Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טויוטה קורולה רובוטית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסופו של דבר הבעיה היא לא ברכב או בתיבת ההילוכים, היא פשוט בראש שלנו והסטיגמות שנכנסות לנו לראש!

לא מסכים עם המשפט הנ"ל.

במקרה דנן, ועל סמך ניסיון בנהיגה בקורולה רובוטית - הגיר פשוט לא נוח, מסרס לדעתי את תחושת הנהיגה ואיטי בתגובה שלו.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מסכים עם כל מילה ומילה..

הבעיה בארץ שלנו זה שמהירות הקול יותר גבוהה ממהירות האור, אנשים ברמזורים צופרים עוד לפני שהאור מתחלף לירוק כי הם לחוצים, עצבניים, מכירים את הרמזורים, ורוצים פשוט להגיע מהר הביתה ולא משנה באיזה סיכונים זה כרוך.

בתור בעל טויוטה קורולה RUNX ידנית 05' לשעבר, יודע שזה באמת לא נוח לנהוג עם גיר ידני ולא בגלל פקקים, עומסי תנועה ועצבים ללחוץ על הקלאץ' והתעייפות של הרגל, אלא בגלל שבכל רמזור לוקח קצת יותר זמן להכניס לראשון להרים קלאץ' ולתת גז כאשר רוב הרכבים בארצנו הקטנטונת בעלי גיר אוטומט שלא מבינים למה אני עוד לא זז כשהאור ברמזור רק כתום ומתחילים לצפור מעצבים כנראה שהמציאות תגרום לכך שבעוד כמה שנים אולי פשוט האור הכתום יבוטל ויהיה רק אדום וירוק?!

אנחנו הישראלים נהיינו עצלנים, מפונקים שלא יודעים להעריך את מה שיש לנו באמת.

אם רוב הרכבים היו ידניים בארץ אז אולי היינו מבינים יותר איך לתפעל את הגיר הרובוטי ואולי היינו יותר סבלניים כלפי הנהגים האחרים בעלי הגיר הידני הוותיק והטוב.

בסופו של דבר הבעיה היא לא ברכב או בתיבת ההילוכים, היא פשוט בראש שלנו והסטיגמות שנכנסות לנו לראש!

שתהיה שבת שלום לכולם וסופ"ש נעים...

שורה סופית לאחר כול המלל הרב שכתבת, הבעיה בך ובנהגים שכמותך !

נהגים כמוך צריכים גיר אוטומט פלאנטרי שחס וחלילה רגלם הענוגה לא תתעייף בדריכה המתמדת על הקלאץ ברמזור ....

טוב שאתה כבר "לשעבר" עם גיר ידני !

רענן

נ.ב - הח"מ נוהג ביום יום על ידני ולא מעכב אף נהג ביציאה מהרמזור.

פורסם
שורה סופית לאחר כול המלל הרב שכתבת, הבעיה בך ובנהגים שכמותך !

נהגים כמוך צריכים גיר אוטומט פלאנטרי שחס וחלילה רגלם הענוגה לא תתעייף בדריכה המתמדת על הקלאץ ברמזור ....

טוב שאתה כבר "לשעבר" עם גיר ידני !

רענן

נ.ב - הח"מ נוהג ביום יום על ידני ולא מעכב אף נהג ביציאה מהרמזור.

אתה טועה ובגדול!

הרגל שלי לא מתעייפת, לפי כתבות שקראתי והשכלתי, מומלץ שלא ללחוץ על דוושת הקלאץ' כשאפשר שלא.

לפי מיטב הבנתי הדבר יכול לשחוק את מערכת הקלאץ' ולגרום לבלאי מואץ יותר (לא יודע בדיוק במה אך מאמין שזה משפיע על כבל הקלאץ')

שאלה לי אליך, על איזה רכב אתה נוהג והאם הוחלף בו פעם הקלאץ'?

אני ממש לא צריך לעבור לגיר אוטומטי, אני רק משתדרג, הוחלפה הטויוטה לטובת הסקודה 6 הילוכים שהיא גם כן ידנית!

אתם רק מדגישים לי כמה לא סבלניים אנחנו הנהגים הישראלים שלא מסוגלים לחכות מס' שניות נוספות כדי להכניס לראשון ולהתחיל את הנסיעה.

איך זה שבחו"ל- אירופה- או ליתר דיוק אנגליה פשוט לא צופרים שלא לצורך?

לפי החוק צפירה אמורה להישמע רק כשנמצאים במצב מסוכן שאמור לגרור לתאונה.

פורסם

טומי, אתה ככול הנראה נהג חדש ולא מיומן.

הרכב הנוכחי שלי הוא האוטומטי הראשון שבבעלותי ועד לרכישתו תמיד נהגתי על ידני.

מעולם לא עיכבתי את התנועה, תמיד יצאתי בזמן והרכב הקודם שלי נמכר עם 100 א' ק"מ וקלאצ' מקורי במצב חדש.

בלא מעט מכוניות כבר אין כבל קלאצ', אלא צמד משאבות הידראוליות וגם הכבל - אם ישנו - מתוכנן לעמוד בעומס נוסף של כמה שניות של הרגל על הקלאצ'.

פורסם

מי לוחץ על הקלאץ' ברמזור?

הרגל לחוצה על הקלאץ' לכל היותר שניה וחצי ברציפות, וגם זה בגלל שבדיוק מבצעים זינוק בעליה.

ברגע שמתקרבים לרמזור זורקים לניוטראל וזהו.

התירוצים ללמה אוטומט זה טוב נובעת רק בגלל שזה מה שהיבואנים הצליחו לסבן אתכם.

דופקים מחירים גבוהים ב-20-30% רק בגלל שהרכבים אוטומטיים (גניבה לאור יום).

לאוטומט בלאי יותר גבוה (ברקסים), צריכת דלק גבוהה בלא מעט (כמה שלא מתקדם יהיה הגיר הפלנטרי), ומעודד ניתוק של הנהג מהכביש שמסוכן בפני עצמו.

אבל אני בהחלט לא מבין איך הגעתם לדיון הזה באשכול הזה..

פורסם
טומי, אתה ככול הנראה נהג חדש ולא מיומן.

הרכב הנוכחי שלי הוא האוטומטי הראשון שבבעלותי ועד לרכישתו תמיד נהגתי על ידני.

מעולם לא עיכבתי את התנועה, תמיד יצאתי בזמן והרכב הקודם שלי נמכר עם 100 א' ק"מ וקלאצ' מקורי במצב חדש.

בלא מעט מכוניות כבר אין כבל קלאצ', אלא צמד משאבות הידראוליות וגם הכבל - אם ישנו - מתוכנן לעמוד בעומס נוסף של כמה שניות של הרגל על הקלאצ'.

אז בוא ואספר לך משהו..

גם הרכב הקודם שלי נמכר אבל עם 170 אלף ק"מ ב- 7 שנים, 5 נהגים נהגו בו- בין היתר נהג צעיר שנהג בו כ- 4 שנים אה.. ולא הוחלף בו קלאץ' מעולם.....

מצג שני עבדתי במקום עבודה ששכרו רכב מליסינג תפעולי ופחות משנתיים כבל הקלאץ' נקרע ולא הייתה אפשרות להעביר/להכניס הילוך- סיטרואן ברלינגו.

חוץ מזה, אני לא מבין מאיפה הסקת שאני מעכב תנועה?? לפי מיטב ידיעתי אור כתום ברמזור מעיד על הכנה לנסיעה ופינוי הצומת של רכבים שנמצאים בו- בין היתר הכנסת הילוך והורדת בלם יד אם צריך...

ומפה אפשר להסיק שהנהג הישראלי המצוי לא מסוגל לחכות לרמזור שיתחלף לירוק ומזה אנחנו מבינים שאין לנהגים סבלנות לחכות וכנראה שזו הסיבה שרוב הנהגים מעדיפים אוטומט על גיר ידני.

אגב הטויוטה שהייתה בבעלותי הוזמנה במיוחד מהסיבה שהיה לי חשוב שתהיה ידנית!

פורסם
אתה טועה ובגדול!

הרגל שלי לא מתעייפת, לפי כתבות שקראתי והשכלתי, מומלץ שלא ללחוץ על דוושת הקלאץ' כשאפשר שלא.

לפי מיטב הבנתי הדבר יכול לשחוק את מערכת הקלאץ' ולגרום לבלאי מואץ יותר (לא יודע בדיוק במה אך מאמין שזה משפיע על כבל הקלאץ')

שאלה לי אליך, על איזה רכב אתה נוהג והאם הוחלף בו פעם הקלאץ'?

אני ממש לא צריך לעבור לגיר אוטומטי, אני רק משתדרג, הוחלפה הטויוטה לטובת הסקודה 6 הילוכים שהיא גם כן ידנית!

אתם רק מדגישים לי כמה לא סבלניים אנחנו הנהגים הישראלים שלא מסוגלים לחכות מס' שניות נוספות כדי להכניס לראשון ולהתחיל את הנסיעה.

איך זה שבחו"ל- אירופה- או ליתר דיוק אנגליה פשוט לא צופרים שלא לצורך?

לפי החוק צפירה אמורה להישמע רק כשנמצאים במצב מסוכן שאמור לגרור לתאונה.

אני נוהג על קוואליר ידנית , קלאץ מקורי, נסועה של כ 168000 קמ'.

אישית לא מצפצף למתעכבים ומעכבים. אבל מתפוצץ מעצבים על תופעות כגון,

סוגר בקצב מהיר על זוג מכוניות איטיות שמגיעות לרמזור, הרכב השני (איטי) מחליט ליישר קו עם הראשון בקו הרמזור.

רמזור מתחלף לירוק ושני הרכבים יוצאים באותו קצב של תחרות צבים ...

כנ"ל אני מתפוצץ מכול הנהגים שמתנחלים בנתיב האמצעי באיטיות לעומת התנועה . אותם נהגים מאלצים לבצע

תימורנים ועקיפה מכול כיוון.

נסיעה בכביש דו סטרי עם פס לבן כאשר הרכב לפניך משתדל מאוד לנסוע לאט ככול שניתן, ברגע שמגיעים

לאזור עקיפה (קו מקווקו) הוא מחליט להאיץ ולהפריע וכך שאתה חשוף ומסתכן בנתיב הנגדי.

בקיצור, לפי הכתיבה שלך, באדום אתה בניוטרל , אח"כ בצהוב קלאץ' שילוב להילוך, יציאה כנראה מתונה.

יש מספיק רמזורים שאתה היחידי שתעבור בירוק (כשאתה בראש הטור).

רענן

נ.ב - סמל ח"א מקור למהירות, גובה, ביצועים, חתירה לקצה מעטפת המגבלות. מסקרן אותי איך זה מתחבר כאן ?

פורסם

רענן

נ.ב - סמל ח"א מקור למהירות, גובה, ביצועים, חתירה לקצה מעטפת המגבלות. מסקרן אותי איך זה מתחבר כאן ?

"כל מטוסינו שבו בשלום לבסיסם"

פורסם

אלא בגלל שבכל רמזור לוקח קצת יותר זמן להכניס לראשון להרים קלאץ' ולתת גז כאשר רוב הרכבים בארצנו הקטנטונת בעלי גיר אוטומט שלא מבינים למה אני עוד לא זז כשהאור ברמזור רק כתום ומתחילים לצפור מעצבים כנראה שהמציאות תגרום לכך שבעוד כמה שנים אולי פשוט האור הכתום יבוטל ויהיה רק אדום וירוק?!

טומי, המסקנה נובעת מהפיסקה הזו, אצל נהג מיומן זה לא קורה.

פורסם

היא מאוד חסכונית בהשוואה לקורולה אוטומטית, אבל התיבה הזות גרועה מאוד החלפת ההילוכים איטית ועד שהתיבה משלבת הילוך הרכב מאבד מהירות, זה מורגש מאוד בעליות. אבל אני מכיר אנשים שהתרגלו אליה ואפילו מעדיפים אותה על האוטומט.

פורסם

מעניין אותי מי מהכותבים נהג בקורולה רובוטית וכמה ק"מ הוא נהג בה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אני גם אוהב את הרובוטית ומסכים עם זה שאם רגילים לידני ,אז יותר קל להתחבר לרובוטי.

תמיד מלכלכים על הטויוטה ולא מדברים על הגיר רובוטי של הс4 פיקאסו שהוא בכמה רמות יותר גרוע.

פורסם
מעניין אותי מי מהכותבים נהג בקורולה רובוטית וכמה ק"מ הוא נהג בה.

אני נהגתי (הרכב הקודם של ההורים שלי), משהו כמו 1000-1200 ק"מ, הרוב בעיר, חלק גם מחוץ לעיר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...