Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5142 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אחרי 4 שנים עם המאזדה 3 קומפורט, החלטתי להתקדם הלאה.

2 המכוניות שהגיעו לישורת האחרונה הן,הסיוויק והליאון.

התקציב שלי הוא בסביבות 90 אלף, ככה שהסיוויק אפשר להשיג מודל 2008 והליאון 09-10.

מבחינת עיצוב הליאון לוקחת בגדול,אך אני לא יודע איך האוטו מבחינת אמינות.

מבחינת ירידת ערך הסיוויק לוקחת בגדול, במיוחד בגלל משחקי היבואן של סיאט עם המחירון.

דלק זה פחות קריטי מבחינתי, וגם לא קריטי אם הרכב יהיה ידני.

חשבתי גם על היונדאי i25, אבל חוץ מעיצוב הבנתי שאין בה כלום(לפי הביקורות).

תודה.

פורסם

היתרון של הלאון מול הסיויק זה התיבה(DSG לעומת אוטומתית) ומנוע(במידה ואתה מדבר על 1800 מול 1800), אם היא 1.2TSI אני חושב שהמנוע של ההונדה טוב יותר.

מבפנים, אני יכול להגיד לך שההונדה מנצחת. אם מבחינת איכות הבנייה, הנדסת אנוש. האבזור די דומה בשניהם.

תעשה נסיעה על שניהם ותראה למי אתה יותר מתחבר.

פורסם

חוץ מעיצוב הפנים, ששמה הסיוויק מנצחת לטעמי הלאון עדיפה בכל פרמטר אחר. הסיוויק גם בעלת 5 כוכבי בטיחות לעומת 4 בלאון.

ממליץ לך לבדוק לאון 1.8 ידנית. זה הדגם המוצלח ביותר של הלאון(חוץ מהספורטיביות).

מנוע מצויין ואמין. גיר ידני בעל 6 הילוכים קדמיים, מדוייק וחלק מאד. קלאץ' מאד נח לשימוש יומיומי וגם לעמידה בפקקים.

פורסם

אם הייתה מרוצה מהמאזדה 3, אז בתקציב שלך יכולה להיכנס מאזדה 3 2.0 סמ"ק (ספיריט) 2009 מהצורה החדשה (לפי חיפוש שביצעתי ביד 2). לדעתי זאת אופציה נחמדה ושדרוג טבעי מהרכב שיש לך עכשיו. אם דלק זה לא כל כך קריטי עבורך, היא יכולה להתאים. היא נמרצת, שקטה יחסית, נוחה, מאובזרת, אמינה, איכותית ויפה.

אם לא, אז לדעתי הלאון עדיפה. אבל אם אתה הולך עליה, עדיף לך לחפש אחת ידנית.

פורסם

אין שום סיבה לקנות מאזדה 3 2.0. המנוע צרכן דלק ומעבר לכך אין התקדמות.

אם אתה לא חובב הגה שיודע לתפעל גיר ידני ברמה גבוהה, אין סיבה להעדיף את הגיר הידני בלאון. בזמנו יובאו כמה מכוניות עם גירי DSG תקולים, שתוקנו. היום אתה יכול להרוויח מהאחריות המורחבת לגיר (5 שנים או 150 אלף ק"מ).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
חוץ מעיצוב הפנים, ששמה הסיוויק מנצחת לטעמי הלאון עדיפה בכל פרמטר אחר. הסיוויק גם בעלת 5 כוכבי בטיחות לעומת 4 בלאון.

ממליץ לך לבדוק לאון 1.8 ידנית. זה הדגם המוצלח ביותר של הלאון(חוץ מהספורטיביות).

מנוע מצויין ואמין. גיר ידני בעל 6 הילוכים קדמיים, מדוייק וחלק מאד. קלאץ' מאד נח לשימוש יומיומי וגם לעמידה בפקקים.

מסכים.

אולם יכול להמליץ גם על ה- 1.4 ו - 1.2, שניהם TSI , מהירים, זריזים ומשודכים לאותה תיבה ומצמד מעולים.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

תודה על התגובות.

בעיקרון אני כנראה כבר נעול על ליאון ידנית מנוע 1.8 או 2.0.

אני נוהג על ידני כבר עשר שנים, ככה שאין לי בעיה עם ידני.

לפי מה שהבנתי מכמה מוסכניקים, עדיף לא להתעסק עם תיבות הילוכים הרובוטיות או האוטומטיות של הסיאטים, כי הן לא אמינות בלשון המעטה.

האוטו ישמש בתור רכב שני, ככה שכמות הנסועה עליו תנוע סביב ה10 ק"מ בשנה, וזאת הסיבה שצריכת דלק פחות רלוונטית.

מה גם שהבנתי שבגיר ידני הרכב הוא די חסכוני.

בדקתי ביד 2 רכבים, ראיתי שיש מנועי 1.8 ומנועי 2.0, האם יש הבדל משמעותי ביניהם?

תודה.

פורסם
תודה על התגובות.

בעיקרון אני כנראה כבר נעול על ליאון ידנית מנוע 1.8 או 2.0.

אני נוהג על ידני כבר עשר שנים, ככה שאין לי בעיה עם ידני.

לפי מה שהבנתי מכמה מוסכניקים, עדיף לא להתעסק עם תיבות הילוכים הרובוטיות או האוטומטיות של הסיאטים, כי הן לא אמינות בלשון המעטה.

האוטו ישמש בתור רכב שני, ככה שכמות הנסועה עליו תנוע סביב ה10 ק"מ בשנה, וזאת הסיבה שצריכת דלק פחות רלוונטית.

מה גם שהבנתי שבגיר ידני הרכב הוא די חסכוני.

בדקתי ביד 2 רכבים, ראיתי שיש מנועי 1.8 ומנועי 2.0, האם יש הבדל משמעותי ביניהם?

תודה.

המנוע 1.8TSI בעל 160 כ"ס הוא מצויין.

אתה מדבר על 2.0TFSI? זה מנוע שקיים בדגם "ספורט אפ"(185 כ"ס) ששווקה בין 2006-2008 וקיים בלאון FR עם 200 כ"ס.

יש גם מנוע 2.0FSI שהייתי מוותר עליו והוא משודך רק לתיבה אוטומטית.

פורסם

האוטו ישמש בתור רכב שני, ככה שכמות הנסועה עליו תנוע סביב ה10 ק"מ בשנה

10 ק"מ בשנה?!? :shock:

או שמא התכוונת ל-10K בשנה?

לגבי המנועים, גם ה-1.8 וגם ה-2.0 מצויינים,

רק קח בחשבון עלויות ביטוח ואגרה שונות בין שני המנועים הללו.

פורסם

האם יש הצדקה למוניטין הגרוע שיצא לסיאט בנוגע לתיבות ההילוכים האוטומטיות/רובוטיות?

אם לדעתכם אני אלך לבסוף על גיר אוטומט,זאת תהיה כניסה להרפתקאה שלא ניתן לדעת איך אצא ממנה?

פורסם

אני מבחין בשינוי הילוכים לא חכם במיוחד באיביזה 2003 אוט', עם זאת בלאון 1.8 מכיוון שאין בעיות סחיבה בעליות סביר להניח שלא תיתקל, כמו כן חשוב להדגיש שאני לא אוהב ללחוץ חזק על הדוושה ולהגיע טורים גבוהים אז אני פשוט מוריד ל3 שאני בעליה ומשחרר ל D חזרה שאני מגיע לטור 4 ומהירות 90, ככה שקשה להאשים את תיבת ההילוכים שבלאון 1.8 תהיה טובה יותר.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

• תוכן חדש...