המכוניות הקונבציונליות. יקח לאנשים המון זמן עד אשר אם יסכימו להחליף את המנועים גדושי הכוח של המוסטנגים, הקאמרו, הפאררי וכיוצא בזה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

הבעיה היא לא מוסטאנגים ופרארי. כמה אנשים בעולם נוסעים על רכבים כאלה? אחוז קטן ביחס למחזיקי הרכב.

הבעיה היא קודם כול הטווח של המכוניות והמחיר שלהם.

כרגע הטווח של המכוניות בעייתי, ברגע שיגיעו לטווח של 400 ק"מ במחיר הגיוני אתה תראה אנשים רצים לקנות רכבים חשמליים.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
אתה מוכן להסביר לי בבקשה מהן החסרונות של רכב חשמלי?

הוא שקט מדי.

הוא לא שותה דלק.

אין לו אגזוז שיוציא אש ותמרות עשן.

הוא שימושי לסבתות שנוסעות מנכד לנכד.

זה פורום של חובבי רכב, אז לפחות תעשו את עצמכם.

.Your average Notepad

פורסם
הבעיה היא לא מוסטאנגים ופרארי. כמה אנשים בעולם נוסעים על רכבים כאלה? אחוז קטן ביחס למחזיקי הרכב.

הבעיה היא קודם כול הטווח של המכוניות והמחיר שלהם.

כרגע הטווח של המכוניות בעייתי, ברגע שיגיעו לטווח של 400 ק"מ במחיר הגיוני אתה תראה אנשים רצים לקנות רכבים חשמליים.

עם יד על הלב, כמה אנשים אתה מכיר שנוסעים עם הרכב כולה לעבודה ובחזרה? ונניח שאנשים נוסעים כמו אחותי 90 ק"מ ביום לעבודה שלהם ברגע שזה יותר יתפתח אפשר יהיה להטעין את הרכב בחניה של העבודה. אתה מגיע לעבודה, מחבר אותו לשקע מסיים לעבוד אחרי 8 שעות, 12 שעות. מגיע לחניה והופה יש לך אוטו טעון. נראה דווקא רעיון לא רע. חיסכון בדלק, חיסכון בזיהום, חיסכון במטבע חוץ למדינה, פחות כסף שהולך לערב הסעודית או לאירן וכולם שמחים.

הוא שקט מדי.

הוא לא שותה דלק.

זה מה שהתכוונתי אליו. כנראה שייקחו משהו כמו 100 או 200 שנים עד אשר אנשים ישנו את הגישה שלהם לגבי מכוניות. אני אשקר אם אני אכתוב לך כאן שאני לא אוהב את הרעש של המנוע, ריח הבנזין וכיוצא בזה. האמריקאים מכורים לצלילים של מנועי ה V6 ו ה V8. זה לא דבר שהולך להשתנות בקרוב. זוכר את כל המוטוקרוסים עם מנועי ה 2 פעימות? אז זהו זה, החברות היפניות הגדולות חתמו כבר לפני שנים בהסכם קיוטו על הפסקה של ייצור מנועי 2 פעימות בים, באויר (לא יודע עם היו כאלה) וביבשה. אין יותר ייצור של מנועי שתי פעימות לאופנועים, לסירות ואני חושב שגם לא לאופנועי ים על ידי חברות יפניות. אין יותר את ה RM, CR, YZ, KX וכל ה 125 וה 250 למינהם.זהו, בארה"ב הם לא נמכרים יותר כבר כמה שנים ובשאר העולם זה רק השאריות. למה הם נעלמו? זיהום אויר רציני, ביזבוז של משאבים וכיוצא בזה. עוד 200 שנים ככה גם מכוניות הבערה הפנימית יעלמו.

נכון להיום, אני לא מוכן להחליף אופנוע עם מנוע בערה פנימית לאופנוע חשמלי. אבל מי יודע אולי עוד 200 שנים אנשים לא יבינו איך פעם היו נוסעים על האופנועים המזהמים האלה.

מה שכן, כנראה שגם השמנים יעלמו ואז לא יישגעו את הבני נינים של איתמר הלוא הוא מאסטר השמנים שלנו בפורום האם כדאי לעבור משמן 10W-40 חצי סינטטי לשמן 5W או 0W סינטטי מלא. :-)

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
אתה מוכן להסביר לי בבקשה מהן החסרונות של רכב חשמלי?

1)עלות גבוהה.

2)שקט, שהסתבר כי במקרים מסוימים טמון בכך לעיתים סכנה לסובבים.

3)התלות בנקודת הזנה ייחודית לחשמל התואמת את תקע הכבל החשמלי ו/או בשקע חשמל רגיל אשר חייב להיות נגיש לרכב.

4)התלות בכבל הזנה חשמלי ייחודי וספציפי לכל יצרן, בנפרד.

5)טווח נסיעה קצר.

6)הטענה שאורכת זמן רב, בין 30 דקות להטענה לא מלאה ועד 4 שעות להטענה מלאה.

7)מוגבלות בחיבור צרכני אנרגיה נוספים לרכב.

8)אחרי ק"מ/זמן X נדרש החלפת מצברים, שעלותם אלפי שקלים.

9)תלות אבסולוטית במוסך מורשה רק של היבואן.

10)התקלקל הרכב?... בספק אם החברות לתיקוני/חילוץ בדרכים יוכלו לסייע כאן.

11)נגמר המצבר באמצע הדרך... תזמין גרר.

12)נסיעה מצפון הארץ לדרום הארץ, לדוגמא, תארך מס' ימים, ומכאן שהיא בלתי אפשרית.

13)בטח יש חסרונות נוספים שמישהו אחר ישלים.

כנראה שסבתא שתרצה לנסוע לבקר את קרובי משפחתה יהא כדאי יותר לקנות פיזו'ו 107/סיטרואן C1/סיאט מי/סקודה סיטי-גו/סוזוקי אלטו/קאיה פיקנטו/כדומה, מדרגת זיהום 2, ב-60 אש"ח, ולא רכב חשמלי מדרגת זיהום 1 הצפוי לעלות כ-פ-ו-ל,

בין 120 - 170 אש"ח !.

חובב רכב > כי כל מי ששכלו בראשו פשוט מבין שבמצב הקיים אין לצערי כל כדאיות כרגע לרכישת רכב חשמלי.

פורסם

לי אין בעיה עם זה שמכונית חשמלית לא שורפת דלק,יש אחת או שתיים שלא הייתי מתנגד שיהיה לי אבל

שיש לך מכונית עם הגבלה של טווח נסיעה אתה צריך עוד מכונית ואז המכונית החשמלית צריכה להיות המכונית השניה בבית,

מכונית ספורט או מכונית קטנה עירונית.

ועוד בעיה קטנה, לחברת החשמל שלנו יש בעיה לספק לנו את החשמל עכשיו אז אם מישהו ימכור מכוניות חשמליות בארץ לא יהיה מאיפה להביא חשמל.

tesla_roadster2.jpg

אייל

פורסם

ועדיין זה רק מתחיל, ורחוק להשתוות לרכב ״רגיל

מעבר לטווח שקטן משמעותית

יש גם את קצב פריקת המצבר ששונה מיום ליום

וההשפעות שונות ומשונות

כגון גיל המצבר

טמפרטורת הסביבה

העומס המופעל על הרכב

וכו

וכך נהג עלול למצוא עצמו תקוע ללא חשמל

וגם עם נסע רק 160 ק״מ

מ 220 ק״מ שרשום בשעון

פורסם

הינה הפיתרון הכמעט מושלם לנסיעה בעיר:

אופנוע!

2009-harley-davidson-touring-flhrcroadkingclassicc.jpg

אישית אני מעדיף אופנועים גדולים בעלי 4 צילינדר עם נפח מנוע של 1.2L 1.3L 1.6L (מנועים שהארלי מציעה אותם)

אבל אני מדבר על האופנוע כעיקרון, זה פתרון כמעט מושלם, כי אין לך פקקים, אין בעית חניה,

אין צורך להרחיב את השיעבוד לחברת החשמל באמצעות הרכב, אבל החיסרון הוא בחורף,

בחורף זה קצת בעיה, לכן רכבים בסגמנט של VW UP יתאימו לעיר:Volkswagen-UP.jpg

למרות שאישית אני מעדיף מפלצות V8 - אבל בעיר כמו חיפה לך תמצא חניה,

אך עדיין, אני מעדיף להנות מרכב מפלצתי ולא לסבול ברכב קומפקטי:

2010-ford-f150-harley-davidson-edition-rear-side-picture.jpg

%232694+001-G1280x960.jpg

בנוגע לחברת החשמל,

הם בקושי עומדים בצריכת החשמל מחודשי יולי אבגוסט... אתה רוצה עוד שיעמדו בטעינה של כאלף מכוניות חדשות?

שסביר להניח שהן יונקות חשמל במהלך הטעינה יותר ממזגן מרכזי של 6 כ"ס...

בכלל, לא מתאים לי להחליף בטריות, לא אכפת לי לתדלק, אני עובד כמו חמור, ואני מכור לV8 שלי,

והדבר היחידי שיגרום לי לעבור לרכב חשמלי זה כשחס וחלילה חס ושלום שאהיה בספק משותק טוטאלית:

xnarrow_front463.jpg

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
הוא שקט מדי.

הוא לא שותה דלק.

בקיצור - הוא לא מנוע ( או כזה שמתאים למיקסרים ומקדחות ולא לרכבים).

alfa 156 2.5.

• תוכן חדש...