Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה קובע את מחירון הרכב? שנת ייצור או שנת עלייה לכביש?

shach
שימו לב! השרשור הזה בן 4119 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,

הזמנתי בעסקת "חבר" את הקיה פיקנטו החדשה.

נאמר לי שהאנייה עם הרכבים תגיע רק באמצע-סוף ספטמבר, מה שאומר שעד שהרכב יגיע אלי אנחנו נהיה כבר באוקטובר.

האם כדאי לי להגיד להם להעביר את הרכב במכס רק בינואר שנה הבאה כדי "להרוויח" שנה בשנתון?

(אני יודע שאני מסתכן בעליית שער הדולר ותוספת למחיר)

האם שנת עלייה לכביש היא זו שקובעת וזה אכן יהיה לי שווה להמתין את החודשיים-שלושה הנ"ל ?

תודה מראש לעונים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה שקובע הוא חודש העליה על הכביש.

בעקרון בגלל שהרבה אנשים לא משקללים את חודש העליה במחיר, אז לרכב שיעלה בינואר 2013 יהיה יתרון מסויים שיתבטא בקצת יותר מהפרש של חודש במחיר.

א-ב-ל אין לדבר סוף - ושלושה חודשים הם המון זמן לחכות בשביל זוטא - מה גם שאף אחד לא מבטיח לך שיאכסנו את הרכב המיועד לך במשך תקופה לא קצרה.

סקודה יטי 2.0 TDI 4x4 (נמכרה)

וולוו XC40 T3 Momentum

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה,

במילים אחרות אתה אומר שרכב שעלה לכביש באוקטובר 2012 "יסבול הפחתת מחיר" של "כרבעון" ולא שנה לעומת

רכב שעלה לכביש בינואר 2013 ?

בכל אופן , איפה תהיה לי ההוכחה העתידית אל מול קונה שהרכב עלה לכביש באוקטובר 2012 ולא בתחילת השנה ?

האם החודש מצוין ברישיון הרכב ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה,

במילים אחרות אתה אומר שרכב שעלה לכביש באוקטובר 2012 "יסבול הפחתת מחיר" של "כרבעון" ולא שנה לעומת

רכב שעלה לכביש בינואר 2013 ? כן. זה מה שנקרא "מחירון משוכלל"

בכל אופן , איפה תהיה לי ההוכחה העתידית אל מול קונה שהרכב עלה לכביש באוקטובר 2012 ולא בתחילת השנה ?

האם החודש מצוין ברישיון הרכב ? כן

באדום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בשורה התחתונה זה יהיה לרעתך במכירה, בעיקר אם תעשה טרייד אין שם מחפשים כל דרך להוריד בתמורה.

מול זה שים שלשה חודשי המתנה וסיכון בעלית מחיר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בטרייד אין, תקבל במקרה הטוב "מחירון בסיס" כלומר חישוב לפי ינואר כחודש עליה לכביש.

בגדול תמיד כדאי לקבל רכב בתחילת שנה אלא אם מקבלים הנחה משמעותית שמצדיקה רכישה בסוף שנה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הפעם מבצע חבר של הנחה אקטיבית של 4500 ש"ח (פלוס חיישני רוורס,מרימי שמשות וקודן)

הגיעה בסוף שנה (אולי לא במקרה)

בכל מקרה,

אם ההפרש הוא איבוד ערך של שלושה חודשים אז באמת לא שווה לי להמתין.

אני רק תוהה אם אי פעם ראיתי רישיון רכב שכתוב עליו חודש עלייה לכביש.

כל סוף שנה יש גם את הדיון הרגיל של שינוי השיטה לחישוב הקלה במיסוי לרכבים קטנים וירוקים

=>מה שיכול להעלות עוד את מחיר הרכב.

וזה בלי להזכיר את צפי עליית שער הדולר (במיוחד אם תהיה מלחמה עם איראן ,ניראה לי הלכתי מספיק רחוק :D )

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לאור הנסיבות עם שינוי שיטת המיסוי הירוק וכו' יכול להיות שכדאי לך לרכוש את הרכב עכשיו.

בכל מקרה, ברשיון הרכב מצויין "מועד עליה לכביש", אני רואה את זה מול עיניי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4119 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...