Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סליחה אם אני חוזר על משהו שרשמו כבר.

ברגע שבעל עסק מוציא חשבונית, זה מגיע למצב של הוצאה מדווחת, מה שיכול להגדיל לו את ההכנסות של המחזור החודשי ולגרום לו בדיעבד להוציא יותר כסף לתשלומים.

בנוסף כשבעל עסק מוציא חשבונית יש לו עוד דברים שם לשלם מלבד מע"מ, יש את מס הכנסה, ביטוח לאומי וכל מיני עלוקות אחרות.

ברגע שהוא מקבל את הכסף מזומן, או בשפת הסלנג - שחור, הכסף לא מדווח, ומלבד עלות החלק נטו הוא לא מוציא כסף, הכל נכנס לו לכיס.

אני יכול להגיד שאנשים מתפתים לא לשלם מע"מ ובעל עסק מתפתה לא להוציא חשבונית, בגלל שהמדינה עושקת אותך מכל כיוון, לוקחים לך כלכך הרבה כסף מההכנסה ככה שקשה להתקיים במדינה! ולא פלא שהרוב "גונבים"!

אני לא בא לפתוח דיון למה המדינה חרא בנושאים כאלה, אני פשוט אומר שכשבעל מקצוע, צריך לקיים משפחה, לקנות אוכל, להחזיק רכב/ים ולהחזיק דירה, ואני מדבר רק על זה בסיסית, וכאשר נפתחת בפניו אופציה, או להרוויח לדוגמא 80 שקל אחרי שהוצאת חשבונית, או להרוויח 300 שקל בלי חשבונית, אז אתם מבינים שהשיקול פה יחסית קשה.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השיקול אולי "קשה", אבל מעיד על בעל המקצוע או העסק.

איפה שאומרים לי שאפשר לשלם ב"שחור" כלקוח, אני חושד שאולי המוכר "דפק" אותי איכשהו כבר, אם במחיר גבוה או צורה אחרת.

איפה שהלקוח מבקש לשלם לי ב"שחור" כבעל עסק, אני פשוט מסרב. ביטלתי עסקה בעקבות זה, ואני רגוע.

עד היום קרה לי בדיוק פעמיים כזה קטע- אחת כלקוח בעצמי ואחת כחברה שהלקוח רצה לשלם בשחור.

אז יודעים מה? אני פראייר ישר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

שימוש בכרטיס אשראי בלבד הוא רעיון טוב וכבר קיימים כמה מקומות של תשלום דרך הסלולרי (לשם העולם הולך).

בסוף הכל ינוהל מחשבים, טלפונים חכמים ומסכי נגיעה דקים.

החוכמה היותר גדולה היא לדעת להגן על המיידע הזה שלא היה פרוץ!

כל מה שנמצא ברשת פרוץ! נקודה!

יש מאובטחים יותר ויש פחות אבל אם ממש ממש רוצים (וכמובן שצריך להיות ממש מוכשר) מצליחים...

אין מה לעשות, המוח היהודים "ממציא לנו פטנטים" ולא מהסוג הטוב אבל זה המצב!

כשהמדינה לוקחת המון מס על רכבים וחלפים אבל המשכורות נמוכות יוצא שרכבים נמצאים על הכביש 10-20 שנה כי לא כולם יכולים להרשות לעצמם רכב ב 70K... ואפילו לא 10K.

כמה פעמים יש בפורום שאלות על רכב ב 7K וכו...

בארה"ב זה אחרת!

עם החדשות האחרונות המע"מ זו הבעיה הפחות מקוממת...

נהגים מטומטמים לא מתים, רק מתחלפים...:evil:

"יום רע במסלול עדיף על כל יום טוב במשרד" :twisted:

Megane RS265 Cup, Megane RS250, Mazda3 5D 2L

פורסם
איך הפכנו למדינה שמי שמשלם מע״מ נהפך לפרייאר

מפני שהמיסים גבוהים יותר ממה שאנשים מוכנים לשלם. וככל שיעלו אותם עוד, כך יהיו יותר אנשים שימצאו דרכים לא לשלם אותם.

אתה מודע לכך שניתן לפתור את בעיית הכסף השחור בשבוע אחד.

המדינה רק צריכה להחליט:

"אזרחים יקרים אין יותר שימוש בכסף מזומן אלא רק באשראי"

אין יותר כסף שחור!

כבר היום אנשים עובדים בסחר חליפין לפעמים; במצב כזה התופעה הזו תתגבר.

כמו כן ימצא או יומצא מטבע מזומן חליפי. לדוגמה - כאשר היתה אינפלציה, השתמשו בדולר כמטבע.

דני

פורסם

בתור סטודנט בתחילת דרכו שכבר מבין לאן מסלול החיים פה בארץ יוביל אותי אלה אם אני הילך מפה למקום אחר, אני סופר מבין אנשים שמעדיפים לחסוך את המע"מ בעיסקה!

המדינה הזאת עושקת את מעמד הביניים והופכת אותנו לעבדים, אני כרגע סטודנט תוך כדי הלימודים כבר עשיתי עשרה ימי מילואים ויש לי כבר צו בבית לתעסוקה מבצעית לפני המבחנים.

אני משלם ביטוח לאומי כי אין לי ממש זמן לעבוד, משלם 500 שקל בחודש על נסיעות ברכבת כי ההנחות לסטודנטים לא שוות כלום, מחזיק אוטו קטן כדי להגיע לרכבת כי התחבורה הציבורית על הפנים, קורעים אותי במילואים, קורעים אותי בדלק, כשאני יעבוד קצת בקיץ כדי להכניס כסף לשנה הבאה יקרעו אותי במס הכנסה.

לעומתי האברך מקבל קיצבה על הלימודים שלו שלא יכניסו שקל למשק גם בעוד 100 שנה.

הוא מקבל פטור מביטוח לאומי.

הוא לא צריך אוטו כי הישיבה ליד הבית, וכבר דואגים לו לדיור מוזל כי הוא מתחתן בגיל 16.

אז כן כשאני יגיע למוסך אם יש לי אפשרות לדגדג למדינה את פי הטבעת בזה שאני לא ישלם מע"מ אני יעשה את זה.

אני יעשה את זה בכול הזדמנות שתיהיה לי.

כמובן אני רק בתחילת הדרך והצרות שלי הן קטנות.

אנשים שכבר הפכו להיות חלק משיכבת עבדי הביניים(זו לא טעות כתיב) אוכלים אותה אפילו יותר.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
בתור סטודנט בתחילת דרכו שכבר מבין לאן מסלול החיים פה בארץ יוביל אותי אלא אם אני הולך מפה למקום אחר, אני סופר מבין אנשים שמעדיפים לחסוך את המע"מ בעיסקה!

משלם 500 שקל בחודש על נסיעות ברכבת כי ההנחות לסטודנטים לא שוות כלום,

מחזיק אוטו קטן כדי להגיע לרכבת כי התחבורה הציבורית על הפנים, קורעים אותי בדלק, כשאני יעבוד קצת בקיץ כדי להכניס כסף לשנה הבאה יקרעו אותי במס הכנסה....

אז כן כשאני יגיע למוסך אם יש לי אפשרות לדגדג למדינה את פי הטבעת בזה שאני לא ישלם מע"מ אני יעשה את זה.

אני יעשה את זה בכול הזדמנות שתיהיה לי..

זה פשוט עניין הביצה והתרנגולת, אם אתה מתחמק מתשלום מעמ בכל הזדמנות, מאיזה כסף בדיוק אתה מעוניין שיסבסדו לך תחבורה ציבורית, יוזילו את הדלק או יורידו את המעמ.

אם המדינה הייתה מחר מסוגלת להגיע ל 0% כסף שחור המצב של כולנו היה הרבה יותר טוב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
בתור סטודנט בתחילת דרכו שכבר מבין לאן מסלול החיים פה בארץ יוביל אותי אלה אם אני הילך מפה למקום אחר, אני סופר מבין אנשים שמעדיפים לחסוך את המע"מ בעיסקה!

המדינה הזאת עושקת את מעמד הביניים והופכת אותנו לעבדים, אני כרגע סטודנט תוך כדי הלימודים כבר עשיתי עשרה ימי מילואים ויש לי כבר צו בבית לתעסוקה מבצעית לפני המבחנים.

אני משלם ביטוח לאומי כי אין לי ממש זמן לעבוד, משלם 500 שקל בחודש על נסיעות ברכבת כי ההנחות לסטודנטים לא שוות כלום, מחזיק אוטו קטן כדי להגיע לרכבת כי התחבורה הציבורית על הפנים, קורעים אותי במילואים, קורעים אותי בדלק, כשאני יעבוד קצת בקיץ כדי להכניס כסף לשנה הבאה יקרעו אותי במס הכנסה.

לעומתי האברך מקבל קיצבה על הלימודים שלו שלא יכניסו שקל למשק גם בעוד 100 שנה.

הוא מקבל פטור מביטוח לאומי.

הוא לא צריך אוטו כי הישיבה ליד הבית, וכבר דואגים לו לדיור מוזל כי הוא מתחתן בגיל 16.

אני יעשה את זה בכול הזדמנות שתיהיה לי.

כמובן אני רק בתחילת הדרך והצרות שלי הן קטנות.

אנשים שכבר הפכו להיות חלק משיכבת עבדי הביניים(זו לא טעות כתיב) אוכלים אותה אפילו יותר.

במצב של היום שווה לך כבר לדקור מישהו, מקסימום תכנס לכלא ל 4 שנים בהם תוכל לעשות תואר בשקט על חשבונינו!

*** הדברים נכתבו בציניות ואין בהם לכדי הסטה לביצוע מעשה כזה או אחר ***

(הייתי חייב לכתוב את זה! עוד יעצרו אותי :shock:)

נהגים מטומטמים לא מתים, רק מתחלפים...:evil:

"יום רע במסלול עדיף על כל יום טוב במשרד" :twisted:

Megane RS265 Cup, Megane RS250, Mazda3 5D 2L

פורסם

bagira כסף יש הוא פשוט לא הולך למקומות הנכונים, אחוז גביית המיסים בארץ לא שונה ממדינות אחרות בעולם המערבי, ויש פה הרבה יותר מיסים ממכול מדינה אחרת.

אם הייתי יודע שכול שקל שאני נותן למדינה חוזר אליי באיזשהי צורה תאמין לי שלא הייתי כותב את מה שכתבתי.

בגלל שהצורה היחידה שהכסף שאני נותן למדינה חוזר אליי הוא צו מילואים, וכול שאר הכסף הולך בדיוק למקומות שהוא לא צריך ללכת אני מאמין במה שכתבתי.

אין פה עניין של ביצה ותרנגולת, אני התרנגולת ואת כול הביצים שאני מטיל מישהו לוקח ולא נותן כלום בתמורה.

לגבי תשתיות של תחבורה ציבורית המדינה מכניסה מיליארדים ממיסוי רכב ודלק ואת המע"מ על הדלק והמכוניות אי אפשר לא לשלם, אבל שוב הכסף הולך למקום אחר.

פורסם
זה פשוט עניין הביצה והתרנגולת, אם אתה מתחמק מתשלום מעמ בכל הזדמנות, מאיזה כסף בדיוק אתה מעוניין שיסבסדו לך תחבורה ציבורית, יוזילו את הדלק או יורידו את המעמ.

אם המדינה הייתה מחר מסוגלת להגיע ל 0% כסף שחור המצב של כולנו היה הרבה יותר טוב.

אתה שוכח את זה שכאשר משלמים בשחור, המדינה לא מפסידה, היא פשוט לא מרוויחה.

ובנינו, היא מרוויחה עלינו מספיק בדברים אחרים.

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם

פרקש - אתה חצי צודק:

1. אף אחד לא יקרע אותך עם מס הכנסה. בצע תאום (תוך הצהרה על כל החודשים שבהם לא עבדת - ולא יגבו ממך מס. ואם כן - הגש דוח שנתי ותקבל בשנה הבאה החזר נאה ישר לחשבונך. אפילו לא צריך להפקיד צ'ק.

2. כנראה שמדינת ישראל כבר מזמן אינה מדינה עם המיסים הגבוהים ביותר. הפנקס של אשכול (או שמא היה זה פנקסו של ספיר?) יצא משימוש זה מכבר.הבעיה היא בחלוק בין מסים ישירים לעקיפים.

3. לבעל המוסך שמוכן לוותר על המע"מ אני מאחל ביקורת מיסים. בסיומה הוא ישלם פי 10 ממה ש"חסך" ואולי גם יזכה למלון על חשבוננו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
bagira

אין פה עניין של ביצה ותרנגולת, אני התרנגולת ואת כול הביצים שאני מטיל מישהו לוקח ולא נותן כלום בתמורה.

צחקתי בקול רם..

כלכך נכון

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
ברור שמשוגע, אלא מה? :)

עכשיו בוא נניד שאותו בחור שתיקן את האוטו קשור למס הכנסה/ביטוח לאומי/מע"מ, ברור מה קורה למוסך באותו הרגע נכון?

למען הסר ספק, מה שיקרה הוא שיגיעו אנשים במשקפי שמש כהים וייקחו את בעל הבית לתחנת סונול ליד קוקה קולה, יכניסו לו משאבה לתחת ויישברו לו את הידיים. שווה לא? :twisted:

2. מה זה כולם עושים את זה? מי ומתי? באותה קלות גונבים מס הכנסה וביטוח לאומי. העניין הוא שאם תבטל כסף מזומן, אז הפשיעה תשנה את צורתה ותהפוך לפשיעה אלקטרונית. האם מימדי הפשיעה יקטנו? לא בטוח, הם יכולים אפילו לגדול.

3. לא הבנת את כוונתי. היום הלכת לז*נה, שילמת והלכת הביתה ואין שום עקבות כספיות, שולם במזומן וחסל (נתעלם משטרות מסומנים, זה כבר יותר מתקדם ולא תמיד עוזר).

מחר, אחרי שיבטלו מזומן יהיה רישום של קבלת הכסף ממך ע"י אותה "עובדת ציבור". זה אומר שאפשר לפרוץ לאותם רישומים ולראות בדיוק באילו חריצים הכרטיס גוהץ (או כל צורה אחרת של הפעלת הכרטיס או מה שלא יהיה).

4. רובינו לא מנצלים זאת גם היום. אלה שכן, ימצאו כבר פתרון גם בעולם ללא מזומן. הגנב יימצא תמיד צעד אחד לפני הרשויות.

סה"כ תארת מצב בו כולם אמורים להתנהג נכון?

"ללכת לזונה" "ולקבל שוחד" אילו דברים חיוביים מאוד שחשוב לשמור.

פורסם
פרקש - אתה חצי צודק:

1. אף אחד לא יקרע אותך עם מס הכנסה. בצע תאום (תוך הצהרה על כל החודשים שבהם לא עבדת - ולא יגבו ממך מס. ואם כן - הגש דוח שנתי ותקבל בשנה הבאה החזר נאה ישר לחשבונך. אפילו לא צריך להפקיד צ'ק.

2. כנראה שמדינת ישראל כבר מזמן אינה מדינה עם המיסים הגבוהים ביותר. הפנקס של אשכול (או שמא היה זה פנקסו של ספיר?) יצא משימוש זה מכבר.הבעיה היא בחלוק בין מסים ישירים לעקיפים.

3. לבעל המוסך שמוכן לוותר על המע"מ אני מאחל ביקורת מיסים. בסיומה הוא ישלם פי 10 ממה ש"חסך" ואולי גם יזכה למלון על חשבוננו.

לא ידעתי על מה שכתבת בסעיף 1, אני יחקור את העניין כשזה יהיה רלוונטי תודה.

אני בטוח שהרבה מאוד אנשים לא יודעים על כך ולא התעסקו עם זה ופשוט ישלמו את מה שיגידו להם.

בכול מקרה אני חושב שזה ויכוח עקר בסופו של דבר אם הכול היה מתנהל כמו שצריך כולם היו משלמים מיסים, אם היינו שוודיה או דנמרק היינו משלמים מיסים כי היינו יודעים שרוב הכסף יחזור אלינו במילא.

כשבעל המוסך הציע לפותח הדיון לא לשלם מע"מ מבחינתי המדינה ובעל המוסך אשמים במצב הזה באותה מידה, המדינה אולי אפילו יותר.

כרואים על מה מבזבזים כסף, אם זה כסף לאברכים, ואם זה להעתיק איזה התנחלות למרחק של 500 מטר מאיפה שהיא נמצאת, מבינים שכול סדר העדיפויות פה דפוק.

זה בדיוק מה שגורם לאנשים לנסות להתחמק כמה שיותר, הם משלמים המון כסף ולא מקבלים כלום בחזרה. אני לא חושב שצריך לאחל לאף אחד שיתפס אני חושב שצריך לאחל שיקרה איזה שינוי.

שינוי בגישה של האנשים לתשלום מיסים למדינה יקרה אך ורק כאשר המדינה תעניק להם את מה שהם משלמים עליו כול כך הרבה, אם זה כבישים, אם זה תחבורה ציבורית, אם זה חינוך איכותי, אם זה משטרה אמיתית ועוד הרבה דברים אחרים.

פורסם

וואלה לאיפה לקחת את עניין המע"מ..

ל- 90% מהאנשים (לא נבדק מדעית) אכפת דבר אחד - לשלם פחות!

הם כנראה גם לא ממש יודעים מה מהות המושג מע"מ - רק שזה עוד כסף.

לקוח שלא לוקח חשבונית פוגע בעצמו בסיכוי שלהוכיח שהקניה/רכישה בוצעה בכלל.

עסק שלא מחייב על מע"מ סתם לוקח על עצמו סיכון מיותר (ונניח שהמושג יושר לא קיים כאן).

שכל אחד יעשה את החשבון נפש שלו, ואגב ד"ש חם מג'קי.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם
(ונניח שהמושג יושר לא קיים כאן).

לצערי הרב, אין צורך להניח - לפי איך שזה נראה, זה אכן המצב.

צודקים כל אלו שאמרו, שמילא אם היינו רואים החזרה של הכסף הזה אלינו בשיפור תשתיות, חינוך, תח"צ ועוד. אבל, חוק זה חוק, ומס זה מס. ועד שלא יקום אדם או תנועה שתצליח לשנות את זה, עדיין נצטרך לשלם דרך האוזניים.

אל תשכחו שגם הראייה שלנו היא סובייקטיבית- אנחנו לא רואים בדיוק לאן הולך כל הכסף, רק חלק ממנו. חלק ממנו מגיע לאן שצריך (גם אם חלק זניח...:roll: ).

מקווה שהסברתי את עצמי, אני לא חש בנוח עם הניסוח הזה. לא מעביר בדיוק את מחשבותיי על הנושא.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...