Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4997 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה כואב לאנשים לנסוע עם אורות גם ביום וגם בקיץ?! רואים אותם הרבה יותר טוב.

אורות ערפל מותר להדליק בערפל או בגשם. כשהראות טובה וילדים מעצבנים מדליקים אורות ערפל זה מפריע מאוד לנהגים ממול אבל מה אכפת להם. בתוך העיר רכב פרטי לא חייב להדליק אורות, רק אופנועים מוניות משאיות אוטובוסים וכו'.

בכל מקרה, המשטרה לא מתעסקת בשטויות האלה ולא רושמים על זה דוחו"ת. האכיפה היום מתמקדת רק בעבירות ביריונות ומרגישים את זה טוב. לא עוצרים היום על כל שטות. מקסימום יסמנו לכם להדליק. זה בעיקר בשבילכם.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

^

מסכים לחלוטין. ל ceyal

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

בכל מקרה, המשטרה לא מתעסקת בשטויות האלה ולא רושמים על זה דוחו"ת. האכיפה היום מתמקדת רק בעבירות ביריונות ומרגישים את זה טוב.

מהפה שלך למפקד מתנ"א. אני סובל מבריונות דרכים (נתיבים, "גניבת" רמזור ודומיהם) כל כמה דקות בעת נהיגה. במהלך 15 השנים האחרונות ראיתי רק פעם אחת אכיפה בעניין בריונות (וגם זו היתה, כנראה, אקראית, מישהו הצליח להרגיז את השוטר).

הדלקת פנסי ערפל גם היא סוג של בריונות, בבחינת "אני ואפסי עוד" - ערסים שעושים רושם על עצמם בלבד, אבל מפריעים לנהגים שמולם או מאחוריהם.

אישית אני נוהג עם אורות דולקים 99% מהזמן (באופן ננדיר אני שוכח להדליק אורות ביום, בד"כ אחרי תדלוק) - בכל עונות השנה. זה עדיף על כל חסכני החשמל ששוכחים להדליק את האורות גם בשעת הדמדומים והופכים רואים ואינם נראים, או אולי גם לא רואים את סביבתם.

כקוריוז - ביוון ספגתי הרבה מאוד צפירות בגלל הרגל זה - היוונים לא מוכנים אות אורות דולקים בשעות היום, למרות שעם הנהיגה הפרועה שלהם הנראות עוד יותר חשובה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
סתם שאלה-

מה הבעיה לנסוע עם אורות דרך רגילים?

תדליקט אורות כרגיל וסעו, בכל שעות היממה.

מחירי החשמל בשחקים :)

למי ששואל למה לא פשוט להדליק אורות וזהו, יש רכבים שכאשר מדליקים אורות ביום הלוח שעונים הופך ללא קריא במיוחד כי הדלקת האורות מעמעמת באופן משמעותי את תאורת הלוח שעונים.

אם במאזדה 3 ליסינג משנת 2004 יש אפשרות לעמעם את האורות בלוח המחוונים, כך שהלוח יהיה ברור גם כשאתה עם אור דלוק ביום, אז אני מניח שבכל רכב מודרני אמורה להיות האופציה הזו לא?

נורות ערפל לא מסנוורות.

אני לא מדבר על קומבינות ערסים למיניהן אלא על רכב שמגיע כך מהמפעל.

הנורות מכוונות לרצפה.

ואף פעם לא הצלחתי להבין את הקושיות שעולות ברגע שמגיע ה 1.11

תדליקו פנסים.

נשרף? שימו חדש.

מה הסיפור הגדול?

אני מדליק אורות כל היום כל השנה.

עדיין עם 50 אלף ק"מ בשנה, החזרתי את הרכב לליסינג אחרי שנתיים וקצת עם נורות מקוריות.

ואם הם היו נשרפות אז מה קרה?

הרבה פעמים סונוורתי בלילה מרכבים שמדליקים אורות ערפל בשביל היופי, גם כאלה שזה יצא להם מהמפעל.

מעבר לכך +1000 לתגובה שלך, כמו שמחייבים בצבא לנסוע עם אורות כל השנה, ובכל שעות היממה, ככה גם צריך באזרחות.

בקשה לכל חברי הפורום, כשיתחילו לרדת הגשמים, בבקשה לא להדליק אורות ערפל בגשם, וגם לא 4 וינקירים, זה רק מזיק.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לא הבנת, יש אור קבוע בלוח שעונים, גם כשהאורות כבויים, כשאתה מדליק את האור הוא מעמם את האור בלוח מכוונים כדי לא לסנוור אותך בלילה. רק שמאחר שזה לא לילה זה הופך את השעונים לקשים לקריאה.

עזוב אצלי זה ככה ברדיו. התצוגה מתעממת כשמדליקים אורות, אבל את זה אני יכול לכבות.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
ממש לא נכון, הדלקת ה-DRL באאודי מדליק גם תאורה אחורית.

ואם לא, דרך המחשב (באם יש לכם VAGCOM בהישג יד / או שתכנסו למוסך המורשה הקרוב אליכם) אפשר להפעיל תאורה אחורית עם הדלקת DRLים. אני יודע בוודאות שבפאביה זאת פונקציה קיימת אך לא פעילה. ב-יטי מעולם לא בדקתי, אבל אציץ ומקסימום אפעיל במחשב.

זהו הרכב שני שלי עם DRLים וההיגיון אומר שאין צורך להפעיל תאורה ראשית - לא במצבים בהם תנאי מזג האוויר תקינים ולא מדובר בשעות חשיכה שכאלה - הרי לשם כך נועדה תאורת ה-DRL, כך שלא אמורה להיות שום בעיה עם זה - כל עוד לא מדובר בשעות חשיכה / תנאי דרך קשים - אז גם חיישן התאורה ידליק אוטומטית את תאורת הדרך מבלי כל התעסקות של הנהג.

לגבי פנסי ערפל, נוטה להשתמש בהם בדרכים שתאורת הדרך עלובה (ולא חסר כאלה בארצנו) - או בערפל כמובן (עוד משהו שקורה כאן לעיתים די רחוקות). בכל מקרה, במכוניות בהן תאורת ערפל קידמית מותקנת כחלק מציוד מקורי - הנורות מכוונות לשוליים וכלפי מטה, כך שכל עוד לא התעסקו עם הנורות / הוסיפו פנסי ערפל - אין שום סיבה בעולם שהם יסנוורו את הבאים ממול / הנוסעים מלפנים.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני מתחבט בשאלת האורות כבר זמן מה והנה מתברר שיש דיון סוער בנושא.

אני נוהג לנסוע כאשר בורר הפעלת האורות נמצא במצב AUTO וחיישן האור קובע אם ומתי להפעיל את האורות. כאשר הפנסים הראשיים כבויים מופעלות נורות ה-RUNNING LIGHTS (אני מניח שזה ה-DRL עליו דיברו כאן).

לא מדובר בנורת LED אלא נורת הלוגן שיושבת אי שם למטה במגן הקידמי, בבית פנס הערפל.

למיטב זכרוני במזג אויר גשום הפנסים הראשיים נדלקים בכל מקרה.

אני מתלבט אם להמשיך לנסוע כמו בקיץ או לעבור לפנסים הראשיים. מבחינתי לא מדובר בחיסכון אלא יותר בעצלנות ואני פשוט תוהה כיצד שוטר תנועה יתייחס לאורות העזר... בינתיים אנקוט בשיטת ה-"יש ספק אין ספק"..

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

למיטב הבנתי לשון החוק היא הדלקת אורות מעבר בדרכים בינערוניות בשעות היום (אותם האורות שכולנו מפעילים בחשיכה).

המשמעות - אורות חניה, אורות יום, DRL, וכו' אינם נותנים מענה לחוק זה.

(בפועל - שוטר כזה או אחר עשוי שלא לשים לב/להתעלם/לא להבחין בכך שהאורות הדולקים אינם אורות דרך אלא אורות יום).

בכל אופן, כפי שנאמר כבר בדיון, החוק חשוב והגיוני ורצוי שכולנו נדליק אורות דרך למען בטיחות כולנו. עלות הפעלתם (והטירחה שבכך) זניחה.

פורסם

נוסע כל השנה עם אורות דולקים, יום ולילה. שמעתי ברדיו ( לפני כמה שנים ) שעשו מחקר והעלות השנתית היא עוד 7 שקלים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

הנושא מוגדר בעקיפין בתקנות התעבורה, בסעיף 97(ג):

לא ינהג אדם מונית, אוטובוס או רכב מנועי מסחרי שמשקלו הכולל המותר עולה על 14,999 ק"ג, בכל דרך וברכב מנועי אחר, למעט אופנוע, בדרך שאינה דרך עירונית, בתקופה שמיום 1 בנובמבר ועד 31 במרס בכל שנה, אלא כשמאירים בו פנסי החזית והפנסים האחוריים.

המשמעות היא שאורות DRL לא מספיקים, וזאת משתי סיבות:

א. כנראה שאורות DRL לא ייחשבו ל-"פנסי חזית" על פי התקנה.

ב. במכוניות עם אורות DRL, הדלקתם לא מפעילה גם אורות אחוריים, שדרושים על פי התקנה.

בסה"כ הכל נתון לחסדי המשטרה: ירצו לעשות כסף, יתקעו דוחות למי שנוסע עם DRL בלבד. האם זה שווה 100 ש"ח קנס + 2 נקודות?

פורסם

למי ששואל למה לא אור חניה: הסבר פיזיקלי פשוט: המטרה שיראו אותך גם באור יום. תנסה להדליק נר ביום, לא תראה אותו ממרחק 20 מטר. אבל בלילה תראה אותו גם מרחוק. כדי להראות באור יום צריך להדליק אור חזק. המחוקק מבין את זה ולכן אסור לנסוע עם אורות חניה.

מה אתם רוצים מהברקסים האומללים ??

פורסם

לגבי פנסי הערפל - זו לשון החוק:

תקנות התעבורה סימן ו' - מערכת האורות:

סעיף 347.

(א) בנוסף לפנסי החזית, כאמור בתקנה 334, מותר להתקין ברכב מנועי בחזיתו לא יותר משני פנסי

ערפל אשר אורם לבן או צהוב ושיופעלו בנפרד מפנסי החזית.

(ב) פנס הערפל יותקן בגובה של לא פחות מ-25 ס"מ מפני הקרקע ושום נקודה המוארת

באורו לא תהיה גבוהה מהנקודה הגבוהה ביותר המוארת בפנסי החזית כשהם מאירים באור נמוך.

בכל אופן, אינני מבין מה מציק לכם למשוך כפתור אחד כדי להדליק את האורות גם ביום?

אצלי, אני מדליק אורות, לא כואב לי על פעם בשלושה חודשים לשלם 50 ש"ח על זוג נורות,

(אצלי יש 4 פנסי חזית שניים מהם אורות דרך, ושניים מהם אורות מעבר,

CCGRM.jpg

ממשיכה של כפתור אחד, עשיתם סיפור,

כשיש ספק - אז אין ספק, תדליק, לא משנה אם יש לך לדים, פרוז'קטורים, או עששיות נפט,

אם החוק אומר להדליק אז תדליק!

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם אתה מחליף נורות כל 3 חודשים יש לך איזו בעית חשמל.

אני נוסע עם אותם נורות כבר שנה וחצי, ומדליק אורות בכל עונות השנה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
הנושא מוגדר בעקיפין בתקנות התעבורה, בסעיף 97(ג):

לא ינהג אדם מונית, אוטובוס או רכב מנועי מסחרי שמשקלו הכולל המותר עולה על 14,999 ק"ג, בכל דרך וברכב מנועי אחר, למעט אופנוע, בדרך שאינה דרך עירונית, בתקופה שמיום 1 בנובמבר ועד 31 במרס בכל שנה, אלא כשמאירים בו פנסי החזית והפנסים האחוריים.

המשמעות היא שאורות DRL לא מספיקים, וזאת משתי סיבות:

א. כנראה שאורות DRL לא ייחשבו ל-"פנסי חזית" על פי התקנה.

ב. במכוניות עם אורות DRL, הדלקתם לא מפעילה גם אורות אחוריים, שדרושים על פי התקנה.

בסה"כ הכל נתון לחסדי המשטרה: ירצו לעשות כסף, יתקעו דוחות למי שנוסע עם DRL בלבד. האם זה שווה 100 ש"ח קנס + 2 נקודות?

אני אכתוב זאת שוב, תאורת DRL כן מפעילה אורות אחוריים.

באם כתוב ״ אורות מעבר״ אכן כל תאורה אחרת משאירה פער לוויכוח בבית משפט.

באם כתוב ״פנסי חזית״ הויכוח יכול להתנהל גם כאן בפורום ולא ימצאו צודקים לכאן ולכאן...

החוק הינו הוראת קבע שנכתבה במועד מסויים, השינויים של החברה והטכנולוגיה במהלך השנים, לא פעם, קוראים תיגר על נוסחי חוק שנשארו ללא עדכון.

חוק הוא דבר בר שינוי ועדכון ועל בית המחוקקים חלה החובה בהתאמת החוק לזמנים המשתנים, לצערנו או לא, אין ואקום ביקום וכאשר יש פער בנוסח החוק לשינויים (במקרה זה שינויים טכנולוגיים) העכשוויים כל אדם הישר בעיניו יעשה ולכן אנו כעם קשה עורף וחכם מכולם נוטים להתפלפל ולעלות מיליון דעות. הרי אנחנו מעולים בזה בכל תחום.

אני אישית לא סגור על הנושא בעצמי, בשנה החולפת לא עשיתי שימוש באורות מעבר כי לטעמי זה אף יותר ממיותר. בחורף האחרון התחבטתי בשאלה האם להוסיף על תאורת הDRL גם אורות מעבר וגם כשהגעתי לתובנה של הכדאיות להדליק אורות אלו לא תמיד זכרתי לעשות כן.

בסיכום הדברים רבים מימי החורף אשתקד עברתי על בסיס תאורת DRL, כאמור אני אישית מניח שזה מספק שכן אין לשכוח כי פעולתם הבהירה וניראת למרחוק מספיקה (יש לזכור שבמעבר לתאורת חנייה בהירותם מתעמעמת ונחלשת), כמובן בתנאי תאורה סבירים ללא חשיכת ענני גשם כבדים ובטח לא בעת גשם אף הקל ביותר.

אין בדברים אלו משום המלצה לפעול כמוני, אבל כמו שנראים הדברים כל אחד מאיתנו מפרש את החוק בצורה שונה וכך גם יפעל בעתיד.

כולי תיקווה שבית המחוקקים יעשה עבודתו ויוציא עדכון לחוק ויחסוך מהאזרח פרשנויות אולי מיותרות.

ושיעבור חורף בטוח ורטוב לכולנו :wink:

פורסם

אולי שאלת תם, אבל בכל זאת לא מצאתי תשובה.

מספר תגובות כאן ציינו כמה בטוח לנסוע באורות דולקים, אפילו בקיץ. אבל, איפה ההוכחה המדעית לכך.

למיטב ידיעתי, אין חובה כזאת בחוק במדינות אירופה. שם החורף ותנאי הראות הרבה יותר קשים מבארץ.

בנובמבר עד מרס בישראל, מרבית התקופה נראית יותר מקיץ מאשר חורף.

אז מה באמת היתרון בקביעה לנסוע באורות דרך. ואולי מדובר באיתור ישראלי?

תמיר | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

GT 3.2

147GTA

• תוכן חדש...