Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים, היה לי דיון עם חבר.

אני הסברתי לו שחוקי התנועה חלים על כל דרך, בין עם שביל, חניה, חניון, עפר, אספלט, פרטי עירוני וכו'.

הוא טוען שבשטח פרטי, מגודר כראוי, בבעלותי ועל שמי בטאבו,ללא שום גישה לאדם אחר.

זכותי לעבור על חוקי התנועה, מותר אך ורק לי עצמי לבעל השטח. כלומר אני יכול לקנות חניית אספלט על שמי ולהשתולל שם עם הרכב.

נשמע מפגר, האם זה נכון? מישהו מוכן לשפוך אור על הוויכוח ולהביא לפה את הכתוב בחוק?.

תודה רבה ושבוע נפלא :)

פורסם

שאלה מעניינת, גמני רוצה לשמוע תשובה...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

באמת מעניין.

יכול להיות שבשטח פרטי(מגודר כראוי ונסתר מהעין) אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה עקב חוסר עניין לציבור. אבל זאת רק תאוריה שהמצאתי כרגע.

פורסם

היה דיון על נושא זהה לנושא זה.

כמו שסוכם בדיון ההוא, חוקים הם חוקים ותקפים בשטח מדינת ישראל. כאשר שטח פרטי כלול בשטחי מדינת ישראל.

בדיון עלתה הקצנה כדוגמת רצח/פשע פלילי אחר בשטח פרטי- אאל"ט כלל משתתפי הדיון היו תמימי דעים בנושא זה.

משמע חוקים תופסים גם על שטח פרטי וכולל חוקי תעבורה.

עריכה:

חיפוש קליל

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=142566

זה לא הנושא המדובר

פורסם

לא מזמן קראתי תשובה של ישה לגבי זה. חד משמעית החוקים תקפים גם בשטח פרטי.

לדוגמא, תחנת דלק. נחשבת שטח פרטי. למרות זאת חוקי התעבורה חלים בה.

או דוגמא אחרת - חניון עזריאלי הוא שטח פרטי. האם מותר למר עזריאלי לנסוע שם ברכבו ולא לעצור בתמרור עצור או לא לתת זכות קדימה כי החניון שייך לו?

פורסם

או דוגמא אחרת - חניון עזריאלי הוא שטח פרטי. האם מותר למר עזריאלי לנסוע שם ברכבו ולא לעצור בתמרור עצור או לא לתת זכות קדימה כי החניון שייך לו?

ההבדל הוא בדיוק במושג שהגדרתי בעצמי.

בחניון עזריאלי, תחנת דלק וכל שטח פרטי כזה יש גישה לציבור, ושם אתה כבר מסכן את הסובבים אותך.

וכפי שידוע אחד מחוקי התעבורה הוא שאסור לך בשום דרך לסכן את העוברים והשבים.

אני הצבתי עובדה שהשטח הפרטי שלי, לדוגמא מגרש אספלט בגודל דונם מאחורי הבית שלי, בבעלותי,

מגודר כראוי ללא גישה לשום אדם/רכב/חיה או כל דבר שכזה, כלומר, אין אני מסכן את העוברים והשבים.

פורסם

תמיד תהיתי לגבי חוקיות סימון התנועה בשטחים פרטיים. כמדומני, בשטח ציבורי צריך את אישור הרשות המקומית או אישור כזה או אחר ממע"צ או אישור קצין משטרה. מה קורה בשטח פרטי?

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
תמיד תהיתי לגבי חוקיות סימון התנועה בשטחים פרטיים. כמדומני, בשטח ציבורי צריך את אישור הרשות המקומית או אישור כזה או אחר ממע"צ או אישור קצין משטרה. מה קורה בשטח פרטי?

אני יודע שסימון חניית נכים בשטח פרטי חוקי לגמרי, ניתן להעניש על כך וזה אפילו נאכף רבות, מצד שני, ראיתי לא מעט מקומות פרטיים שמסמנים מדרכה באדום לבן ושוטרי תנועה ופקחים מתעלמים לגמרי מרכבים שחונים שם (כך היה גם בעבודתי הקודמת ונחשפתי לזה באמת המון) מזה הסקתי שהסימון שהחליטו לעשות שם מסיבות מסוימות לא מקובל על המשטרה והם לא רואים בחניה שם עבירה.

ככה שאני מצטרף לשאלה אם מישהו יוכל לשפוך סופית אור על הנושא.

זה בסדר, יש גם כאלו שמסורים לקורולות שלהם כאילו היו בנות משפחה ולא חתיכות מתכת ופלסטיק כמו מיקסר למשל. הענין הוא שבאלפא משום מה זה גם נראה הגיוני.
:wink:
פורסם

ולגבי התמרור או צביעת אדום לבן. כל תימרור חייב לעבור אישור וועדת תנועה. אם תמרור כזה עבר אישור בשטח פרטי, וזה קורה, הוא יאכף. אם הצביעה פירטית, לא משנה באיזה שטח, סביר שהיא לא תאכף.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם
החוקים חלים בכל שטח מדינת ישראל לרבות איו"ש.

החוקים חלים גם בשטח פרטי מגודר ומבודד שאין לאף אחד גישה אליו.

גם אני חושב ככה. הכל טוב ויפה.

אני מחפש מישהו שיביא סימוכין לכל העניין הזה. חוק כתוב!!

פורסם
אני יודע שסימון חניית נכים בשטח פרטי חוקי לגמרי, ניתן להעניש על כך וזה אפילו נאכף רבות.

לא רק שזה חוקי, זו חובה של כל מקום פרטי שיש בו חניות. אפילו בבניין שרכשתי בו דירה,הקצו 2 חניות לנכים. (בניין פרטי, כן? בלי שום חנויות בקומה התחתונה.)

פורסם
החוקים חלים בכל שטח מדינת ישראל לרבות איו"ש.

החוקים חלים גם בשטח פרטי מגודר ומבודד שאין לאף אחד גישה אליו.

אוקסימורון... אם נתעלם מהמשמעות האמיתית, באנגלית יש קונוטציה למילה שמשתמשים בה בצחוק לפעמים -

Oxymoron... אזי -

Moran...:)

סתם סתם (ברוח טובה!)

אבל ברצינות,

כל אחד יכול להגיד את זה... ואני אומר, לצורך הדיון - הפוך.

למול אמירה כל כך נחרצת וחד משמעית אני מצפה לראות גם תוקף.

מה הסימוכין?

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

מתוך פקודת התעבורה:

2. לא ינהג אדם רכב ולא ירשה לאחר לנהוג רכב שברשותו, אלא אם נרשם הרכב בהתאם להוראות פקודה זו ויש עליו רישיון רכב תקף שניתן לפי הפקודה.

.

.

10.(א) לא ינהג אדם רכב מנועי אלא אם הוא בעל רישיון נהיגה תקף לרכב מאותו סוג שניתן על-פי פקודה זו, ולא ינהג אדם אלא בהתאם לתנאי הרישיון זולת אם פוטר מחובת רישיון נהיגה ובמידה שפוטר.

לא כתוב שרק רכב הנוסע במקום מסויים, אלא עצם זה שהרכב נוסע. כנ"ל לגבי רישיון נהיגה.

מהאמור לעיל עולה שכלי הרכב שאדם בונה בחצר האחורית חייב ברישיון רכב ולא משנה איפה הוא נוסע וכן שנוהג ברכב חייב רישיון נהיגה.

מי שרוצה לטעון שמותר בחצר האחורית שנמצאת במקום מבודד ומגודר - עליו הראיה לסתור את הנ"ל.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...