Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורמולה ישראל 2012 - נפתחה ההרשמה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכוונה הייתה שהנסיעה לצרפת מיותרת מבחינת התרומה המקצועית לנהיגה במירוץ.

ברור שכמשתתף זה צ'ופר מגניב - לנסוע לצרפת על חשבון הברון, אין ספק, ומהבחינה הזאת גם אמרתי שזה היה שווה.

מבחינת ההפקה - זה שיקול נכון לרדת מזה, בקטע של עלות/תועלת.

גם נהיגה על רכבי פורמולה במסלול המסכן באילת לדעתי מהווה אטרקציה מספיקה בשממה המוטורית שיש לנו.

חוץ מזה - תראה לי איזו חויה מוטורית תחרותית אתה יכול להשיג ב-350 ש"ח בארץ ? חוץ מקרטינג..לא נחשב.

אני לא מנסה לשכנע כי אין לי שום אינטרס בעניין, רק נותן את נקודת המבט שלי.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

misterb אתה קורה למה שהיה באילת נהיגה תחרותית ? זה היה בדיחה... סבתא שלי נוסעת למכולת יותר מהר ממה שנסעתם שם במסלול. מצטער שאני נשמע כ"כ חריף אבל נראה שאתה פשוט נואש לנסות לשכנע את האנשים בפורום בכמה שווה לשלם 350 שקל עבור מינוי בדיחה שבהם תקבל לסוע באיזה מכונית ליסינג במשך 20 שניות...

לא יודע מה ההעדפות שלך ומה הניסיון שלך בנהיגה תחרותית אמיתית אבל קורס קארטינג ב350 שקל ל3 או 4 שעות נראה לי עדיף על החארטה הזאת של המיונים, או אפילו עדיף להירשם לגימקנה של אחד המועדונים\עמותות במחיר הזה עם הרכב שלי.

Drive carefully! most people are caused by accident.

פורסם

קודם כל אני לא נואש לשכנע אף אחד כי אין לי שום אינטרס לפה או לשם. אני את שלי עשיתי כבר, ממש לא משנה לי

אם תגיע או לא. אני רק מנסה לגרום לכם לראות את חצי הכוס המלאה, במקום להסתכל על מה שהיה שנה שעברה.

מה שהיה היה - זה לא אומר שזה מה שיהיה השנה. הפיקו לקחים ושינו דברים.

לגבי התחרותית - דיברתי על הג'ימקנה דווקא ולא על המסלול באילת.

לצערי המירוץ באילת באמת היה בדיחה.

רוב המקצים היו מאד איטיים כי היו מקצי סלבס, ונשים ובלה בלה. וגם בנבחרת גברים היו כאלה שנסעו לאט מדי.

אבל היו גם נהגים מהירים, שהגיעו קרוב מאד לקצה (ולפעמים מעבר).

המסלול פשוט היה קטן מדי ולא איפשר לפתח מהירות, למעט בישורת שם הגענו להערכתי ל-160 (שזה לא משהו

במירוץ..).

חוץ מזה שבמכוניות זה תמיד נראה יותר לאט ממה שזה באמת.

הקטע הלא תחרותי באילת היה שהתוצאות די נקבעו לפי השופטים - הזינוק היה לפי דירוג מוזר 'שנראה' לצרפתים,

והעקיפות היו רק לפי הוראה, ורק עקיפה אחת בכל הקפה.

וכשיש רק 10 הקפות במקצה, המיקום שלך בזינוק די מקבע את הסיכוי שלך לנצח.

לדוגמה - במקצה הגמר אני קבעתי את הזמן השני הכי מהיר להקפה (גם בדירוג הכללי), אבל הגעתי רביעי.

וזה בגלל שזינקתי רביעי וכל העקיפות היו בין הראשונים.

וכן - אני חושב שג'ימקנה ברמה, שנותנת לך הזדמנות להתחרות בכל כך הרבה אנשים בו זמנית - שווה 350 ש"ח.

עשיתי גם קורס קרטינג והתחריתי בקרטינג (לא מקצועי), ואני עדיין יכול להגיד לך שאני מעדיף ג'ימקנה כזאת על

תחרות קרטינג.

ואם - ואני מניח שכך יהיה - הג'ימקנה תהיה דומה למה שהיה בשדה תימן, זה בהחלט מספק לדעתי.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

תגיד לי. אתה סנגור או PR של מר בועז? או שסתם עשו לך שטיפת מוח ואתה מנסה לשכנע את עצמך (ועל הדרך אותנו) למה לגשת שוב?

אברה קדברה

פורסם

לא זה ולא זה. תאמין לי שאני רחוק מלהיות שטוף מוח של בועז מאירי, יש לי הרבה מאד ביקורת על ההתנהלות שלו,

וגם כתבתי את זה. אבל אני מנסה לעשות הפרדה בין מה שהיה שנה שעברה למה שיש השנה.

יש גם פרטים חדשים שקיבלתי מבועז בשיחה היום, כתבתי פה :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=445594&page=3

וכמו שתוכל לקרוא - גם על השיטה השנה יש לי ביקורת, אבל בכל זאת - אני מתכוון לגשת למיונים, גם אם זה ייגמר רק בזה.

זה לא שיש לי בחירה מעשרות אירועים שונים שאני יכול להשתתף בהם, אז בשממה המוטורית שיש פה כרגע - זה בהחלט

משהו ששווה 350 ש"ח בעיניי. כל אחד יעשה לעצמו את החשבון כמובן.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

שני דברים בקשר למה שכתבת בלינק:

1. ב-TRI אני חושב שזה עלה עוד 50-100 שקל לסיבוב נוסף על המסלול. פה זה יעלה 350 שקלים, כלומר רק מי שהוא באמת עשיר יוכל להרשות לעצמו לעלות כמה פעמים ולקבל יתרון.

2. 10 מתחרים מכל קטגוריה? באמת? נשמע לי מוזר מאוד. הרי יש בקושי 20% נשים. ו"מקצוענים" יש מעט מאוד.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כן, גם לי זה נשמע מוזר קצת, אבל ככה הוא אמר. מצד שני - הכל נתון לשינוי, ואם הוא יראה שאין מספיק

מתחרים הוא יוכל לשנות את ההרכב.

אם לא הייתה הפרדה במירוץ למקצוענים, אז מה ההיגיון לעשות להם קטגוריה נפרדת במיונים ?

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

הסיבה היחידה לעשות הפרדה בשביל המקצוענים היא דווקא כדי "לצ'פר" אותם - כלומר מי שעשה רישיון יוכל להתחרות נגד פחות אנשים.

בכל מקרה, אני מניח שהמחיר הגבוה של המיונים, הזכרון של שנה שעברה וכן העובדה שגם אם מגיעים ל"נבחרת" אז צריכים לשלם עוד כמה אלפי שקלים על ההגעה והשהות באילת - תפגע משמעותית בכמות האנשים שתופיע למיונים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

הסיבה להפרדה היא ממש לא כדי לצ'פר מישהו, אלא כדי לתת סיכוי יותר גדול לאנשים לא מקצועיים בתחום להכנס לנבחרת.

זה כנראה בתגובה לביקורת שהייתה שנה שעברה על זה שלא היה סיכוי למישהו חסר ניסיון להצליח.

המקצוענים ייתחרו מול פחות אנשים אומנם, אבל גם התחרות תהיה יותר קשה.

אני אישית הייתי מעדיף כנראה להתחרות בקבוצה הלא מקצועית אם הייתה לי בחירה.

חוץ מזה אם אתה לא שומר על ההפרדה עד המירוץ, אז באיזשהו שלב של סינון היתרון חוזר למקצוענים ואז הם יגברו

על הלא מקצוענים, ואז בעצם לא עשית כלום בזה שהפרדת בהתחלה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אמרת ש-10 מכל קבוצה יגיעו לקורס.

נניח וגברים יש 1000, נשים יש 100 (אולי 200). כמה "מקצוענים" לדעתך ישתתפו? פחות מ-1000 אנשים עשו את הקורס, רובם בענפים לא קשורים לג'ימקאנה או לפורמולה. אולי יגיעו 300 מקצוענים, נניח. אם 10 מתוכם ישתתפו - הסיכוי גדול יותר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

עוד פעם הקשקוש הזה ?!

כמה אפשר לדבר על השטות הזאת... תעבירו ערוץ ודי.

פעם קודמת עוד אפשר להגיד שאנשים חשבו שיהיה אירוע אירוע, או שיהיה תקווה שהשטות הזו תחייה את הספורט המוטורי בישראל, שיש סיכוי למשהו, אה הא... אז כולנו אכלנו את הכובע, אבל אמרנו לא נורא, ניסינו.

מי שהפעם ילך לזה הוא כבר ממש אידיוט, ועוד לא נוסעים לצרפת... COME ON !!

יודעים מה, אני מעדיף שיגיד שהמיונים עולים 1000 שקל לאדם אבל בתמורה מקבלים משהו אמיתי, מרגש. במקום לקחת סכום "סימלי" שכל אחד יכול להוציא באופן חד פעמי, ולעשות אירוע שהוא בדיחה עלובה, והשתי הקפות האלה במסלול אופניים שהוא בונה זו בדיחה.

ספורט מוטורי זה לא זול וכולם יודעים את זה, אז במקום לגנוב 350 שקל מ 1000 אנשים, תקח 1000 שקל מ 200 איש אבל תיתן תמורה בעד האגרה. יכול להרים אירוע - תרים, לא יכול (והוא לא יכול, כי בארץ אין איפה) - אל תיקח 350 שקל על שטות.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

עולות הרבה שאלות מהתקנון שלהם. צריך להבהיר לא מעט דברים. למשל:

1. כתוב שבכל יום יהיו שלושה חלקים. האם כל חלק יהיה מיועד לאחת מ-3 הקבוצות גברים/נשים/מקצוענים?

2. בכל חלק (4 שעות) יתקיימו שלושה המקצים המתוארים בתקנון?

3. אם לא - אז האם יהיה מועד נפרד לשני המקצים האחרונים? ומה אם לא יתאפשר למתחרה שעבר את המקצה הראשון להגיע למועד השני?

4. כמה מתחרים יהיו בכל חלק?

5. האם במקצה הראשון כל מתחרה עולה פעם אחת בלבד על המסלול, ללא אימון?

6. כמה מתחרים מתוך אלו שהיו במקצה הראשון עולים למקצה השני? כתוב ש-40 יעלו למקצה השני ו-20 לשלישי, מה שמתאר בעצם את השלבים הסופיים בהם נבחרים ה-10 המנצחים, אבל הכל כתוב כאילו הוא מתקיים באותו היום. בקיצור - בלגן.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני עדיין מתקשה להבין איך אפשר להעביר "קורס" אם המסלול יהיה כמו המסלול של התחרות שנה שעברה?! גז ברקס וחצי פניה.

בקיצור כרגע אני כנראה אמנע מלשלם ואשמור את ה350 שח לעוד טיול מוטורי מחוץ לגבולות המדינה.

אברה קדברה

• תוכן חדש...