Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אני מחפש רכב שני במשפחה וחשבתי שזאת הזדמנות טובה לקנות משהו קצת ספורטיבי וכייף לנהיגה,

התקציב שלי באיזור ה25-30 אלף

חשוב לציין שיש לי רשיון אוטומט כבר הרבה זמן ורק לאחרונה עברתי לידני.

חשבתי על 106 ראלי או 97 GTI (אני מפנטז על 106 כבר כמה שנים טובות)

אבל מצד שאני ראיתי שיש גם קליאו B ספורט 2001 בטווח התקציב שלי,

דילמות:

106 - פחות ידידותית לנהיגה לנהג לא מיומן, שנתון ישן יותר.

קליאו B - יקרה להחזקה בגלל הדרישה לאוקטן 98

(מי מהן יותר קלה\אמינה לטיפולים במוסך?)

אשמח לעזרה בנושא או להמלצה על רכב אחר באותו התקציב.

שי

פורסם

שלום,

יהיה לך מזל גדול למצוא רכבים מהשנתונים האלה במצב סביר שלא קרעו אותם הרבה נהגים מתלהבים.

לא מציאה לקנות כל כך ישן ולקוות שזה ייסע כמעט כמו חדש.

פורסם
שלום,

יהיה לך מזל גדול למצוא רכבים מהשנתונים האלה במצב סביר שלא קרעו אותם הרבה נהגים מתלהבים.

לא מציאה לקנות כל כך ישן ולקוות שזה ייסע כמעט כמו חדש.

ברור לי שזה לא יסע כמו רכב חדש, אבל אני לא רוצה רכב שיהיה כל שבוע במוסך,

ראיתי כמה 106 למכירה שנראה שהבעלים באמת השקיעה בהם,

בדיקה של רכב כזה במכון לא תספיק?

פורסם

כבעלים של רכב מהסגמנט הזה אני יכול להגיד לך שמעטות המכוניות שנמצאות במצב טוב.

לא מעט מאולתרות, מחשב מנוע מדגם כזה, ראש כזה, חיישנים דפוקים, ועוד לא הגענו לפנים הרכב ששבור או מאולתר ומודבק על מדבקות דמוי קרבון או מחזיקים אותו ברגים קודחים.

מאוד קשה למצוא רכב שבאמת נשמר, אין בעיה עם רכב שעבד קשה, אלו הן מכוניות ספורטיביות שצריך לקחת בחשבון שראו לא אחת את מנתק ההצתה או מסלולי גי'מיקאנה בחייהן. אבל, אם הן טופלו היטב ובחומרים הטובים ביותר ורצוי מקוריים, הן יתפקדו טוב ויתנו את התמורה הטובה ביותר לכסף.

אין רכב שצריך לקנות ללא תקלות, אני אחרי השקעה ב10 חודשים האחרונים של 16K על הרכב, וזה רק על יישור קו ודברים קטנים, הרכב הגיע אליי במצב פגז פשוט כל פעם התבלו דברים אחרים.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

ה106 תהיה זולה יותר לאחזקה אבל בקליאו אתה תקבל יותר הנאה ויותר "אוטו" הקליאו מאובזרת בכל טוב יחסית לשנתון הנמוך שלה.

תתחיל לחפש ותגלה שזה לא פשוט, ברגע שזה יהפוך לרלוונטי נכוון אותך מה לבדוק ב2 הרכבים הללו, יהיו הרבה טלפונים וזמנים שתצטרך לשרוף על רכבים, כי בגלל מחירם הנמוך רובם מוחזקים אצל ילדים, איך אמר לי משה (מגנתון), יש הרבה קליאו אצל ילדים בני 18 או חיילים שבתקלה הראשונה של הרכב הוא מושבת חצי שנה בחניה כי אין כסף לתקן

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

דילמות:

106 - פחות ידידותית לנהיגה לנהג לא מיומן,

לא נכון.

אם כבר ההפך.

הקליאו ברמת ביצועים אחרת לגמרי, אבל המנוע יקר יותר לתחזוקה.

ה-106 ברמה אחרת מבחינת התנהגות והיגוי.

אבל.

אבל אם אתה מחפש משהו אמין, אל תיגע באף אחת מהן. כל אחת מאלו היא פרוייקט הוצאות... פשוט כי מדובר בכלים מיושנים. להריץ אותן בגרושים זו אווילות, כי הדבר האחרון שאתה רוצה זה רכב התגרזנות שאיננו במצב פיקס.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ה-106 הרבה יותר זולות לאחזקה, ולדעתי גם יותר אמינות. בתור בעלים של 106 ראלי אני יכול להגיד לכם ששום רכב אחר לא היה נותן את התמורה למחיר שהיא שווה היום... בגלל זה גם החלטתי לא למכור ולהשאיר אותה אצלי.

קשה למצוא 106 ראלי או GTI שמורות, והיום גם צריך לבדוק 10 פעמים שזה לא איזה XS מושתלת או משהו כזה. אם אתה מוצא אחת במחיר טוב שהיא גם במצב טוב לא צריכות ליהות בעיות והיישור קו גם לא אמור ליהות יותר מידיי יקר. אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמו לשאול.

Drive carefully! most people are caused by accident.

פורסם

חברים תודה על התגובות,

נראה לי שבגלל עלויות החזקה + דלק 98 אני נוטה דווקא לכיוון ה 106

דרך אגב מבחינת הנהיגה על על גיר ידני לנהג עם הרבה נסיון באוטומט אתם רואים איזו שהיא בעיה?

או שלאט לאט אני ילמד להוציא את המיטב מה106?

תודה

פורסם

לפי מה שידוע לי הגיר של הקליאו רגיש (אני מניח שבעיקר תחת עומס - העברות לא נכונות),מעבר לזה הרכב מדהים,מורכב לטיפול מאשר ה106.

חפש לך 306XSI דור שני\ראשון,וולקן (יש אפילו וולקן שעברה הסבה לZX16V בלוח)

פורסם

אין ספק שכל רכב מהשנתונים האלה צריך לעבור יישור קו רציני,לרוב סכום הקנייה הוא רק ״תשלום ראשון״,קח את זה בחשבון.

אני בזמנו חיפשתי קליאו ספורט מהדור הראשון,רובם אחרי תאונות(קלות וקלות פחות),למצוא אחת שמורה זה אומר לשלם הרבה מעל המחירון(!)

את ה106GTI לא פשוט למצוא בכלל,בניגוד לקליאו שמסתובבות בלוח 3-6 במקביל.

אלו רכבים שכדי למצוא צריך המון סבלנות,נכונות לשלם בהתאם על אחת במצב טוב וכמובן לשמור בצד ליישור קו מעמיק שלרוב צריך.

פורסם

דרך אגב מבחינת הנהיגה על על גיר ידני לנהג עם הרבה נסיון באוטומט אתם רואים איזו שהיא בעיה?

או שלאט לאט אני ילמד להוציא את המיטב מה106?

כדי לדעת לנהוג, כולל מתי ואיך להעביר הילוכים נכון, צריך ללמוד.

אף אחד, לדוגמא, לא לומד לשחות מזה שהוא הולך לבריכה כל יום, נכנס למים עצמאית, ומתרגל. לפני שמתרגלים, צריך ללמוד את הטכניקה הבסיסית.

אותו הדבר בנהיגה.

רוצה לדעת לנהוג נכון, תעשה קורס נהיגה מתקדמת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הגיר ב 106 לדעתי קצת יותר סלחני לטעויות ויותר אמין, וגם אם תצליח לשבור אותו הוא יותר זול... :lol:

ומה106 אפשר להוציא המון הרכב יחסית קל לנהיגה ודי מדוייק ככה שמהר מאוד לומדים אותו.

Drive carefully! most people are caused by accident.

• תוכן חדש...