Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4998 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, ברמה העקרונית זה נכון. אין סיבה להרבה אמיתית להרבה אסורים שיש עלינו (באמת, למה אלכוהול כן וסמים קלים לא?)

אבל מי שמספר כאן שהוא נוסע לנס הרים כדי להתפרע עם האוטו, ומאשים באותו המשפט את הרוכבים שהם מפחידים את האנשים סביב, עובר לדעתי את הגבול הדק בין חוסר עקביות לצביעות. זה כבר מעבר ללקחת סיכונים: אם אתה מתלונן על זה שאחרים עושים משהו שמפחיד את הסובבים אותם, ומספר איך אתה עושה בעצמך בסיטואיוציות אחרות, אתה צריך לשאול את עצמך אם אתה לא משקר לעצמך איפשהו בדרך.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 173
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תנחומי למשפחה. לילדים לא מגיע לגדול ללא הורים, לצערי הם ישלמו כל החיים על הפזיזות של ההורים שלהם.

כל-כך נכון. גם אם נסעו 80 קמ"ש, וגם אם היו שם שמונה מטר ולא שלושה (למרות שאני מאמין להם שהיו שלושה מטר, הרי הם נוסעים בדבוקה), זה מרחק שעוברים אותו במהירות של 80 קמ"ש בפחות מחצי שניה... מזל שרק אחד נתקע בהם. ואני יודע שזה לא קשור, אבל סרטונים ביוטיוב באמת יראו לכם שהבחור אהב נהיגה ספורטיבית.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אבל מי שמספר כאן שהוא נוסע לנס הרים כדי להתפרע עם האוטו, ומאשים באותו המשפט את הרוכבים שהם מפחידים את האנשים סביב, עובר לדעתי את הגבול הדק בין חוסר עקביות לצביעות.

על זה הסכמתי ואפילו אמרתי.

מזל שרק אחד נתקע בהם.

מתברר שהרבה אחרי התאונה. ולאחר שרוכבים אחרים כבר עצרו ליד מקום התאונה, הגיע הרוכב השלישי, נלחץ, עשה טעות... והתוצאה ידועה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בתקופה מסוימת בקריירה שלי עבדתי במיון אורטופדי. במסגרת עבודה זאת נתקלתי בעשרות רוכבים. החל ממקרי החלקה ותאונות עירוניות במהירות נמוכה שהסתיימו בחתכים ושפשופים (שטיפה, סילברול, חבישה, טטנוס והביתה), שבר פה ושם ועד המקרים הקשים יותר שהגיעו לחדר הלם מפורקים.

בהמשך עבדתי במחלקה פנימית ושם טיפלתי בהשלכות ארוכות הטווח של פציעות קשות. כולל מקרים שהגוף שרד אבל הבן-אדם איננו עוד לנצח, חברי קהילת האופנוענים יודעים למה אני מתכוון.

מאחר שאני שנים רבות חובב מכוניות וגם חובב אופנועים "מהצד" (אין לי כאמור רישיון לדו"ג), תמיד שוחחתי עם הפציינטים רוכבי הדו"ג על הכלי שלהם וגם על נסיבות התאונה. רוב התאונות היו בנסיבות דביליות, לרוב ללא "אשם" ברור, שבמקרה של רכב 4 גלגלי היו מסתיימות בלא כלום או בפגיעת פח קלה.

הבנתי שזה לא משנה מי ולמה אשמים. אופנוע הוא כלי מסוכן למשתמשים בו והם בתורם חייבים להיות מודעים לכך ולכל הפחות להיות מרוכזים, ממוגנים ועם כלי תקין לחלוטין. אני הבנתי שאי אפשר לשכנע אופנוען כבד אמיתי לרדת מהכלי או להרפות קצת מהמצערת, זה סם החיים שלו. הם לפחות מודעים לסיכון, להבדיל מרוב המעשנים, אלכוהוליסטים, שמנים והמדברים בטלפון בזמן נהיגה. מודעים, אבל לא ירדו מהמושב, כך שזה לא משנה. הדבר היחיד שחשוב וכן משנה הלאה הוא לבדוק שהתשתית הייתה תקינה לחלוטין, כי זה הפקטור היחיד שיש עליו שליטה.

ולגבי נושא נהיגה פראית על הכביש - לפחות שאופנוען רוכב באופן פרוע ועושה תאונה - רק הוא משלם את המחיר. כאשר חכמולוג ברכב 4 גלגלי רב עוצמה חושב שדרך פרויד היא מסלול F1 אז במקרה הפחות גרוע הוא לוקח איתו את החברים שיושים איתו ברכב ובמקרה הגרוע יותר את בני הזוג שנוסעים לתומם בנתיב הנגדי.

פורסם

אינני מכיר את ההרוגים ולכן התייחסותי בשום אופן אינה למקרה ספציפי זה או אחר.

בואו נעשה חשבון נפש - בהרבה מקרים מצערים, החברים מספרים שמדובר בנהג/רוכב מעולה ("אחד הטובים בארץ").

האם אתם מסוגלים לתת פרשנות לקומפלימנט הזה?

למה בדיוק הכוונה? על מה היא מתבססת?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

בשורה התחתונה מדובר בטרגדיה.

לאור ההיכרות שלי עם הכביש, רוכב מנוסה שלא רוכב על הקצה לא צריך להחליק במקום כזה במהירות חוקית ואף הרבה יותר מזה (גם אם יש משהו על הכביש הוא אמור לראות אותו בזמן) אבל זה לא משנה אם מדובר בטעות בשיקול דעת, תקלה טכנית או כל סיבה אחרת. לאף אחד לא מגיע למות וברור שהם לא רצו את התוצאה העגומה הזו.

אתמול אחד הרוכבים טען במהדורת החדשות שהם סימנו מייד אחרי התאונה לשאר הרוכבים להאט ושאחד מהם לא הספיק להאט ופגע באופנוע. זה ממש לא מסתדר עם נסיעה ב 90 קמ"ש או איזה שמץ של אחריות.

אופנוע זה כלי מסוכן ולא סלחני לטעויות. אם ברכב זה נגמר בביטוח הרכוש באופנוע אין שום דבר שמגן על הרוכב והתוצאה כואבת מאוד פיזית.

לגבי התשתית, אולי ניתן לשפר אבל צריך תמיד לעשות את החשבון מה עדיף. בתקציב נתון אפשר להוסיף עוד X מעקות בטיחות שיצילו Y משתמשים בדרך או להוסיף 0.5X מעקות שיצילו 0.5Y+3 משתמשים בדרך. אנחנו לא דנים במצב אוטופי עם תקציב לא מוגבל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מצד אחד כואב הלב מאד,

מצד שני - איפה לעזאזל האחריות שלהם בתור הורים??? !!!!!!

עם כל הכבוד ברגע שאתה הורה במיוחד עם ילדים קטנים אפילו שיש לך אהבה לתחביבים או כל דבר אחר הכל צריך להיות בגבול

האחריות שלך למשפחה ולילדים שלך.

אופנוע עם כל ההנאה שלו עדיין כלי מסוכן בכל העולם ובמיוחד אחד שמאיץ יותר מהר ממטוס קרב.

להסתכן כך (לא משנה נהיגה רגועה או ספורטיבית - ממש לא משנה) זה חוסר אחריות.

מסתבר שלהיות הורים לא דרוש רישיון לצערנו.

ואל תתנפלו עלי שאין לי מושג על אופנועים- כן גם לי יש קצת עבר לא הכי נחמד עם אופנוע (gsx r750 ) של חבר שהספיק לי לראות כמה באמת עם כל ההנאה הדבר יכול להיות מסוכן

שבוע טוב לכולם

קובי

:-)

פורסם
מצד אחד כואב הלב מאד,

מצד שני - איפה לעזאזל האחריות שלהם בתור הורים??? !!!!!!

עם כל הכבוד ברגע שאתה הורה במיוחד עם ילדים קטנים אפילו שיש לך אהבה לתחביבים או כל דבר אחר הכל צריך להיות בגבול

האחריות שלך למשפחה ולילדים שלך.

אופנוע עם כל ההנאה שלו עדיין כלי מסוכן בכל העולם ובמיוחד אחד שמאיץ יותר מהר ממטוס קרב.

להסתכן כך (לא משנה נהיגה רגועה או ספורטיבית - ממש לא משנה) זה חוסר אחריות.

מסתבר שלהיות הורים לא דרוש רישיון לצערנו.

ואל תתנפלו עלי שאין לי מושג על אופנועים- כן גם לי יש קצת עבר לא הכי נחמד עם אופנוע (gsx r750 ) של חבר שהספיק לי לראות כמה באמת עם כל ההנאה הדבר יכול להיות מסוכן

שבוע טוב לכולם

כנראה שלא קראת את התגובה שלי כאן(תגובה מס 31). אומנם אתה רושם את התגובה שלך בנימוס (יחסית) אבל שום פעם, לצערי התגובה שלך משתייכת לתגובות המיותרות (וזה נכתב בנימוס גמור).

ועכשיו קצת ציניות אבל הגיונית לפי התגובה שלך. הבחירות לממשלה בפתח. אני אצביע לכל מפלגה שתחוקק חוק שאסור לזוגות מעשנים (סיגריות או חומר אחר) להביא ילדים לעולם שמא ההורים חלילה ימותו מסרטן והילדים יהפכו יתומים, כנ"ל לגבי אלכוהול, כנ"ל לגבי שירות במילואים להורים, כנ"ל להורים שהם במשקל יתר או בעלי לחץ דם, כולסטורול ורמת סוכר גבוהה. כנ"ל לגבי הורים סוכרתיים. אסור להורים לטוס ביחד אלא כל אחד לחוד עם מספר ילדים, אסור להורים וילדים לנסוע כולם ביחד ובאטובוס. בחג האחרון, משפחה נסעה לבקר את הסבתא בנגב. רכב שבא ממול סטה ממסלולו והתנגש חזיתית ברכב המשפחה, כתוצאה מכך האם נהרגה במקום, האב נפצע קשה והילדים קל. נו, אז מעכשיו צריך להוציא חוק גם שאסור לנסוע ברכב כל המשפחה ביחד פן יקרה אסון נכון? הרשימה היא עוד ארוכה. נכון שהיא נשמעת מטומטמת ואף מעוררת גיחוך?

אתה מדבר על חוסר אחריות? אני לצערי הרב והעמוק מכיר אישית מקרה של אשה רווקה, נרקומנית ואלכוהוליסטית כבדה אשר נכנסה להיריון וצרכה הירואין, קוקאין ואלכוהול לפני, בזמן ואחרי ההיריון. למרבה הצער היא ילדה ילד פגוע שכלית ואם זה לא הרתיע אותה אז היא הרתה שוב ושוב פעם ילדה ילד פגוע שיכלית. אם זה לא מספיק, בת הבליעל נטשה את הילדים והם היום במשפחת אומנה בחסות מדינת ישראל. ואתה מדבר איתי על חוסר אחריות של הורים? הילדים שנולדו לאם הנרקומנית אין אותו אבא ובכלל זהות האב לא ידועה.

אין היום שום עירבון כלל וכלל לגבי חיים ומוות. בן אדם יכול ללכת ברחוב ופסנתר יכול ליפול עליו או אפילו לגור בניו ג'רזי ולמות מסופה טרופית. הדבר היחידי ב100% בחיים האלה זה מוות ומיסים. כל השאר זה פריווילגיה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
Cerebral Cortext, כולם לוקחים סיכונים בחיים, אבל לפעמים זה מתוך בחירה (רכיבה על אופנוע) ולפעמים לא ככ (גיוס לצהל הוא לא אופציונאלי).

חבל לי על על בני הזוג שנהרגו, אני גם חושב שזה קצת צבוע לטעון שהם היו צריכים לבחור כביש אחר ואז זה לא היה קורה.

קראתי את כל הכתבות שפרסמו בנושא הזה ב-ynet במהלך השבת.

החברים של הרוכבים טוענים שהם יוצאים לנסיעות מהסוג הזה כי אין מסלולים מסודרים בארץ. גם לי, כמו לרבים כאן, מאוד צורם זה שאין אף מסלול מסודר בארץ. אבל בסופו של דבר, בהעדר אחד כזה, יש לכולנו שתי אופציות: הראשונה היא להבין שאין איפה לנסוע כמו שהיינו נוסעים במסלול. השנייה היא לחפש כבישים "מרגשים" ולהתפרע בהם. כל מי שבוחר באופציה השניה, כבר לא יכול לבוא בטענות לאיש אם משהו חלילה קורה לו. אני אישית גם חושב שזה חבריהם מתרצים את הנסיעות שלהם בזה שאין מסלול רק מוציא שם רע יותר לתחום המוטוריקה וממש לא מקדם את הנושא.

אני לא יודע מה הלך שם ומה גרם לתאונה של הרוכבים. אני לא יודע אם נסעו על 50 כמו שטוענים חבריהם, או שטסו על 150, כמו שאומרים שראו אותם, אבל בלי קשר למקרה הספציפי, מאוד צורמת לי חוסר ההבנה של אנשים שהם אחראים לגורלם, הרבה לפני שמישהו אחר אחראי לו, בסיטואציות מהסוג הזה.

כמו שכתב falou מעלי, האנשים כאן מכירים את הכבישים, יודעים שיש שם סכנות ושהם יכולים להתהפך בכל רגע נתון. עדין הם בוחרים לצאת לכבישים אלו ולהתפרע. זו החלטה שלהם ולא של אף אחד אחר, בדיוק כמו שזו החלטה יום יומית של אופנוענים לחתוך בין רכבים או לנסוע בנתיבים הנגדיים, ואז להיות מופתעים מזה שנהג שבא לפנות שמאלה כמעט ומוריד אותם (אתה גם התייחסת לזה, נדמה לי). שוב, בלי קשר למקרה הספציפי הזה, שאני לא יודע מה קרה בו, תמיד הכי קל להפיל את האשמה על אחרים. בסופו של דבר כל אחד בוחר איך להתנהל בכביש, ומהרגע שאדם מחליט לנהוג בצורה כזו ולא אחרת, הוא יכול לבוא בטענות רק לעצמו.

יש צדק בדברייך, אף אחד וזה כולל גם אותי לא אומר שאופנוע זה לא דבר מסוכן. בהחלט, זה מעלה את ההיסתברות של אדם שבוחר לרכוב על אופנוע להיפצע ואף למות. אם הדברים היו שחור ולבן וכאלה פשוטים כמו שהם אמורים להיות אולי זה היה עוד הגיוני. אבל, מיכוון שאנחנו חיים בעולם הפוך, לא הגיוני, לא צודק ורחוק מלהיות מושלם מה כן בטוח?

לפני מספר שבועות נער בן 16 נפל ומת בזמן שיעור ספורט בבית ספר, לפני מספר חודשים נער בן 15 נהרג כאשר מתקן כדורסל קרס עליו, לפני שבוע וקצת בחור בן 23 נהרג מכך שנפל מהסקייטבורד שלו וקיבל מכה בראש, לפני מספר שבועות מת אדם בחו"ל בזמן טיפוס הרים, לפני מספר חודשים מתה אשה בת 23 מכך שהקנו שהיא וחברייה היו בוא התהפך והיא טבעה. האם אתה רוצה שאני אמשיך את הרשימה הזו? למרבה הצער לא חסרים מקרי מוות מוזרים ומיותרים. אין שום עירבון בחיים שאדם שימנע מהכל יגיע לגיל 80. אחרת כבר כולנו היינו עושים את זה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
יש צדק בדברייך, אף אחד וזה כולל גם אותי לא אומר שאופנוע זה לא דבר מסוכן. בהחלט, זה מעלה את ההיסתברות של אדם שבוחר לרכוב על אופנוע להיפצע ואף למות. אם הדברים היו שחור ולבן וכאלה פשוטים כמו שהם אמורים להיות אולי זה היה עוד הגיוני. אבל, מיכוון שאנחנו חיים בעולם הפוך, לא הגיוני, לא צודק ורחוק מלהיות מושלם מה כן בטוח?

לפני מספר שבועות נער בן 16 נפל ומת בזמן שיעור ספורט בבית ספר, לפני מספר חודשים נער בן 15 נהרג כאשר מתקן כדורסל קרס עליו, לפני שבוע וקצת בחור בן 23 נהרג מכך שנפל מהסקייטבורד שלו וקיבל מכה בראש, לפני מספר שבועות מת אדם בחו"ל בזמן טיפוס הרים, לפני מספר חודשים מתה אשה בת 23 מכך שהקנו שהיא וחברייה היו בוא התהפך והיא טבעה. האם אתה רוצה שאני אמשיך את הרשימה הזו? למרבה הצער לא חסרים מקרי מוות מוזרים ומיותרים. אין שום עירבון בחיים שאדם שימנע מהכל יגיע לגיל 80. אחרת כבר כולנו היינו עושים את זה.

העניין הוא רק ברמת הסיכון וביכולת שלך למנוע אותו. למעשן יש סיכוי של X אחוזים להדבק בסרטן. לרוכב אופנוע יש סיכוי של Y להפגע. מה יותר גבוה? X או Y? לי אין תשובה חד משמעית, אבל אני יודע שכל אופנוען שאני מכיר נפגע בשלב כזה או אחר מסיבה כלשהי.

כל אחד בוחר את הסיכונים שהוא לוקח, וכן, ישנם אנשים שמפסיקים לעשן כשנולדים להם ילדים. אני לא אומר שצריך להפסיק לחיות, אבל אני כן חושב שאנשים צריכים להבין שחלק מהדברים שהם עושים הם באחריותם המלאה. מי שנוסע לבדוק כמה מהר הוא יכול לעבור את סדום ערד, יכול לבוא בטענות רק לעצמו אם הוא מתהפך ועף למטה. מי שבוחר לחתוך אותי בנתיב הנגדי, כדי לעקוף פקק, שלא יבוא אלי בטענות אם אני כמעט נכנס בו וכו' וכו'. שוב, במקביל לזה צריך לזכור שיש דברים שהם יותר מסוכנים מהאחרים.

כשטסתי לנורבורגרינג, בפרוש ידעתי שאני מגיע למקום בו יש לי סיכוי גבוה להפגע בתאונה. למזלי זה לא קרה, אבל כל יום היו שם תאונות, ואני בטוח שהסתברותית, הסיכוי שלי להפגע שם בכמה ימים היה יותר גבוה מהסיכוי שלי להפגע בתאונה באיילון צפון.

אז אני עשיתי את השיקולים שלי והחלטתי שאני רוצה להסתכן. כן שמעתי אנשים שהם הורים לילדים אומרים שהם לא היו כבר טסים לשם, ואני כן חושב שבסופו של דבר, ברגע שאתה מחליט להסתכן, באופן מודע, כשיש לך ברירה גם לא לעשות את זה, רק אתה אשם ולא אף אחד אחר. זה שיש סיכונים אחרים בחיים לא משנה את זה בכלל

פורסם

יבגניפ ו Cerebral Cortex אתם מעלים נקודות נכונות לטעמי.

תוכלו לנסות לעזור לי לפענח את מה ששאלתי למעלה?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

ועכשיו ב NRG יש וידאו של מסע הלוויה. יש ליווי משטרתי מקדימה שמגביל את המהירות אבל דווקא מאחור אין שום ליווי והאופנוענים מתערבים עם המכוניות שזוחלות אחריהם ללא שום שמירות מרחק או מקדמי ביטחון. מזל שזה לא נגמר בעוד אסון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

צורת מחשבה ילדותית כמו שלך היא מה שגורם לילדים בני 16 לחשוב שאופנוע זה רעיון טוב מלכתחילה. "גם ככה כולם מתים". אף אחד לא מספר להם על הסטטיסטיקה או מסביר להם שסיכון זה דבר מצטבר, ולא שהאופנוע מחליף את הסיכון שלהם למות בנסיבות אחרות. אח"כ הם מגיעים למבזקים של YNET ולא בגלל שהם זכו במדליה אולימפית.

אם יש לך סיכוי של 50% למות מסרטן ואתה גם רוכב על אופנוע ושם יש לך סיכוי של 50% לההרג בתאונה, הרי שהסיכוי שלך לשרוד את אורח החיים המפוקפק שלך הוא 50% מ50% - כלומר 25%.

אם אתה רוצה לרכב, אל תספר סיפורים על מתקני כדורסל שנופלים וקנו-ים שמתהפכים. תגיד זה הסיכוי להיות מעורב בתאונת אופנוע, וזה הסיכוי שהיא תהיה תאונה קשה, ובgrand scheme of things זה שווה לי את הסיכון הזה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
יבגניפ ו Cerebral Cortex אתם מעלים נקודות נכונות לטעמי.

תוכלו לנסות לעזור לי לפענח את מה ששאלתי למעלה?

שי, אין לי מושג כי אני לא מכיר את התחום של הדו"ג בכלל.

אני יכול להגיד שיצא לי להכיר כמה אנשים שנחשבים לטובים בתחום הנהיגה הספורטיבית. כולם נהגים מצויינים, בלא יוצא מן הכלל.

את זה אני יכול למדוד בעיקר על סמך דברים שיכלתי ללמוד מהם (כל הבסיס של הנהיגה הספורטיבית - מבט, ישיבה נכונה, קווים וכו' וכו') ועל מה שראיתי מהם בהזדמנויות כאלו ואחרות (בכוכב יאיר, לדוגמא, ואפילו במסלולי הקרטינג).

כולם עדיין יכולים לטעות ולגרום לתאונה בכל רגע נתון, בדיוק כמו כל נהג אחר.

מבחיינתי גם נהג טוב באמת הוא כזה שלא ינסה לעשות משהו ש-"גדול עליו", אבל זו דיעה סובייקטיבית שלי.

פורסם
העניין הוא רק ברמת הסיכון וביכולת שלך למנוע אותו. למעשן יש סיכוי של X אחוזים להדבק בסרטן. לרוכב אופנוע יש סיכוי של Y להפגע. מה יותר גבוה? X או Y? לי אין תשובה חד משמעית, אבל אני יודע שכל אופנוען שאני מכיר נפגע בשלב כזה או אחר מסיבה כלשהי.

כל אחד בוחר את הסיכונים שהוא לוקח, וכן, ישנם אנשים שמפסיקים לעשן כשנולדים להם ילדים. אני לא אומר שצריך להפסיק לחיות, אבל אני כן חושב שאנשים צריכים להבין שחלק מהדברים שהם עושים הם באחריותם המלאה. מי שנוסע לבדוק כמה מהר הוא יכול לעבור את סדום ערד, יכול לבוא בטענות רק לעצמו אם הוא מתהפך ועף למטה. מי שבוחר לחתוך אותי בנתיב הנגדי, כדי לעקוף פקק, שלא יבוא אלי בטענות אם אני כמעט נכנס בו וכו' וכו'. שוב, במקביל לזה צריך לזכור שיש דברים שהם יותר מסוכנים מהאחרים.

כשטסתי לנורבורגרינג, בפרוש ידעתי שאני מגיע למקום בו יש לי סיכוי גבוה להפגע בתאונה. למזלי זה לא קרה, אבל כל יום היו שם תאונות, ואני בטוח שהסתברותית, הסיכוי שלי להפגע שם בכמה ימים היה יותר גבוה מהסיכוי שלי להפגע בתאונה באיילון צפון.

אז אני עשיתי את השיקולים שלי והחלטתי שאני רוצה להסתכן. כן שמעתי אנשים שהם הורים לילדים אומרים שהם לא היו כבר טסים לשם, ואני כן חושב שבסופו של דבר, ברגע שאתה מחליט להסתכן, באופן מודע, כשיש לך ברירה גם לא לעשות את זה, רק אתה אשם ולא אף אחד אחר. זה שיש סיכונים אחרים בחיים לא משנה את זה בכלל

שוב פעם אתה צודק. אני לא בא כלל וכלל לומר שאופנוע זה לא מסוכן אבל מצד שני גם הימנעות ב 100 אחוזים מאופנועים לא מבטיחה לאף אחד להגיע לגיל 80. אין שום דבר בטוח בחיים חוץ ממיסים ומהמוות עצמו. כל אחד ומה שגורם לו הנאה בחיים והמחיר שהוא צריך לשלם. פעם הייתי מזלזל באנשים שמעשנים, שותים לשוכרה וכיוצא בזה. שאלתי פעם בן אדם שמעשן האם הוא לא מפחד ותשובתו הייתה שהעישון גורם לו עונג והוא מוכן לשלם את המחיר של חיים קצרים יותר בעבור התענוג. מי אני שאומר לאנשים לא לעשן, לא לשתות אלכוהול ולא לעשות פעולה שאולי מסכנת אותם אבל מסבה להם הנאה או סיפוק מהחיים.

ודרך אגב, יותר אנשים מתים ביום, בשבוע, בחודש ובשנה מסרטן או מחלות הנובעות מעישון מאשר אופנועים ובכל זאת אנשים לא מפסיקים לעשן.

צורת מחשבה ילדותית כמו שלך היא מה שגורם לילדים בני 16 לחשוב שאופנוע זה רעיון טוב מלכתחילה. "גם ככה כולם מתים". אף אחד לא מספר להם על הסטטיסטיקה או מסביר להם שסיכון זה דבר מצטבר, ולא שהאופנוע מחליף את הסיכון שלהם למות בנסיבות אחרות. אח"כ הם מגיעים למבזקים של YNET ולא בגלל שהם זכו במדליה אולימפית.

אם אתה רוצה לרכב, אל תספר סיפורים על מתקני כדורסל שנופלים וקנו-ים שמתהפכים. תגיד זה הסיכוי להיות מעורב בתאונת אופנוע, וזה הסיכוי שהיא תהיה תאונה קשה, ובgrand scheme of things זה שווה לי את הסיכון הזה.

אני לא יודע בן כמה אתה אבל אני מספיק מבוגר לספר לך שאני היכרתי הרבה אנשים משכמם ומעלה שחייהם נגדעו בדמי ימיהם בלי שום קשר כלל וכלל לאופנועים. נהפוך הוא, אחד מהם אף פרש מאופנועים בכוונה כי הוא חשב שזה מסוכן ולא רצה לאבד את בני משפחתו.

דיברת על ילדותיות, יפה מאוד. ישנם אנשים שהם מסוכנים לעצמם וגם לסובבים אותם וזה לא משנה אם מדובר בדו גלגלי, רכב או אפילו טנק. לעומת זאת ישנם אנשים בוגרים שבטוח לשהות במחיצתם כי הם תמיד עושים את הדבר הנכון. אנשים דתיים או מאמינים קוראים לזה גורל, אנשים אחרים כמו איינשטיין קורים לזה צירוף מקרים. אני קורא לזה להיות במקום ובזמן הלא נכונים. אז מה תעשה? תחייה את כל חייך בממ"ד כי אתה מפחד להיות במקום ובזמן הלא נכונים? באחת מהכתבות שקראתי באינטרנט נאמר שהייתה בעייה באופנוע של המוביל וזה ביקש מהמנוח לעקוף אותו ולהוביל את השיירה במקומו. אילו הוא לא היה מתבקש לעקוף ולהוביל את השיירה אולי זה לא היה קורה בכלל? מי יודע? אף אחד. אם אתה רוצה אני יכול לתת לך אין ספור דוגמאות על אנשים שמתו בלי שום קשר לאופנועים. אז אם אף אחד בעולם, אפילו לא האופיפיור יכול להבטיח לך שתגיע לגיל 80 ותמות זקן קשיש במידה ותימנע מדבר כזה או אחר אז למה להפסיק לעשות את מה שאתה אוהב?

אני אמנע מהילד או הילדה שלי לרכב על דו גלגלי או לנהוג ברכב כל עוד הם ילדותיים ולא בוגרים. נערים בני 16 הם ילדותיים בדרך כלל ובצירוף רמת הורמנים גבוהה ורצון להרשים את הבנות זה יוצר שילוב לא בריא. לעומת זאת, ישנם בני 16 שהם יותר בוגרים וריציניים מאשר אנשים בוגרים כפול מגילם.

עוד דבר, סיגריות מסיבות נזק לגוף כבר מהסיגריה הראשונה שלך. לעומת זאת אתה עדיין יכול לטפס מדרגות ולעשות פעילות שעשית לפני שבוע גם אם אתה מתחיל לרכוב על אופנועים. תעשן שבוע ונראה עם עדיין תוכל לטפס מדרגות כמו פעם.

בבקשה, הנה דוגמה לתאונה מיותרת לחלוטין שהייתה יכולה להימנע. למרבה הצער והאירוניה זה שנהרג היה חף מפשע ולא קשור כלל וכלל לנושא. חטאו הגדול בסך הכל היה עצם ההימצאות שלו במקום ובזמן הלא נכונים. ואגב, הוא היה במכונית. אז מה תגיד עכשיו?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4272609,00.html

• תוכן חדש...