Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין קשר לזריקת קלאץ, הפער בין הסל"ד של הגיר לסל"ד של הקלאץ גדול יותר בהורדת הילוך מאשר בהעלאת הילוך מכאן שיש שחיקה גדולה יותר, גם אם לא תזרוק קלאץ יהיה שפשוף, מתון יותר כן, אבל אתה לא יכול להימנע ממנו, אלא אם כן תעשה גז ביניים

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה לכל העונים והעוזרים!

למען הסר ספק, שאלתי נגעה בבלימת הרכב באמצעות ההילוכים בעת התקרבות לרמזור אדום וכדומה. בנסיעה אני מקפיד תמיד לשלב הילוך. בשבוע הראשון עם הרכב נסעתי כך שבעת התקרבות לרמזור אדום הייתי "זורק" להילוך סרק ובולם באמצעות הבלמים. את המעבר להילוך סרק הייתי מבצע רק לאחר שהסל"ד ירד לטווח הנמוך (כלומר, במידה והייתי נוסע 100 קמ"ש בהילוך חמישי הייתי ממתין עד שהמהירות תרד לאזור ה50 קמ"ש ולאחר מכן משלב הילוך סרק. כעת אני מנסה את השיטה עליה המליץ לי המכונאי והיא שילוב הילוכים בעת בלימה ובלימת הרכב גם באמצעות המנוע (אני מבין שהדעות חלוקות בקשר לפרקטיקה הזו).

שאלות נוספות:

האם בירידה (לא תלולה) אתם מתחילים מהילוך שני?

איך מבצעים זינוק בעליה נכון מבלי להשתמש בבלם היד (עד כמה שניתן להסביר את זה בכתוב..). אני מוצא את עצמי הרבה פעמים מתקשה עם הזינוק (רכב מדרדר, זורק מהר מדי את המצמד מה שמביא לרעידות / זורק לאט מדי והרכב בקושי מתחיל נסיעה).

שאלה נוספת היא איך מבצעים נכון את המעבר בין ההילוך הראשון לשני (עד כמה שניתן להסביר..). אני מוצא את עצמי מקפץ לעתים קרובות במעברים הללו.

תודה על הטיפים!!

אבי צור.

אגב, מדובר בפוקוס ספורט 1600 "רגילה". לצערי הארנק לא אפשר לי אקובוסט.. =]

פורסם
הבנתי אותך, אתה חוצה צומת ב- 80 קמ"ש ונכנס אליה (ולא אליו, כיכר זו נקבה) ב-70 קמ"ש עם קיק דאון.

מקווה שהנוסעים איתך חגורים ומבוטחים.

ממש לא הבנת אותי. אני נהג מאוד רגוע. יש השתלבויות בכביש שלא חייב לגלוש לתוכן בהילוך ראשון ואפשר להשתלב על 50-60 בלי לקחת סיכון מיותר. ולכיכר לא צריך להתגנב על 10 קמ"ש 200 מטר לפני הכיכר. אני אכן דואג שכולם יהיו חגורים. באמת שמה שאמרתי לא נאמר בהגזמה פשוט יש מורי נהיגה שאומרים לך תמיד להתנהג בצורה מסוימת וקבועה גם עם תנאי הדרך שונים.

------------------------------

Nissan Almera Perfect 1.6 2001 

פורסם

היום קיבלתי את הפאביה הידנית, כרגיל להורים קשה איתה.

כלל ראשון כלל ברזל!

1 ו2, חובקים את הידית מצד ימין (כמו שאתה נותן כאפה למישהו).

3ו4 דוחפים מקדימה ומאחורה (לא חובקים!)

5 חובקים מצד שמאל.

האטה:

תמיד עם ברקס! (אין בלימה בלי ברקס!, פה זה לא משאית!)

ביחד עם הברקס (חלש ברוב המקרים), פשוט להוריד לאט את ההילוכים ולשחרר קלאץ' בצורה איטית ורציפה!

בחיים לא מורידים לראשון! ראשון רק להתחלת נסיעה! (יש מצבים קריטיים שאתה בעליה והשני חונק אז להוריד בעדינות לראשון, גם תלוי ברכב שלך).

כיכרות בשני!, אלה אם אתה חובב רייסים אז גם ב3 ו4 תלוי באחיזה8)

האט ותן זכות קדימה, אפשר להגיע בשני וליהיות מוכן לבלימה מוחלטת והכנסה לראשון במקרה של בלימה מוחלטת.

הטיפ הכי נכון, תנהג כמו נהג מונית (מבחינת ההילוכים), תראה איך הם נוהגים, תשלב את זה עם הכללים שלי ואתה שומאכר על פוקוס ידנית אחלה חמודה.

מצטער על השפה העממית סך הכל 3 בבוקר ואני חצי רדום.

פורסם

אני תמיד מתחיל מהילוך ראשון,כול עוד הירידה לא רצינית,אבל גם תלוי במומנט,בדיזל יותק קל להתחיל מהילוך שני בירידה.

לגבי זינוק בעליה,ברגע שתרגיש את נקודת הההצמדה של המצמד יהיה יותר קל,אתה נותן קצת גז עוזב את המצמד עד נקודת החיכוך ואז עוזב אותו יותר לאט,זה נשמע אך בפועל זה אורך שניה

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
תודה לכל העונים והעוזרים!

למען הסר ספק, שאלתי נגעה בבלימת הרכב באמצעות ההילוכים בעת התקרבות לרמזור אדום וכדומה. בנסיעה אני מקפיד תמיד לשלב הילוך. בשבוע הראשון עם הרכב נסעתי כך שבעת התקרבות לרמזור אדום הייתי "זורק" להילוך סרק ובולם באמצעות הבלמים. את המעבר להילוך סרק הייתי מבצע רק לאחר שהסל"ד ירד לטווח הנמוך (כלומר, במידה והייתי נוסע 100 קמ"ש בהילוך חמישי הייתי ממתין עד שהמהירות תרד לאזור ה50 קמ"ש ולאחר מכן משלב הילוך סרק. כעת אני מנסה את השיטה עליה המליץ לי המכונאי והיא שילוב הילוכים בעת בלימה ובלימת הרכב גם באמצעות המנוע (אני מבין שהדעות חלוקות בקשר לפרקטיקה הזו).

אבל כולם מסכימים שאתה לא משלב להילוך סרק במהלך נסיעה, ב- 50 קמ"ש בטח לא...

שאלות נוספות:

אם אתה מרגיש שהרכב תופס תאוצה - אפשר, אבל אם זו ממש זחילה אז למה לא להתחיל בראשון?

איך מבצעים זינוק בעליה נכון מבלי להשתמש בבלם היד (עד כמה שניתן להסביר את זה בכתוב..). אני מוצא את עצמי הרבה פעמים מתקשה עם הזינוק (רכב מדרדר, זורק מהר מדי את המצמד מה שמביא לרעידות / זורק לאט מדי והרכב בקושי מתחיל נסיעה).

החוכמה היא להרגיש את הנקודה בה הרמת את הקלאץ' מספיק גבוה כדי לא להידרדר ומספיק נמוך כדי לא לכבות מנוע (או לפוצץ טורים עם דוושת הגז). במקרה הזה זה פשוט עניין של נסיון, אתה לבד תרגיש במשך הזמן את שלב הרעידה בו אתה צריך לתת קצת גז ולטפס בעלייה.

שאלה נוספת היא איך מבצעים נכון את המעבר בין ההילוך הראשון לשני (עד כמה שניתן להסביר..). אני מוצא את עצמי מקפץ לעתים קרובות במעברים הללו.

לא הבנתי מה זה "איך". טכנית אני מניח שאתה יודע איך. אם השאלה היא "מתי", אז תלוי בסגנון הנהיגה. ברגוע אפשר להחליף ב 30 קמ"ש/3000 סל"ד, בנהיגה אגרסיבית יותר אפשר למשוך יותר לכיוון 40 קמואפילו צפונה. ככה הרכב יזנק מהר יותר ממצב מנוחה, אבל גם השקלים יזנקו מהר יותר מארנקך בגלל צריכת דלק בזבזנית :wink:

לעומת זאת, לא מורידים משני לראשון - פשוט מחכים עד בלימה מוחלטת, מעבירים לסרק ואז שוב ראשון.

תודה על הטיפים!!

אבי צור.

אגב, מדובר בפוקוס ספורט 1600 "רגילה". לצערי הארנק לא אפשר לי אקובוסט.. =]

מקווה שעזרתי...

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

למדתי.

תודה למשיבים!

אגב, סגנון הנהיגה שלי רחוק מלהיות פרוע. אני משתדל להחליף מוקדם הילוכים (הרבה לפני טווחים כמו 3000-4000 סל"ד.. =]).

יום טוב!

פורסם

בנוגע למתי להעביר - זה נורא אינדיבודואלי לרכב.

אצלי בנסיעה רגועה אני כל הזמן בתחום הסל"ד של 1500-2100 ואין לי צורך מעל לזה כי יש הרבה מומנט זמין גם בסל"ד נמוך.

אני מאמין שהסיפור יהיה דומה במנוע האקובוסט.

ברכב עם מנוע קטן נהגתי להעביר ב-3000 סל"ד כי נפילת המומנט מורגשת מאוד בסל"ד נמוך.

בקיצור, לומדים להכיר את הרכב.

בנוגע לשילוב הילוך לנמוך יותר בהאטה, כמובן שזה מומלץ בשימוש סביר ונכון.

יש רכבים שבהילוך שני אי אפשר להאט ל-20 קמ"ש בגלל יחסי העברה עצומים (הרכב פשוט דוחף אותך),

ויש רכבים שלהילוך רביעי מכניסים ב-40 קמ"ש. אי אפשר באמת לתת התייחסות רצינית גם פה איך ומתי להוריד, פשוט להשתדל לנצל כמה שאפשר את המנוע מבלי לעייף את הברקסים, הגיר והקלאץ'.

פורסם
אני מניח שפותח השרשור מדבר על ה- EcoBoost הידנית, צדקתי?!

עצות:

...

2. בעת עמידה ברמזור, עמוד כשדוושת הברקס בלבד לחוצה וללא הילוך - כמה שפחות להחזיק קלאץ' לחוץ.

שאלה: חוץ מעניין ה(אי) נוחות שבלחיצה עם הרגל: למה לא להיות משולב לראשון וללחוץ על הקלאץ (עד הסוף)?? זה אמור לנתק לחלוטין את המנוע מתיבת הילוכים.

אני שואל האם יש בכך פגם מבחינה מכאנית (אני מדגיש- הקלאץ לחוץ עד הסוף ולא מתחכך) או שזה גורם לשחיקה מואצת במשהו. אם מישהו רוצה אפשר בנפרדלהתייחס להקניית הרגלי הנהיגה הנכונה.

פורסם

4. נהג טוב נמדד בכמות הפעמים שהוא בולם (!!!) - השתמש גם בהילוכים על מנת לבלום את הרכב. לא מדויק. במכוניות של היום (וגם של לפני 30 שנה) אין שום בעיה לבלום בעזרת הבלמים בלבד, למעט בירידה ארוכה. גם הרבה יותר זול להחליף רפידות בלם מאשר מצמד.

5. הילוך ראשון הוא ללא סנכרון, בהחלט לא נכון. השווה להילוך אחורי (יש מכוניות שבהן גם האחורי מסונכרן) השתדל לשלב רק אחרי עצירה מוחלטת או מהירות נמוכה מאוד (10 קמ"ש ומטה). נכון.

6. השחיקה של הקלאץ' מתקבלת בין מצבי ביניים - השתדל לא להיות בהם יותר מידיי זמן. אין לי מושג למה התכוונת כאן, אשמח אם תסביר.

הערות בכחול.

לפעמים. תלוי בנסיבות.

איך מבצעים זינוק בעליה נכון מבלי להשתמש בבלם היד (עד כמה שניתן להסביר את זה בכתוב..).

שחרר את המצמד בהדרגה עד שתגיע לנקודת החיכוך, ואז הרפה מהבלם ולחץ מיד על דוושת הגז, ותוך כדי כך המשך לשחרר את המצמד. עם האימונים בא הכושר.

שאלה: חוץ מעניין ה(אי) נוחות שבלחיצה עם הרגל: למה לא להיות משולב לראשון וללחוץ על הקלאץ (עד הסוף)?? זה אמור לנתק לחלוטין את המנוע מתיבת הילוכים.

אני שואל האם יש בכך פגם מבחינה מכאנית (אני מדגיש- הקלאץ לחוץ עד הסוף ולא מתחכך) או שזה גורם לשחיקה מואצת במשהו.

כן, זה שוחק את מיסב המצמד. מיסב זה הוא זול ופשוט, אבל החלפתו מצריכה הפרדת תיבת ההילוכים מהמנוע, ולכן יקרה למדי.

כמו כן, זה שוחק את כבל המצמד (למעט מצמד הידראולי).

דני

פורסם

אני שואל האם יש בכך פגם מבחינה מכאנית (אני מדגיש- הקלאץ לחוץ עד הסוף ולא מתחכך) או שזה גורם לשחיקה מואצת במשהו. אם מישהו רוצה אפשר בנפרדלהתייחס להקניית הרגלי הנהיגה הנכונה.

מכונאי רכב אמר לי שלא טוב להחזיק קלאץ' לחוץ בזמן עמידה ברמזור כי זה יוצר לחץ מוגבר על המערכת.

למען האמת, נראה לי תמוהה כי המערכת צריכה להיות מסוגלת לעמוד בלחצים כאילו אבל אם המכונאי אמר הוא בטח יודע (?!?!?!) ולכן המלצתי על כך.

נהגים מטומטמים לא מתים, רק מתחלפים...:evil:

"יום רע במסלול עדיף על כל יום טוב במשרד" :twisted:

Megane RS265 Cup, Megane RS250, Mazda3 5D 2L

פורסם

dny,

4. לא מתווכח איתך, כל אחד שיבין מה שהוא רוצה מהמשפט.

בגדול, אני חושב שנהג טוב בוא נהג שבולם מעט מאוד במהלך נסיעה להוציא רמזורים ונסיעה עירונית בגדול.

5. גם לא מתווכח איתך.

6. מצב ביניים:

הטווח של דוושת הקלאץ' שחוצה עד הסוף - עד שנתפס ההילוך.

לא מתיימר להיות גאון רכב כי אני לא, אילו הדברים שאני מכיר.

סעו בזהירות...

נהגים מטומטמים לא מתים, רק מתחלפים...:evil:

"יום רע במסלול עדיף על כל יום טוב במשרד" :twisted:

Megane RS265 Cup, Megane RS250, Mazda3 5D 2L

פורסם

גם אני לא הבנתי מה הכוונה "בין מצבי הביינים"

האם כוונתך שלחיצה שהיא לא מלאה "עד הסוף" , היא זו שגורמת לשחיקה?

מה לגבי העברת הילוך אגרסיבית יחסית, אבל כזו שמתבצעת ב"מצב ביינים" (לחיצה נכונה עד הסוף), גם היא גורמת לשחיקה?

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם
אם חשוב לך לשמור על פיקת הברך אז לא תרצה לחכות ברמזור עם קלאץ' לחוץ

בנוסף זה גורם לעומס מיותר על המייסב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...