Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

הקלאצ' שלי כבר עשה את שלו אך כרגע כבד לי מאוד כספית להחליפו.

אני יודע שהוא גמור כי הוא מאוד מאוד קשה ומחבר יחסית גבוה, מצד שני הוא לא מחליק ולא ניתן להעביר הילוכים בלעדיו (שזה סימן שעדיין נשאר שם משהו)...

רציתי לדעת מה הנזקים, אם בכלל, שיכולים להגרם מקלאצ' במצב כזה (ואני לא מדבר על הנזקים האורתופדיים לרגל שמאל שלי שאת זה אני יאלץ לספוג)?

בנוסף אשמח להבין מבחינה מכאנית מה גורם לקלאצ' בלוי להיות קשה כל-כך - משום מה בהגיון הבריא שלי נראה לי שאם הדיסקית שלו משוייפת ויש פחות חומר ופחות מגע אז צריך להיות פחות חיכוך וכתוצאה מכך גם דוושה קלילה יותר ולא להיפך... אבל, שוב, ההבנה שלי במערכת המצמד היא בסיסית מאוד.

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

מוזר אצלי ברכב דייטסו אפלאוז 92 הקלאץ מעט מחליק אבל נישארה אותה תחושבת דושה

HU-Pioneer 5850UB Front-Focal 165A Monoblock-Mac audio fearless 1000D Amp-Pete 3800W subwoofer-Kicker "L7 12

פורסם

מלבד תשובתו הנכונה של קובי, קלאץ נקרא בעברית" מצמד", משום שתפקידו העיקרי להצמיד את גלגל התנופה ,ל"מצמד" , וממנו להילוך ראשי של תיבת ההלוכים, בקלאץ ללא בשר הקלאץ מחליק, מהירות המנוע עולה, שלא באותו יחס שווה של ההילוך הישיר, עם העלאת הסלד כאשר הרכב בעלייה ובעיקר בהילוך גבוה , הסלד עולה והמהירות יורדת באותו יחס.

לא מהנמנע שתוך זמן קמר הוא עלול להגיע למצב, שתשלב להילוך המנוע יעלה סלד, והרכב לא יזוז בצקומו.

אין לך כסף לתיקון, נהשבת את הרכב, עד שתחסוך כסף לשם כך.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
מלבד תשובתו הנכונה של קובי, קלאץ נקרא בעברית" מצמד", משום שתפקידו העיקרי להצמיד את גלגל התנופה ,ל"מצמד" , וממנו להילוך ראשי של תיבת ההלוכים, בקלאץ ללא בשר ,הקלאץ מחליק, מהירות המנוע עולה, שלא באותו יחס שווה של מהירות , ההילוך הישיר, עם העלאת הסלד כאשר הרכב בעלייה ובעיקר בהילוך גבוה , הסלד עולה ,והמהירות יורדת באותו יחס.

לא מהנמנע שתוך זמן קצר הוא עלול להגיע למצב, שכשתשלב להילוך, המנוע יעלה סלד, והרכב לא יזוז ממקומו.

אין לך כסף לתיקון, ההשבת את הרכב, עד שתחסוך כסף לשם כך.

בברכה

צביקה

הציטוט נערך על ידי מחדש, בגלל שגיאות כתיב.

עלות החלפת קלאץ קומפלט, הכוללת דיסקת לחץ, טס לחץ, מיסב לחץ, מחזיר שמן אחורי(מומלץ) ליטוש גלגל תנופה, אביזרי עזר ועוד, תלויה לפי סוג הרכב, ואיכות הקלאץ המורכב, חליפי סיני או מקורי, וההבדל במחיר והאיכות בהתאם("הזול", כמו תמיד יקר מאד!), הוא כ1500 שקל פלוס מע"מ פלוס, מינוס.

בברכה

צביקה

• ספונסר פורום
פורסם

בשרשור הזה נתתי תשובה מדוע המצמד מתקשה כשדיסקת החיכוך נשחקת :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=332002&highlight=%D7%94%D7%9C%D7%97%D7%A5

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

תודה רבה על התגובות...

אני מתכנן להחליף גם את המצמד וגם את הגלגל תנופה בחודש הקרוב אבל בינתיים אני פשוט חושש מנזק לגיר או למנוע. האם יש סימנים מקדימים שאני צריך לשים לב אליהם?

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

דונט טוק שוט, שלום רב !

אין צורך להחליף גלגל תנופה, אך חובה ללטש אותו ,ולפעמים יש לאזן אותו, כדי למנוע וויברציות, וללטשו על מנת שיהיה מגע ישר חזק ושווה בכל נקודות ההצמדה של דיסקת הלחץ.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...