Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני מחפש המלצה לרכב עד 40 אלף.

ההתלבטות העיקרית שלי היא בין רנו מגאן 2008 VS מיצובישי לאנסר 2008

שניהם מכוניות מרווחת ובטיחותיות ולפי מה שאני יודע גם יחסית חסכוניות בדלק לרכבים משפחתיים.

הייתי רוצה לדבר מה ה"מחלות" של שני המכוניות האלה? מה יותר זולה לתחזוקה ואיזה זקוקה לתחזוקה יותר תכופה?

וכמובן אם ישנם מכוניות באותה הקטגוריה( לפחות 2007+בטיחות+חיסכוניות בדלק ובטיפולים+ כמה שיותר מרווחת מבפנים) שיתאימו לי יותר אני אמשח לדעת.

תודה רבה מראש.

פורסם

הייתי הולך על הלאנסר בגלל אמינות,לטובת המגאן צריכת דלק טובה יותר עיצוב נאה יותר.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

המגאן עדיפה על הלאנסר ברוב התחומים חוץ מאמינות, עלות חלפים/טיפולים וביקוש (לא שללאנסר יש ביקוש גבוה, פשוט המגאן לא סחירה בכלל).

צריכת הדלק במגאן קרובה ל1:12 בממוצע ובלאנסר אתה תקבל 1:9.5 באותם תנאים (1:10 אם תשתדל). הביצועים בשניהם פושרים ורחוקים מאוד מלהיות טובים. הלאנסר מרגישה נמרצת יותר בגלל גיר זריז יותר ומנוע שמקבל כוח בסל"ד נמוך יותר. עם זאת המגאן יותר מהירה והתאוצה בה יותר טובה, אבל התיבה מסרסת לגמרי את הכוח מהמנוע והתגובה לדוושת הגז לא מיידית כמו בלאנסר (מה שגורם למיצובישי להרגיש חזקה יותר). את המחסור בכוח של המיצובישי אתה תרגיש בעיקר בעליות ארוכות ובעקיפות קשות ששם העסק הופך לרועש, בזבזני ולא ממש מועיל. המגאן לעומת זאת עדיפה בתנאים האלה.

בנוסף האבזור הבטיחותי במגאן עדיף, הבטיחות גבוהה יותר, איכות החומרים טובה יותר, בידוד הרעשים עדיף, הנוחות עדיפה בהרבה, התנהגות הכביש יותר מגובשת ובטוחה. מה שקצת מעצבן במגאן זה שהשקיעו בה כל כך הרבה בבטיחות והיא הראשונה מקבוצת המשפחתיות הקומפקטיות שנמכרה בארץ עם ESP כסטנדרט, אבל אפילו חלונות חשמל מאחורה לא היו בה (בדגם של הליסינג).

חיסרון נוסף במגאן הוא בעיות חשמל שחוזרות שוב ושוב, אבל לפי מה שהבנתי "המגאנים" מהשנתונים החדשים יותר עדיפים מבחינת אמינות בגלל שתוקנו כמה כשלים שהיו בה בהתחלה ו"במחלות ילדות" שאפיינו את המגאן בתחילת דרכה. בנוסף, קשה יותר לטפל במגאן. אפילו להחליף את הנורות זה מסובך יחסית ולא נוח כשעושים את זה באופן עצמאי.

שורה תחתונה, המגאן משפחתית נעימה, חסכונית, בטיחותית ונוחה יותר. המיצובישי קלה יותר לטיפול, זולה יותר להחזקה ובעלת מוניטין מעט טוב יותר.

פורסם

הייתי רוצה לדבר מה ה"מחלות" של שני המכוניות האלה? מה יותר זולה לתחזוקה ואיזה זקוקה לתחזוקה יותר תכופה?

וכמובן אם ישנם מכוניות באותה הקטגוריה( לפחות 2007+בטיחות+חיסכוניות בדלק ובטיפולים+ כמה שיותר מרווחת מבפנים) שיתאימו לי יותר אני אמשח לדעת.

טיפול שגרתי ברנו מגאן לפי הוראות היצרן - כל 30 אלף קילומטרים.

טיפול שגרתי במיצובישי לנסר לפי הוראות היצרן - כל 15 אלף קילומטרים.

בהנחה ושני הרכבים נכנסים למוסך רק לצרכי טיפולים ולא לתקלות, המיצובישי זקוקה לתחזוקה באופן תדיר יותר. בפועל, זה לא כל כך משנה כי רוב האנשים נוסעים בערך 15 אלף קילומטרים בשנה ולכן בכל מקרה מגיעים רק לטיפול אחד בשנה או שלעיתים מותחים מעט את שגרת הטיפולים אל מעבר ל-15 אלף הקילומטרים המוגדרים.

לאור הדרישות שהצגת, רנו מגאן מתאימה לך יותר ממיצובישי לנסר. היא בטיחותית יותר ומרווחת יותר מהלנסר. עלויות הטיפולים לא גבוהות, גם במוסכים המורשים של הרשת. בסך הכל, הרכב הרבה יותר טוב מהתדמית שיצאה לו בשוק.

פורסם

היי,

שתי המכוניות מהוות תמורה מעולה לכסף.

הלאנסר אמינה מאד, המגאן חסכונית מאד ובטיחותית יותר.

מבחינת "מחלות" – למגאן יש את המחלות האופייניות לצרפתיות (בעיות חשמל, גיר פחות חלק) אך החל ממודל 2008 המצב סביר בהחלט (לא מדובר ברכב שיגרום לך להיכרות אינטימית עם המוסכניק שלך).

המגאן גם מרווחת מאד ובעלת תא מטען גדול. לכן, בתקציב הזה – מגאן היא ההמלצה שלי.

גיל מאוויס

פורסם

למיצובישי אין מחלות,למגאן יכולות להיות-שמעתי מאנשים שהיו מרוצים מהמגאן ומאנשים שסבלו מכל רגע איתה.

הלאנסר זה רכב סביר אבל אמין מאוד,לגבי שגרת הטיפולים,לאנסר יהיה לך יותר זול לטפל מרנו.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
היי,

שתי המכוניות מהוות תמורה מעולה לכסף.

הלאנסר אמינה מאד, המגאן חסכונית מאד ובטיחותית יותר.

מבחינת "מחלות" – למגאן יש את המחלות האופייניות לצרפתיות (בעיות חשמל, גיר פחות חלק) אך החל ממודל 2008 המצב סביר בהחלט (לא מדובר ברכב שיגרום לך להיכרות אינטימית עם המוסכניק שלך).

המגאן גם מרווחת מאד ובעלת תא מטען גדול. לכן, בתקציב הזה – מגאן היא ההמלצה שלי.

גיל מאוויס

למה מ2008, המתיחת פנים נעשתה מדגמי 2007 לא?

תודה.

פורסם

כן, אפשר. לאנסר מתחילת שנתון 2008 (כלומר עלייה לכביש ב-2007) מליסינג בהחלט יכולה להיכנס לתקציב כזה. לא נשארו עוד הרבה כאלו בציי הרכב, כך שאינני בטוח לגבי אמינות המודעות שמצאת. אבל בעיקרון זה נכון.

פורסם

אני מציע לבדוק גם את הפוקוס, הדגמים שאחרי מתיחת הפנים זכאים ל-5 כוכבי בטיחות, הביצועים לא מצטיינים בדיוק כמו במגאן אבל תא הנוסעים עדיף, הרכב מרווח ולדעתי היא בין המשפחתיות הכי נוחות שיש.

העניין היחיד הוא שהיא קצת יותר יקרה מהמגאן והפוקוס כך שתצטרך להתפשר על שנתון 2007 או למתוח מעט את התקציב.

בהצלחה.

• תוכן חדש...