Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החנתי את הרכב לכמה ימים וכשחזרתי אליו גיליתי שפגעו לי בו ( כמובן שלא השאירו שום פרטים) ב2 הדלתות בצד ימין ובפח מעל הגלגל האחורי. כששמאי בא לבדוק את הרכב הוא טען שמדובר ב2 פגיעות שונות ולכן עלי לטבוע את הביטוח פעמיים ולשלם פעמיים השתתפות עצמית. האם מותר להם לעשות את זה? האם יש אפשרות לערער על המצב לאור העובדה שאני לא יודעת מה קרה לרכב?

פורסם

השמאי היה מטעם חברת הביטוח?

מה שהוא אומר בעצם זה שפגעו לך ברכב פעמיים? מעניין אותי איך הוא הסיק את המסקנה הזו, תתקשר לחברת הביטוח ותבקש את דו"ח השמאי.

לדעתי את גם יכול להביא שמאי מטעמך.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

כן השמאי היה מטעם הביטוח. לטענתו ישנם 2 מוקדים לפגיעה. אחת בדלת הקדמית והשניה בדלת האחורית (יחד עם הפח שמעל הגלגל). הם טוענים במילים יפות שאני משקרת ושאחת מהמכות הייתה לפני.

פורסם

אשמח לדעת איך הם הגיעו למסקנה הזו, ואם כן, אז איזו מכה היא מהתאונה, ואיזו הייתה לפני?

אינני שמאי, ואין לי ידע, אבל אם אכן הפגיעות לא היו לפני כן, אז אני ממליץ לך לדבר עם שמאי מטעמך, שייתן את חוות דעתו (קחי בחשבון שזה עולה כסף).

לדעתי הם מנסים את שיטת מצליח עלייך, אך זו רק דעתי, ואינני בקיא בכל הפרטים. המתיני למומחים אולי להם יש פתרון טוב יותר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

השאלה הראשונה היא האם בכלל הגיוני ואפשרי שמיקום הפגיעות ברכב מצביע על רצף פגיעות אחד. אם לדעת השמאי מיקום הפגיעות הוא כזה שבוודאות מדובר בשתי תאונות, אפשר לבוא בטענה על פי כמות ו"גיל" החלודה ומצב הצבע, שאותו נהג פגע פעמיים מה שקורה לצערינו מידי פעם. שווה לחפש ולתעד שאריות צבע זהה בשני אזורי הפגיעה , למדוד גובה הפגיעות מהמשטח ולברר אם יש מצלמות אבטחה במקום וכ'ו. שווה להתאמץ במקרה הזה במיוחד אם ההשתתפות גבוהה גם להזמין בדיקה של שמאי פרטי.

פורסם

גם הפחך שאצלו שמתי את הרכב לתיקון, ואליו הגיע השמאי, שאל אם מדובר ב2 מכות שונות.

הרכב נקנה לפני חודש וחצי (לא חדש, מיד ראשונה) הם כרגע טוענים שכנראה קיבלתי את הרכב עם המכה ולא שמתי לב ( מה שלא יכול להיות כי מי לא שם לב שיש דלת מעוקמת לגמריי). כתגובה שלחתי להם את הדוח שבדקתי את הרכב לפני שקניתי ושהוא היה תקין. ואז הם טענו שרשום שם שהוא עבד תאונה "תיקון תאונה מאחור ובמרכב".

אני נכון לכרגע אבקש הצהרה ממי שקניתי ממנו את הרכב בתקווה שזה יעזור נגדם.

השאלה שלי היא כזאת:אם באמת מדובר ב2 מכות, זאת אומרת שהרכב שלי ספג 2 מכות מ2 מכוניות שונות שפגעו בו בשלושה ימים שהוא היה בחניה. האם אז הם צודקים? אני אמורה לשלם במקרה כזה פעמיים השתתפות עצמית?

פורסם

למה הוא לא יכול לקחת שמאי פרטי על חשבון הביטוח, הא לא מחוייב לסמוך על שמאי של הביטוח, אני אף פעם לא לקחתי שמאי של הביטוח, ומה שעלה הכנסתי לדו"ח השמאות.

פורסם
אשמח לדעת איך הם הגיעו למסקנה הזו, ואם כן, אז איזו מכה היא מהתאונה, ואיזו הייתה לפני?

אינני שמאי, ואין לי ידע, אבל אם אכן הפגיעות לא היו לפני כן, אז אני ממליץ לך לדבר עם שמאי מטעמך, שייתן את חוות דעתו (קחי בחשבון שזה עולה כסף).

לדעתי הם מנסים את שיטת מצליח עלייך, אך זו רק דעתי, ואינני בקיא בכל הפרטים. המתיני למומחים אולי להם יש פתרון טוב יותר.

א. שמאי מנוסה רואה את רציפות הפגיעה (גובה , צבע וסימנים אחרים) אשר יכולי להעיד על אופן הפגיעה ותתפלה גם זמן משוער (כמובן לא בשעות אלא בתקופת זמן)

ב. פותח השרשור יצרף צילומי הנזק וואלי לכולנו תתבהר התמונה !!!

• ספונסר פורום
פורסם
החנתי את הרכב לכמה ימים וכשחזרתי אליו גיליתי שפגעו לי בו ( כמובן שלא השאירו שום פרטים) ב2 הדלתות בצד ימין ובפח מעל הגלגל האחורי. כששמאי בא לבדוק את הרכב הוא טען שמדובר ב2 פגיעות שונות ולכן עלי לטבוע את הביטוח פעמיים ולשלם פעמיים השתתפות עצמית. האם מותר להם לעשות את זה? האם יש אפשרות לערער על המצב לאור העובדה שאני לא יודעת מה קרה לרכב?

צור איתי קשר טלפוני ,שלח אלי תמונות ,אנסה לעזור לך .

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

• תוכן חדש...