Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

היה לי סדקון קטנטן בשמשה הקדמית מול העיניים של הנהג ואמרתי שאני לא אוכל לקחת סיכון שיפסלו אותי בטסט עוד מס' חודשים ואז אני אצטרך להחליף שמשה בלחץ. לכן לפני 3 ימים דאגתי להחליף אותה לשמשה מקורית מפירוקיה.

בעקרון שמו בפנים מסביב מין חומר שחור כזה שאמרו לי שזה להדבקת שמשות ואמרו לי כמה ימים לא לשטוף את האוטו.

אני חושב שכבר אפשר לשטוף כי האוטו כבר עמד משלשום בשמש. השאלה שלי היא איך אני יכול לוודא בשלב הזה שהשמשה הותקנה כראוי ויש איטום מספיק ? ללכת לשטיפה ? בעקרון הבנתי שצריך להתיז מים אבל אין לי משהו שיכול להתיז מים חזק מספיק.

הייתה לי גם על השמשה את האנטנה הזו לטלפון והדביקו לי אותה עם אותו חומר זפת השחור שאיתו הדביקו את השמשה ויוצא שיש מרווח בין הזכוכית לאנטנה וזה מכוער לטעמי - יש מה לעשות עם זה ? אפשר להוריד את זה, לגרד את זה ולהדביק את זה איכשהו אחרת ?

תודה רבה.

פורסם

האם נראה לך וויזואלית, שהשמשה וגומיות האטימה (אם יש) "יושבים" כראוי ?

האם אינך סומך על בעל המקצוע שביצע את העבודה ?

אם אתה כ"כ סקפטי, נסה לשטוף את הרכב לבד וראה אם מים חודרים פנימה (ממש לא אמור לקרות אם העבודה בוצעה כהלכה).

לגבי אנטנות של פלאפון - אם זה מחזיק טוב ונראה טוב (מה שכנראה לא...) - אל תיגע, ואם לא עדיף כבר להחליף גם את בסיס האנטנה (מבחוץ) וגם את החלק ה"מקביל" הפנימי (איני יודע עם איזה חומר הדביקו לך אותה. במקור זה מגיע עם מדבקת דבק דו"צ חזקה, לשני החלקים הללו).

alfa 156 2.5.

פורסם
האם נראה לך וויזואלית, שהשמשה וגומיות האטימה (אם יש) "יושבים" כראוי ?

האם אינך סומך על בעל המקצוע שביצע את העבודה ?

אם אתה כ"כ סקפטי, נסה לשטוף את הרכב לבד וראה אם מים חודרים פנימה (ממש לא אמור לקרות אם העבודה בוצעה כהלכה).

לגבי אנטנות של פלאפון - אם זה מחזיק טוב ונראה טוב (מה שכנראה לא...) - אל תיגע, ואם לא עדיף כבר להחליף גם את בסיס האנטנה (מבחוץ) וגם את החלק ה"מקביל" הפנימי (איני יודע עם איזה חומר הדביקו לך אותה. במקור זה מגיע עם מדבקת דבק דו"צ חזקה, לשני החלקים הללו).

ויזואלית זה נראה מצוין. השמשה יושבת יפה. גומיות אטימה - אין לי ממש מושג למה הכוונה. אין פה שאלה של לסמוך, אלא קראתי שבודקים בדרך כלל שמשה אחרי התקנה ע"י התזת מים כדי לוודא איטום. הרי ברור שעדיף לא להיות מופתע בגשם ?

לגבי האנטנה לטעמי זה לא נראה טוב. כמו שאמרתי הדביקו את זה עם אותו חומר שאיתו הדביקו את השמשה.

פורסם

לא הבנתי מדוע רכשת שמשה (שאני מניח שעלתה לא מעט) במקום להפעיל את ביטוח השמשות שלך (הרי נגרם לך נזק לשמשה)

שלא משפיע על מצב התביעות שלך?

בברכה ליאור.

פורסם
לא הבנתי מדוע רכשת שמשה (שאני מניח שעלתה לא מעט) במקום להפעיל את ביטוח השמשות שלך (הרי נגרם לך נזק לשמשה)

שלא משפיע על מצב התביעות שלך?

איני מעוניין בשמשה חליפית. אנא ממך, זה לא נושא השרשור. תודה.

פורסם
לרכב בשנתון שלך נראה לי שחייבים להתקין מקורי.

בכל מקרה בהצלחה!

הרכב עבר את השנתיים שלו לפי כל חישוב וגם מי שמגיע לו חוקית שמשה מקורית, חברת הביטוח יודעת להאכיל אותו מרורים. כפי שציינתי השמשה מפירוק ולא חדשה והיא לא עלתה לי יקר מדי יחסית לעובדה שזו שמשה מקורית נקיה ללא פגם ולטעמי זה עדיף לי מבחינת סינון קרני UV, העובדה שזו השמשה של היצרן מבחינת האיכות שלה וכשאני אמכור את הרכב לא יחשדו שהרכב קיבל בום טוב מקדימה. יש הרבה שרשורים פה בנושא הזה ועיינתי בהם עיין היטב. תודה רבה.

פורסם

1. אתה יכול כבר לשטוף את הרכב.

2. הסיכוי שמים ייכנסו הוא נמוך מאוד, בד"כ מה שייכנס זה אוויר - אם אתה לא שומע רעשי רוח חזקים יותר בנסיעה במהירות גבוהה - אז זה בסדר.

3. אפשרי להוריד את האנטנה ולהדביק עם דבק דו"צ - כמו שהיה במקור.

פורסם
1. אתה יכול כבר לשטוף את הרכב.

2. הסיכוי שמים ייכנסו הוא נמוך מאוד, בד"כ מה שייכנס זה אוויר - אם אתה לא שומע רעשי רוח חזקים יותר בנסיעה במהירות גבוהה - אז זה בסדר.

3. אפשרי להוריד את האנטנה ולהדביק עם דבק דו"צ - כמו שהיה במקור.

תודה לך :)

שמעתי רעשי רוח מציקים בדרך חזרה הביתה מהמקום בו הרכיבו לי את השמשה - מאז לא נגעתי ברכב.

לגבי האנטנה - זה אותו חומר שאיתו הדביקו את השמשה - זה חומר חזק? כאילו צריך לגרד אותו איכשהו? אני לא רוצה להזיק. חוץ מזה יש על השמשה סימנים של מדבקות שהיו לפני, אפשר להוריד את זה עם אלכוהול ?

פורסם

עדכון:

תודה לכולם !

הבעיה שהייתה לי שהיו סימנים של מלא מדבקות שהיו קודם על הרכב כי זו שמשה משומשת.

היום הרכב עבר שטיפה ולאחר השטיפה ראיתי את המקומות המדויקים בהם נשארו שאריות והורדתי אותן עם אלכוהול ואציטון. השמשה נקיה ונוצצת ונראית מדהים !!!

כמובן שלא נכנסו מים פנימה בשטיפה האגריסיבית עם השפריץ של המים :)

אני מרוצה.

רק עכשיו אין לי את המדבקה של הטסט. בעקרון יש רישיון רכב להציג למקרה, אבל אם אני אבקש באיזה מכון טסטים מדבקת טסט יתנו לי ?

פורסם
כן, מדבקה עולה איזה 5-20 ש"ח, משהו כזה.

אבל ממש שאין בזה צורך.

זה לא חובה, אבל אם שוטר לא יראה מדבקה יבקש לראות רישיונות ואם יראה אולי יוותר. עלול לחסוך זמן. סך הכל מקובל ששמים ובגלל זה נותנים את זה בטסט. ברור שמה שקובע זה הרישיון.

• תוכן חדש...