Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן הקרוב רוצה להחליף את הרכב . אשתי עושה נסיעה בתוך העיר של 10 ק"מ ביום. ולי יש עד העבודה 40 ק"מ ליום. חשבתי למכור דווקא את הרכב של אשתי, להשאיר לה את הטויוטה ולקנות לעצמי רכב קטן וידני כמו אלטו או משהו בסגנון שעושה יותר קרוב ל 20 ק"מ לליטר. או אופציה שניה להחליף את הקורולה לרכב באותו גודל אך מתקדם יותר בשנתון.

מה אתם הייתם עושים?

פורסם

בשביל 10 ק"מ ביום לא הייתי מחליף את הרכב שלך (וגם את שלה, האמת).

אם היא רוצה להתפנק או לשנות אווירה בנסיעה הקצרה תוכל להחליף את הרכב שלה. יש מגוון רכבים קטנים, נוחים ומשתלמים.

פורסם

נראה לי שלא הבנת את השאלה. אני רוצה רכב חסכוני בשביל עצמי כדי לנסוע איתו 40 ק"מ ליום ולהשאיר את הקורולה לאשתי .

פורסם

תעביר את הקורולה לאשתך ואכן - תיקח לך איזו בינבה מיני\סופר מיני

תעשה נסיעת מבחן - אם המיני נוחות לך ולא איכפת לך לעבור 20 ק"מ לכל כוון - אחלה דבר.

אני שוקל לעשות דבר דומה בשנה הבאה כנראה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
בשביל 10 ק"מ ביום לא הייתי מחליף את הרכב שלך (וגם את שלה, האמת).

אם היא רוצה להתפנק או לשנות אווירה בנסיעה הקצרה תוכל להחליף את הרכב שלה. יש מגוון רכבים קטנים, נוחים ומשתלמים.

את השאלה הבנתי, אחי. סתם גילגלתי מחשבה בכתב.

אם אתה נוסע לבד ברכב והמרווח לא חשוב לך זה רעיון טוב לקנות רכב קטן. תבדוק את יונדאי I10 כאלטרנטיבה לאלטו. היא חסכונית יותר ולטעמי יותר נוחה.

פורסם

i10 ידנית יותר חסכונית מאלטו? אני לא בטוח .חוץ מזה אני די מוגבל בתקציב . על השרייד אולי אני יקבל 8K ואני רוצה להוסיף עוד 22K בערך. בקיצור מה יש ב 30K?

פורסם

אתה יכול לקנות פיאט פנדה,אך הנסועה שלך לא גדולה כול כך,לכן לא בטוח ששווה להוסיף כזאת כמות של כסף.

היונדאי לא חסכונית כמו האלטו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

חשבתי שמדובר על רכב מיני חדש, אם זה המצב אני בעד שתישארו עם הרכבים שלכם כל עוד הם במצב נסיעה טוב.

השדרוג לא ישתלם לך מבחינת החסכון בדלק ועוד על רכב יד 2 יהיה לך הוצאה של יישור קו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
נראה לי שלא הבנת את השאלה. אני רוצה רכב חסכוני בשביל עצמי כדי לנסוע איתו 40 ק"מ ליום ולהשאיר את הקורולה לאשתי .

עם כל הכבוד לרצונך הטוב ולשדרג את רכבה של אשתך, אני לא רואה מה ההגיון לתת לה את הקורולה, שאומנם צעירה יותר ב 10 שנים אך מתאימה פחות לשימושים שלה ובעיקר קשה יותר לחנייה בתוך העיר. הקורולה מדגמי 2003-2007 נחשבת לחסכונית עד חסכונית מאוד, בטח אחת שמטופלת כמו שצריך וננהגת בעדינות. לא הייתי ממהר להחליף את הרכב הזה בגלל סעיף צריכת דלק.

קנה לה את הרכב החדש והחסכוני, היא תודה לך :wink:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מקור הרצון להחליף את הקורולה היא רק כדי לחסוך בדלק? או שיש שיקולים נוספים?

קח בחשבון כמה דברים:

1. צריכת הדלק של הטויוטה כנראה תורע אם תעבור לידי אשתך, מכיוון ש10 ק"מ בתוך העיר היא נסיעה חסכונית פחות מנסיעה של 40 ק"מ (בהנחה כמובן שה40 ק"מ האלה הם בינעירוניים ו/או בתנועה זורמת).

2. 30 אלף ש"ח לא יקנו לך שום מיני/סופר מיני חסכונית מהדור החדש. גם לא אלטו. יותר לכיוון של פנדה/פונטו/206/גטס סביב שנת 2005/6. לא שזה רע, אבל חדש זה לא, ואוטו שאתה לא מכיר טומן בחובו הוצאות, ידועות ושבאות בהפתעה, מעבר למחיר הקנייה. תמיד.

3. בחישוב קליל, אם ניקח בחשבון שיש 20 ימי עבודה בחודש, ומחיר של 8 ש"ח לליטר בנזין, ההפרש בהוצאות הדלק בין רכב שעושה 1/12 לרכב שעושה 1/17 הוא כ1900 ש"ח בשנה. רכב שתקנה ב30 אלף (להזכירך- כבר הוצאת 22 אלף ש"ח מהכיס בשבילו), רק היישור קו שלו יכול "לכסות" לך את כל החיסכון של השנה הראשונה לפחות. שלא לדבר על קיזוז עלות הדלק של הטויוטה שלך שתלגום יותר מהרגיל בידי אשתך.

4. השרייד, סביר להניח, מבוטחת חובה + צד ג'. על הרכב ה"חדש" תעשה כבר מקיף? הופ, כרסמת עוד קצת ב"חיסכון" השנתי.

לדעתי- שמור את הטויוטה וגם את השרייד. את ה-22 שאתה יכול לשים עכשיו על אוטו, שים בצד, והמשך לחסוך. בשביל 10 ק"מ עירוניים השרייד תפורה על אשתך, לפחות עד שהמזגן ישבוק חיים או הגיר/מנוע ימסרו נפשם לבורא. או אז, חזור לחיסכון שלך, ופנק אותה באיזו מיני משומשת נחמדה, שעד אז כבר תיכנס לכם בתקציב.

המצב והסיבות שאתה מתאר לא מצדיקים את ההתעסקות הזו.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

אפשרות אחרת שחשבתי עליה היא להחליף את הקורולה לפריוס 2009 . אבל השאלות הנשאלות הן אלו :

1) הרכב כבר 3 שנים על הכביש וכשאני אמכור יהיה נגיד כבר 6 או 7 שנים. והסוללה מחזיקה 6 או 7 ולכן אולי לא ירצו לקנות אותו ממני.

2) האם במכוני הבדיקה עושים בדיקה גם למנגנון החשמלי של הרכב?

3) הקורולה אצלי כבר 3 שנים . אם אני לא ישדרג עכשיו יהיה לי קשה מאוד להתקדם לרכב חדש יותר בעתיד. ככה אני חושב.

אשמח לתובנות אחרות ממכם.

פורסם

בשביל 40 ק״מ נסיעה ביום לא שווה לך להחליף מכוניות, על המכירה תפסיד הרבה יותר. היתה לי קורולה כמו שלך, בבינעירוני היא מסוגלת לתת אפילו 1:14 ! הרבה יותר טוב מזה קשה לקבל.

אם מאוד בא לך להשתדרג - זה סיפור אחר, אבל שוב, שיקול הדלק בנסועה כמו שלך הוא די זניח. אני החלפתי קורולה בפביה דיזל כי יוצא לי לנסוע 150 ק״מ ביום, כל יום. אחרת הייתי נשאר עם קורולה עד שהיא היתה מתפרקת :)

פורסם

הוא יתפרק כנראה הרבה לפני הקורולה

:-D

Pioneer TS-X150

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

החלטתי להחליף רק את הקורולה אבל אני מתלבט בין פריוס ,לקורולה ולסיוויק סדאן 2009. השאלות שלי הן:

1) האם שאני ירצה למכור את הפריוס בעוד 3 שנים נגיד אני לא ייתקע איתה בגלל אחריות הסוללות?

2) האם הסיוויק חסכונית יחסית גם?

3) האם הקורולה גם חסכונית?

4) האם יש לכם עוד רכב משפחתי יחסית חסכוני שיכול לבוא בחשבון?

תודה מראש.

• תוכן חדש...