Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5055 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אנ נוסע המון לירושלים וחזור העליות שם וכן גם הירידות מצריכות את רכבי בטיפול שוטף אם זה טיפול במערכת לצורך שמירה על מערכת הצתה תקינה במנוע לעליות, או אם זה במערכת - הברקסים צלחות ורפידות לירידות..

אפילו כשהחלפתי צלחות ורפידות חדשות מהקופסה עדיין כשחזרתי מירושלים חשתי ברעשים וברעידות הנגרמות ככל הנראה מ ה ABS כשאני מנסה לבלום, ובכן לא זה העניין....

בשבוע שעבר הפעם הרעשים בירידות היו כל כך חזקים ואפשקט הבלימה ממש כמעט ולא היה אז השתמשתי בכוח המנוע והורדתי הילוכים ל L2 ו L1 בהתאם לרמת הבלימה

האם שימוש תדיר בגיר המנוע לצורך בלימה גורם נזק לטווח הקצראו הארוך?

בתודה מראש

בן

פורסם

שימוש בבלימת המנוע הוא הכרחי-אין זה משנה כלל הבלאי. אתה לא יכול לוותר על בלימת במנוע, בטח לא בירידות כמו מירושלים.

עם זאת - עליך לבדוק מדוע הבלמים לא עומדים בעומ. אין זה סביר שתאבד בלמים בירידה לא משנה כמה כבדה תהיה. בדוק האם המוסך בו א.ה מטפל אכן החליף בלמים לאיכותיים. בנוסף - ההתלבטות שלך לגבי בלימת המנוע מעלה חשש שאתה חא נהגת כלל להשתמש במנוע כבלם - מעבר לסכנה הכרורכה בכך אתה גורם לבלאי מתמשך וחד לבלמים שגורם לכך שעליך לשלם לכיתים תכופות עבור בלמים חדשים. הבלאי הכרוך בשימוש במנוע כבלם אינו גדול כלל.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
שלום רב,

אנ נוסע המון לירושלים וחזור העליות שם וכן גם הירידות מצריכות את רכבי בטיפול שוטף אם זה טיפול במערכת לצורך שמירה על מערכת הצתה תקינה במנוע לעליות, או אם זה במערכת - הברקסים צלחות ורפידות לירידות..

אפילו כשהחלפתי צלחות ורפידות חדשות מהקופסה עדיין כשחזרתי מירושלים חשתי ברעשים וברעידות הנגרמות ככל הנראה מ ה ABS כשאני מנסה לבלום, ובכן לא זה העניין....

בשבוע שעבר הפעם הרעשים בירידות היו כל כך חזקים ואפשקט הבלימה ממש כמעט ולא היה אז השתמשתי בכוח המנוע והורדתי הילוכים ל L2 ו L1 בהתאם לרמת הבלימה

האם שימוש תדיר בגיר המנוע לצורך בלימה גורם נזק לטווח הקצראו הארוך?

בתודה מראש

בן

שלום בן

השימוש בגיר לעזרה בהאטה הוא נכון ורצוי, צריך רק לעשות זאת נכון בהתאם למהירות הרכב תוך שימוש בבלמים.

מה שמטריד הוא שהבלמים שלך פשוט לא תקינים לפי התאור שלך, אל תסע ברכב עד שהבלמים יתוקנו כהלכה לשביעות רצונך ויעניקו לך תחושה של בטחון בכביש!!! אל תשחק בחיים שלך ושל המשתמשים האחרים בכביש.

פורסם

אין שום קשר ל-ABS, אלא אם בלמת באופן שגרם לנעילת הגלגלים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בדרך כלל אין לי שום בעיה בברקסים הסיפור הזה של הקושי בבלימה מתרחש לי אך ורק בירידות של ירושלים

אני יכול לנסוע כל הדרך לחיפה לקריות ובחזרה לכיוון דרום ולא יהיה לי כל קושי בבלימה

אני מחליף צלחות ורפידות מקוריים כל חצי שנה בממוצע אינני משחק עם חיי שלי ולא של אף אחד, ותמיד כשאני מתחיל להרגיש רעשים (אולי יותר נכון רעידות?) בבלימה אני ישר מחליף ולא מחפש איפה לחסוך כי מדובר ביקר לי מכל - חיי שלי

פורסם
בדרך כלל אין לי שום בעיה בברקסים הסיפור הזה של הקושי בבלימה מתרחש לי אך ורק בירידות של ירושלים

אני יכול לנסוע כל הדרך לחיפה לקריות ובחזרה לכיוון דרום ולא יהיה לי כל קושי בבלימה

אני מחליף צלחות ורפידות מקוריים כל חצי שנה בממוצע אינני משחק עם חיי שלי ולא של אף אחד, ותמיד כשאני מתחיל להרגיש רעשים (אולי יותר נכון רעידות?) בבלימה אני ישר מחליף ולא מחפש איפה לחסוך כי מדובר ביקר לי מכל - חיי שלי

תתחקר את צורת הנהיגה שלך. גם בירידות ירושלים אין סיבה שבלמים תקינים יאבדו יעילותם.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
תתחקר את צורת הנהיגה שלך. גם בירידות ירושלים אין סיבה שבלמים תקינים יאבדו יעילותם.

אכן אתה אולי צודק אבל אני זוכר שהחלפתי צלחות ורפידות חדשים ומקוריים (שילמתי כמעט 35% יותר)

הבלמים היו מאוד יעילים (נו מה רק עכשיו החלפתי...) אבל אני הרגשתי רעשים בבלימה בירידות חדות האם הדבר נורמלי

או שהדבר מצביע על בעיה מסויימת אחרת במערכת הבלימה של הרכב?

פורסם

אם אתה מחליף בלמים (צלחות וגם רפידות) כל חצי שנה אז או שאתה נוסע 120000 ק"מ בשנה, או שאתה נוהג לא בסדר. אין שום סיבה להחליף בלמים בכזאת תדירות. בטח שלא גם צלחות...

בירידות המנע מהאצות ובלימות תכופות. נסה לשמור על מהירות קבועה. אם הרכב מאיץ יותר מדי ואתה כל הזמן נדרש להשתמש בבלמים, הורד הילוך אחד (נניח שיש לך תיבת 4 הילוכים, הורד לשלישי וסע ככה בירידות). נסה לנהוג בלי לדרוך קבוע על דוושת הבלם כדי לא לטגן את הבלמים, אלא לחיצות קצרות וחזקות יותר בעת הצורך.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

זה נשמע כאילו הקליפרים תפוסים על הפינים ולכן לא מתקבלת לחיצה אחידה על הצלחת.

דחוף למוסך שהרכיב כדי שיבדוק מה לא תקין, ואם זה לא נפתר - דחוף לפנות למוסך אחר כדי לפתור את התקלה.

ולגבי הגיר - בלימת מנוע לא יוצרת בלאי בגיר, ואם אתה חייב - תוריד לראשון ב 100. או שהגיר לא יאפשר לך, או שהגיר יספוג את האנרגיה - מה שבטוב שיותר זול לתקן גיר מלתקן ניזקי תאונה.

• תוכן חדש...