Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני ממש לא מבין מה הבעיה בלעשות שהכל יעבוד עם כרטיס אשראי ובלי מזומן.

פה יש כרטיס נטען שנקרא כרטיס BIP, שמשמש לכל מה שזה תחבורה ציבורית, כלומר מטרו או אוטובוסים.

פשוט עולים על האוטובוס, מעבירים אותו מול החיישן (לא חייבים אפילו לגעת בכלום), שומעים "ביפ" ועוברים.

כבר 5 שנים זה עובד ככה.

חוסכים המון עלויות, התעסקות עם כסף של הנהג, קומבינות של הנהג עם הנוסעים והכל נקי לחלוטין.

אפשר לעשות את אותו דבר בכל תחום שהוא, וחבל שבארץ באמת אנשים רק מחפשים קומבינות. זה עושה את החיים קשים לאנשים ישרים כי זה מגיע לרמה כזו שצוחקים עליהם ואומרים "מה, שילמת מחיר מלא? איזה פראייר!"

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האם המוסך בכלל פתח כרטיס עבודה?

המוסכניק, כאשר שאל "אתה רוצה עם מע"מ או בלי?" בעצם שאל "אתה רוצה קבלה או שאפשר בלי?".

אני אשית במוסך המטפל משלם מע"מ, אבל מקבל הנחה של 10% על תשלום במזומן.

המוסך בסדר (ולא מסתכן) ואני בסדר (תמורת 6%).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
סה"כ תארת מצב בו כולם אמורים להתנהג נכון?

"ללכת לזונה" "ולקבל שוחד" אילו דברים חיוביים מאוד שחשוב לשמור.

לא נכון. איפה תיארתי מצב שבו כולם אמורים להתנהג נכון? מה זה נכון? ואיך נכנס כאן עניין השוחד פתאום?

תיארתי מצב קיים בשטח וזהו.

לגבי רכבים שכורים. שמע, נכון רוב המכוניות להשכרה הן מסוג יפנומטית משעממת, אבל גם בקרבן ישנן כאלו שיודעות לענג טוב יותר מהממוצע (מאזדה 3). יש גם מכוניות איכותיות ומתוחזקות היטב להשכרה, רק שקשה יותר למצוא את הסוכנויות שמשכירות אותן ובסוף תשלם יותר.

לפעמים, להגיע לסוכנות השכרת רכב ולקבל לידייך איזה גרמניה מטופחת או איטלקיה חמה ולקרוע אותה בכבישים הנכונים, לז**ן לה את הצורה, בלי סנטימנטים ורגשות אשמה, בלי תקנה לי (צמיגים חדשים) ותעשה לי (ווקס) וכל זה, לפעמים זה יכול להיות ממש נחמד.

עכשיו תאר לך מצב שהאלפא שלך שומעת על כל ההתהוללות הזו...למחרת תחטוף החלפת מזרקים, לכל הפחות!

זאת אחת הסכנות בעולם ללא מזומן (כדוגמא, אפשר לחשוב על עוד כמה וכמה דוגמאות).

האם זה מוסרי לבגוד באלפא שלך עם ב.מ.וו טופ-לס או להיפך? קטונתי, אך העובדה היא שישנן לא מעט מדינות בהן כל העניין חוקי וממוסד.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
אתה שוכח את זה שכאשר משלמים בשחור, המדינה לא מפסידה, היא פשוט לא מרוויחה.

ובנינו, היא מרוויחה עלינו מספיק בדברים אחרים.

המדינה לא קיימת בשביל להרוויח.

אני די בטוח שהמשפט הבא ישמע כמעט מוזר עבור חלק מהאנשים: המדינה היא אתה ואתה הוא המדינה.

ברגע שאדם לא משלם מס, המדינה והחברה כולה מפסידה. יש תקציבים, יעדיי גבייה וכו'. ברגע שלא עומדים בהם משלימים את החסר, לא תמיד באופן שוויוני, דבר שיוצר מרמור בקרב ה"נפגעים".

כשבעל המוסך הציע לפותח הדיון לא לשלם מע"מ מבחינתי המדינה ובעל המוסך אשמים במצב הזה באותה מידה, המדינה אולי אפילו יותר.

כרואים על מה מבזבזים כסף, אם זה כסף לאברכים, ואם זה להעתיק איזה התנחלות למרחק של 500 מטר מאיפה שהיא נמצאת, מבינים שכול סדר העדיפויות פה דפוק.

זה בדיוק מה שגורם לאנשים לנסות להתחמק כמה שיותר, הם משלמים המון כסף ולא מקבלים כלום בחזרה. אני לא חושב שצריך לאחל לאף אחד שיתפס אני חושב שצריך לאחל שיקרה איזה שינוי.

שינוי בגישה של האנשים לתשלום מיסים למדינה יקרה אך ורק כאשר המדינה תעניק להם את מה שהם משלמים עליו כול כך הרבה, אם זה כבישים, אם זה תחבורה ציבורית, אם זה חינוך איכותי, אם זה משטרה אמיתית ועוד הרבה דברים אחרים.

אוקיי ואתה באמת חושב שהתחמקות מתשלום מסים, קרי גניבה מהציבור, היא באמת הפתרון לכל זה?

נ.ב. לדעתי גישת הציבור לעניין תשלום מסים אינה נובעת באופן בלעדי מליקויים כאלו ואחרים בתיעול יעיל של כספי הציבור, בוודאי ישנם גורמים נוספים.

פה יש כרטיס נטען שנקרא כרטיס BIP, שמשמש לכל מה שזה תחבורה ציבורית, כלומר מטרו או אוטובוסים.

פשוט עולים על האוטובוס, מעבירים אותו מול החיישן (לא חייבים אפילו לגעת בכלום), שומעים "ביפ" ועוברים.

כבר 5 שנים זה עובד ככה.

חוסכים המון עלויות, התעסקות עם כסף של הנהג, קומבינות של הנהג עם הנוסעים והכל נקי לחלוטין.

אפשר לעשות את אותו דבר בכל תחום שהוא, וחבל שבארץ באמת אנשים רק מחפשים קומבינות. זה עושה את החיים קשים לאנשים ישרים כי זה מגיע לרמה כזו שצוחקים עליהם ואומרים "מה, שילמת מחיר מלא? איזה פראייר!"

בהחלט יש בעיות ולא מעט.

כל עוד זה מסתכם בכרטיס אחיד, אלקטרוני, אשר נוגע אך ורק לתח"צ זה הרבה יותר פשוט. ברגע שאתה רוצה ליישם זאת באופן מוחלט, כלומר לבטל את השימוש בכסף מזומן, מתעוררות בעיות לא מעטות. בארץ, כנראה שבאופן מוגבר בהשוואה ל...נו נגיד...שבדיה.

בכל אופן, אני לא חושב שביטול מזומן הוא בהכרח רע, יש בהחלט לא מעט צדדים חיוביים בכך.

עם זאת, אני אישית לא בטוח שזהו הצעד שיעזור למגר פשיעת מס. אם כן, אז באיזה מחיר?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אני בכלל לא אעבור על התגובות פה, תגיד לי אתה עושה צחוק?

אתה שואל איך הפכנו למדינה שמשהו כמו 60 אחוז מהעסקאות עוברות פה בשחור?

אתה אמיתי?

הכל מתנהל פה בשחור כי המדינה חונקת לאזרחים את התחת.

אתה חושב שהח"כים "הישרים" לא מתנהלים בשחור?

אתה חושב שכל הטייקונים לא מתנהלים בשחור בעסקים מסויימים?

מבטיח לך שכל אחד מתנהל ככה,פשוט תלוי עם מי איך ולמה.

פורסם
אני בכלל לא אעבור על התגובות פה, תגיד לי אתה עושה צחוק?

אתה שואל איך הפכנו למדינה שמשהו כמו 60 אחוז מהעסקאות עוברות פה בשחור?

אתה אמיתי?

אתה חושב שהח"כים "הישרים" לא מתנהלים בשחור?

אתה חושב שכל הטייקונים לא מתנהלים בשחור בעסקים מסויימים?

מבטיח לך שכל אחד מתנהל ככה,פשוט תלוי עם מי איך ולמה.

אז שוב הגענו לביצה ותרנגולת. האם הממשלה חונקת לאזרחים את התחת או שהאזרחים לא משלמים מיסים ובכך גורמים למחסור במיסים?

לפי הנתונים,ישראל ממקודמת במקום די גבוה , ש-22 אחוז מהתוצר מתנהל בשוק שחור(או במילים אחרות 190 מילארד שקל שלא משלמים עליהם מס), וכאן נכנס בדיוק מה שאמרת - זה כניראה בגלל ש"המדינה חונקת לאזרחים את התחת". אמנם כן, אבל מחיפוש בגוגל רואים שגם בשנת 2003 הנתון היה בדיוק אותו דבר.

איך זה ככה? האם גם אז המדינה חנקה את כולם במיסים?אולי כן, אבל יחסית להיום זה היה תענוג. ופה נכנסת העובדה שתמיד לאזרח ניראה שהמדינה טוחנת אותו במיסים. כול עוד הוא משלם משהו(ולא משנה אם זה שקל או 5000 שקל) הוא ירגיש נדפק ושלקחו לו.

וכאן כבר נכנס האופי של העם.

לגבי האופי של הישראלי המצוי שמחפש קומבינות בכול דבר ובחיים לא רוצה לצאת פראייר, אין טעם להרחיב ,נכון?

פורסם

לגבי האופי של הישראלי המצוי שמחפש קומבינות בכול דבר ובחיים לא רוצה לצאת פראייר, אין טעם להרחיב ,נכון?

בין הדברים הנכונים שנאמרו פה בטופיק.

פורסם

בישראל יש גם מע"מ וגם מכס על רכבים וחלקי חילוף, ממש תענוג.

אני לא בעד "לגנוב" מהמדינה, אבל אותם האנשים שלוקחים מיסים ומנהלים את המדינה - בקושי משלמים מע"מ כי יש להם תעריפים נמוכים בהמון דברים שלרוב העם אין, דלק, סלולר, תלושים וכו' - בקיצור אין שיווין.

חתימה בהשהיה

פורסם

אחרי שהם רבים איתי על שירות מילואים לפני שתמה לה שנה מהשיחרור שלי, אני יכול להגיד שאני לא אחיה בארץ עוד זמן רב, צבא טיפש שמייצג את המדינה שלנו.

הקצינה עוד הייתה מופתעת כאילו היא לא ראתה שלא תמה לה שנה, העניין הוא שעוד הרבה חברים שלי עושים להם את הטריק בהתעלמות מוחלטת.

עכשיו הרכב במוסך - אם יש אפשרות המע"מ לא ישולם - תהיו בטוחים בזה, אהבתי למדינה תמה ברגע שהתגייסתי לצבא, ואם חשבתי לרגע שהיא חזרה - שיחת הטלפון אתמול די גמרה אותה.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

טבלה שמצאתי בויקיפדיה לגביכלכלה שחורה. כמובן שמדובר באומדנים - הרי אי אפשר למדוד משהו "שחור" ולא רשמי, והמספרים משנת 2000.

לפי טבלה זו ישראל נמצאת באיזה שהוא מקום באמצע הערכים של אירופה - בין מדינות מסודרות כגרמניה לבין פחות מסודרות כאיטליה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אם המדינה הייתה מחר מסוגלת להגיע ל 0% כסף שחור המצב של כולנו היה הרבה יותר טוב.

אני חושב שאתה טועה. במצב כזה נהיה כמו ברה"מ - המדינה מנהלת לך את כל החיים. אני מוותר.

מבחינתי המדינה ובעל המוסך אשמים במצב הזה באותה מידה, המדינה אולי אפילו יותר.

בהחלט המדינה אשמה - כי היא מנסה לגבות מיסים מוגזמים. או במילים אחרות:

הבעיה היא שהחיים של כולנו יהפכו להיות "האח הגדול" אחד גדול, במיוחד בהיבט של ההתנהגות בין אדם לחברו.

האופי של אנשים הוא כזה שפרטיות היא דבר מאד חשוב. לא בגלל שכולם מסתירים פשעים איומים, אלא בגלל שטבע האדם הוא לא כמו נמלה.

התחמקות מתשלום מסים, קרי גניבה מהציבור

מה שאתה אומר כאן בעצם זה שהכסף שהרווחתי מהעבודה שלי לא שייך לי בכלל; הוא שייך ל"ציבור", במרכאות כי איש לא ראה אותו ואין לו רצון משלו - אלא יש אנשים שדואגים לדבר בשמו ולהחליט בשמו מה הוא כאילו רוצה.

במילה אחת, קוראים למצב שאתה מתאר - שעבוד.

דני

פורסם

dny - במדינה יש זכויות ויש חובות. תשלום מיסים הוא אחד מהחובות. אם אין חובות יש אנרכיה.

לא מוצאת חן בעיניך חלוקת משאבי המדינה? בבקשה - אחת ל-4 שנים יש בחירות לכנסת - הצבע בעד הרשימה שמציעה חלוקת משאבים המקובלת עליך.

כך הדבר ממתנהל בכל מדינה דמוקרטית. במדינות שאינן דמוקרטיות העקרון דומה - רק שלאזרחים אין אפשרות להשפיע על חלוקת המשאבים בדרך של החלפת ממשלה.

ושיהיה לך ברור - את הירול "לעוף" לאן שתרצה - גם שם תשלם מסים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

bagira כתב:

אם המדינה הייתה מחר מסוגלת להגיע ל 0% כסף שחור המצב של כולנו היה הרבה יותר טוב.

אני חושב שאתה טועה. במצב כזה נהיה כמו ברה"מ - המדינה מנהלת לך את כל החיים. אני מוותר.

לא מבין את הקשר בין זה שכולם ישלמו מס אמת לבין המדינה מנהלת את החיים?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
מסיבה אחת פשוטה מעמד הבניים נשחק תחת העומס ולכן הוא מנסה לחסוך בכל דרך שהיא.

אחת הדרכים היא פשוט לא לשלם מע"מ.

אתה "פרייאר" כי יכולת לשלם פחות זה הכל.

ממש טרור! לא לשלם מע"מ?! פשוט גועל נפש.

זה שעושקים אותנו מכל כיוון אפשרי זה בסדר. תמשיך לשלם מע"מ ותרגיש טוב עם עצמך ואני אמשיך לא לשלם כשיש לי הזדמנות ואני אהנה מזה.

הרבה פעמים ניתקלתי בטענה שזוהי אחת הסיבות מדוע המדינה מתעקשת על מחירי הדלק הנוכחיים. תרצו או לא תרצו מחירי הדלק או יותר נכון מיסוי הדלק היא אחת הצורות שהמדינה יכולה להבטיח שגם מי שעובד בשחור ומגלגל הרבה מאוד שקלים לכיס בסופו של דבר לא יכול להימלט לגמרי ומחיר הדלק הוא אחד הדרכים "להכניס" לו. אז הנה, לשני הטענות שציתתי למעלה עכשיו אתם יודעים מדוע מחיר הדלק הוא כמו שהוא היום בין הייתר.

הייתי בצופים, הייתי לוחם, עושה 40 יום מילואים בשנה, תורם לאגודה למלחמה בסרטן בהוראת קבע.

ועדיין הייתי מוכן לשלם הרבה פחות בלי מעמ, כאשר 40% מהאוכלוסיה נשען על כל היתר זוג צעיר כמונו (אני 26 אישתי 23),

לא יכול לקנות דירה בישראל ומשלם 3800 +- מס כל חודש בשביל אוכלוסיות שלא בא להם לקום בבוקר לעבודה.

אז אל תטיף מוסר לאנשים שכן מסכימים פה ושם לעשות עסקאות ב״מזומן״.

אדוני היקר, אני מצדיע לך מכל הלב על היותך לוחם בעבר ונמנה עם מערך המילואים היום. עם כל הכבוד לך וכאמור יש לי המון כבוד לאדם כמותך גם רומא לא נבנתה ביום אחד. גיל 26 ו 23 זה עדיין צעיר מאוד בימינו. צר לי אבל זוהי האמת. ידידה טובה שלי התחילה את חייה (נישואין + ילדים) רק בגיל 30. היום היא עם שני תארים ואם אתה חושב שהיא מביאה משכורת מינימום אתה טועה בהחלט. צר לי אבל עם רמת החיים של היום בישראל 26 זה עדיין מוקדם להתחיל את החיים. מה שכן, אני מסכים איתך בהחלט שישנם עלוקות, פרזיטים, אוכלי חינם למינהם מכל מיני מגזרים שלא מגיע להם גרוש אבל זוהי המדינה שלנו. מתפגרת משנה לשנה. אנשים טועים. לא הקפיטליזם החזירי שולט בישראל אלא הסוציאליזם החזירי שולט ומשתלט. מי שיש לו שכל בראשו מבין שיותר רווחה שווה ליותר מיסים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
מה ההתלהבות לשלם מע"מ? :shock:

סתם דוגמא : תחשוב אם היית עובד באותה העבודה שלך אותן השעות באמריקה, איזה רכב היה לך במחיר של הרכב שלך ? :evil: עוד שמח לשלם מע"מ ?

בתור סטודנט בתחילת דרכו שכבר מבין לאן מסלול החיים פה בארץ יוביל אותי אלה אם אני הילך מפה למקום אחר, אני סופר מבין אנשים שמעדיפים לחסוך את המע"מ בעיסקה!

המדינה הזאת עושקת את מעמד הביניים והופכת אותנו לעבדים, אני כרגע סטודנט תוך כדי הלימודים כבר עשיתי עשרה ימי מילואים ויש לי כבר צו בבית לתעסוקה מבצעית לפני המבחנים.

אני משלם ביטוח לאומי כי אין לי ממש זמן לעבוד, משלם 500 שקל בחודש על נסיעות ברכבת כי ההנחות לסטודנטים לא שוות כלום, מחזיק אוטו קטן כדי להגיע לרכבת כי התחבורה הציבורית על הפנים, קורעים אותי במילואים, קורעים אותי בדלק, כשאני יעבוד קצת בקיץ כדי להכניס כסף לשנה הבאה יקרעו אותי במס הכנסה.

לעומתי האברך מקבל קיצבה על הלימודים שלו שלא יכניסו שקל למשק גם בעוד 100 שנה.

הוא מקבל פטור מביטוח לאומי.

הוא לא צריך אוטו כי הישיבה ליד הבית, וכבר דואגים לו לדיור מוזל כי הוא מתחתן בגיל 16.

אז כן כשאני יגיע למוסך אם יש לי אפשרות לדגדג למדינה את פי הטבעת בזה שאני לא ישלם מע"מ אני יעשה את זה.

אני יעשה את זה בכול הזדמנות שתיהיה לי.

כמובן אני רק בתחילת הדרך והצרות שלי הן קטנות.

אנשים שכבר הפכו להיות חלק משיכבת עבדי הביניים(זו לא טעות כתיב) אוכלים אותה אפילו יותר.

איזו אירונייה שבה לי כמעט לבכות. אתה סטודנט נכון? האם אתה יודע שמדינת ישראל תומכת בצורה כזו או אחרת במוסדות להשכלה גבוהה? איך? בעזרת המיסים שלנו. מדוע? על מנת להגדיל את מספר המדענים, המהנדסים ואקדמאים. איך זה בא ליידי ביטוי? רוצה דוגמה? כמה עולה שנה לתואר ראשון בטכניון שנחשב למוסד מכובד ביותר בעולם? בוא ונגזים ונאמר 16 אלף שח למרות שבמציאות זה הרבה פחות מזה. כמה זה 16 אלף שח? 4 אלף דולר? ב 16 אלף דולר יש לך תואר מהנדס מהטכניון. כמה עולה תואר מהנדס ב MIT בבוסטון, ארה"ב? אולי תנסה 50 אלף דולר לשנה? אולי 200 אלף דולר לתואר? אם אני אגיד לך שהלימודים בארה"ב הם כל כך יקרים עד אשר סטודנטיות עוברות שאיבת ביציוות על מנת לממן את שכר הלימוד. מה תאמר על זה?

מסכים איתך לגבי אוכלי החינם, הפרזיטים והעלוקות. הסוציאליזם החזירי ששורר היום בישראל חייב להיפסק בשלב כל שהוא.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...