Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בנוסף זה גורם לעומס מיותר על המייסב.

אני חושב שהגוף שלך יותר חשוב שישמר בריא מאשר הרכב :wink:

אבל צודק, כפי שהוזכר גם מקודם

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בכל מקרה, אני גם לא רואה סיבה להשתמש בהילוכים כדי לבלום את הרכב. בשביל זה יש בלמים. מה שכן - אפשר ומומלץ להשתמש בהילוכים על מנת לשמור על מהירות קבועה, בעיקר בירידות. כלומר: במקום לעשות את הירידה בחמישי/שישי בלי גז, מה שיגרום להגברת מהירות ולצורך לבלום, אפשר לעשות אותה ברביעי. הסל"ד יהיה על 4000+ ב-100 קמ"ש, נניח, אבל זה לא מבזבז דלק (כי לא נוגעים בגז), לא גורם לעומס על המנוע ושומר לך על מהירות קבועה.

רוני, זה בדיוק אותו דבר גם בישורת וגם בירידה - "Brakes to Slow, Gears to Go." כלומר, הבלמים כדי להוריד את המהירות לפי הצורך; ההילוכים - כדי לשמור על המהירות הזאת. וכאן נכנס הדיוק השני שלי: אוי ואבוי אם "לא נוגעים בגז." בירידה ממושכת צריך לרדת להילוך נמוך כך שיהיה אפשר לרדת את השיפוע במהירות קבועה כשרגל ימין לוחצת על הגז. מה השגנו?

1. שליטה אינטואיטיבית יותר ברכב (כמו בישורת)

2. מרווח טעות אם לא הערכנו נכון את מידת השיפוע או שהוא מתחדד קצת בהמשך (לא צריך לבלום, רק עוזבים גז)

3. הרכב יציב יותר

4. העומס יורד ממערכת ההנעה

מתקרב לרמזור? עצור עם הבלם וכשהסל"ד יורד ל-1000 תעביר לניוטרל וגלוש את המטרים האחרונים. התקרבת לרמזור כשאתה בהילוך שישי? תעביר לרביעי (אפשר עם מכת גז קטנה, מה שנקרא "גז ביניים") וגלוש באותה הצורה.

רצוי לא להעביר להילוך סרק גם לאחר העצירה אלא אם כן כבר נעצרו מאחוריך לפחות שני רכבים או משאית גדולה אחת. ככה, אם תישאר בהילוך ראשון ותשמור מרחק מקדימה - תשמור לעצמך את כוח המנוע כאפשרות לתגובה לסכנה מאחור לאחר העצירה. זה עובד וזה כבר הציל כמה חוליות צוואר לאנשים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

דיון מבורך למדתי המון:lol:

שאלה נוספת, בפתיחה מהמקום ברכב ידני (הכי מהר שאפשר) האם יש דרך מהירה יותר מלבד לזרוק מעט את הקלאץ בסלד גבוה?? 

פורסם
הערות בכחול.

לפעמים. תלוי בנסיבות.

שחרר את המצמד בהדרגה עד שתגיע לנקודת החיכוך, ואז הרפה מהבלם ולחץ מיד על דוושת הגז, ותוך כדי כך המשך לשחרר את המצמד. עם האימונים בא הכושר.

כן, זה שוחק את מיסב המצמד. מיסב זה הוא זול ופשוט, אבל החלפתו מצריכה הפרדת תיבת ההילוכים מהמנוע, ולכן יקרה למדי.

כמו כן, זה שוחק את כבל המצמד (למעט מצמד הידראולי).

דני

אני חושב שהגוף שלך יותר חשוב שישמר בריא מאשר הרכב :wink:

אבל צודק, כפי שהוזכר גם מקודם

עזבו בצד את בריאות הברכיים שלי (דפוקות ושחוקות ממילא).

אני שואל שוב לגבי העניין המכאני ואשמח לתשובה מאיש טכני . איזה מיסב בדיוק נשחק? - אני בטוח שיש יותר ממיסב אחד בכל מנגנון שהוא . ואיזה "לחץ"? אולי לחץ על כבל הקלאצ'

ההגיון (שלי- אולי אני טועה)אומר לי שדווקא במצב מנותק יש הכי פחות עומס במערכת.

אני שואל כדי להבין- לא כדי להתווכח :)

פורסם

אני שואל שוב לגבי העניין המכאני ואשמח לתשובה מאיש טכני. איזה מיסב בדיוק נשחק? - אני בטוח שיש יותר ממיסב אחד בכל מנגנון שהוא .

אתה צודק: בדרך כלל יש יותר ממיסב אחד שקשור למצמד. אבל יש רק מיסב אחד ששייך לענין, ושמו - מיסב הלחץ. מערכת המצמד מורכבת מגלגל התנופה (flywheel), שמחובר לגל הארכובה ולכן מסתובב ביחד עם המנוע; מרפידה (clutch plate); ומצלחת לחץ (pressure plate). לצלחת הלחץ יש זרועות (בציור: diaphragm) קפיציות שמצמידות את הרפידה לגלגל התנופה וכך מחברות את המנוע להילוכים. כדי לנתק צריך ללחות על הזרועות - זה תפקידה של הזרוע (אשר קציה בלבד נראה בציור ונקרא clutch fork). צלחת הלחץ מסתובבת, והזרוע לא. לכן צריך מיסב ביניהן; שמו של המיסב - מיסב הלחץ (thrust bearing בציור). כאשר דוושת המצמד משוחררת, אין לחץ על המיסב והוא אינו עושה דבר. אבל כאשר לוחצים על המצמד, הזרוע לוחצת על המיסב והמיסב לוחץ על הזרועות, מתגבר על כוח הקפיצים ומנתק את הרפידה מגלגל התנופה, וכך מפריד את המנוע מההילוכים.

כלומר: מערכת המצמד נמצאת במצב של לחץ כאשר דוושת המצמד לחוצה. המיסב מחזיק את הלחץ וגם מסתובב, ולכן הוא נקודת התורפה והוא נשחק כאשר הדוושה לחוצה והמנוע פועל.

וזו הסיבה לכך שמבחינה מכאנית לא כדאי ללחוץ על דוושת המצמד לזמן ממושך. עדיף להעביר להילוך סרק ולשחרר את הדוושה.

תמונה:

clutch-expview.jpg

ואיזה "לחץ"? אולי לחץ על כבל הקלאצ'

כן: אם יש כבל מכאני, הלחיצה על הדוושה מושכת אותו מול הכוח של הקפיצים בצלחת הלחץ, וזה מותח וגם קורע אותו (בסופו של דבר).

ההגיון (שלי- אולי אני טועה)אומר לי שדווקא במצב מנותק יש הכי פחות עומס במערכת.

באופן כללי זה נכון, אבל במקרה זה כאשר המנוע מנותק מההילוכים, מערכת המצמד בפעולה ולהיפך.

דני

פורסם
אתה צודק: בדרך כלל יש יותר ממיסב אחד שקשור למצמד. אבל יש רק מיסב אחד ששייך לענין, ושמו - מיסב הלחץ. מערכת המצמד מורכבת מגלגל התנופה (flywheel), שמחובר לגל הארכובה ולכן מסתובב ביחד עם המנוע; מרפידה (clutch plate); ומצלחת לחץ (pressure plate). לצלחת הלחץ יש זרועות (בציור: diaphragm) קפיציות שמצמידות את הרפידה לגלגל התנופה וכך מחברות את המנוע להילוכים. כדי לנתק צריך ללחות על הזרועות - זה תפקידה של הזרוע (אשר קציה בלבד נראה בציור ונקרא clutch fork). צלחת הלחץ מסתובבת, והזרוע לא. לכן צריך מיסב ביניהן; שמו של המיסב - מיסב הלחץ (thrust bearing בציור). כאשר דוושת המצמד משוחררת, אין לחץ על המיסב והוא אינו עושה דבר. אבל כאשר לוחצים על המצמד, הזרוע לוחצת על המיסב והמיסב לוחץ על הזרועות, מתגבר על כוח הקפיצים ומנתק את הרפידה מגלגל התנופה, וכך מפריד את המנוע מההילוכים.

כלומר: מערכת המצמד נמצאת במצב של לחץ כאשר דוושת המצמד לחוצה. המיסב מחזיק את הלחץ וגם מסתובב, ולכן הוא נקודת התורפה והוא נשחק כאשר הדוושה לחוצה והמנוע פועל.

וזו הסיבה לכך שמבחינה מכאנית לא כדאי ללחוץ על דוושת המצמד לזמן ממושך. עדיף להעביר להילוך סרק ולשחרר את הדוושה.

תמונה:

clutch-expview.jpg

כן: אם יש כבל מכאני, הלחיצה על הדוושה מושכת אותו מול הכוח של הקפיצים בצלחת הלחץ, וזה מותח וגם קורע אותו (בסופו של דבר).

באופן כללי זה נכון, אבל במקרה זה כאשר המנוע מנותק מההילוכים, מערכת המצמד בפעולה ולהיפך.

דני

תודה רבה

החכמתי (ואני אשנה גם כנראה את הרגלי הנהיגה שלי)

פורסם

מי אמר שהמייסב זול?

לפעמים הוא משולב במשאבה/ בוכנה כמו כאן בפוקוס ישנה יותר

http://www.ebay.co.uk/itm/Ford-Focus-1-6i-16V-AND-1-8i-16v-CLUTCH-KIT-AND-NEW-CSC-/350580567161?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item51a03aec79

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

השחיקה למיסב ולכבל בזמן לחיצה על המצמד בעמידה - יחסית זניחה. ובין כה וכה עדיף כן להישאר בהילוך עד שיעצרו מאחוריך לפחות שתי מכוניות ולשמור מרחק מלפנים כדי לאפשר תגובה לסכנה מאחור לאחר שעצרת. אחרי שעצרו מאחוריך שתיים-שלוש מכוניות או משאית אחת - אפשר להעביר לסרק.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בירידות לא רציניות כ"כ וכשאתה לפני עצירה אין בעיה לזרוק לניוטרל, בירידות תלולות זה יכול להיות מסוכן כי הבלמים מתחממים.

מה גם שזה חוסך קצת בדלק, ולהזכירך מחיר הדלק והזהב מתחילים להשתוות.

פורסם

1. רכב הזרקה כאשר הוא מתגלגל בהילוך ללא גז אינו צורך דלק בכלל. כאשר הוא מתגלגל בסרק הוא כן צורך דלק מאחר והמנוע צריך לשמור על סל"ד סרק.
  2. הילוך ראשון מסונכרן כבר כמה עשורים טובים, אין שום בעיה להכניס לראשון, אם יש צורך בכך, בנסיעה.
  3. עדיף להימנע מעמידה עם קלאץ לחוץ לאורך זמן, זה שוחק את המייסב לחץ וגם את הקלאץ, אומנם לא מופעל עליו לחץ אבל הוא עדיין נוגע ומשתפשף כנגד גלגל התנופה.
  4. אין שום סיבה לבלום עם המנוע במישור, תמיד תוריד להילוך שאתה צריך להיות בו בסיום הבלימה. כלומר, עוצר ברמזור? תוציא לניוטרל כאשר הסל"ד יורד לסל"ד סרק, מאט לפניה, תוריד להילוך המתאים לפניה. אם אתה מתעקש להשתמש בבלימת מנוע בכל בלימה תלמד לבצע heel and toe, כי חבל על הקלאץ (זה קרוב לבלתי אפשרי, ניסיתי).

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...