Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן קסנטיה - נכשלתי בטסט

גליאור
שימו לב! השרשור הזה בן 4118 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

ועוד אנקדוטה מהיום.

לקחתי היום את הקסנטיה לטסט השנתי.

הבוחן בעמדת 4-הגזים (שבניגוד לשנים עברו היה מאוד לא נחמד. ממש ציווה עלי לשבת בתוך הרכב ולא לצאת ממנו וענה לי בצורה מאוד לא סימפטית) התחבר כרגיל עם שני תנינים לקטבי המצבר ודחף את הצינור באגזוז, אבל להפתעתי הבדיקה נערכה רק בסל"ד סרק.

בשום שלב לא התבקשתי להעלות את הסל"ד או בכלל לעשות איזושהי פעולה.

הבדיקה ארכה זמן ארוך מהרגיל (כ-5 דקות). במהלך הדקות הראשונות ראיתי ממקום מושבי שרמת ה-CO התנדנה בין 0.5% ל-0.75% (לא עובר, להזכירכם), למרות שרמת ה-CO2 היתה מעט מעל 14% ורמת ה-HC בין 10 ל-20 ppm (שניהם "לפי הספר", כפי שלמדנו), ולמרות שאתם בוודאי זוכרים שבבדיקה במעבדת הקורס רמת ה-CO אצלי בסרק היתה קרובה ל-0 (כמו גם בכל השנים שעברו, באותו מכון טסטים). על מסך המחשב ראיתי הרבה עמודות אדומות ואפורות, ואף עמודה ירוקה, אבל לא יכולתי לראות מה אומרות העמודות האלה.

על מכשיר 4 הגזים היתה מונחת קופסת מתכת מחוברת בכבל למכשיר, שרואים שאינה קופסה מקורית שבאה עם המכשיר (נראית מאולתרת, מתוצרת עצמית), וממנה יוצאים מתג ופוטנציומטר. הבוחן שיחק במשך כדקה או שתיים באיטיות בפוטנציומטר, תוך שהוא מביט במסך המחשב (לא בצגים של מכשיר 4 הגזים). באיזשהו שלב תצוגת צגי מכשיר 4 הגזים התחלפה ב---- (המספרים נעלמו) למשך כ-1/2 דקה, ואז שוב הופיעו ערכי CO בסביבות 0.5% שהחלו לרדת, אבל אז שוב לעלות, תוך שהבוחן כל הזמן מסובב את הפוטנציומטר לאט לאט. הייתי בטוח שנכשלתי, ושלכן לא נתבקשתי בכלל להעלות את הטורים, וכבר התחלתי לדמיין את המלחמה שאני הולך לנהל מולם, לאחר שאני יודע, בעקבות הבדיקה המצויינת במעבדה, שהמדידה שגויה.

להפתעתי הרבה, כאשר עיינתי בניירות שמסר לי הבוחן, מצאתי שלא רק שלא נכשלתי, אלא שיש גם תוצאות מדידה בסל"ד גבוה (2498 מדוד), והתוצאות מצויינות (למבדא 0.998 ו-CO 0.005).

רמת ה-CO שנרשמה בטופס בסרק היא 0.243, שהיא אמנם תקינה, אבל בהשוואה למה שראינו במעבדה היא לא קשורה למציאות.

מישהו יכול להסביר את זה? יוסי אולי?

איך התקבלו תוצאות ב-2498 סל"ד כאשר המנוע לא עבר את ה-900 סל"ד כל משך הבדיקה?

אני יכול להבין פיברוק של התוצאות כדי להכשיל את הרכב.

אבל לעשות את זה בשביל להעביר את הרכב?

מה קרה פה?

בסוף נכשלתי, לא תאמינו על מה (או שאולי כן). בפנסי החזית, החלפתי את נורות החניה (הקטנות של ה-5W) בלדים לבנים (אחד בכל פנס). אבל רק את נורות החניה. הנורות הראשיות הן נורות הלוגן סטנדרטיות (H7). בלילה, כשהאורות הראשיים דולקים, בכלל לא רואים את האור של הלדים, וכשרק הלדים דולקים הפנסים נראים כמו נורת פלורסצנט חיוורת.

אף על פי כן הכשילו אותי על "תאורה כחולה בפנסי חזית".

(לא ברור לי איך ההודעה הזו הגיעה לכאן, כי אני פרסמתי אותה כאן

carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3529176&postcount=108

אבל נו, שתשאר כבר, אולי לעוד מישהו תהיה הארה)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לאחרונה יצא לי לראות בכמה מקומות ש"משחקים" עם הנתונים כדי להעביר על זיהום אוויר.

ברחובות למשל הייתי בטסט לפני חודשיים עם פיגו 106

הבדיקות נכשלו בזיהום אוויר והבוחן ביקש ממני לתת סל"ד גבוהה כמה דקות ושננסה שוב.

כנראה הם מעדיפים להכשיל על פנסים\לוחיות -יותר רווחי.

שי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4118 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...