Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שקניתי את הL7 שלי והארכתי את הפורט בתיבה שלי והרגשתי שינוי די משמעותי בעוצמה ובנמוכים,אני תוהה אם בכלל הגדלת נפח התיבה יכול להוות שיפור לעומת שיפור הפורט/ים,מה יש לכם להגיד בנושא?

תיבה בעלת נפח גדול ופורט לא נכון,יכולה להיות פחות טובה מתיבה קטנה עם פורט מכוון ? את זה אתם,אלו שיותר מבינים ממני אשמח מכם לשמוע תשובות..

כעיקרון אני מרוצה מהתוצאה,אבל מרגיש שהסאב יכול לתת יותר עם ההגברה שלי,אני ישמח אם תנחו אותי לתיבה מתאימה חוץ מבאנדפאס,שתוציא מהסאב שלי כמה שיותר עוצמה על ההגברה הנוכחית הזו.

אני לא מעונן במידע על הסאב,אני רוצה הדבר הכי פשוט מידות חיצוניות של התיבה עם אורך וקוטר פורתים,שיהיה לי קל להביא לנגר שיכין לי.

תודה.

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

תשדרג את מערכת החשמל שלך ותראה שהסאב שלך ייתן לך יותר.

אתה יכול לנסות כל יומיים להחליף תיבה ולעשות דברים אבל השינוי הגדול תרגיש רק עם מערכת חשמל משודרגת.

בהצלחה.

Scan Speak

פורסם

המערכת חשמל שלי בסדר,אין נפילות מתח לא איבהובים ולא כלום המצבר חדש ואלטרנטור חדש

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

בהחלט כיוון נכון של גודל התיבה אורך-גודל הפורט יכולים לגרום לשינוים רבים.

התיבה קובעת את אופי הסאב.

אם תנסה להעלות את העוצמה משמעותית בעזרת תיבה לעוצמה- אתה מאבד מיכולת הסאב לרדת נמוך ולהפך

מה המידות של התיבה הנוכחית שלך?

פורסם

אויש איזה שטויות ממתי תיבה קובעת את אופי הסאב?

אם תנסה להעלות את העוצמה משמעותית בעזרת תיבה לעוצמה- אתה מאבד מיכולת הסאב לרדת נמוך ולהפך

אני ממש מת לדעת מאיפה הבאת את זה...

מידי פעם אם לא מבינים כדאי לשתוק ולא לומר שטויות ולהטעות אנשים.

גינו אתה כבר קיבלת ממני המלצה לתיבה הטובה ביותר בשביל הסאב שלך בגבולות הנורמלי, אתה רוצה לא נורמלי לך על באנדפאס מפלצתית וסגור את הסיפור.

עריכה: גינו גם אם הרכב שלך היה חדש בן יום מהחברה זה עדיין לא אומר שאין בעיות חשמל...

HU: DXZ785USB. FRONT: MW: A.A HAVOC. MR: HAT L3. TW: HAT L1PRO. SUB:DC AUDIO LEVEL 3F X2. FRONT AMPS:XETEC P-2+S.A SAX-50.4. SUB AMP:DC AUDIO 5K. POWERED BY 2 XS POWER 3100+3400

:twisted: DO YOU THINK YOU HAVE BASS? THINK AGAIN

פורסם

אם התיבה לא קובעת את האופן שבו הסאב ינוצל אז למה שלא תוציא את הסאב שלך מהתיבה גם ככה היא לא עושה כלום לא?

מאיפה הבאתי את זה אתה שואל ? אז אולי לא היתי ברור ואני יפרט:

במידה ואתה מנסה להגיע לעוצמה מקסימלית ע״י תיבה מתאימה אתה יוצר בספקטרום הניגון שלו גבעה בתדר הרצוי(לדוגמא 50hz), ולכן בתדרים יותר נמוכים(30hz) ויותר גבוהים(120hz) הספק הסאב ירד.

אבל בגלל שיותר קל להפיק צלילי באס גבוהים(לדוגמא 120hz) לא תווצר הרגשה של חוסר סאב גבוה לעומת זאת בתדרים הנמוכים(30hz)שיותר קשה להפיק יהיה חסרון משמעותי.

מאיפה הבאתי את זה מנסינות שביצעתי.

אם בכל זאת לא הצלחתי להסביר את עצמי או שאתה עדין חושב שאני טועה אשמח להרחיב טיפה בנושא

פורסם

תודה לכם ולך אורן גם,אורן אתה יודע שאני מתקשה בחישובים תגידו לי מידות חיצוניות ועובי עץ ואורך/קוטר פורת אני לא טוב בלפרש אנגלית..

כפרה עליכם :) מה אתם לא רוצים שיהיה לחבר פורום עוד ועוד באס מהL7 הוא צמא לנפח :)

פורסם

מה הקשר בין אופי הסאב לנצילות אתה משנה את הדברים שלך! לפחות אם אתה אומר משהו תעמוד מאחוריו...

לכל סאב יש אופי משלו וזה נכון לגבי תיבות אטומות ותיבות פתוחות הדבר היחיד שאתה משנה הוא את נקודת החיתוך של האלמנט שבתיבה.

לדוגמא בתיבה אטומה הסאב ינגן טוב יותר נמוכים אך יהיה פחות נציל מתיבה פתוחה, בתיבה פתוחה יש דבר שנקרא טויונינג פיונט, שלא כמו בתיבה אטומה שיכולה לנגן את כל התדרים בעוצמה יחסית שווה.

בתיבה פתוחה אתה צריך להכיר את האלמנט שלך יותר טוב להכיר את הנתונים הטכניים שלו בעבודה בתיבה פתוחה, את התיבה מכוונים בראש ובראשונה ע״פ יכולות הסאב ( לרוב מכוונים מעל תדר התהודה של הסאב) ולאחר מכן ע״פ הדרישות שלך.

תיבה שמכוננת לתדר מסויים עושה סוג של אקוליזציה על אותו התדר והתדרים הקרובים אליו ושאר התדרים ישמעו יחסית חלשים לעומת נקודת הכיוון של התיבה,אין שום קשר להספק הוא יקבל את אותו הספק בכל התדרים.

כדוגמת פעמון יהיה פיק מסויים על תדר מסויים.

תיבה פתוחה לרוב תהיה יותר נצילה אך יותר מורכבת ודורשת תכנון קפדני.

כמובן שכל זה זה רק על קצה המזלג ישנה תורה שלמה של בניית תיבות, אני לא מזמן נכנסתי לתחום בניית התיבות ומאז אני קורא הרבה מאמרים על הנושא וזה פשוט לא נגמר!

אך חשוב לזכור שכל זה לא משנה עם אין לך את הידע הבסיסי בהגברה וכיוון נכון של האלמנט.

גינו תגיע למפגש דרום הקרוב נעזור לך קשה לעזור לך על דפי הפורום.

HU: DXZ785USB. FRONT: MW: A.A HAVOC. MR: HAT L3. TW: HAT L1PRO. SUB:DC AUDIO LEVEL 3F X2. FRONT AMPS:XETEC P-2+S.A SAX-50.4. SUB AMP:DC AUDIO 5K. POWERED BY 2 XS POWER 3100+3400

פורסם

אני שמח שהגענו להבנה. וכנראה לא הצלחתי להעביר במילים הנכונות את מה שהתכוונתי בתגובה הראשונה

וכשדיברתי על אופי הסאב לא התקוונתי לפרטים הספציפים של אותו הסאב(עוצמתו,איכותו,ופרטי thiele small שלו)

אלה כיצד אותו סאב ינגן בתיבה,כלומר שאפשר מאותו סאב להפיק עוצמה פחות או יותר שווה בכל התדרים בשביל איכות אבל אפשר גם לגרום לו להיות משאבת אוויר בתדר מסויים ע"י תכנון תיבה מתאימה

ואנא ממך לא להיות כלכך אגרסיבים כלפי אנשים שרושמים משהו שלא מסתדר לך, אפילו אם זה לא נכון וזה שטות מוחלטת אפשר לתקן בצורה מסודרת ולא לגרום לבן אדם השני אי נוחות ועצבים.

פורסם

זה לא שמשהו לא מסתדר לי הדברים שכתבת יכולים להטעות אנשים אחרים... בוא נגיד את זה ככה אם אתה ההית מקבל תשובה שגויה ממישהו אחר ובגלל התשובה הזו נהרס לך רכיב במערכת איך תרגיש עם זה? תבין אין לי שום דבר נגדך אבל לא כולם מבינים בפורום ויודעים מה טוב ומה לא לכן כדאי לדייק בדברים שנאמרים...

בכל אופן אני מצטער עם פגעתי בך או גרמתי לך לאי נוחות לא זו הייתה הכוונה שלי שיהיה לך המשך יום טוב ושבת שלום.

• תוכן חדש...