Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי שבוע טוב

זאת ההודעה הראשונה שלי פה ככה שאני קצת מתרגש..(לא באמת :wink:)

אז ככה, מתחיל להימאס לי מהג'מוס הזקן שלי (וולוו T5 850 ) שאמנם ראשון בכל רמזור ואף אחד לא עוקף אותי בכביש..

אבל הדלק אוי הדלק... הוא טוחן אותי ברמות לא מוכרות, ככה שאני מתחיל לחשוב בחודשים האחרונים על קניית רכב חדש וחסכוני.

שמתי עין על הגרמניות הקטנות החדשות עם מנועי TSI וגיר DSG שנותנות בראש, יחסית.. ועדיין חסכוניות בדלק.

בדגמים ברמת הגימור האמצעית שנעים סביב 110.000 ש"ח שזה מה שאני מכוון אליו, שמתי לב ששלושתן פולו,פאביה,איביזה הם בגדול אותו אוטו מבחינת מנוע וגיר ומעבר לזה יש כל מיני פיצ'יפקעס קטנים שמבדילים אותם אחת מהשניה כמו למשל קרוז קונטרול ופנסים עוקבי פניה ומראות צד מתקפלות באיביזה לעומת בקרת אקלים מגנזיום אורגינל וגג לבן בפאביה והפולו סתם יקרה בלי סיבה מיוחדת אלא אם הגה וידית הילוכים מצופים עור הם סיבה מספיק טובה לקחת עוד כמה שקלים..

עניין מכירת הרכב לאחר שנתיים שלוש הוא גם קריטי מבחינתי וחשוב לי הרכב שישמור על ערכו בצורה מיטבית.

ככה שאני די מבולבל וברור לי שאני לא יכול לרקוד על שתי חתונות אבל עדיין רוצה להרגיש שקיבלתי את התמורה הכי טובה להשקעה שלי

אני אשמח לשמוע חוות דעת נוספת שתעזור לי אולי בבלבלה הזו

תודה מראש

נ.ב.

את הישן שלי אני גם מוכר אבל זה כבר נושא לפורום אחר..

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ממליץ על נסיעות מבחן. בגדול, שלושתן מאוד דומות, שלא לומר זהות.

אישית? מעדיף את המנועים ה"ישנים" והמוכרים. 1.4 בלי TSI (למרות שהם מאוד מומלצים כאן בפורום).

בצע נסיעת מבחן. בנוסף, חיפוש בפורום. כבר נכתבו לא מעט מילים על כל אחת ואחת מהן.

בהצלחה, חג שמח.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
ממליץ על נסיעות מבחן. בגדול, שלושתן מאוד דומות, שלא לומר זהות.

אישית? מעדיף את המנועים ה"ישנים" והמוכרים. 1.4 בלי TSI (למרות שהם מאוד מומלצים כאן בפורום).

בצע נסיעת מבחן. בנוסף, חיפוש בפורום. כבר נכתבו לא מעט מילים על כל אחת ואחת מהן.

בהצלחה, חג שמח.

TSI זה עולם אחר. מניסיון.

ובנוגע לאשכול, אם אתה לא מסתכל על יופי אז הפאביה היא עדיפה.

למרות שהיא גם יפה .. אבל הפולו הרבה יותר. וגם האיביזה תכלס.

פורסם

לא יפה לקרוא לT5 ג'מוס. מנוע נהדר. כמו טנק מרכבה אתלטי. מנוע TSI 1.2 הוא אכן נמרץ מאוד חסכוני ומהנה לנהיגה במכוניות שהוא מורכב בהן אבל תקח בחשבון שאם תנהל אותו כל הזמן בתחום הגבוה של הסל"ד, צריכת הדלק תהיה בהתאם.

פורסם

אמרת שחשוב לך שמירת ערך ומכירה מהירה בעתיד - את האיביזה תמחק מהרשימה.

סובלת ממחירון נוסח "צניחה חופשית" ומאוד קשה למכור בגלל מבצעים אטרקטיביים על רכבים חדשים כל יומיים.

בכלל הרכב נטול מחירון - כמו שהיה פעם בקמור, אתה קונה ב110 ואיזה בבון עם חברים קונה ב102 את אותו הדבר בדיוק.

(תנסה להתקשר לאחת הסוכנויות ולשאול כמה עולה איביזה TSI, "תבוא נדבר", אין מחירון..)

לגבי השתיים האחרות; לי יש פאביה 1.4 חדשה, לאמא יש פולו 3 דלתות 2012 חדשה, נסעתי הרבה בשתיהן.

מבפנים - מעדיף את הפאביה, בחוץ הפולו נראית יותר טוב. אם אתה שוקל אך ורק את גרסאות הTSI-DSG תתעלם ממה שכתבתי כי כל קשר בין 1.4 ל1.2TSI הוא מקרי בהחלט.

ממליץ בחום על נסיעת מבחן ארוכה (לא חצי שעה עם איזה קרציה שלא מפסיק לקשקש על כמה שהרכב טוב) בשתיהן.

בהצלחה

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

הפאביה הכי יפה מבינהם.

בכל אופן, מנועים לא כאלה חסכונים כמו שחושבים, אם יש לך רגל כבדה על הגז ואתה נוסע עם מזגן אז תצפה גם ל 1ל6 בעירוני.

אם אתה נוסע בלי מזגן ונוהג כמו סבתא, אז גם 1 ל13 זה אפשרי בעירוני.

אם אתה אוהב את הכיס שלך וחשוב לך אחריות ושקט נפשי, אל תתקרב לשום רכב מבית צמפיון מוטורס.

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

לדעתי, במצבך ובתקציבך כדאי לך לחשוב על רכב משומש בן שנה כדוגמת POLO GTI 2011. יש כמה למכירה ביד 2 שיימכרו סביב ה 115K. אתה מקבל רכב פנטסטי, זריז מאוד (אני נזהר לומר ספורטיבי..) שכבר קיבל את מכת המחירון שלו וצפוי לו שוק מאוד טוב בעוד שלוש שנים, שלא לדבר על פוטנציאל ההנאה מנהיגה והשיפורים הגלום בו.

בנושא אחר, כל מנועי הטורבו הקטנים למיניהם הם חסכוניים יחסית כל עוד אתה עם רגל קלה על הגז. רגל כבדה משמע צריכה גבוהה, חבר מספר לי שרכב "ז#ונה" מסוג איביזה 1.2TSI שיש להם בחברה עושה 1/8.5 באופן כמעט קבוע.

...CASKA for life

פורסם

הם אכן דומות מאוד מאוד, אבל עדיין יש הבדלים.

יש לנו פאביה חדשה ונהגתי 10 ימים על פולו מהשכרה. לא בדקתי את זה לעומק, אבל תחושתי היא שהבולמים בפולו מכויילים קשה יותר ולכן היא יציבה יותר בנסיעה מהירה. הפאביה מרככת הרבה יותר טוב שזה יתרון בתנאים מסויימים, אבל קצת פחות יציבה בפניות מהירות מהפולו. תחושת הישיבה בפאביה נעימה יותר לטעמי. כמובן שיש את עניין המחיר ומה מקבלים בתוספת תמורתו שעומד פה לזכות הפאביה, סה"כ המכלולים זהים ואיכות הפלסטיקה לטעמי זהה. על האיביזה לא נהגתי אבל מבחינת איכות הפלסטיקה היא פחות טובה מהתרשמותי מהסקודה ומהפולו.

הפולו מההשכרה באה עם 1.4 האטמוספרי ו DSG . זו אופציה שקיימת בפולו אבל לא בפאביה בארץ. היא הרגישה בסדר, אבל פחות טוב מהותית מהשילוב של 1.2TSI עם ה DSG שאני נוהג עליו עכשיו (יטי).

שוב אני חוזר על ההמלצה מקודם. תמורת סכום לא גדול אפשר לעלות לאוקטביה שלדעתי מהווה קפיצה יפה למעלה מהפאביה TSI+DSG.

פורסם

חסכון בדלק DSG וTSI לא יניב לך יותר מדי.

רוצה לחסוך והרבה?

נראה לי שפלואנס טורבו דיזל החדשה, עם גיר ידני או רובוטי יכולה להיות עדיפה, גם חסכונית יותר, גם מרווחת יותר, גם לא תיפול ב"בום" ברמה של מרחבי הרכב, הפלואנס מכונית מאוד מרווחת, ולא הרבה יותר יקרה מהסופר מיני הללו שנמכרות במחירים מופרזים ומנותקים מהמציאות כשבעוד 10 אלף ש"ח מקבלים משפחתית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
הפאביה הכי יפה מבינהם.

.

בתור בעלים של אחת, הפאביה בעיני הכי פחות יפה מבין השלוש. זה יותר התלבטות בין הפולו לאיביזה מבחינת העיצוב.

הבעיה העיקרית? באיביזה התחושה יותר נמוכה (בשעה שהפאביה נותנת תחושה שאת/ה יושב/ת גבוה יותר על הכסא, וזה נוח יותר לטעמי).

הפאביה גם מרווחת יותר מבפנים, כפי שאמרו.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

הייתי בעלים של פולו , עכשיו של פאביה ספורט 2012 אין מה להשוות הפאביה עולה עליה גם בנוחות נסיעה וגם ברמת הגימור.

פורסם
בתור בעלים של אחת, הפאביה בעיני הכי פחות יפה מבין השלוש. זה יותר התלבטות בין הפולו לאיביזה מבחינת העיצוב.

הבעיה העיקרית? באיביזה התחושה יותר נמוכה (בשעה שהפאביה נותנת תחושה שאת/ה יושב/ת גבוה יותר על הכסא, וזה נוח יותר לטעמי).

הפאביה גם מרווחת יותר מבפנים, כפי שאמרו.

כל אחד ועיניו :)

פורסם

היפה ביותר היא הפולו. לאחריה הפאביה. לבסוף האיביזה. זה לטעמי כמובן.

כמי שנהג המון בפולו 1.4 / TSI, לומר עליה שהיא נוקשה / קשיחה ויציבה מהפאביה - בלוף אמיתי. כנראה שנהגת בפאביה בסיסית, אבל תנסה לנהוג בגרסה הנמכרת ביותר (ה-SPORT) ותחזור אלי שוב לגבי הדעה הזאת, יש לי הרגשה חזקה שתחזור בך ומהר.

הפולו מרגישה רכה, מתנדנדת וקהה ליד הפאביה SPORT (שלה סט אפ כיול מתלים / בושינגים / משולשים זהה לשל ה-vRS שאינה נמכרת בארצנו, כאשר ל-SPORT אין הנמכה של 1.5 ס"מ - זאת אופציה באירופה). גם בהיגוי זה מורגש, בפולו הוא פחות חד וכבד.

כפי שאמרנו כבר קודם לכן, הקומבינה של TSI-DSG אינה חסכונית בעיר - נקודה. צריכת הדלק פאביה כזו מול ידנית / יטי כזאת מול ידנית (כדוגמאות קרובות אלי) - גבוה. הוורסיות הידניות חסכוניות מהותית מהן בעיר ושומרות על צריכת דלק די דומה בבינעירוני. גם במשולב היתרון שמור לידנית. ה-DSG7 גם פחות נעימה לשימוש עירוני, היא נוטה לקפץ ולחבוט קלות בין ההילוכים.

ה-1.2TSI נוטה להיות שתיין אמיתי ברגע שדוחקים בו לאורך זמן וללא רחמים. צריכת דלק של 1:5 היא בהחלט משהו אפשרי וחסר כל היגיון, אבל קיים ואומת. כל עוד הרגל סבירה על הדוושה והנסיעות אינן קצרות או עמוסות מידי, הצריכת דלק בהחלט מעולה. אם יש רגל מאוד מאוד קלה ומתחשבת בדוושה, הצריכה יכולה להיות קרובה לרמת הדיזל - לפחות בביניערוני.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...