Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשיחה עם אחד מחברי הפורום, שהתקיימה לפני חודשיים בערך, התעייצתי לגבי יחידת ראש שתחליף את האלפיין 9830 שהיה לי דאז. הכיוון שלי היה אקליפס 7200. במהלך השיחה אותו חבר הפנה את תשומת ליבי לנתון מעניין, נתון שאומר מה התנגדות של הPREOUT.

לפי ההיגיון שלי כהנדסאי אלק, בהגברה, כאשר התנגדות המוצא גבוהה הדבר לא בריא לאיכות האות, והקו המנחה הוא התנגדות מבוא גדולה כדי להקטין צריכת זרם, והתנגדות מוצא נמוכה להגדיל אותה (בעצם הגברה).

לטענתו במכשירי אלפיין התנגדות המוצא הרשומה היא 10 קילו אוהם, במתח הנקוב, ואילו ביחידות ראש של ברות אחרות, גם כאלו שלרוב לא מוחשבות ככאלו בעלות איכויות סאונד, הנתון הנ"ל נמוך יותר, ושבאקליפס הוא נמוך במיוחד - 55 אוהם, מול 10000 באלפיין.

משיטוט קצר ברשת הגעתי לפורום אחר שבו מישהו שאל את אותו הדבר, ונתקלתי בתגובה מעניינת - אחד המגיבים טוען שם (וזה בקצרה - אני אצרף קישור לכל מי שמתעניין - תגובתו של .Tim Turnbull)

שבאלפיין הנתון הנ"ל מציין שמתח הפרה אאוט יהיה כמו שרשום, כאשר התנגדות המבוא של המגבר תיהיה בערך נקוב של 10 קילו אוהם, ושבפועל ערכי ההתנגדות ביחידות ראש הוא סביב ה300, ואף פחות מזה.

להלן קישור פורום שבו הועלתה השאלה http://www.caraudioforumz.com/archive/index.php/t-7117.html

אשמח אם מישהו יוכל לאמת דברים אלו, להפריכם ובכלל לשפוך אור על הנושא.

פורסם

לדעתי יש כאן בלבול כלשהו. כשאלפיין מציינים שמתח פרהאוט הוא 5 וולט על עומס של 10 קילואוהם לא אומר שום דבר אחר חוץ מעובדה שבכניסת מגבר שהתנגדות הכניסה שלו היא 10 קילואוהם יתקבל מקסימום של 5 וולט פיק. במקרה זה גם ערך התנגדות כניסה הנפוץ ביותר במגברים לרכב. בציוד ביתי, התנגדות כניסה היא בד"כ 47 קילואוהם, אגב. ירידה בהתנגדות יציאה של מקור מתח בסך הכל מדברת על כמה זרם מסוגל לדחוף המקור.

זה קצת פשטני להגיד שאם התנגדות יציאה בפרהאוט נמוכה אז איכות טובה יותר. יש עוד המון דברים שמשפיעים על האיכות כמו SNR, THD ועוד כמה ראשי תיבות.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

טוב, נעשה קצת סדר.

הגדרה למגבר אידיאלי: ככל שהתגדות יציאה יותר נמוכה (קרוב ל-0) והרתגדות כניסה גבוהה (קרוב לאינסוף) יותר טוב.

אבל זה לא הכל, כמו ש-Bobby2002 אמר, יש עוד פרמטרים שבגללם הנתונים משתנים.

התנגדות יציאה נמוכה גורמת לזרם יותר גבוה ביציאה.

אם אלפיין רשמו שמתח יציאה הוא 5V כאשר אתה מחבר עומס של 10Kohm, זה סבבה, אך לא לשכוח שזה ניסוי במעבדה. (הם רשמו מה ההתנגדות יציאה שלהם באותו רגע?).

אם נגיד ההתנגדות היתה 300ohm ולך יש 200, אז אתה תקבל יותר מ5 וולט, אבל זה עוד הפעם בתנאי שהתנגדות כניסה היא כמו בתנאי הניסוי/מעבדה.

ההגדרה למגבר ידיאלי טובה, רק היא לא מתחשבת בעוצמות ורעשים. אם להוריד התנגדות יציאה עוד יותר, הזרם יהיה גדול מדי ואז צריך לשים גם חלקים חזקים יותר שיגרום בסוף לרעש. הכל פה מאוד קשור. (זה רק חלק מעניין)

אז חבל להכנס בכלל לנוסע הזה, השינוי באיכות בין מערכת למערכת בהתחשב רק בנתון הזה יהיה מאוד קטן. (אני לא מדבר על איכות הכללית של מערכת, רק של נתון הזה).

דימה.

HU: Eclipse CD7200 MKii  Amp: Audison LRx4.1k Sub: Audison Voce AV-12 Comp: Audison Voce AV-K6 Power: Audison 2G kit with 1F Cap RCA: Monster 402 XTREME Sealing: FatMat - Rattle Trap Pack

פורסם

ההבנה שלי כאן היא אפסית ככל הנראה אבל ממה שאני יודע, הסיבות לתעדף יחידת ראש עם יציאות שהמתח שלהן הוא יותר גבוה הן בגלל שזה גם מרחיק אותנו מסף הרגישות של המגברים שם גם הם עלולים להכניס יותר רעש שגם יפגע בSNR וגם יפגע בTHD.

ובסופו של דבר זה נכון גם לגבי יחידת הראש עצמה - ככל שהפרה אווט שלה גבוה יותר, הסיכוי לנתון SNR טוב יותר גם כן גובר היות והאות תוגבר הרבה מעל לרעש הטבעי של המכשיר (שעד כמה שאני גם יודע, יונחת\יסונן עד מידת האפשר במקביל).

לגבי ההתנגדויות - בהנחה שיש סטנדרט מסויים בשוק בין מגברים, מכל ההסברים מעלה, דווקא הגישה של אלפיין נשמעת הכי הגיונית, מה שאתה רואה זה מה שאתה מקבל - אין הפתעות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

פה בדיוק הבעיה, שאין סטנדרט אחיד.

באלפיין למשל מציינים שערך הפרה-אאוט הוא עבור התנגדות מבוא של 10KOHM במגבר עצמו, בעוד שבאקליפס, למשל, רשום את ערך הפרה-אאוט, ואת ערך התנגדות המוצא של הר"ד.

הבעיה מתחילה בזה שהנתון לא רשום בצורה ברור, אצל אלפיין רשום: Maximum Pre-Output Voltage 4 V/10 k ohms

ואצל אקליפס רשום: Output Voltage and Impedance 8V/55o.gif.

רק שאצל אלפיין נתון ההתנגדות מתייחס להתנגדות מבוא של המגבר החיצוני, ואצל אקליפס להתנגדות המוצא של הפרה-אאוט עצמו.

לגבי השפעה על איכות, אני מסכים שיש עוד גורמים שמשפיעים עליה (כנראה שהכותרת שרשמתי לא הכי ברורה:roll: ו\או מדוייקת:oops:).

אגב, איזו שיטה עדיפה, זאת אלפיין או זאת של אקליפס ועוד כמה חברות?

פורסם

לדעתי, להיות כנה לגמרי

שיטת הטעם האישי.

איכשהו - לאקליפס אני לא מתחבר מבחינת סאונד כמו שאני לא מתחבר ליחידות ראש של פיוניר מבחינת תפעול.

סתם דוגמא.

הקרב אצלי ביחידות ראש בד"כ יהיה בין אלפיין לקלריון והלוואי אם יום אחד סוני יוציא שוב משהו טוב לשוק.

אפרופו - פנסוניק בעיניי מעולים!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...