Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זאת בדיוק הנקודה. תקלה פנימית או קצר היו אמורים לגרום לשריפת הנתיך (בהנחה כי הוא Fast Blow), שריפת הטרנזיסטור בלבד מרמזת על בעייה של עודף חום.

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

2 שאלות:

איך בסוף ניתקת את ההטרנזיסטור מהבדיל (3 רגליים קצת קשה לנתק בו זמנית?)

איך ניתקת את המחזיק טרנזיסטור לצלעות קירור בלי לפגוע באלסטיות שלו ?

נראה לי ההלחמות שם קשות לפרוק בלי שאיבת בדיל ובלי מלחם חזק מאד עם ראש חם מאד

תודה רבההההההההההההה

מחר הולך לתקן אז אשמח לתשובה מהירה

פורסם

1. תקנה סרט שואב בדיל וגם משחת הלחמה.

2. איזה מלחם יש ברשותך ? מקסימום הספק וטמפ' ?

3. איזה טנזיסטור רכשת ? צרף תמונה.

משאלותייך נראה שאף פעם לא פירקת הלחמות.

1. אתה מחמם רגל אחת עם המלחם ושואב את הבדיל בעזרת שואב מכני (מוצץ) ועובר לאחר מכן לרגל השניה.

2. להשלמת הסרת הבדיל אתה משתמש בסרט שואב בדיל טבול במשחת הלחמה.

3. לאחר הוצאת הרכיב נקה את האיזור בעזרת מברשת שיניים טבולה באלכוהול 95 אחוז.

איזה כייף לי :)

פורסם

מה שאמרת ראיתי ביוטיוב, וגם אחי עשה הנדסאי אלק' (אני עושה הנדסאי חשמל, אבל לא יוצא לי להלחים בכמויות, ככה שאני חובבן) ככה שהוא נותן לי טיפים פה ושם שאני עובד על משהו.

לגבי הלחמה על לוחות מודפסים.

תמיד פחדתי מזה.

פעם אחת גם הרסתי (כנראה חוסר ניסיון וידע) מכשיר עם לוח כזה (מכשיר פשוט בכמה דולרים מאיביי, גם ככה לא הייתי צריך אותו).

יוצא לי לשפר ולשפצר כל מיני מכשירים מאיביי, ואני תמיד מגיע למחסום שכשאני צריך להלחים על הלוח המודפס שלהם. (לפעמים מצליח ולפעמים לא).

יש שיטה כלשהי להלחמה על לוחות מודפסים מבלי להרוס אותם?

יש לי מלחם פשוט, נראה לי 30W (אין לי כוח לבדוק).

פורסם

בשביל להלחים על רוב המעגלים המודפסים המודרניים (שרובם ככולם עומדים בתקן RoHS) אתה צריך מלחם LEAD FREE, הפשוטים לא יתאימו.

פורסם
בשביל להלחים על רוב המעגלים המודפסים המודרניים (שרובם ככולם עומדים בתקן RoHS) אתה צריך מלחם LEAD FREE, הפשוטים לא יתאימו.

מבלי להכנס לדיון מקצועי בנושא אין שום בעיה להלחים עם מלחם רגיל בעזרת בדיל נטול עופרת לעבודות מזדמנות.

פורסם

חבר יקר,

מהיום שנגמלתי ממוצץ החזקתי בידי האחת מלחם וביד השנייה בדיל ויצא לי להלחים כמעט את כול סוגי האריזות מסוג SMD או TH.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

חברי הפורום הנכבדים שלום רב,

ומרק בפרט,

האם טרנזיסטור מסוג IRFP064N יעשה את העבודה על הלוח הנ"ל? (כמובן באריזה 247)

• שבועיים מאוחר יותר ...

• תוכן חדש...