Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נניח שיש לכם 120,000 שקל ואין לכם שום התחייבות בחיים.

אתם צריכים לקנות רכב (כל סכום שתרצו)

אני בכל אופן חשבתי על אופציה של לקנות דירה וגם רכב !

האופציה ראשונה

רכב חדש מהחברה + קניית דירה בבאר שבע בעלות של כ350,000 ש"ח (דירת סטודנטים 3 חדרים)

הרכב החדש עולה 130,000 שקל (סיאט לאון)

נותנים מקדמה של 35,000 ומשלמים כל חודש הלוואה של 800 שקל ובסוף תקופה של שלוש שנים צריכים להחזיר להלוואה 75,000 שקל - ערך הרכב יהיה בערך כ85,000 אלף שקל.

זאת אומרת מיד אחרי רכישת הרכב נשארו 85,000 שקל ניתן לחסוך ולקחת טיפה מההורים כדי להעגל ל100,000 ולחפש דירה בבאר שבע ולהתחיל להרוויח מההשקעה!

אחרי תקופה של 3 שנים נשארים עם כ10,000 שקל ודירה

יתרונות :

מקבלים הלוואה נוחה דרך סוכנות הרכב.

נוסעים על רכב חדש 0 ק"מ .

קונים דירה להשקעה.

חסרונות :

מפסידים לא מעט ירידת ערך על הרכב.

אופציה שניה

קונים רכב יד שניה ב90,000 שקל (סיאט לאון 2010)

נלקח 60,000 שקל ועוד הלוואה של 30 אלף שקל ופורסים ל60 תשלומים של 550 ש"ח.

נשארים לכם בצד 60,000 שקל

לאחר תקופה של 3 שנים הרכב נמכר בכ70000 שקל ונשאר בכיס מהרכב 70,000 מינוס 550X24 חודשים = 56800 ש"ח.

סכ"ה אחרי תקופה של 3 שנים נשאר לכם בכיס

116,800 ש"ח.

יתרונות :

ירידת ערך הרכב הרבה יותר נמוכה.

חסרונות :

הרכב לא חדש

במשך כל ה3 שנים נשארים בחשבון 60,000 שקל ללא אפשרות למינוף.

אופציה שלישית

קונים רכב ישן יותר ב65000 שקל (איביזה CUPRA 2007)

נלקח 35,000 שקל ועוד הלוואה של 30 אלף שקל ופורסים ל60 תשלומים של 550 ש"ח.

זאת אומרת מיד אחרי רכישת הרכב נשארו 85,000 שקל ניתן לחסוך ולקחת טיפה מההורים כדי להעגל ל100,000 ולחפש דירה בבאר שבע ולהתחיל להרוויח מההשקעה!

לאחר תקופה של 3 שנים הרכב נמכר בכ50,000 שקל ונשאר בכיס מהרכב 50,000 מינוס 550X24 חודשים = 36,800 ש"ח.

זאת אומרת אחרי כ 3 שנים נשארים עם 36,800 ש"ח ודירה.

יתרונות :

נשאר בכיס סכום כסף גדול ב26,000 שקל מהאופצייה הראשונה

אפשרות לקנות דירה

חסרונות :

נוסעים על רכב ישן , פחות נוח , פחות מאובזר , פחות פרקטי.

כל הסכומים פה הם בהערכה גסה. אבל פחות או יותר קרובים למציאות לפי בדיקות שעשיתי ביד 2.

איזה אופציה הייתם בוחרים ?

איזה אופציה אתם מציעים שלא מופיעה פה ?

*אם אתם חושבים שטעיתי בהערכות שלי אז תגידו.

*סכום ההוצאות כל חודש על הלוואת לא פוגע בכם בצורה ניכרת.

*350,000 שקל זה המחיר של דירה בבאר שבע בשכונות ד' ה' ו'

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מכלול האפשרויות שהצגת כאן משקפות חוסר ניסיון ונאיביות מסוימת. עם זאת, אני חושב שאתה בכיוון הנכון.

לידיעתך, רכישת דירה לא מסתכמת בגיוס הסכום הראשוני. למצוא נכס טוב להשקעה, במיוחד בתקציב הזה, זה לא דבר של מה בכך.. - לי לקח שנה שלמה למצוא את הדירה הראשונה. כשתתחיל לחפש אתה תבין שלכל מוכר יש השגעונות שלו, כולם בטוחים שיש להם "מציאה" ביד. כמו כן, יש עלויות נלוות כמו עו"ד, מתווך, עלות פתיחת משכנתא ועוד (חשוב לא לזלזל - מתווך אמנם עולה כסף אבל אם תשתמש בו נכון הוא יכול לחסוך לך הרבה זמן וכסף. בתקציב שאליו אתה מכוון עלות פתיחת תיק משכנתא יכול להגיע לכאחוז ממחיר הנכס..)

המלצתי לך היא קודם כל לרכוש דירה טובה (לא להתייחס רק לתשואה - שוב, בתקציבים האלו, כל נזק לדוד או לצנרת פוגע לך אנושות בתשואה), בכל הסכום העומד לרשותך. לאחר מכן, תמתין קצת, תשכיר את הדירה, תראה שזה מתחיל לתקתק, תן למצבך הפיננסי להתייצב ואז תלך לבנק ותיקח הלוואה לרכישת רכב בגובה 60,000-70,000 ש"ח (כמעט כל סכום הרכישה).

בבנק תחכה לך הפתעה - למרות המשכנתא שרובצת לך על הדירה, מודל האשראי של הבנקים הגדולים מתייחס לדמי השכירות מהדירה כהכנסה לכל דבר ועניין וזה יקל מאוד על לקיחת ההלוואה.

את ההלוואה לרכב תחלק למקסימום האפשרי (סדר גודל של 60 תשלומים) - יקל עליך את התשלומים החודשיים, ישאיר לך כסף בכיס

לתיקונים/שיפורים ברכב. הריביות ממש זולות היום אז שווה לך לחלק להרבה תשלומים - אם יישאר לך כסף בכיס, תמיד תוכל לכסות את ההלוואה מוקדם יותר או פשוט לשדרג את הרכב שוב לאחר שנתיים-שלוש (תוך שאתה ממשיך לשלם את ההלוואה)

לעניין הרכב עצמו (בכל זאת, פורום רכב..) - אם אתה "נאלץ" לרכוש רכב בתקציב של 60,000-70,000 - הייתי מוותר על הקופרה וחושב על אחותה, ה POLO GTI 2007 - אותו בסיס, מעט יקרה יותר, אבל עם איכות הרכבה/בניה הרבה יותר איכותית ומחירון/ביקוש הרבה יותר טוב.

** מדובר בהמלצה בלבד עפ"י הידע והניסיון האישי שלי - גילוי נאות, העיסוק היומ-יומי שלי הוא ייעוץ לגופים פיננסיים בנושאי ניהול סיכונים.

יום טוב ! חגי.

...CASKA for life

פורסם

באופציה השנייה אתה לא קונה דירה בכלל.

הכל תלוי מה אתה רוצה.

מה עם האופציה הרביעית? לא לקנות אוטו ורק לקנות דירה?

מה עם האופציה החמישית? לא לקנות דירה ולא לקנות אוטו. ולשים את הכסף בחסכון או בכל דבר אחר נטול/עם סיכון?

יש שלל אפשרויות.

יש לך איפה לגור עכשיו או שאתה גר בשכירות? כי אם אין לך, ואתה לא קונה דירה, אז תכניס את עלות השכירות באופציה השנייה.

דירה לא תעלה רק 350. יש עליה מס, אתה תצטרך לשפץ אותה, לקנות ריהוט, לקנות מיטה, טלויזיה, כלי מטבח ועוד שלל דברים. זה יגלח לך מינימום 20 אלף שקל.

אוטו לא עולה? איפה עלות ביטוח, איתוראן, טסט וכדומה? רק ביטוח לאוטו חדש יעלה עוד חמישיה בקלילות.

בקיצור, 120 אלף שקל זה לא הרבה כסף בישראל. אם בית לא חשוב לך, פנק את עצמך במשהו שאתה אוהב. קח אוטו בכל הכסף בלי הלוואות וקשקוש.

אם אתה רוצה שקט נפשי (כמו ישה), תשקיע בדירה. ככה לא תלך לשום מקום ועוד 20 שנה לא תצטער על זה שקנית אוטו ולא דירה.

אם אני הייתי במצב שלך (והייתי), הייתי קונה אוטו. למה? כי פשוט לקנות דירה עם 120 אלף שקל זה טמטום. משכנתא ל30 שנה, ועוד בדירה ישנה בבאר שבע שבטח תדרוש פינוי בינוי עוד 15 שנה, זה לא פרקטי.

חכה קצת, בבאר שבע רואים ירידת מחירים. המשקיעים יוצאים משם.

פורסם

nimikipod

העיניין אצלי שאני מקבל 60 אלף בימים הקרובים ועוד 60 אלף עוד כ8 חודשים.

הצעתך עדיין לחכות עוד 8 חודשים ולפעול ?

אני חייב לקנות רכב בשבועות הקרובים.

תודה רבה על העצות , אני אין ספק שיש לי עוד הרבה ללמוד , אני כרגע לומד נדל"ן מספרים.

פורסם

תשובות באדום.

באופציה השנייה אתה לא קונה דירה בכלל.

הכל תלוי מה אתה רוצה.

מה עם האופציה הרביעית? לא לקנות אוטו ורק לקנות דירה? האופציה הרביעית והחמישית השארתי לכם לתת לי.

מה עם האופציה החמישית? לא לקנות דירה ולא לקנות אוטו. ולשים את הכסף בחסכון או בכל דבר אחר נטול/עם סיכון?

יש שלל אפשרויות.

יש לך איפה לגור עכשיו או שאתה גר בשכירות? אני גר אצל ההורים בתקופה הקרובה. כי אם אין לך, ואתה לא קונה דירה, אז תכניס את עלות השכירות באופציה השנייה.

דירה לא תעלה רק 350. יש עליה מס, אתה תצטרך לשפץ אותה, לקנות ריהוט, לקנות מיטה, טלויזיה, כלי מטבח ועוד שלל דברים. זה יגלח לך מינימום 20 אלף שקל. כל ההוצאות האלה אני מכניס לתוך המשכנתא

אוטו לא עולה? איפה עלות ביטוח, איתוראן, טסט וכדומה? רק ביטוח לאוטו חדש יעלה עוד חמישיה בקלילות.כל אלה לקחתי בחשבון

בקיצור, 120 אלף שקל זה לא הרבה כסף בישראל. אם בית לא חשוב לך, פנק את עצמך במשהו שאתה אוהב. קח אוטו בכל הכסף בלי הלוואות וקשקוש.

אם אתה רוצה שקט נפשי (כמו ישה), תשקיע בדירה. ככה לא תלך לשום מקום ועוד 20 שנה לא תצטער על זה שקנית אוטו ולא דירה.

אם אני הייתי במצב שלך (והייתי), הייתי קונה אוטו. למה? כי פשוט לקנות דירה עם 120 אלף שקל זה טמטום. משכנתא ל30 שנה, ועוד בדירה ישנה בבאר שבע שבטח תדרוש פינוי בינוי עוד 15 שנה, זה לא פרקטי.

חכה קצת, בבאר שבע רואים ירידת מחירים. המשקיעים יוצאים משם.

יש לי חבר שרכש כבר דירה בבאר שבע ב320,000 שקל וכבר מקבל כל חודש 1800 משכירות.

בכל אופן קניית הדירה הזו בתוכנית שלי היא לא יותר מ5 שנים.

פורסם

Srack אמנם מתלהם אבל יש משהו בדבריו.

אני במצבך הייתי ממתין שמונה חודשים וקונה דירה - בזכות צעד דומה שעשיתי בגיל צעיר, אני כרגע בעלים של שתי דירות ועוד שנתיים תהיה גם שלישית..

יוקר המדינה היום מחייב שתחזיק מעמד ותגור אצל ההורים כמה שרק אפשר - למגורים מחוץ לבית יש הרבה מאוד מעבר לעלות השכירות. יש גם את כל העלויות מסביב (ארנונה, חשמל וכיוב') שלא נדבר על הכאב ראש הכרוך בסידורים האלו.

בהנחה ואתה עובד ומכניס משכורת סבירה+ ובהנחש שאתה ממש חייב רכב עכשיו (לצורך עבודה), הייתי ממליץ לך לקחת הלוואה לרכישת הרכב על כל הסכום ובשום פנים ואופן לא לגעת בכסף (120,000) שיועד לדירה. מבטיח לך שידגדג לך מאוד להוציא את הכסף (על שיפורים, על חו"ל, על חברה ומה לא.. אבל אתה צריך להיות חזק וברזלן - זה העתיד שלך !)

לעניין ה 5 שנים - כיום יש לא מעט אנשים שמתייחסים לנדל"ן כאל פוזיציה בשוק ההון - מדובר בצעד חכם - להערכתי, החבר שלך שרכש ב 320,000 ש"ח יוכל למכור את הדירה שלו בעוד חמש שנים (בהנחה והיא במצב טוב) בכ- 430-450 אלף ש"ח כך שמעבר לשכירות הוא ירוויח גם רווח הון בסך 100 אלף ש"ח וזה לא עניין של מה בכך בהתחשב בתקציב הרכישה הראשוני (לפני משכנתא).

לגבי המיסים - אם מדובר בדירה ראשונה שעל שמך, אתה פטור ממס עד לסכום רכישה של מיליון ש"ח+-.

שיהיה המון בהצלחה תמיר

...CASKA for life

פורסם

אני יתייעץ עם ההורים , אולי אני גם יצליח לצאת עם רכב חדש וגם ישאר כמעט עם 120,000 עוד 8 חודשים.

תודה רבה.

עוד 8 חודש אשכול התייעצות על רכישת דירה :evil:

פורסם
אני יתייעץ עם ההורים , אולי אני גם יצליח לצאת עם רכב חדש וגם ישאר כמעט עם 120,000 עוד 8 חודשים.

תודה רבה.

עוד 8 חודש אשכול התייעצות על רכישת דירה :evil:

בנוגע לרכבים שבחרת

מלבד מודל ושינוים קלים לא קיים כל כך הבדל בין רכב חדש מהחברה לרכב מודל 2008/9

נוחות אבזור וכו זה דברים שהם סטנדרט בשנים האחרונות

זה לא שנות ה 80 שמזגן היה אופציה

חוץ מזה אתה יכול לרדת עוד במודל ולקחת רכב שהיה ברמת גימור הכי גבוהה ואז אתה מקבל יותר פינוקים מאשר ההייתה קונה חדש סטנדרתי מהחברה

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

אני קצת יותר קיצוני.

איך בחור שאין לו דירה חושב על קניית רכב חדש מהניילון?

דירה צריכה להיות ראשונה בסדר העדיפויות.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

הרכב החדש עולה 130,000 שקל (סיאט לאון)

בסוף תקופה של שלוש שנים ערך הרכב יהיה בערך כ85,000 אלף שקל. אופטימי, הא?

אופציה שניה

קונים רכב יד שניה ב90,000 שקל (סיאט לאון 2010)

לאחר תקופה של 3 שנים הרכב נמכר בכ70000 מאוד אופטימי!!

אופטימי הא??

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

חסרים פרטים על הכנסה משוערת לתקופה של השנים הבאות

כי אם אין לך הכנסה מסודרת, לא ברור איך תצליח להחזיק רכב חדש שלא לדבר על משכנתא.

ואם יש, מדוע לא לציין אומדן יחסי לטווח השנים המדובר.

אני בדעה שאם אתה לא יציב מבחינת הכנסה, אין לך מה לחשוב על קניית רכב חדש.

דירה עוד מתקבל על הדעת כי זה משהו שמחזיק אותך על הרגליים גם בתקופות חשוכות בחיים.

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

לא חישבת שום דבר בעצם.

איפה הריבית על ההלוואה ? (חלוקה ל 60 תשלומים זה חתיכת קנס של ריבית)

איפה הביטוחים לרכב ? (ולדירה ?)

איפה ההוצאות השוטפות ? (דלק, טיפולים, תיקונים)

פורסם
לא חישבת שום דבר בעצם.

איפה הריבית על ההלוואה ? (חלוקה ל 60 תשלומים זה חתיכת קנס של ריבית)

איפה הביטוחים לרכב ? (ולדירה ?)

איפה ההוצאות השוטפות ? (דלק, טיפולים, תיקונים)

למה לא ? הוא חישב הכל מראש

ואין לכם שום התחייבות בחיים.

אתם צריכים לקנות רכב (כל סכום שתרצו)

אני כרגע לומד נדל"ן מספרים

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

ההשוואות שאתה עושה פה הם לא הגיוניות בעליל.

אם אתה רוצה לעשות סדר, תשב קודם עם עצמך ותחליט מה אתה רוצה לעשות בשנים הקורובת, אוטו או בית.

ההחלטה לקנות רכב ספורטיבי ולהחזיק בית ביחד זה מתכון לאסון.

מה אני הייתי עושה? קונה איזה ידנית בקבוצת ה-70K ש"ח שנותנת לך להנות מרוב העולמות (חוץ מהעובדה שהרכב לא ספורטיבי בעליל). אני רואה שאתה חובב VAG אז איביזה/פולו יעשו את העבודה. בנוסף הייתי מנסה לחסוך בזמן הקרוב כמה שיותר ורק כאשר תגיע לכ-50% מערך הדירה אז תתחיל לשכול בכלל לרכוש אחת.

אני לפני שנה וחצי הייתי בהתלבטות דומה לשלך, היה לי ביד 200K ש"ח ולא ידעתי מה לעשות אתם.

רצינו לרכוש בית אבל מהר מאוד גילינו שאי אפשר לעשות הרבה עם הסכום הזה (בשבילנו לצאת מאזור המרכז זה לא ממש אופציה) ובנוסף הייתה אי וודאות מטורפת באותה תקופה (מחאה חברתית).

ניסינו להשקיע 10% מהסכום בבורסה, הרווחנו קצת והפסדנו קצת. גילינו שאין לנו את ה"ביצים" כדי להמר עם סכום כזה גדול אם אנחנו מתבאסים על 20K ש"ח.

על פקדונות וכו' אני בכלל לא כותב, הריביות שם מגוחכות ועדיף להשאיר את הכסף אצלך בבית מתחת לבלטה ולספור אותו כל יום מחדש (יתן לך הרבה יותר הנאה מהריבית שהוא יצבור).

אז מה אני עשיתי? קניתי מיאטה. אבל זה פתרון זמני ולצערי הרכב ימכר כנראה בשנה הקרובה כי אין מנוס וצריך לקנות בית.

ד"א, בכלליות אני ממליץ לך לשבת קצת עם אנשים שמשלמים משכנתא כבר כמה שנים טובות כדי שיספרו לך שזה ממש לא משחק ילדים כמו שאתה עושה מזה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לדעתי, אתה בעצם מייצג מרבית הישראלים, החיים על אשראי הבנק.

יש לך כסף ל-1/3 דירה ו-1/3 רכב משומש, ואתה רוצה 1/1 דירה ו-1/1 רכב - גם אם רק הריבית בסוף תעלה את כל מה שיש לך עכשיו.

אם היו לי היום 120 א' ש"ח, הייתי משקיע אותם בהשכלה שלי.

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...