Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מבין שרכשת כנראה את הטרנזיסטור אצל סימן-טוב.

הטרנזיסטור שרכשת הוא תחליפי של התחליפי של התחליפי של המקורי :-)

הארות

1. בכדי למנוע נזק למוליכי החשמל של המעגל המודפס רצוי שתעבוד בזהירות רבה ואל תנסה להוציא את הטרנזיסטור בכוח וגם אל תחמם ייתר על המידה את הטרנזיסטור בזמן ההלחמה.

לפני שאתה מלחים את הטרנזיסטור שים טיפת בדיל קטנה גם על ראש המלחם.

2. אני מקווה שיש לך שואב בדיל בצורת סרט בכדי לשאוב את הבדיל בצורה טובה.

3. לאחר ששלפת את הרכיב רצוי לנקות את איזור ההלחמה בעזרת מקלון אוזניים טבול באלכוהול 95.

איזה כייף לי :)

פורסם
אני מבין שרכשת כנראה את הטרנזיסטור אצל סימן-טוב.

הטרנזיסטור שרכשת הוא תחליפי של התחליפי של התחליפי של המקורי :-)

הארות

1. בכדי למנוע נזק למוליכי החשמל של המעגל המודפס רצוי שתעבוד בזהירות רבה ואל תנסה להוציא את הטרנזיסטור בכוח וגם אל תחמם ייתר על המידה את הטרנזיסטור בזמן ההלחמה.

לפני שאתה מלחים את הטרנזיסטור שים טיפת בדיל קטנה גם על ראש המלחם.

2. אני מקווה שיש לך שואב בדיל בצורת סרט בכדי לשאוב את הבדיל בצורה טובה.

3. לאחר ששלפת את הרכיב רצוי לנקות את איזור ההלחמה בעזרת מקלון אוזניים טבול באלכוהול 95.

בהחלט אצל סימן טוב :-)

2. אין לי. יש דרך אחרת לנקות היטב את הבדיל הישן? (גם משאבת בדיל אין לי)

3. אעשה.

מגאן 265

פורסם

אם אתה גר באיזור רמת-גן תוכל לרכוש סרט שואב בדיל במידה של 1.5 מילימטר אצל די ג'י אלקטרוניקה או אצל שמסי אלקטרוניקה בגבעתיים.

http://www.dgelect.co.il/products/134823

אם לא רכשת סרט שואב בדיל נסה את השיטה הבאה.

במידה ויש לך חתיכת כבל חשמלי עם מספר רב של גידי נחושת דקים פשוט תקלף את הבידוד מהכבל ולאחר מכן תצמיד את הגידים לאיזור ההלחמה וחמם היטב בעזרת מלחם ותנסה להסיר את הבדיל שנותר (שוב פעם לא למשוך בכוח בכדי לא לפגוע בפדים של המעגל המודפס).

פורסם

מרק, אתה כמעט צודק:lol:.

לפי התמונה השנייה שהוא העלה, הלחמת הטרנזיסטור כשהוא נמוך אפשרית פחות או יותר. בשימוש ב TO220 זה הפתרון הגרוע פחות. אני לא בטוח כי יש צורך לטפל בהבדלי העובי כי נראה לי כי פס המתכת מתוכנן להתכופף בעומס מסוים ולהנעל, כבר ראיתי זאת במספר ספקי כוח סיניים ואני מניח שכאן זה אותו דבר. (אתה מבין בזה הרבה יותר טוב ממני)

במידה ויש לך חתיכת כבל חשמלי עם מספר רב של גידי נחושת דקים פשוט תקלף את הבידוד מהכבל ולאחר מכן תצמיד את הגידים לאיזור ההלחמה וחמם היטב בעזרת מלחם ותנסה להסיר את הבדיל שנותר (שוב פעם לא למשוך בכוח בכדי לא לפגוע בפדים של המעגל המודפס).
זה טוב רק כאשר ניתן לטבול את הכבל במשחת/נוזל הלחמה. אם לא, חלק מהגידים ידבק.

כדי לפרק את הטרנזיסטור הייתי מציע את הדברים הבאים:

-קצץ את רגלי הטרנזיסטור המולחם כרגע על המעגל המודפס.

-המס את הבדיל בתחתית הרגל הקצוצה ושלוף אותה בעזרת פינצטה.

-החזק את המעגל מספר סנטימטרים מעל השולחן, המס את הבדיל בחור, שלוף את המלחם והכה מייד עם הכרטיס כלפי מטה. הבדיל אמור להנתז מהחור.

*אל תלחץ חזק מדיי עם ראש המלחם על הפדים, הם עלולים להתקלף.

*לאחר ההלחמה, בדוק כי הבדיל עבר לשני צידי המעגל המודפס.

בהצלחה.

פורסם
מרק, אתה כמעט צודק:lol:.

זה טוב רק כאשר ניתן לטבול את הכבל במשחת/נוזל הלחמה. אם לא, חלק מהגידים ידבק.

בהצלחה.

אם אתה מחמם היטב את תיל הנחושת ומרים אותו בתיזמון נכון ביחד עם המלחם כאשר הבדיל עדיין במצב צבירה נוזלי הגידים לא ידבקו לפד של המעגל המודפס.

אני מסכים שפטנטים כאלה מיועדים לבעלי ניסיון בהלחמה וכמובן רצוי להשתמש במשחת הלחמה.

אולי כדאי לנסות ווזלין במקום משחת הלחמה במקרה שאתה תקוע ללא משחת הלמה ? (אני אנסה היום בערב).

אתה בטוח שהקדחים במעגל המודפס עם ציפוי בדיל ? אם לא אז בדיל לא יעבור לצד הנגדי.

פורסם

אל תצחק עליי אבל שמעתי מבחור רוסי לפני מספר שנים כי אספירין כתוש מתפקד כמשחת הלחמה בשעת הדחק. הוא הזהיר אותי מפני שאיפת האדים בזמן ההלחמה כי הם מכילים פרולמדהיד(? חומר החניטה) רעיל.

אף פעם לא ניסיתי זאת אך הבחור נחשב אמין בעיניי.

אתה בטוח שהקדחים במעגל המודפס עם ציפוי בדיל ? אם לא אז בדיל לא יעבור לצד הנגדי.
אם המעגל הוא דו-צדדי סטנדרטי אז ישנן וויות (בין מוליכים) והקדחים גם מצופים (נחושת, ציפוי הבדיל נועד לפד ההלחמה בלבד במעגלים מודפסים זולים, ביקרים הציפוי הוא כסף או זהב).
פורסם

טוב, הלחמתי את הטרנזיסטור החדש הבוקר.

טפו טפו טפו, מלח מים מלח מים נראה שהתיקון עבד טוב.

נסעתי לעבודה (נסיעה של חצי שעה +-) והמזגן עבד פרפקט.

היה משמעותית יותר קל להתאים את הטרזיסטור הזה לעומת הקודמים, הוא פשוט גלש פנימה וישב טוב.

בכדי להרחיק את הבדיל הישן השתמשתי בשיטה של חיים בסוף - חיממתי את האיזור, ואז נתתי מכה קטנה לכרטיס והבדיל הישן עף למטה.

תודה רבה על העזרה!

צירפתי תמונה של הטרנזיסטור החדש במקום (החומר הלבן זאת המשחה התרמית).

משה.

IMG_20121024_085656.jpg

מגאן 265

פורסם

רואים בבירור שהטרנזיסטור באריזה מסוג TO-247 יושב טוב יותר וגם הפחית מצמידה את הטרנזיסטור לגוף הקירור בצורה טובה יותר.

בכול מקרה אם הטרנזיסטור יישרף שוב פעם אני מציע שתבדוק את צריכת הזרם של המפוח.

דרך אגב איפה רכשת את הטרנזיסטורים שנשרפו ?

נקווה לטוב

פורסם

בהחלט יושב יותר טוב. גם לטרנזיסטור מסוג זה יש שטח מגע גדול הרבה יותר בלי קשר להצמדה או לא.

את הטרנזיסטורים הקודמים רכשתי בחנות ליד, לדעתי קוראים לה הר-ציון אלקטרוניקה או משהו כזה.

מגאן 265

פורסם

כל הכבוד.

אבל ישנו דבר שמטריד אותי, מדוע הטרנזיסטור בכלל נשרף? במקרה של קצר כלשהו הנתיך אמור להגן ולהשרף, האם הוא ניזוק כתוצאה מחום יתר בגלל איוורור חסום או מגע טרמי לקוי?

פורסם

מנסיוני בדרך כלל במודול נגדים או מודול עם טרנזיסטור נוצר נתק ולכן הפיוז לא נשרף.

במקרים אחרים שבהם מותקן פיוז טרמי גם פה הפיוז הטרמי שצמוד למעגל יותר נתק.

פורסם
אצל הבוכרים :x

אצלם הכול יותר יקר.

כן. והם גם לא אנשים נחמדים מידי.

כל הכבוד.

אבל ישנו דבר שמטריד אותי, מדוע הטרנזיסטור בכלל נשרף? במקרה של קצר כלשהו הנתיך אמור להגן ולהשרף, האם הוא ניזוק כתוצאה מחום יתר בגלל איוורור חסום או מגע טרמי לקוי?

תודה.

האמת שהטרנזיסטור הראשון בפירוש התפוצץ (היה סדוק כולו, והשאיר סימנים של פיצוץ סביב), אבל השני נשאר יחסית שלם. אבל שניהם בסוף החזיקו מעמד 10+- דקות.

מגאן 265

• תוכן חדש...