Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה לעצמה שבכותרת, האם מדובר בגלל הבלאי של המנוע?

אני שומע תמיד רכבים ישנים (גם שלי) עם רעשי קרקוש מוזרים שכאלו, כל מוסכניק ששאלתי אומר לי "ככה זה".

ברכבים של היום המנוע שקט ביותר (כשאתה בתוך הרכב), האם זה בגלל הבידוד?

Opel Adam S 2017

פורסם

יש בערך 1000 סיבות לזה,הגדולות הן,שינוי בהמון חלקים נעים במנוע לטובת השתקה שלהם בשנים האחרונות שקצת ארוך יהיה להיכנס אליהן, אבל אחת הגדולות שהייתה בתחילת שנות ה90 בערך היא השינוי משסתומים מכניים להדראוליים וכן הלאה..

פורסם
יש בערך 1000 סיבות לזה,הגדולות הן,שינוי בהמון חלקים נעים במנוע לטובת השתקה שלהם בשנים האחרונות שקצת ארוך יהיה להיכנס אליהן, אבל אחת הגדולות שהייתה בתחילת שנות ה90 בערך היא השינוי משסתומים מכניים להדראוליים וכן הלאה..

שסתומים עם כיוון מכני (ברגים או שימסים) נוטים להרעיש פחות משסתומים הידראולים.

פורסם
השאלה לעצמה שבכותרת, האם מדובר בגלל הבלאי של המנוע?

אני שומע תמיד רכבים ישנים (גם שלי) עם רעשי קרקוש מוזרים שכאלו, כל מוסכניק ששאלתי אומר לי "ככה זה".

ברכבים של היום המנוע שקט ביותר (כשאתה בתוך הרכב), האם זה בגלל הבידוד?

גם ברכבים חדשים יש מרעישים יותר ויש פחות. באיזה רכב מדובר?

פורסם

אני מניח שהכוונה לרעשים אשר גורמים לחשד שמשהו לא תקין ברכב.

ככל שהרכב ישן יותר הוא שווה פחות, אבל צריך להשקיע בו יותר.

יש מספר לא מבוטל של אנשים אשר מתנהלים בשיטת השבר - הולכים למוסך רק כאשר משהו מתקלקל.

וגם אז מתפשרים, ולא מחליפים את גורמי הרעש.

למשל, פולי מנוע אשר מותח רצועת אביזרים, והתעייף, גורם לרעש ושריקות.

יש אנשים שלא מחליפים את המותחן עד שהוא לא מתפרק סופית.

תושבות עייפות גם כן לא מוחלפות בזמן.

מנוע עם סל"ד לא יציב ומוזנח.

הרשימה ארוכה.

כדי להחזיק רכב ישן, שיהיה במצב כמו חדש, חייבים להשקיע בו , גם אם זה לא נראה הגיוני ביחס של מחיר הרכב\עלות התיקונים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
גם ברכבים חדשים יש מרעישים יותר ויש פחות. באיזה רכב מדובר?

אני מדבר על רכבים שנות ה 90 וה 2000 הראשונות, לי למשל סופר לנסר שהרעש מנוע נשמע חזק יותר מהכריזמה של אבא שלי שנת 99, לידידה שלי טויוטה סטארלט נשמעת בדיוק כמו שלי - PROXIMA - שאני אומר רעש של מתכת אני מתכון שלרכבים חדשים יש רעש נטו של הפליטה מהאגזוז, יש לי במשפחה גם לנדקרוזר ו X6 והן נשמעות אותו הדבר בהשוואה ומאוד שקטות יחסית.

היה לי במשפחה גם I20 וגם פורד פוקוס 2012 שנשמעו "חשמליות" לדוגמא.

יש רעש מכיוון הפליטה ויש רעש מכיוון המנוע, אצלי למשל ברכב הפרטי הישן שלי הסופר לנסר נשמעת יחסית רעשנית לעומת אחרות.

גם כשאני בתוך הרכב, בחדשים למשל אין רעש בפנים הרכב אז אני מתאר לעצמי שאולי זה הבידוד, אבל אצלי למשל שומעים את המנוע מתוך הרכב.

אצלי הרכב טפו טפו תקין ומטופל בזמן בחומרים איכותיים שאני יכול להרשות לעצמי, בולמים חדשים, טיפול חדש שהיה, עדיין הרעש דומה, אולי באמת הרעש יכול להגרם כתוצאה מתושבות מנוע / גיר בלויות?

Opel Adam S 2017

פורסם

בלאי ושחיקה.

משסתומים עד למערכת פליטה ותושבות.

כמו בנאדם שמזדקן.

אני מגיל קטן מת על הרעש של ה"טרנטה"!

עכשיו גם הקוואליר שלי מגרגרת ככה בסרק, זה כיף. (מרוב שאני רגיל לשמוע את המנוע, יום אחד הנעתי את הפאביה החדשה בחניה, הלכתי ל10 דקות (בינתיים שיתחמם המנוע), בהתחלה שהוא קפוא היא עושה רעש חלש, אחרי מספר דקות, שקט של בית קברות, חשבתי נכבה המנוע.)

פורסם
אני מדבר על רכבים שנות ה 90 וה 2000 הראשונות, לי למשל סופר לנסר שהרעש מנוע נשמע חזק יותר מהכריזמה של אבא שלי שנת 99, לידידה שלי טויוטה סטארלט נשמעת בדיוק כמו שלי - PROXIMA - שאני אומר רעש של מתכת אני מתכון שלרכבים חדשים יש רעש נטו של הפליטה מהאגזוז, יש לי במשפחה גם לנדקרוזר ו X6 והן נשמעות אותו הדבר בהשוואה ומאוד שקטות יחסית.

היה לי במשפחה גם I20 וגם פורד פוקוס 2012 שנשמעו "חשמליות" לדוגמא.

יש רעש מכיוון הפליטה ויש רעש מכיוון המנוע, אצלי למשל ברכב הפרטי הישן שלי הסופר לנסר נשמעת יחסית רעשנית לעומת אחרות.

גם כשאני בתוך הרכב, בחדשים למשל אין רעש בפנים הרכב אז אני מתאר לעצמי שאולי זה הבידוד, אבל אצלי למשל שומעים את המנוע מתוך הרכב.

אצלי הרכב טפו טפו תקין ומטופל בזמן בחומרים איכותיים שאני יכול להרשות לעצמי, בולמים חדשים, טיפול חדש שהיה, עדיין הרעש דומה, אולי באמת הרעש יכול להגרם כתוצאה מתושבות מנוע / גיר בלויות?

בדרך כלל רעש חריג זה אומר שיש תקלה.

באופן כללי רעשי המנוע ותיבת ההילוכים פוחתים עם השנים על ידי שיטות שונות שקשורות למבנה המנוע, עיגונו לרכב וכן לבידוד הכללי של תא המנוע ותא הנוסעים.

• תוכן חדש...