Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עד 70K מרווחת וחסכונית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה חשבתי להשתדרג מפונטו 2005, לרכב חדש או בן שנה. חשבתי על סופר מיני, והתמקדתי באיביזה. ואז האשה טענה שהיות ובחורף הקרוב אנו מצפים לילד ראשון, תא המטען ומרווח הפנים בכלל צריך להיות הפרמטר הראשון בחשיבותו. אז ברור שאפשר לקחת בתקציב שלי רכב משפחתי בן שלוש פחות או יותר, אבל חשוב לי מאוד שיהיה גם רכב חסכוני (בעיקר אחרי ששמעתי עכשיו שהדלק קופץ לשיא של כל הזמנים...ולכן גם ההעדפה הראשונית שלי היתה סופרמיני).

מכאן נשאלת השאלה האם מישהו יודע לומר אם ישנה סופרמיני מרווחת דיה גם לצאצא שבדרך? אולי מישהו עם ניסיון בנושא? האם אין ברירה ונאלץ להתפשר על נושא צריכת דלק?

תודה רבה מראש על כל תובנה!

פורסם

הפונטו תהייה מספיקה גם לעגלת התינוק.

עם זאת, הרכב כבר ותיק ואני מניח שזו הסיבה לשדרוג.

כדאי לך לנסות לרכוש רכב כמו הרנו קליאו הידנית - השוק חלש ואתה יכול להינות מרכב בן שנה בתקציב יחסית נמוך.

כמו כן, אתה יכול לנסות את הגרנדה פונטו הידנית. היא מספיק מרווחת (יותר מהפונטו שיש לך עכשיו).

פורסם

תודה על התגובה, אכן הסיבה לשדרוג הוא... הרצון להשתדרג...

הגרנדה פונטו שווה את המחיר שלה...? אם יש למישהו את הגרנדה אשמח לשמוע. הבנתי שמדובר במנוע לא מאוד חזק, כאחד שמשתדל לנהוג באופן מתון (לא תמיד אני במוזה) האם ארגיש את חולשת המנוע?

פורסם

חבר, אני עם תאומים בני 3 מסתדר מצויין עם איביזה 2012.

לילד שבדרך יש די והותר מרווח לעגלה בתא המטען. מומלצת.

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם
תודה על התגובה, אכן הסיבה לשדרוג הוא... הרצון להשתדרג...

הגרנדה פונטו שווה את המחיר שלה...? אם יש למישהו את הגרנדה אשמח לשמוע. הבנתי שמדובר במנוע לא מאוד חזק, כאחד שמשתדל לנהוג באופן מתון (לא תמיד אני במוזה) האם ארגיש את חולשת המנוע?

הגרנדה פונטו היא אחת מהמכוניות המרווחות ביותר שיש בקבוצה הזאת, כך שהיא באמת כיוון נכון מבחינת מרווח הפנים. לגרנדה פונטו יש בארץ שני מנועים, 1.2 ליטר ו 1.4 ליטר. ה 1.2 ליטר באמת קצת חלש אבל זה מורגש בעיקר מחוץ לעיר ובמהירויות גבוהות. ה 1.4 יותר חזק ונוסע מצוין. השאלה היא גם איזה גיר אתה מחפש, כי ה 1.2 מגיע עם גיר ידני וה 1.4 בדרך כלל עם גיר רובוטי.

פורסם

למזלך או לצערך, תלוי בנקודת ההשקפה :-) , אשתך צודקת.

איביזה תאתגר אותך מבחינת תא המטען (עגלות התינוק לינוקות שרק נולדו הן ענקיות, שלא כמו עגלות לילדים בני שנה – שנתיים, שמתקפלות למשהו יותר קומפקטי). אז תצטרך תא מטען.

אתה לא חייב לקפוץ למשפחתית "מלאה" (כדוגמת מאזדה 3 או קורולה) – אתה יכול ללכת על משהו באמצע:

יונדאי i25, קיה ריו ודומותיהן. אלטרנטיבה מעניינת נוספת – רנו מגאן.

היא גדולה ומרווחת, חסכונית מאד בדלק, ומאד זולה (לאור מוניטין האמינות שלה, מוניטין שנרכש בצדק אך אינו מבוסס היום – הרכב בסדר גמור).

בהצלחה,

גיל מאוויס

פורסם

תודה חבר'ה.

אני אלך כנראה לראות את הגרנדה (כיוונתי לידני ולא לרובוטי מטעמי חיסכון) - גם כדי לבדוק אופציה של טרייד אין - ואת האיביזה.

גיל, האלטרנטיבות שהצעת יאלצו אותי לרדת בשנתון של הרכב, האם זה שווה את זה?

פורסם

אני יכול להמליץ לך על סקודה פאביה עם תא מטען גדול יותר משל האיביזה והפונטו מבחינת מרווח אפשר להסתדר אפילו עם שתי ילדים קטנים ומנוע 1.4 ידני שלדעתי יספק אותך, ב-70K אתה יכול להביא חדש מהחברה.

skoda fabia 1.4 16V

skoda octavia 1.9TDI

audi A4 1.8T - sold

פורסם
תודה חבר'ה.

אני אלך כנראה לראות את הגרנדה (כיוונתי לידני ולא לרובוטי מטעמי חיסכון) - גם כדי לבדוק אופציה של טרייד אין - ואת האיביזה.

גיל, האלטרנטיבות שהצעת יאלצו אותי לרדת בשנתון של הרכב, האם זה שווה את זה?

ם אם תרד בשנתון, זה לא יהיה משהו דרמטי (שנת מודל אחת, להערכתי). מה שצריך להוביל אותך הוא ההתאמה של הרכב לצרכים שלך – אם צריך תא מטען גדול ומושב אחורי מרווח, אין לך הרבה ברירות.

פורסם

גם לי עברה מחשבה דומה כשגילינו לפני כמה חודשים שיש קטנה ראשונה בדרך.

למרות שלא הייתי חייב להחליף, החלטנו להחליף את הסוויפט ל"משפחתית". נכון שעגלה נכנסת גם בסופר מיני, אבל העדפתי רכב קצת יותר מרווח.

בכל זאת יש גם כלב :twisted:

מה שאני רוצה להגיד זה שאפשר להסתדר עם קטנה אבל אני שואל את עצמי בשביל מה?

הרי הבדל משמעותי בצריכה בין סופר מיני למשפחתית אין, שלא כמו ההבדל בין סופר מיני למיני ידנית למשל (אני מתגעגע לאלטו שלי עם ה1:20 עד היום)

הסויפט שלי הייתה נוסעת 80 אחוז בינעירוני (ירושלים-מודיעין-תל אביב) ו20 אחוז בעיר והייתה עושה קבוע 1:12.5

החלפתי ליונדאי I30 שנת 2010 ובאותם תנאי דרך יוצא לי בין 1:12 ל1:12.5 ב5-6 תדלוקים שעשיתי מאז שהרכב אצלנו.

את היונדאי אגב קניתי מליסינג פרטי ונאלצנו להוסיף בסך הכל 5500 שח על המחיר שקיבלנו על הסויפט 2008 אז מבחינתי זה היה רעיון מצוין ועסקה טובה.

לדעתי האישית אם כבר מחליפים רכב עם כל הכאב ראש הכרוך בזה וידוע על קטן/קטנה בדרך, אין סיבה להתפשר על מכונית קטנה - אבל זה רק אני!

פורסם

גם האיביזה וגם הפאביה ב-70K. הפאביה מרווחת יותר?

אם צריכת בדלק בסופרמיני דומה למשפחתיות הקטנות כמו שיגאל אומר, אני צריך לשקול הכל מחדש...

פורסם

יגאל משווה בין סופר מיני שהיא לא חסכונית יחסית (סוזוקי סוויפט) למשפחתית עם צריכת דלק ממוצעת (יונדאי i30) אז ההפרש לא גדול בכלל. מה גם שהסוויפט היא סופר מיני קטנה יחסית ותא המטען שלה מספיק בקושי רב לעגלת תינוק. סופר מיני אחרות דווקא יכולות להתאים למשפחה עם ילד אחד, בקלות יחסית ובלי הרבה באלגן.

עם פונטו אוטומטית אתה יכול לעשות בקלות 1:15 בנסיעות בין עירוניות ואז ההבדל בינה לבין i30 שצורכת 1:12 הוא כבר קצת יותר גדול. אבל אני מסכים עם הרעיון הכללי של יגאל. היום בשוק מחפשים הרבה מכוניות קטנות, מה שאומר שיש היצע גדול יותר של מכוניות משפחתיות במחירים טובים וההתלבטות יותר קשה.

פורסם

הסוויפט דווקא לא בזבזנית במיוחד, לא יודע למה יצא לה שם כזה. בנסיעה משולבת ניתן להגיע לתוצאות מאוד יפות, הרכב זריז ולכן לא דורש סל״ד גבוה במיוחד בכדי לצבור מהירות.

גם ביונדאי אפשר דיי בקלות להשיג יותר מ-12 ק״מ לליטר, ההילוכים הראשונים קצרים והתיבה ממש נמנעת מסל״ד גבוה מה שכמובן תורם לצריכת הדלק.

למרות זאת אני דווקא חושב שהכיוון של סופר מיני עדיף, הרכב יצרוך פחות דלק, יותר קומפקטי ונוח לתנועה עירונית צפופה ויכול בקלות לספק משפחה קטנה, במיוחד הסופר מיני הגדולות יחסית כמו הגרנדה פונטו, קליאו, c3, 207 ועוד כמה שממש גובלות במימדים של משפחתיות מלפני כמה שנים.

• תוכן חדש...