Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערן ידידי,

מתנצל מראש באם מה שאכתוב לא יראה לך אך זו דעתי.

לפי מה שנראה אתה חולה רכב ואופנועים בדיוק כמו רוב האנשים כאן ולכן לא מסתדר לי בראש (הדפוק שלי :wink:) איך עשית את

מה שכתבת (טיפול לא בסובארו ,אגזוז ...) ???.

אני לא רואה שום פגם באיך שסובארו התנהלה מולך .

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תרשו לי לתקוף את העניין מזווית קצת אחרת.

פותח השרשור ציין כי הוא הביא למוסך שמן מוטול 300V, שמן שלפי האתר של מוטול מיועד לאופנועים ומוגדר כשמן מירוצים נטול אישור API.

גם אם נניח והשמן מאושר לשימוש ברכב רגיל, שימוש בשמן מירוצים באופן יומיומי אסור והעדר תקן API הנדרש ע"י סובארו הוא כלל בל יעבור. שמני מירוצים מכילים כמות תוספים מונעי שחיקה וגזירה גבוהה באופן משמעותי משמן קונבנציונלי ושמנים כאלה מכילים כמות מזערית (עד כלל לא) של דטרגנטים שאמורים לנקות את המנוע.

בנוסף, לבעלי סובארואים גודשים למיניהם יש חיבה לא מובנת להשתמש בשמני 50 ו 60 באופן יומיומי, מעשה זה מעמיס מאוד על משאבת השמן ופוגע באופן משמעותי ביכולת השימון והקירור של השמן הזורם במנוע (אם כי אני לא יודע אם זה גם המקרה דנן).

אני לא אתפלא אם התמונה הזו מתחברת לצריכת השמן המוגברת ולטלטל ששבק חיים.

בקיצור - אני לא יודע מי כאן האשם כאן, אבל אני מציע לחקור טוב טוב מה גרם לכשל במנוע לפני שרצים להאשים את הש.ג.

איתמר.

איתמר,

במבחן התוצאה הרוב המוחלט של בעלי הSti בפרט ובעלי המכוניות המשופרות בכלל משתמשים במוטול.

המנועים מחזיקים ונשמרים עשרות אלפי קילומטרים בנסיעות יומיומיות ובנסיעות בעלות אופי אחר.

הדבר הוא כך בכל העולם, אתה מוזמן לבדוק.

ושוב אני אומר, לי היתה קבלה ממוסך מורשה סובארו לטיפול תקופתי בSti שבו השתמשו בשמן הזה בדיוק.

יום טוב

פורסם
היי ערן

חברת סובארו פועלת במסגרת הנחיות יצרן והוראות החוק בישראל.

לפי הרישומים שלנו נמצא כי ביצעת טיפולים בניגוד להוראות יצרן.

מסתמן כי ביצעת שינויים מהותיים במבנה המכאני של הרכב באופן אשר נוגד את הוראות חוברת האחריות של הרכב וכן את הוראות יצרן. הדבר הובהר לך והצענו לך את שירותינו בנסיבות אלו.

לצערנו בחרת לפעול בדרך של הכפשת שם החברה והשמצתה.

חברתנו עושה כמיטב יכולתה לתת את השירות הטוב ביותר ללקוחותיה בכפוף להוראות היצרן והוראות החוק.

אייל מסובארו.

שלום אייל

אני בעל מיצובישי אבולושין 10 , ובעבר בעל 2 סובארו STI .

כחובב מוטוריקה , רבים מחברי מחזיקים מכוניות סובארו ( רכב נפוץ יותר מהאיבו בארץ) .

אני לא שופט כאן צד מאחר ואנני בקיא בעובדות לאשורן , אך אם כבר בחרת להגיב כאן ,תשובתך ,

לצערי , אינה עניינית ויותר נשמעת כנוסח משפטי מודפס , וחבל.

רוב רכבי הספורט של סובארו ומיצובישי נרכשים (תתפלא ) בד"כ עיי אנשים מהמעמד הבורגני ומטה ולא עיי

אנשים בעלי ממון , וזה אומר בעברית , שרוב רוכשי המכוניות הללו רוכשים , היתי אומר , אולי בשקל האחרון שלהם

מכונית שכזו , בגלל אהבתם לתחום ומתקשים באחזקתה (טיפולים - דלק 98 - וכו) .

אני לא מכיר בעל סובארו STI שלא מלטף , מטפל , וסוגד לפנינה שבחייו (אחרי המשפחה כמובן ) שזו המכונית

המיוחדת שלו.

שינויים ברכב , כגון שינויים במנוע ( קמשאפטים - בוסט קונטרול - מחשבי רכב וכו ) שנועדו להוציא הספק יתר

מהרכב , נקראים שיפורים הנוגדים והמשנים את ביצועי הרכב , והם סיבה טובה לביטול האחריות .

שינויים כגון : פילטר אוויר - אגזוז ( קאט-באק בלי נגיעה בממיר הקטליטי) או שמן יותר איכותי , אינם סיבה

לביטול האחריות .

אספר לך סיפור : לא מזמן ניגשתי למוסך החברה להחלפת שמן ופילטרים . במוסך הביאו לי שמן של "סונול"

5w30 . לא האמנתי כשראיתי מה הם הולכים לשים לי במכונית של 400,000 שח , וכמובן לא הסכמתי !

אמרתי להם : או שיש לכם שמן איכותי כמו MOBILE 1 שממליץ היצרן , או שמן איכותי דומה או שאביא לכם בעצמי .

המוסך כמובן רוצה להרוויח על השמן ולמכור לי אותו , אך אני למכונית כזו רוצה את הטוב ביותר , ומאחר והם

לא מחזיקים אותו ( וזה חמור וחסר מקצועיות מבחינתי ) לא הסכמתי שישימו לי שמן מנוע נחות .

לאחר מספר דברים שהוחלפו עם בעל המוסך , הסכים האחרון והבין אותי , והבאתי את השמן בעצמי , וכמובן דאגתי

שהשם והדגם של השמן יהיה מופיע בחשבונית מאחר ונרשם ש "הלקוח הביא שמן בעצמו ".

האם לדעתך זו סיבה לביטול האחריות על הרכב ?

זה במקום שיעריכו את הלקוח ששומר על רכבו ומשקיע בו את הטוב ביותר....

אני חושב , שבמקרה הנדון ,מן הראוי יהיה לעזור ללקוח (אם לא נעשו ברכב שנויים שבאמת קשורים למנוע ) מאחר ובארצנו

הקטנטונת פרסומים רעים מתפשטים כאש בשדה קוצים וחבל שבשביל קטנות כאלו יפגע חלילה שמכם הטוב

, כמובן , בתנאי , והיה ויצא שהלקוח צודק .

אגב , ברור לכולם וגם לחברה , שמי שרוכש רכב כזה אינו נוסע על 90 קמש , והוא מועד ונועד בתכליתו לביצועים , הרי זו הסיבה שרוכשים אותו מלכתחילה , לא ?

אני באופן אישי היתי מרוצה מהשירות של סובארו בירושלים , וגם מהשירות של "הילוך שישי בעיר אזור ".

לשיקולך

אמיר

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

פורסם
איתמר,

במבחן התוצאה הרוב המוחלט של בעלי הSti בפרט ובעלי המכוניות המשופרות בכלל משתמשים במוטול.

המנועים מחזיקים ונשמרים עשרות אלפי קילומטרים בנסיעות יומיומיות ובנסיעות בעלות אופי אחר.

הדבר הוא כך בכל העולם, אתה מוזמן לבדוק.

ושוב אני אומר, לי היתה קבלה ממוסך מורשה סובארו לטיפול תקופתי בSti שבו השתמשו בשמן הזה בדיוק.

יום טוב

מוטול היא חברה מצויינת, אין כאן ספק או שאלה, יש כאן בעייה עם שימוש בשמן שלא מתאים לשימוש יום יומי ברכב.

אם מוסך מורשה של סובארו מזג למנועי מכוניות שמן שאינו עומד בתקן API זה חמור מאוד ומראה על חוסר מקצועיות פרופר. אני רוצה לראות מסמך רשמי של סובארו העולמית שמאשר שימוש יום-יומי בשמן ללא תקן API ועוד שמוגדר כ RACING.

אגב, זה שה"רוב המוחלט" משתמשים ב X לא בהכרח מעיד שזה הדבר הנכון. זו סתם תופעת עדר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מוטול היא חברה מצויינת, אין כאן ספק או שאלה, יש כאן בעייה עם שימוש בשמן שלא מתאים לשימוש יום יומי ברכב.

אם מוסך מורשה של סובארו מזג למנועי מכוניות שמן שאינו עומד בתקן API זה חמור מאוד ומראה על חוסר מקצועיות פרופר. אני רוצה לראות מסמך רשמי של סובארו העולמית שמאשר שימוש יום-יומי בשמן ללא תקן API ועוד שמוגדר כ RACING.

אגב, זה שה"רוב המוחלט" משתמשים ב X לא בהכרח מעיד שזה הדבר הנכון. זו סתם תופעת עדר.

איתמר.

כשאני אומר מוטול אני מתכוון ל 300v.

אייל מסובארו יעיד שהייתה תקופה שזה השמן שהומלץ על ידם וזה השמן שנכנס לרכבים האלו.

אם תרצו אוכל לחפש את החשבונית עם הפרוט. כמו שאמרו מעלי יש גרסת 300v שמיועדת למכוניות.

לגבי תופעת העדר, מדובר ברכבי קיצון, אם השימוש בשמן הזה היה לא יעיל/מתאים הייתה תופעה גורפת של הרס מנועים. מה שבפועל לא קורה. אני מזכיר לך שהמכוניות האלו עוברות חיים לא קלים, ובשימוש בשמן לא מתאים הנזק מתגלה בזמן הקצר מאוד.

בכל הסדנאות שמתעסקות ברכבים האלו תמצא את ה300v או הקסטרול.

פורסם

עיניין השמן לא הוא לא הבעיה פה,זה השמן שהיבואן ממליץ עליו,אז ליבואן לא צריכה ליהיות בעיה עם זה שהבאתי את השמן או שמתי כזה ולא רכשתי את השמן ממנו אלא ישירות מהיבואן שיש לי איתו קשרים עיסקיים.

אם היבואן יבוא ויגיד שזה שמן שהוא לא מתאים,איך הוא יסביר שבכל הרשת שלו זה השמן המומלץ לsti?

כל מה שבאתי לומר פה שלדעתי ההתנהלות של היבואן מול האנשים שחולים על מכוניות ויש להם רגש לרכב שלהם היא מזלזלת בלשון המעטה.

לקוח שלא מרגיש שיש לו בית לא חוזר. יכלו ביפנאוטו להתנהג הפוך ולהשיג תוצאה יותר טובה לכולם,היו מתייחסים ולא מתעלמים,היו עונים לטלפונים ולא מורחים אותי ימים שלמים, היו אומרים תביא נתקן ואם אח"כ יש להם סייגים הם היו נשמעים אחרת,כי אם אומרים ללקוח קודם לא ואחרי זה עושים לו טובה שמדברים איתו,איך בדיוק היבואן רוצה לצאת בסדר פה?.

עכשיו יגיעו הBRZ, מה הם יגידו ללקוחות? אל תיתן גז, אל תשתולל, נהיגה מהירה היא מסוכנת, אם תחליף פילטר אויר הרכב מאבד את האחריות על כל המכלולים.

עד שמישהו שמוכר מכוניות ספורט לא יפנים שהלקוחות שקונים את המכוניות האלה הם שונים מאלה שנוסעים ברכבי ליסינג, יהיו עוד שירשורים כאלו מלקוחות מאוכזבים.

יבואנים לא מבינים שאנחנו שנוסעים במכניות הדגל שלהם, עושים להם פרסום בחינם ומייצגים את המותג שלהם בכל מקום גם אם הם לא ביקשו וגם אם אנחנו לא התכוונו לכך מראש, לא ראיתי ששואלים נהג מאזדה, כמה פותח ?כמה סוגר ?כמה עולה ? ובכלל התעניינות ברכב.

מה לעשות לקוחות הם שגרירים של היבואן אם הוא רוצה או לא רוצה,לא כולם שוים לא כולם דומים ,אך אם מתנהגים בזילזול לכולם בסוף אין לקוחות.

ערן סטאריק

פורסם

כל כל נכון,

היבואנים לא מעריכים את הלקוחות שמחזיקים במכוניות הדגל שלהם ובמקום לחפש פתרונות כמו במצב שלך ערן, הם מעדיפים להעלות איזו תגובה מנוסחת בצורה משפטית וחושבים שהם

נפלו פה על משתמשים מטומטמים שלא מבינים כלום אם זה ברכב או באמרות כסתח למיניהם.

הרי בסופו של דבר אותנו שואלים ברמזורים שאלות מטומטמות לגבי הרכבים שלנו ואותם השואלים ( מאמין שאחד מתוך 10) כן מהדהד להם בראש שאולי הם ירצו לרכש רכב מיוחד למרות הדלקים היקרים, הביטוחים הלא זולים וכו׳.

היבואנים שוכחים שלהחזיק היום רכב ספורטיבי במדינת בלוף מלאת

האכיפה הבזיונית שנועדה להעשיר את קופת המדינה זה לא דבר של מה בכך.

בכל מקרה מה שאני בא לומר זה שסובארו צריכים להעריך לקוחות כמוך

ולא לצאת באמרות כסתח ולהתנער מאחריות.

פורסם
אייל, מה זה ? קופי-פאסט מוכן שלקחת מקובץ וורד שזרוק לכם על השולחן עבודה במחשבי החברה ?

הבחור קנה רכב נישה, ספינל הדגל של החברה.

הגיע עם בעייה שאם זכור לי נכון הרבה לפניו הגיעו עם לא מעט תלונות על המנוע הזה.נראה לי שמן הראוי לתת תשובה קצת יותר מפורטת, להגדיל מעט את הראש ולנסות להגיע לפתרון מספיק הולם כדי להוציא את הלקוח הזה מרוצה.

התגובה שלך היא שבלונית, שטחית ולא מתאימה לאיש ספונסר. צר לי.

מנסיון עשיר מאוד עם עשרות מיניבוסים של מרצדס שמטופלים במוסך מורשה בבאר שבע, כשהלקוח מתלונן על בעייה, גם אם לא תמיד היא כזאת שהאחריות מכסה, למוסך יש את היכולת, עם מעט רצון, לפתור את הבעייה ללקוח מול היבואן.

שירות טוב נמדד לא רק במבחן התוצאה, שירות טוב נמדד דרך הדרך שבה המוסך מתנהל מול הלקוח עד למציאת הפתרון.

אתנצל מראש אם דעתי האישית פגעה במישהו מפני שאיני יודע את כל הפרטים עד לעומקם.

אך מנסיון אישי שלי ברוב המקרים, ההתערות היא הדרך הנברחת ע"י רוב בתי העסק, וזה מקומם.

אבי.

אייל מסובארו שלום,

בוא ונניח את הקלפים על השולחן. הלקוח בשרשור זה טוען על ליקוי בשירות שלכם, דבר זה מן הסתם יצור התערמות בקרב הקוראים ורק יחזק את הלהבה כנגדכם.

במקום לתת תשובה משפטית, אתם צריכים לתת פירוט מלא של הסיבות בגינן אינכם מוכנים ללכת לקראת הלקוח.

אילו שינויים בוצעו ברכב, אילו טיפולים נעשו ברכב שאינם מאושרים על ידי היצרן ומה הקשר הישיר בין אותם טיפולים/שינויים שביצע בעל הרכב באקזמפלר זה, יכלו להביא את המנוע למצבו הקיים.

קיבלתם פה מכה של ביקורת, תציגו את טיעונכם בחזרה - זו הדרך היחידה שלכם לנקות את שמכם.

תודה,

גיא.

עם כל הכבוד לכולנו ולפורום, נציג סובארו לא חייב לאף אחד מאיתנו פירוט למה הוא מתכוון כשהוא כותב "שינויים ברכב" כי זה בינו לבין בעל הרכב המתלונן. אם נציג סובארו יכנס לפירוט הוא פוגע בפרטיותו של ערן סטאריק (חשיפת מידע לגבי רכושו הפרטי) ולכן הוא חושף את עצמו לתביעה משפטית (אין מה לעשות, זה עולם שמנוהל ע"י משפטנים).

אני דווקא מעריך את התגובה של נציג סובארו שלא בחר להתעלם לגמרי מהשרשור הזה כמו שנציגים רשמיים של יבואנים אחרים נוטים לעשות כאן.

יש הבדל בין בעיה שלא מכוסה באחריות שבמסגרת נוהל "רצון טוב" של כל יצרן ניתן להכניס תחת האחריות, לבין מנוע בשווי בעשרות אלפי ש"ח שהיבואן אף פעם לא סופג ולוקח על עצמו בלי אישור והשתתפות מצד היצרן. תהיו בטוחים שאם היצרן היה מאשר (או יאשר בעקבות פניה ישירה של סטאריק) ליפנאוטו החלפה או שיפוץ מנוע, לא היתה או תהיה להם שום בעיה לבצע זאת. אבל כאשר היצרן לא מוכן לקחת זאת על עצמו או להשתתף בעלות בגלל שהרכב לא טופל לפי הוראותיו, אז ליבואן יש מעט מאוד מרחב תמרון כדי להוציא את הלקוח מרוצה.

קצת מצחיק שהיבואן שמוכר אימפרזה ב300,000 שקל מתייחס ללקוח כאילו קנה אימפרזה ב110,000.

אייל, תשובות כאלה נראות מעולה בבית משפט, פה הן נושא לבדיחה.

למר סטריק הייתי מציע לפנות לYNET, אולי זה מה שיגרום לאנשים של יפנאוטו לרדת מהעץ.

לפי הפרטים הידועים שסיפק בעל הרכב בשרשור הזה, אני לא רואה פה קייס משפטי (למרות שאינו עו"ד).

במישור המשפטי- הרכב לא טופל ע"פ הוראות היצרן (אני מניח שליפנאוטו יש הוכחות לכך) ופה כנראה נגמר הסיפור המשפטי לרעת בעל הרכב למרות שמעשית יכול להיות שהרכב קיבל טיפול לא פחות טוב מהוראות היצרן ושהשיפורים שבוצעו בו אינם רלבנטים לתקלה במנוע. אם נמשיך במישור המעשי אני חוזר על מה שכתבתי בהודעה הכותרת בשרשור...מי שהולך לישון על כלבים, שלא יתפלא שהוא מתעורר עם פרעושים. מי שמטפל ברכב כה יקר לתיקון לא ע"פ הוראות היצרן, פשוט פותח פתח להתנערות היצרן והיבואן כשהוא יזדקק לכך. אני בטוח שאם הרכב היה מטופל במוסך של יפנאוטו עם שמן שהלקוח הביא, לא היתה עכשיו בעיה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
כשאני אומר מוטול אני מתכוון ל 300v.

אייל מסובארו יעיד שהייתה תקופה שזה השמן שהומלץ על ידם וזה השמן שנכנס לרכבים האלו. אוי ואבוי.

אם תרצו אוכל לחפש את החשבונית עם הפרוט. כמו שאמרו מעלי יש גרסת 300v שמיועדת למכוניות. ראיתי באתר של מוטול שיש גם גרסה לרכב, גם היא לא עומדת בתקן API הנדרש ע"י סובארו.

לגבי תופעת העדר, מדובר ברכבי קיצון, אם השימוש בשמן הזה היה לא יעיל/מתאים הייתה תופעה גורפת של הרס מנועים. מה שבפועל לא קורה. אני מזכיר לך שהמכוניות האלו עוברות חיים לא קלים, ובשימוש בשמן לא מתאים הנזק מתגלה בזמן הקצר מאוד.

אין דרך להוכיח את זה. להשתמש בשמן צמיגי מאוד במנוע שלא תוכנן לכך + נטול תקן ה API הכה חשוב זה לא מתכון לאריכות ימים. אני חושב שסטטיסטית מרבית המנועים הגודשים של סובארו עברו שינויים כאלה ואחרים ואני לא מאמין שבשימוש קבוע וממושך בשמן כזה לא יגרם נזק למנוע. השמן הזה פשוט לא עושה את העבודה, חד וחלק.

בכל הסדנאות שמתעסקות ברכבים האלו תמצא את ה300v או הקסטרול.

גם על זה יש לי בטן מלאה ואני מצטער לשמוע שזה המצב. לאנשים אין טיפת מושג ירוק מה הם עושים לרכב שלהם בעשותם כך.

עיניין השמן לא הוא לא הבעיה פה,זה השמן שהיבואן ממליץ עליו,אז ליבואן לא צריכה ליהיות בעיה עם זה שהבאתי את השמן או שמתי כזה ולא רכשתי את השמן ממנו אלא ישירות מהיבואן שיש לי איתו קשרים עיסקיים.

אם היבואן יבוא ויגיד שזה שמן שהוא לא מתאים,איך הוא יסביר שבכל הרשת שלו זה השמן המומלץ לsti?

שוב, אם זה המצב אז זה חמור מאוד. אני מוכן להתערב שאין לזה שום גיבוי מסובארו העולמית.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שיהיה ברור כל הטיפולים התקופתיים, למעט הראשון, בוצעו במוסך לי בכפר סבא ושם הם שמו לי את השמן הנ״ל.

רק למוסך הראשון שעשה לי את הטיפול הראשון שהוא נמצא ביהוד ונקרא לירון, הבאתי את השמן בעצמי.

את ההחלפות בין הטיפולים, עשיתי במוסך של שכן שלי בעצמי והוא גם מורשה משרד התחבורה.

השמן המומלץ ע״י היבואן הוא 15w50 300v של מוטול מסדרת הרכב שלהם.

אין מה להיתפס על השמן.

הגישה זו הבעיה.

ערן סטאריק

פורסם
שיהיה ברור כל הטיפולים התקופתיים, למעט הראשון, בוצעו במוסך לי בכפר סבא ושם הם שמו לי את השמן הנ״ל.

רק למוסך הראשון שעשה לי את הטיפול הראשון שהוא נמצא ביהוד ונקרא לירון, הבאתי את השמן בעצמי.

את ההחלפות בין הטיפולים, עשיתי במוסך של שכן שלי בעצמי והוא גם מורשה משרד התחבורה.

השמן המומלץ ע״י היבואן הוא 15w50 300v של מוטול מסדרת הרכב שלהם.

אין מה להיתפס על השמן.

הגישה זו הבעיה.

ערן סטאריק

צודק .

אני רוצה לראות יבואן שיתנער מאחריות הרכב , רק בגלל ששמתי שמן העומד בכל התקנים ,יותר איכותי ,והרבה יותר יקר

מאשר שמן פשוט בגלל שהיבואן לא מעריך מקצועית את רכבי היוקרה שלו , ובוחר לשים כל שמן שהוא על מנת לחלוב את הלקוח בשיטה " לתת כמה שפחות ולהוציא כמה שיותר " בלי להתחשב ברמת הרכב .

אני אישית במקרה כזה היתי תובע אותו מיידית !

היבואן רוצה למכור שמן במחיר מופקע ? לי אין בעייה עם זה , וארכוש ממנו את השמן על מנת לשמר את האחריות ,

אבל לא יעלה על הדעת שיבואן לא יחזיק שמני "קצה" לרכבי הספורט שהוא מייבא , ומצד שני יחייב את הלקוח

לשים איזה שמן שבא לו , תוך איום בהסרת האחריות ....

בכלמוביל לא מחזיקים שמן 10w-30 שממליץ היצרן למיצובישי איבולושן X שהוא MOBIL 1 סנטטי מלא ,

אלא שמנים אחרים , ואני רוצה לרכב שלי את מה שממליץ היצרן בספר הרכב ב-ל-ב-ד ! , מותר לי ?.

אין להם ? זו כבר חוסר מקצועיות בוטה , אבל גם לאסור על הלקוח שטורח בעצמו להביא את השמן

ולדחוף לו את מה שיש להם במחסן , זו פשוט שערוריה !

אמיר

פורסם
כל כל נכון,

היבואנים לא מעריכים את הלקוחות שמחזיקים במכוניות הדגל שלהם ובמקום לחפש פתרונות כמו במצב שלך ערן, הם מעדיפים להעלות איזו תגובה מנוסחת בצורה משפטית וחושבים שהם

נפלו פה על משתמשים מטומטמים שלא מבינים כלום אם זה ברכב או באמרות כסתח למיניהם.

הרי בסופו של דבר אותנו שואלים ברמזורים שאלות מטומטמות לגבי הרכבים שלנו ואותם השואלים ( מאמין שאחד מתוך 10) כן מהדהד להם בראש שאולי הם ירצו לרכש רכב מיוחד למרות הדלקים היקרים, הביטוחים הלא זולים וכו׳.

היבואנים שוכחים שלהחזיק היום רכב ספורטיבי במדינת בלוף מלאת

האכיפה הבזיונית שנועדה להעשיר את קופת המדינה זה לא דבר של מה בכך.

בכל מקרה מה שאני בא לומר זה שסובארו צריכים להעריך לקוחות כמוך

ולא לצאת באמרות כסתח ולהתנער מאחריות.

:mm_yeah:

כל מילה בסלע , ותרשה לי להרגיע אותך ידידי , אנשים לא ככ מטומטמים כמו שאתה חושב .

מי שקונה סובארו STI חדשה במעל ל 300,000 שח , הוא לא ילד או חייל שידם קצרה בממון , אלא

גבר בן 30 ומעלה שעבר כמה וכמה דברים בחיים , ומפנים טוב מאד את מה שהוא קורא כאן , או

מעיצות שהוא מקבל מאנשים .

הדבר הכי גרוע לבעל עסק הוא לזלזל בלקוח ולצאת מנקודה שהוא מטומטם .

היום אי אפשר לעבוד על אנשים עם עגבניות , אז בטח שלא על אנשים אמידים

שיכולים להרשות לעצמם לרכוש ולהחזיק רכב שעולה כמו 2 מכוניות מנהלים חדשות....

אמיר

פורסם

היבואן רוצה למכור שמן במחיר מופקע ? לי אין בעייה עם זה , וארכוש ממנו את השמן על מנת לשמר את האחריות ,

אבל לא יעלה על הדעת שיבואן לא יחזיק שמני "קצה" לרכבי הספורט שהוא מייבא , ומצד שני יחייב את הלקוח

לשים איזה שמן שבא לו , תוך איום בהסרת האחריות ....

בכלמוביל לא מחזיקים שמן 10w-30 שממליץ היצרן למיצובישי איבולושן X שהוא MOBIL 1 סנטטי מלא ,

אלא שמנים אחרים , ואני רוצה לרכב שלי את מה שממליץ היצרן בספר הרכב ב-ל-ב-ד ! , מותר לי ?.

אין להם ? זו כבר חוסר מקצועיות בוטה , אבל גם לאסור על הלקוח שטורח בעצמו להביא את השמן

ולדחוף לו את מה שיש להם במחסן , זו פשוט שערוריה !

אתה שם את מה שהיצרן ממליץ, אבל זה כנראה לא המקרה ב- STI בה עוסק השרשור.

אם השמן שסטאריק שם ב-STI שלו הוא השמן המומלץ אז אתה צודק, אבל טרם הביאו לכאן הוכחה שזה השמן המומלץ ומאושר ע"י היצרן\יבואן.

ובכל מקרה השמן הוא לא הבעיה המרכזית בסיפור פה אלא טיפול והתקנת אביזרים לא לפי הוראות היצרן.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אתה שם את מה שהיצרן ממליץ, אבל זה כנראה לא המקרה ב- STI בה עוסק השרשור.

אם השמן שסטאריק שם ב-STI שלו הוא השמן המומלץ אז אתה צודק, אבל טרם הביאו לכאן הוכחה שזה השמן המומלץ ומאושר ע"י היצרן\יבואן.

ובכל מקרה השמן הוא לא הבעיה המרכזית בסיפור פה אלא טיפול והתקנת אביזרים לא לפי הוראות היצרן.

את עניין השמן נתתי כדוגמא , וגם על זה חברה מסוגלת לבטל אחריות .

אבל אם תשים לב להודעותי הקודמות , כתבתי במפורש " בתנאי והיה והלקוח צודק "

אני לוקח בחשבון שהכל כאן לכאורה .

מה שמפריע לי לא פחות היא תשובתו המשמטית של נציג סובארו .

היה עדיף אם לא היה מתייחס , אך אם בחר לעשות כן , היה רצוי שיענה בהרחבה לגופו של המקרה , מאחר ואנשים קוראים ורוצים להבין את 2 הצדדים . אם בחר לא לערב את באי הפורום , זכותו , רק שלדעתי מאחר וענה , שיענה עד הסוף . זו דעתי .

אמיר

• תוכן חדש...