Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה,היום לאחר טלפונים מרובים מאחת הלקוחות(לאחר שהוסבר לה שאין שירות כזה אצלנו והנ"ל התעקשה שאין בעיה "יש ביטוח")בנוגע לקחת את רכבה מהבית,ולהחליף לה 4 צמיגים.התעקשה הנ"ל ואמרה שיש ביטוח,ואין בעיה שיבואו לקחת את הרכב.

ואז הגיעה תקלה,שהנהג שלנו בא להחזיר את הרכב אליה(רכב מסוג a4 קבריולט)לחץ הנהג שלנו על לחצן שפותח את הגג,והגג מאותו רגע (לפי דעתה כמובן) התחיל לזייף בפתיחה ובסגירה שלו.והיא מאשימה אותנו בזה.

השאלה היא כיצד לנהוג בעיניין זה כלפי הלקוחה?

ב.האם הביטוח של הרכב מקיף בעיות מסוג זה?

ג.האם הנני יכול לדרוש(במקרה שאנחנו אשמים)לתקן את זה במוסך אצל חבר?

ד.והאם במסירת המפתחות לידנו,חלה האחריות עליה?

תודה לעונים!

נ.ב האם יש למישהו מידע על תקלות מסוג זה,ברכב הנ"ל?

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זו איננה "תאונה" אלא "תקלה".

ביטוח הרכב אינו מכסה תקלות.

אם יש לעסק שלך ביטוח אחריות מקצועית, אולי אפשר יהיה להפעיל אותו.

צריך קודם כל לבדוק מה התקלה בגג ומה עלות התיקון.

פורסם

אני חושש, שכשלא עובדים מסודר תמיד התקלות מגיעות.

אם אין לכם שירות כזה, אז אין לכם שירות כזה. "ליזום" שירות כזה, גם במסגרת של "לעזור ללקוחה", זה רק פתח לצרות.

לקחת רכב בלי להחתים את הלקוחה על חוזה שמגדיר מה באחריותה ומה באחריותך, זה לנהוג בקלות ראש.

בהיעדר מסמך שמסדיר את נושא האחריות, המצב פתוח לטוב/רוע הלב של המעורבים. מאחר ואף צד לא יכול להוכיח באופן חד משמעי שהנזק נגרם/לא נגרם על ידו, זה תלוי ברצון הטוב של כל אחד מהצדדים.

בעצם מסירת המפתחות לידך, היא העבירה לך את זכויות הביטוח המקיף (משום שאתה נוהג ברשות בעל הרכב). עם זאת, תקלה ברכב איננה מכוסה במסגרת הביטוח.

תוכל לבקש לתקן את הרכב אצל חבר, היא תוכל לקבל או לסרב ולאיים בתביעה, שתגיע לביהמ"ש ותסתיים כנראה בהליך גישור שממנו שני הצדדים יצאו ניזוקים.

אפשרות אחרת, שעם קצת חיוך וטוב לב דו-צדדי יחס עם פיצוי (לאו-דווקא כספי)תוכל אתה להעניק לה הרגשה שהיא פוצתה על התקלה (גם אם זו לא תוקנה), והיא תצא בהרגשה חיובית.

פורסם

אני לא מבין למה אתה צריך לתקן את הגג ? הרי אם היא היתה פותחת את הגג כאשר היא היתה מקבלת את הרכב התקלה היתה מופיעה,

לפי דעתי זהו בלאי של הרכב,

אם היה מתפוצץ הרדיאטור באמצע הנסיעה בדרך למוסך/לביתה גם היית מתקן לה את זה ?

ואני מקווה שגם נתת בראש לעובד שלך על זה שהוא פתח את הגג סתם,

תעשה טובה ותתעסק כמה שפחות ברכבים של לקוחות.

אגב הR8 והפורש טורבו מדהימות...

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

תודה...

אני לא מבין על מה לפצות אותה?שילמה סכום הגון במיוחד.זה א'

ב.לחצן ברכב שנילחץ בטעות גרם לבעיה זו. מה העובד אשם??

ג.האם יש לה בכלל זכות לומר לי"אני הולכת לחברה ניראה מה יהיא הנזק ונדבר?"

פורסם

אני אכתוב זאת בזהירות

הרכב חזר לבית הלקוחה , מתי היא דיווחה לכם על התקלה בפתיחה ובסגירה של הגג?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כאשר החזרנו לה את הרכב.אז היא אמרה לי "אוי למה הגג מזייף פתאום" "אם הייתם אומרים לי הייתי אומרת לכם איך לפתוח אותו" וכו..(כאשר הנהג לחץ על המתג והגג זייף ישר דווח לה בטלפון...בשביל לשאל אותה איך סוגרים את הגג הארור הזה)

פורסם
תודה...

אני לא מבין על מה לפצות אותה?שילמה סכום הגון במיוחד.זה א'

שילמה תמורת הצמיגים. לזה ולמחלוקת ביניכם אין קשר.

ב.לחצן ברכב שנילחץ בטעות גרם לבעיה זו. מה העובד אשם??

העובד אינו אשם בדבר.

מעבידו אשם בכך ששלח אותו להביא רכב שאינו מיומן בהפעלתו, ולא ווידא שהוא מכיר את הרכב.

היום זה לחצן פעוט, מחר זה יהיה רכב של נכה עם דוושת גז ביד.

אני לא מצפה שתעביר הדרכות על אאודי A4, אבל אני כן מצפה שתתדרך את העובד לוודא שהוא מכיר את הרכב טרם הנסיעה, ולשאול את בעל הרכב אם משהו לא ברור לו. כך ימנע מקרה שבו עובד בוחר ללחוץ על כפתור שאין לו מושג מה הוא עושה.

ג.האם יש לה בכלל זכות לומר לי"אני הולכת לחברה ניראה מה יהיא הנזק ונדבר?"

זה הרכב שלה. יש לה זכות להכל.

בנתיים נראה כי היא לא פועלת בחוכמה יתרה, ואפשר להניח כי העניין יפתר יחסית בפשטות.

אבל זה לקח להבא. תעבוד מסודר.

פורסם
זה הרכב שלה. יש לה זכות להכל.

בנתיים נראה כי היא לא פועלת בחוכמה יתרה, ואפשר להניח כי העניין יפתר יחסית בפשטות.

אבל זה לקח להבא. תעבוד מסודר.

ממה אתה מסיק,שהיא לא פועלת "בחכמה יתרה"

פורסם

הרי הסברתם לה שאין לכם שירות כזה, ושאין אחריות למה שיקרה בזמן שהרכב יהיה אצלכם, והיא אמרה שמצידה זה בסדר ויש לה את הביטוח שלה, אז על מה השיחה ?

קרתה תקלה ? מצטערים מאוד, בפעם הבאה זה לא יקרה, עכשיו תפעילי את הביטוח.

אם בזמן הזה לרכב היה נגרם טוטלוס מסיבה כלשהי, הגג לא היה נכלל בזה ?

פורסם
ממה אתה מסיק,שהיא לא פועלת "בחכמה יתרה"

ראשית, היא נתנה לך את הרכב.

לא משנה כמה מוניטין חיובי יש לעסק שלך או כמה היחסים בינך ובינה חמים, היא עדיין נתנה את הרכב לאדם זר שלא התחייב בפניה לדבר. היא לא הסדירה מולך את אחריותה, ולכן היא אינה מוגנת בפני כל המקרים שעלולים להתרחש.

מה היה קורה אם הכפתור הזה היה עושה משהו משמעותי יותר מלפתוח את הגג? מה היה קורה אם העובד שלך היה מקבל דוח תנועה עקב תקלה מכנית ברכב שידועה לבעלת הרכב והיא באחריותה? מה היה קורה אם ברכב הייתה תקלה מכנית שבעיקבותיה העובד שלך היה נפגע? ומה אם התקלה הייתה ידועה לבעלת הרכב (שלא טרחה ליידע אותך) וביעקבותיה הרכב נפגע? ומה אם אתה לא היית מי שאתה, והיא לא הייתה רואה את הרכב שוב לעולם?

המון בעיות שהיו יכולות להיפתר, משפטית וביטוחית לפחות, ע"י החתמת הלקוחה על מסמך שאומר שהעובד קיבל רכב תקין והתקלות הידועות נכתבו (כמו שמקבלים רכב מחבר' השכרה).

היא לא חתמה, לא אמרה, לא הסבירה כלום, ובמידה מסוימת אף נושאת באחריות.

שנית, היא לוקחת את האוטו בעצמה לחברה. כלומר, היא מוכנה לשלם בזמנה ובמרצה. כנראה שאת האוטו במוסך לא יבדקו בחינם.

אם היא הייתה משוכנעת שהשאמה היא כולה בך, היא הייתה דורשת שלכל הפחות תבוא איתה לבדיקה (אולי מן הראוי שתדרוש את זה אתה).

גם אם הבדיקה תוכיח שקיימת תקלה בגג, אין ביכולת הבדיקה להוכיח שהתקלה נבעה מפתיחת הגג המסוימת של העובד שלך.

לזכותך יאמר, שכנראה נטעת בה אמון עמוק, משום שהיא מוכנה ללכת לבדיקה בלעדיך, ולקוות שבעוד מספר ימים תמשיך להיות איתה בדין ודברים לגבי התקלה. הרי ברור שהזמן הוא פקטור משמעותי בדברים מסוג זה.

פורסם
הרי הסברתם לה שאין לכם שירות כזה, ושאין אחריות למה שיקרה בזמן שהרכב יהיה אצלכם, והיא אמרה שמצידה זה בסדר ויש לה את הביטוח שלה, אז על מה השיחה ?

בסוף הם סיפקו שירות, וזה מה שקובע.

הם יכולים להגיד בטלפון אלפי פעמים שאין שירות כזה, אבל מרגע שנציג של החברה מגיע לבית הלקוחה, השירות קיים.

ואם השירות קיים, יש גם אחריות.

קרתה תקלה ? מצטערים מאוד, בפעם הבאה זה לא יקרה, עכשיו תפעילי את הביטוח.

אתה היית מקבל תשובה כזו?

אם בזמן הזה לרכב היה נגרם טוטלוס מסיבה כלשהי, הגג לא היה נכלל בזה ?

תאונה היא לא תקלה.

תקלה מכנית ברכב לא נכללת בביטוח המקיף מפני תאונה גניבה ושריפה.

פורסם

רק לי יש הרגשה כאילו הלקוחה סידרה אותו.

"אוי למה הגג מזייף פתאום" ? הוא מזייף מכיון שהלקוחה ידעה שיש בעיה.

ואם הדלת לא הייתה נפתחת, היא גם הייתה מאשימה אותך?

אולי התקלה כבר הייתה קיימת מימים ימימה והיא מנסה לתפוס פרייאר שייתקן את הרכב על חשבונו.

פורסם

TRONCHO

ג.מ. פורטל אמר שהם התקשרו אליה לפני כן ואמרו לה שיש בעיה עם הגג.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

מה בדיוק הבעיה עם הגג?

ומה בכלל אפשר לעשות לא נכון שיגרום לנזק? קיפול הגג עם תא מטען מלא? פתיחת הגג מבלי פתיחת הנעילה? יש בכלל נעילה ידנית?

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...