Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
dny - במדינה יש זכויות ויש חובות. תשלום מיסים הוא אחד מהחובות. אם אין חובות יש אנרכיה.

לא מוצאת חן בעיניך חלוקת משאבי המדינה? בבקשה - אחת ל-4 שנים יש בחירות לכנסת - הצבע בעד הרשימה שמציעה חלוקת משאבים המקובלת עליך.

כך הדבר ממתנהל בכל מדינה דמוקרטית. במדינות שאינן דמוקרטיות העקרון דומה - רק שלאזרחים אין אפשרות להשפיע על חלוקת המשאבים בדרך של החלפת ממשלה.

ושיהיה לך ברור - את הירול "לעוף" לאן שתרצה - גם שם תשלם מסים.

אם יש דבר שמאכזב אותי יותר מכול הוא בדיוק מה שציינת, לא משנה איזה פתק תשים בכלפי שום דבר לא השתנה.

תמיד יעשו דילים עם החרדים, ותמיד ינסו ליצור כמה שיותר שרים ולבזבז כסף.

הנה יש הזדמנות עכשיו להעיף את החרדים לכול הרוחות, לשנות קצת דברים יש קואליציה של פאקינג 90 חכי"ם ושנה עד הבחירות יותר ממספיק כדי לשנות פה קצת סדרי עולם, אבל אף אחד לא יעשה את זה כי כול אחד רק רוצה להיות שר בלי תיק ולא מעניין אותו שום דבר אחר.

אבא שלי עובד מגיל 16 בעל 5 תארים אקדמאים ו6 בדרך. הוא הציג לי את הבעיה שלנו הוא פשוט אמר לי שכאן בארץ עם תואר אקדמי איכותי לאחר כמה שנים אפשר לבנות חיים לא רעים, אבל אין לך שום סיכוי להתעשר פה הוא כול כך נמוך שהוא אפסי.

אני בטוח שאם אבא שלי עם הניסיון והתארים שלו היה גר בארה"ב הוא היה עשיר מאוד, בארץ לא נותנים לך להרים את האף מה שנקרא, אם אתה רק מנסה מיד קוצצים לך את הכנפיים עם איזה משהו חדש.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המדינה אשמה בחוסר אכיפה. אם למסוכניק יש דילמה לדווח על הכנסה או להסתירה זה כישלון של המדינה כי לא צריכה להיות דילמה מלכתחילה. אם אותו מוסכניק היה יודע שקיים סיכוי מאוד גבוה הוא יתפס ויחטוף 200,000 שקל קנס הוא לא היה מציע אפשרות לבצע תיקון בלי חשבונית.

אבל מה לעשות במס הכנסה יושבים אלפי פקידים לא יוצלחים עם קביעות שחצי מהזמן עסוקים בשתיית קפה וקריאת עיתונים. (ניסיתם פעם להשיג את המס הכנסה בטלפון?) אתם יודעים שרק 3% מהדוחות השנתיים נבדקים בשנה? 3%! ירידה מ-5%! מנגנוני המדינה לא מצליחים לגבות מס אז הממשלה מטילה מיסים כבדים על שירותים שכולם צורכים כמו דלק. גם המוסכניק שעובד בשחור נאלץ לתדלק את הרכב פעם בשבוע.

פורסם

בזמן שאתם מתווכחים מתחסדים ומתייפים,

גיסתי חסכה 2300 שקל בתשלום לקבלן ב״מזומן״.

אז תקראו לה גנבת, אבל החשבון בנק שלה נפוח יותר באלפיים שקל.

ואם הקבלן מוכן להסתכן בעיה שלו, אני בתור עצמאי לא מוכן.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

אנשים פה לא מתיפייפים פשוט רוצים לשמור על החוק. מצחיק אותי שכל הישראלים שואלים למה אנחנו לא כמו שוודיה ומדינות נהרות אחרות ואנחנו לא כמוהם בגלל האופי הישראלי שכל אחד מנסה לדפוק את כול העולם ואישתו רק בשביל לחסוך טיפה כסף והעיקר לא להרגיש פרייאר אז אני גאה להגיד אני פרייאר ואפילו נותן לאנשים להשתלב בנתיב הנסיעה שלי

פורסם
בזמן שאתם מתווכחים מתחסדים ומתייפים,

גיסתי חסכה 2300 שקל בתשלום לקבלן ב״מזומן״.

אז תקראו לה גנבת, אבל החשבון בנק שלה נפוח יותר באלפיים שקל.

ואם הקבלן מוכן להסתכן בעיה שלו, אני בתור עצמאי לא מוכן.

לא חושב שגיסתך אשמה במשהו.

אם יש כאן גנב בסיפור זה הקבלן.

ואם מישהו כאן נכשל בסיפור, זה מערכת האכיפה של המדינה.

אנשים פה לא מתיפייפים פשוט רוצים לשמור על החוק. מצחיק אותי שכל הישראלים שואלים למה אנחנו לא כמו שוודיה ומדינות נהרות אחרות ואנחנו לא כמוהם בגלל האופי הישראלי שכל אחד מנסה לדפוק את כול העולם ואישתו רק בשביל לחסוך טיפה כסף והעיקר לא להרגיש פרייאר אז אני גאה להגיד אני פרייאר ואפילו נותן לאנשים להשתלב בנתיב הנסיעה שלי

שמירה על החוק זה הבסיס לקיומה של חברה.

אני איתך לחלוטין בכל הקשור לסדר ושמירה על החוק. גם כשהחוק לא לרוחי.

פורסם

:mm_yeah: +מליון!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אם יש דבר שמאכזב אותי יותר מכול הוא בדיוק מה שציינת, לא משנה איזה פתק תשים בכלפי שום דבר לא השתנה.

תמיד יעשו דילים עם החרדים, ותמיד ינסו ליצור כמה שיותר שרים ולבזבז כסף.

הנה יש הזדמנות עכשיו להעיף את החרדים לכול הרוחות, לשנות קצת דברים יש קואליציה של פאקינג 90 חכי"ם ושנה עד הבחירות יותר ממספיק כדי לשנות פה קצת סדרי עולם, אבל אף אחד לא יעשה את זה כי כול אחד רק רוצה להיות שר בלי תיק ולא מעניין אותו שום דבר אחר.

אבא שלי עובד מגיל 16 בעל 5 תארים אקדמאים ו6 בדרך. הוא הציג לי את הבעיה שלנו הוא פשוט אמר לי שכאן בארץ עם תואר אקדמי איכותי לאחר כמה שנים אפשר לבנות חיים לא רעים, אבל אין לך שום סיכוי להתעשר פה הוא כול כך נמוך שהוא אפסי.

אני בטוח שאם אבא שלי עם הניסיון והתארים שלו היה גר בארה"ב הוא היה עשיר מאוד, בארץ לא נותנים לך להרים את האף מה שנקרא, אם אתה רק מנסה מיד קוצצים לך את הכנפיים עם איזה משהו חדש.

אל תהיה כל כך בטוח שבארה"ב התארים היו מעשירים אותו. קראתילא מזמן מאמר על מה שקורה ברפואה האמריקאית: יש לחצים מהממשל להפחית את התשלומים לרופאים. עכשיו - הרפואה האמריקאית מבוססת על כך שהרופא מחזיק את המרפאה (או שוכר שירותים בית החולים) וצריך לתחזק אותה, כולל כל ההוצאות החל מרכישת עטים, דרך תשלום למזכירות ועד רכישת ותחזוקת ציוד שמחירו יכול להגיע למאות אלפי ומיליוני דולרים, והתשלום הוא כנגד פעולות לפי מפתח קבוע, כלומר אם הרופא ביצע פעולה שעלתה יותר מהמחירון - הוא מפסיד. עד לאחרונה מקצוע הרפואה נחשב למקצוע עם הכנסות טובות כמעט ללא יוצא מהכלל. כיום, לאור הקטנת שולי הרווח עד שהם נהיים שליליים, מגיעים למצב שלא מעט מרפאות מפסידות כסף עד כדי סגירתן.

אני לא יודע באיזה תחום עוסק אביך, אבל מדובר בדוגמא לכך שלא כל הנוצץ זהב הוא.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא מבין את הקשר בין זה שכולם ישלמו מס אמת לבין המדינה מנהלת את החיים?

הנה הקשר:

כדי שכולם ישלמו מס אמת, צריך לקרות אחד משני דברים:

1. טבע האדם ישתנה - לא סביר בכלל.

2. המדינה תעקוב אחרי כולם ברמה שקרובה ל-100% - בעולם של היום, סביר למדי.

לכן, לדעתי, להגיד "מצב של 100% תשלומי מס אמת" בהכרח אומר "המדינה תעקוב אחרי כולנו כמו ב'אח הגדול'".

ובעיני זה רע מאד, ללא שום השוואה לנזק שנגרם מאי תשלום חלקי של מיסים.

מיסוי הדלק היא אחת הצורות שהמדינה יכולה להבטיח שגם מי שעובד בשחור ומגלגל הרבה מאוד שקלים לכיס בסופו של דבר לא יכול להימלט לגמרי ומחיר הדלק הוא אחד הדרכים "להכניס" לו.

אין בעיה; אני בהחלט בעד דבר כזה. זה נקרא "מס הוצאה", להבדיל מ"מס הכנסה".

אם היו מבטלים לחלוטין את מס ההכנסה, ועושים רק מע"מ ו/או מס על דלק, גם אם בשיעור גבוה יותר מהיום - בעיני זה היה שיפור גדול: למשל, זה היה מעודד אנשים לחסוך ולא לבזבז סתם.

אבל כרגע הגישה היא למסות כל דבר מכל כיוון, ולכן הטיעון הזה לא מתקבל.

דני

פורסם
הנה הקשר:

כדי שכולם ישלמו מס אמת, צריך לקרות אחד משני דברים:

1. טבע האדם ישתנה - לא סביר בכלל.

2. המדינה תעקוב אחרי כולם ברמה שקרובה ל-100% - בעולם של היום, סביר למדי.

לכן, לדעתי, להגיד "מצב של 100% תשלומי מס אמת" בהכרח אומר "המדינה תעקוב אחרי כולנו כמו ב'אח הגדול'".

ובעיני זה רע מאד, ללא שום השוואה לנזק שנגרם מאי תשלום חלקי של מיסים.

בכלל לא הלכתי לכוון הזה, התכוונתי לנסות למקסם את גביית המס ע"י חינוך, הסברה, בדיקות אקראיות של עסקים וכמובן, הורדת נטל המיסים שבאופן אוטומטי מגדיל את אחוז תשלומי מס אמת.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
בתור סטודנט בתחילת דרכו שכבר מבין לאן מסלול החיים פה בארץ יוביל אותי אלה אם אני הילך מפה למקום אחר, אני סופר מבין אנשים שמעדיפים לחסוך את המע"מ בעיסקה!

המדינה הזאת עושקת את מעמד הביניים והופכת אותנו לעבדים, אני כרגע סטודנט תוך כדי הלימודים כבר עשיתי עשרה ימי מילואים ויש לי כבר צו בבית לתעסוקה מבצעית לפני המבחנים.

אני משלם ביטוח לאומי כי אין לי ממש זמן לעבוד, משלם 500 שקל בחודש על נסיעות ברכבת כי ההנחות לסטודנטים לא שוות כלום, מחזיק אוטו קטן כדי להגיע לרכבת כי התחבורה הציבורית על הפנים, קורעים אותי במילואים, קורעים אותי בדלק, כשאני יעבוד קצת בקיץ כדי להכניס כסף לשנה הבאה יקרעו אותי במס הכנסה.

לעומתי האברך מקבל קיצבה על הלימודים שלו שלא יכניסו שקל למשק גם בעוד 100 שנה.

הוא מקבל פטור מביטוח לאומי.

הוא לא צריך אוטו כי הישיבה ליד הבית, וכבר דואגים לו לדיור מוזל כי הוא מתחתן בגיל 16.

אז כן כשאני יגיע למוסך אם יש לי אפשרות לדגדג למדינה את פי הטבעת בזה שאני לא ישלם מע"מ אני יעשה את זה.

אני יעשה את זה בכול הזדמנות שתיהיה לי.

כמובן אני רק בתחילת הדרך והצרות שלי הן קטנות.

אנשים שכבר הפכו להיות חלק משיכבת עבדי הביניים(זו לא טעות כתיב) אוכלים אותה אפילו יותר.

לא יודע מה איתך המצב הכלכלי בארץ מצויין,אתה יכול לקרוא.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000741848

וברצינות לא פשוט לחיות כאן.

פורסם

כותרת המאמר מזכירה לי את הביטוי, "יש לו יחסי-אנוש מצויינים, למרות שהוא בן אדם חרא".

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אם אתה רוצה לחסוך 300 שקל מע"מ אז כדאי שתחשוב שוב...כמו שמישהו כתב פה זהו לא תיקון קטן אלא בסכום די גדול שעליו עדיף תעודת ביטוח כמו קבלה על כל מקרה...

טיפולים גדולים רק עם חשבוניות. אלא אם אתה סומך על המוסכניק שלך ב-1000 אחוז כמו במקרה שלי.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
אל תהיה כל כך בטוח שבארה"ב התארים היו מעשירים אותו. קראתילא מזמן מאמר על מה שקורה ברפואה האמריקאית: יש לחצים מהממשל להפחית את התשלומים לרופאים. עכשיו - הרפואה האמריקאית מבוססת על כך שהרופא מחזיק את המרפאה (או שוכר שירותים בית החולים) וצריך לתחזק אותה, כולל כל ההוצאות החל מרכישת עטים, דרך תשלום למזכירות ועד רכישת ותחזוקת ציוד שמחירו יכול להגיע למאות אלפי ומיליוני דולרים, והתשלום הוא כנגד פעולות לפי מפתח קבוע, כלומר אם הרופא ביצע פעולה שעלתה יותר מהמחירון - הוא מפסיד. עד לאחרונה מקצוע הרפואה נחשב למקצוע עם הכנסות טובות כמעט ללא יוצא מהכלל. כיום, לאור הקטנת שולי הרווח עד שהם נהיים שליליים, מגיעים למצב שלא מעט מרפאות מפסידות כסף עד כדי סגירתן.

אני לא יודע באיזה תחום עוסק אביך, אבל מדובר בדוגמא לכך שלא כל הנוצץ זהב הוא.

אתה יודע מה אולי הגזמתי, הוא לא בטוח היה עשיר. מצד שני איזה וכמה מכוניות היו לו? כמה כסף הוא היה מרוויח בכול חודש? כמה היה עולה לו בית ביחס להכנסה שלו? או בקיצור מה היה כוח הקניה שלו ביחס לכוח הקניה בארץ?

תשובה: כוח קניה הרבה יותר חזק.

טבע האדם הוא לא להיות פראייר זה לא רק עניין שלנו הישראלים. דיברתי עם מישהו שחי כמה שנים בהולנד, יש להם דיור בר השגה אמיתי שם.

נרשמים לתור בסוג של מכרז ומקבלים דירה במרכז העיר בסכומי כסף מאוד קטנים יחסית, זה בעיקר משמש סטודנטים.

הוא אמר לי שלאחרונה יש שם הרבה קולות נגד בגלל שהמהגרים מנצלים את זה, ובכלל קולות הנגד הן לא רק בתחום הזה אלה בעוד הרבה דברים.

כאשר יש שיכבה שעובדת קשה והנטל עליה כול כך גדול זה משפיע על צורת החשיבה של אנשים, אני צופה שבקצב הזה גם מדינות סקנדינביה הנאורות יעמדו בפני שאלות קשות, גם האזרחים שלהם לא רוצים להרגיש פראיירים.

אף ישראלי לא נולד עם גן שגורם לו להתחמק ממיסים.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אתה בעצם מחזק את מה שאני אומר בהולנד הם ילחמו על כך בממשלה וינסו לחוקק חוקים הם לא יתחמקו מלשלם מיסים בגלל שמשהו בממשלה לא מתאים להם

פורסם

חשבת פעם ממה נובע האופי הישראלי הכל כך מדובר?

אולי מהעובדה שאנחנו חיים בסיר לחץ?

אולי מהעובדה שאתה עובד מסביב לשעון ולא נשאר לך כלום מהמשכורת אחרי ששילם את אותם סכומים לא הגיונים בעבור המחייה?

אולי מהעובדה שאותו ישראלי שעבד בפרך כל החודש וביום שנכנסה לו המשכורת היא נעלמה כלא הייתה ועכשיו לך ותחזיק מעמד חודש עד המשכורת הבאה? (פה נכנס עיניין האשראי)

ואותו ישראלי חוזר עצבני מהעבודה כי גם הבוס שלו והבוס של הבוס באותה סירה וכולם מוציאים קיטור אחד על השני,ואותו ישראלי שהצליח לפלס דרכו דרך הפקקים אחרי 12 שעות עבודה ועוד שעתיים בדרכים מצליח סופסוף להגיע הבייתה ושם מחכה לו אישתו שעברה יום דומה ,ושניהם עצבניים ועייפים ומתחילים לריב ועל השולחן במטבח יש ערימת מכתבים:

פיגור בתשלום משכנתא,חשבון חשמל התראה לפני ניתוק,מכתב מבה"ס של הילד -נא לשלם 500 ש"ח לשקר כלשהו,הזמנה לחתונה של קרובי משפחה...

כולם עצבניים וכולם עייפים ולמחרת הכל מתחיל מחדש רק שבסוף יום העבודה אותו ישראלי נכנס לרכב והרכב לא מניע ועכשיו הוא בכלל עצבני ולמחרת הוא נעדר מהעבודה בכדי לקחת את הרכב למוסך ושם מוצע לו לבצע תיקון במזומן .

אני הישראלי הזה.

תקרא לו איך שאתה רוצה,רק תבין מאיפה הוא בא.

Gn'f'R

• תוכן חדש...