Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום,

בתוך כשבוע נתקלתי במספר בעיות ברכב.

זה התחיל לפני כשבוע וחצי מלאתי מיכל מלא דלק והחלה התראה על זיהום אוויר, תקלה ידועה, קראתי בפורום על הרבה מקרים ופתרונות, במקרה שלי לאחר שמיכל הדלק הגיע לחצי נפסקה ההתראה.

השבוע ביום ראשון מלאתי שוב מיכל מלא של דלק, לא נדלקה שוב נורה אבל שמתי לב בנסיעה של 300 מטרים כי המד שמצביע על חום נוזל הקרור עלה בקיצוניות ויש בעיה בעברת הילוכים- מיד עצרתי את הרכב נתתי לו להתקרר כ20 דקות מה שלא מנע מנוזל קרור לצאת החוצה בעת הפתיחה בצורת קצף, לאחר שעה וחצי של התקררות, מלאתי נוזר קרור חדש כי אכן היה חסר ובכך למעשה נפתרה הבעיה לעת עתה. בצעתי מאז כ100 ק"מ נסיעה.

כדיי לעקוב אחרי הבעיה אני בודק לפחות פעמיים ביום מה מצב נוזל הקירור והאם האוטו עושה רעש מיוחד והאם יש נזילות.

לא נעלם נוזל קרור, אין רעש מיוחד מהמונע- אבל זהיתי נזילה משונה מתחת לרכב בדיוק מתחת למושב הנהג נזילה קטנה מאוד - טיפות בודדות - נוזל שהוא חלק מים חלק שמן.

היום נתקלתי בבעיה חדשה, הרכב הונע בבוקר לא באופן חלק, הוא התקשה והסל"ד היה גבוה מהרגיל ( קצת מעל 1000 שהוא בד"כ כ800) לאחר התאזנות החלתי בנסיעה וכעבור 100 מטר ובנסיעה של כ20-30 קמ"ש כבה הרכב פתאום.

עצרתי את הרכב בדקתי שוב את נוזל הקרור, שמן הכל במידה הנכונה, חיכתי עוד כדקה נסיתי להניע שוב- הרכב הניע ללא בעיה וללא תורים גבוהים.

השאלה האם המומחים פה יכולים לקשר בין התקלות? ממה זה יכול להגרם? ומה יכולה להיות התקלה?

אני עוד נוסע היום כ125 ק"מ לצפון הארץ....

אשמח לתגובות מהירות מכיוון שמחר אני הולך בכל מקרה למוסך מומחה סיטרואן ופיג'ו גם כדיי לטפל בהחלפת מוט ההילוכים והפנל שניתן לראות כאן : http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=422829

תודה מראש לעוזרים !

פורסם

לגבי הנורת הזרקה, אתה צריך לבצע סריקת מחשב.

ישנה אפשרות שבעיית הטורים וכיבוי המנוע קשורים אחד לשני ולכן הדליקו את נורת ההזרקה.

אחרי שתעשה סריקת מחשב, תעדכן אותנו איזה תקלות הופיע ואז נוכל לייעץ לך על פיתרון הבעיה (וזה לא קשור לזה שתדלקת).

לגבי ההתחממות, יש צורך לבצע בדיקה יסודית. לבדוק נזילות של נוזל קירור בלחץ למערכת.

יש לבדוק האם מאוורר מנוע עובד בשתי מהירויות.

יש לבדוק האם הטרמוסטט נפתח ולא נתפס במצב סגור.

לבדוק האם הרדיאטור חם בכל המקומות במידה שווה.

כאשר יהיה לך את כל התשובות נוכל לעזור לך.

• ספונסר פורום
פורסם

א) אני מקווה מאוד שעשית ניקוז אוויר ממערכת הקירור אחרי שהוספת נוזל קירור.

ב) אני ממליץ לך בחום לקפוץ למוסך כמה שיותר מהר כדי לאתר את הבעיה. בעיית התחממות יכולה לעלות לך הרבה מאוד כסף אם הרכב בטעות יתחמם יותר מדיי (החלפת מנוע).

מאיזה אזור אתה? אשמח להמליץ לך על בעל מקצוע לאבחון התקלה.

פורסם

מה שהנך מתאר כאן, זה כמה תקלות שלפי דעתי לא קשורות אחד בשניה באופן ישיר אך קראו בעת ובעונה אחת.

כשמשהו לא בסדר ברכב , המחשב של הרכב יכבה לך את כל המערכות, זהו מנגנון הגנה טבעי של סיטרואן.

בעיות של התחממות - פתרת לבד.

בעיה אחרונה שהסל"ד גבוה - גם לי זה קרה פעם אחד, ומה שאני עשיתי זה כיביתי את הרכב(סביטץ') הדלקתי שוב ומאז זה לא חזר - ברוך השם, הפרופו מה שהרכב עשה לך לבד "כיבוי לא שלך", אך כן "התאפס" המחשב (המחשב לא היסתנכרן בפעם הראשונה - נכון) ואז אחרי שהדלקת את הרכב בפעם שניה - הכל עבד תקין. זה מצב בסדר, תמשיך לעקוב - לפי דעתי כרגע אין לך כלום, פשוט תהיה עם יד על הדופק.

ביי בינתיים

המשך נסיעה טובה ובטוחה

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

חולה צרפתיות מלידה עם ניסיון.

פורסם

חברים שלום!!!

קודם כל המון תודה על התגובות המהירות.

אני עכשיו עברתי 100 ק״מ מהדרך ( אני נוסע לעמק יזרעאל מכיוון ראשל״צ) האוטו לא הראה שום בעיה במהירות הגבוהות דווקא בפקק של צומת מגידו במשך 20 דקות של 5 קמ״ש ממוצע התחמם האוטו נדלקה נורת הזרת חום ועצרתי בצד....

לא חסרים מים ובשלב הזה אני עצרתי לחצי שעה לקרר את הרכב ( יש לי חשש סביר שזה הרדיאטור שעושה בעיות)

אני מודה לכם על התגובות ומבטיח לעדכן !!

מחר 7 בבוקר אני במוסך מומחה סיטרואן שיתחבר למחשב ויבדוק מכנית את כל הבעיות !!

אשמח לשמוע עוד כיוונים, ואני אעלה את כל ההתפתחויות ..

בברכה

פורסם

אם רכב נוסע אז הוא מתקרר מהאוויר תוך כדי נסיעה + מערכת קירור של הרכב.

אצל אשתי ברכב היה בעיה דומה ומשהלך שם זה הטרמוסטט שפשוט היה תקוע ולכן מיים מפלס היה בסדר איך לא היתה צירקולציה.

כמו כן יכולים להיות מכלולים אחרים (חוץ מרדיאטור) שקשורים לקירור של מנוע - כאמור טרמוסטט, רדיאטור (לא בהכרך), משאבת מיים עצמה או משהו מאוד שמאפיין את התקלה - זה אוויר שנמצא במערכת קירור,במקום מיים, ולא נותן למיים לזרום אף שהכל תקין !!! חשוב !!!

כשמילאת את המיים בפעם האחרונה - כמה כמות מיים והאם פתחת שסטום מעל רדיאטור?

איזה מנוע יש לך? במקרה לא 1800 ? כי שם זה קורה

במנוע 2000 זה פחות שכיח.

בברכה

המשך נסיעה טובה

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

פורסם

עידכונים!

הצלחתי להגיע למקום היעד... האוטו התקרר 20 דקות לטמפ' נורמלית המשכתי בנסיעה, לצערי הייתי צריך לנסוע בעוד 10 דקות פקק והאוטו שוב התחמם כמעט עד המקסימום, אבל ברגע שסיימתי עם הפקק המהירות נפתחה ל90 והטמפ' צנחה לטמפ' הסבירה ( המחוג בדיוק באמצע הסקלה) - ייתכן שגבריאל צודק ומדובר בטרמוסטר או חיישן או אוויר... וכן הרכב הוא 1800.

בפעם מאחרונה, פתחתי ולא עשיתי ניקוז אוויר, האמת שבמקרה שמתי נוזל קירור של רדיאטור כי היה לי באוטו, אני תכננתי לשים כמו שקראתי פה בפורום מיי שתייה רגילים ולעשות בדיוק אם יש נזילות, אם נעלמים מים, ולגשת למוסך שימלא את הנוזל קרור וניקוז אוויר- אני לא זיהיתי נזילה ( מלבד כמה טיפות שציונו בהודעת פתיחה אבל לא זאת הבעיה להערכתי) , וגם לא חסר נוזל קרור.

כמה עלה לך לטפל ברכב של אישתך אם אתה זוכר? ( כמובן אין הכרח שמדובר באותה בעיה- סתם כדיי לדעת טווח מחירים אם זאת אכן הבעיה) .

כפי שאמרתי, תשובות רציניות ומדויקת יינתו רק במוסך, אני רק מנסה לקבל כיוון ולראות אם אפשר לקשר בין הבעיות שפריטתי או שמא מדובר בכמה בעיות שונות שהחליטו להתעורר בעת ובעונה אחת כפי שאמרו פה!

המון תודה לכולם

פורסם

אל תתעלם ממה שכבר הוזכר - בדיקת המאווררים של הרדיאטור.

בנסיעה - הרכב מתקרר "מעצמו" במידת מה. בעמידה - המצב קצת יותר "קשה".

אם אתה חייב לסוע ברכב, הדלק מזגן (תבדוק את זה : המאוורר אמור להדלק באופן קבוע, אם יש אחד, ואם יש שניים - אז אחד מהם יידלק באופן קבוע, כל זה במידה ותקין). זה יכול לעזור.

פרט לכך - עדיף שאת הנסיעה הבאה תעשה למוסך.

alfa 156 2.5.

פורסם

ברכבי וברכב של אשתי אני מטפל בעצמי - כך שזה לא פונקציה

אך אני יודיעה שבמוסך על טרמוסטט לוקחים כ- 300 ש"ח + עבודה ומע"ם.

לפי דעתי יש לך אוויר במערכת !

מה שהנך צריך לעשות זה לפתוח שסתום , מן פקק סיבובי על הרדיאטור מצד שמאל, ולמלא כשהרכב חם ועובד את נוזל קירור במיכל נוזל קירור, עד שכ300 מ"ל של נוזל יצא עם האוויר מהפקק ברדיאטור, תוך כדי מילוי לסגור את הפקק ברדיאטור, להשלים את המילוי נוזל עד לגובה בין MIN ל- MAX במיכל נוזל קירור וזהו, לסגור מכסה.

חשוב שהרכב חם, ובמצב מונע !!!

בהצלחה

ביי בינתיים

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

פורסם

אני חלילה לא מתעלם משום דבר שנאמר כאן, הכל נלקח בחשבון ועוזר לי להתכונן ולהתכוון לקראת מחר.

נסיעה הבאה ברכב היא מחר בבוקר למוסך מומחה סיטרואן ופיג'ו אותו אני מכיר ומטפל בו מזה שנים, נחבר את הרכב למחשב נוציא קודי תקלות נקבל הערכת מצב בעיינן, במקביל תתבצע בדיקה מכנית לגבי כל הפרטים העמומים בשלב הזה ולבסוף בתקווה שהכל במצב סביר ואין נזקים חמורים גם נטפל בקוסמטיקה של מוט ופנל ההילוכים.

אני מבטיח לעדכן, על מנת שמנושא זה תעלה תעולת ויוצג תהליך ופתרון גם לאדם הבא שיתקל בבעיה ויבצע חיפוש בפורום.

שוב תודה לכולם.

בברכה

פורסם

שלום לכולם,

הייתי במוסך כל הבוקר, שופץ מנוע מאוורר( זאת הסיבה לחום הוא פשוט לא עבד- הוחלפו פחמים ועבר ניקוי) פסלו אופציה של נזילה, סתימה של אוויר ברידאטור וגם בעיה בטרמסוטט. הוחלף פולי מנוע, מותחן קפיצי, רצועה, ניקוי בית המצערת( טיפל בבעית ההשתעלות של הרכב והכיבוי הפתאומי-) , ניקוי שסתום אוויר, נוזל קירור חדש + ניקוז אוויר, החלפת מוט ההיולוכים והפנל ו5 שעות עבודה - זה גם עלה לי סכום נכבד של 1400 ש"ח כולל עבודה ומע"מ.

לא יודע אם יש קשר אבל חל שיפור של שמים וארץ במזגן רכב ונפתרה הבעיה של זריקת אוויר חם בצד הנהג.

תודה לכל העוזרים, אני מקווה שזה פתר את כל הבעיות לטווח הקרוב.

בברכה

פורסם

הי,

פתרון "זריקת האויר החם בצד של הנהג" מעניין אותי מאוד - קיים גם אצל אבא של אשתי באוטו...

מה זה ניקוי שסתום אויר?

שבת שלום,

אלעד.

פורסם

אלעד שלום,

זריקת אוויר חם בצד הנהג היא מחלה ידועה בסיטרואן ואיני מומחה או קרוב לזה על מנת להמליץ או לומר מה הטיפול המתאים, אבל אני יכול לומר לך שקראתי הרבה מאוד נושאים פתוחים בקשר לזה פה בפורום שחיפוש קטן יביא לך תוצאות, מהפורום הבנתי שאורן שירותי רכב הנמצא בחולון הוא בעל ניסיון רב ויש לו דרך מיוחדת וטובה לפתרון הבעיה מציע לך לפנות אליו בפרטי.

בברכה

• תוכן חדש...