Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב, בעוד כמה ימיים יש לי משפט

שוטר תפס אותי ברמזור אדום, עומד עצירה מוחלטת , מדבר בטלפון,

אני מחפש עורך דין שיכול לעזור לי.

תודה

פורסם

אין לי מושג, כמה משלמים אני בדרך! כלל?

זה דוח של 1000 שקל, ו7 נקודות ניראה לי, הכסף לא בעיה, הנקודות יותר , אזחשבתי להעזר בעורך דין,

האם בעמידה מוחלטת, בפרר, ברמזור אדום, היה אסור לי לענות לשיחה ?

פורסם

מבחינת החוק אסור להשתמש בטלפון בעת שהרכב נע שלא באמצעות דיבורית.

קיימת הנחיה לשוטרים לא לאכוף עבירה זו (דרך אגב זה 4 נק' ולא 7), כאשר הרכב עומד ברמזור אדום.

אתה יכול להתייעץ עם עו"ד (יש כמה מומלצים כאן בפורום, בצע חיפוש) או להגיע להסדר עם התובעת טרם המשפט.

האם השוטר רשם בדוח שהיית בעצירה מוחלטת ?

מה נרשם בדברי הנהג ?

פורסם

גוגל לשרותך:

המשטרה: מותר לדבר בטלפון בזמן עמידה ברמזור

ומצד שני:

תקנה 28(ב) לתקנות התעבורה מחייבת שהרכב יהיה "בתנועה". עלתה השאלה מה קורה כאשר הרכב עומד וממתין ברמזור או בפקק. הרי הרכב שלו לא נמצא בתנועה. היו מספר בתי משפט שקיבלו את הטענה הזו, עד שהענין הובא בפני בית המשפט המחוזי בתל אביב (ע"פ 70890/01 הררי נ' מדינת ישראל).

השופטת דרורה פלפל קבעה: "עצירה באור אדום או בפקק תנועה הינה שלב רגעי בתנועה. בדר"כ היא אינה מתוכננת מראש, כשם שגם "סיומה" אינו מתוכנן. רוב האנשים אינם יכולים לצפות בדיוק מתי יתחלף האור האדם ברמזור ובדיוק באותה שניה לסיים את עיסוקיהם שהיו "בעמידה". לכן גם אין להתיר עיסוקים לבר עיסוקי נהיגה במובן הרחב, כלומר על ציר תנועה שוטף שמכיל בתוכו עצירות פתע, רמזורים, פניות וחניות".

:turn-l:
פורסם

האם השוטר רשם בדוח שהיית בעצירה מוחלטת ?

השוטר טוען בדוח שבעת נסיעה הוא הבחין בי מדבר בטלפון

מה נרשם בדברי הנהג ?

לא ידעתי שבעצירה מוחלטת ברמזור אדום אסור לדבר

פורסם
גוגל לשרותך:

המשטרה: מותר לדבר בטלפון בזמן עמידה ברמזור

ומצד שני:

תקנה 28(ב) לתקנות התעבורה מחייבת שהרכב יהיה "בתנועה". עלתה השאלה מה קורה כאשר הרכב עומד וממתין ברמזור או בפקק. הרי הרכב שלו לא נמצא בתנועה. היו מספר בתי משפט שקיבלו את הטענה הזו, עד שהענין הובא בפני בית המשפט המחוזי בתל אביב (ע"פ 70890/01 הררי נ' מדינת ישראל).

השופטת דרורה פלפל קבעה: "עצירה באור אדום או בפקק תנועה הינה שלב רגעי בתנועה. בדר"כ היא אינה מתוכננת מראש, כשם שגם "סיומה" אינו מתוכנן. רוב האנשים אינם יכולים לצפות בדיוק מתי יתחלף האור האדם ברמזור ובדיוק באותה שניה לסיים את עיסוקיהם שהיו "בעמידה". לכן גם אין להתיר עיסוקים לבר עיסוקי נהיגה במובן הרחב, כלומר על ציר תנועה שוטף שמכיל בתוכו עצירות פתע, רמזורים, פניות וחניות".

אז אתה אומר שחבל על הזמן

פורסם

המחלוקת המשפטית היא סביב האם החוק מתכוון לבתנועה במשמעות של in motion או במשמעות in traffic.

לפי הנחיות המשטרה אם הרכב עמד במקום השוטר לא היה אמור לתת לך את הדוח, כמובן שהנחיות המשטרה עלויות להיות מקלות יותר מהחוק כתלות בפירוש שלו. צעד ראשון שלח בקשה לפסילת הדו"ח או המרתו באזהרה תוך כדי ציון הנחיות המשטרה. במידה ויסרבו ניתן ללכת למשפט ולקוות שהפירוש שהשופט יתן למילה בתנועה יהיה במשמעות של in motion.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

איפה אני יכול לברר כמה נקודות יש לי?

והאם נימחק נקודות אחרי כמה שנים?

ועוד שאלה בבקשה,

האם השוטר שנתן לי את הדוח, מתייצב בבית משפט באותו מישפט?

האם אני יכול לידרוש שגם הוא יופיע למשפט

פורסם

עו"ד טוב ומנוסה בתחום יכול (גם בשלב הזה) לכל הפחות לביטול הנקודות ואולי אפילו למצב של הפחתת הקנס עד 50% מערכו. כמובן, תלוי בנסיבות.

פורסם

כן, אבל חשבתי על משהו אחר , אני לא יודע כמה נקודות יש לי אן ביכלל, איפה אני ברר כמה נקודות יש לי?

האם במיקרה ויש לי נקודות, אחרי כמה זמן הם נימחקות?

והאם השוטר שנתן לי את הדוח יהיה נוכח במישפט?

האם אני יכול לידרוש שהוא יהיה במשפט?

• תוכן חדש...