Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

שלום לכולם, אחרי זמן רב בתור צופה סמוי שהתשמש באתר נפלא זה בכדי להחכים בתחום קניית רכב משומש - החלטתי לפרסם נושא חדש בפורום :-)

לאחר לבטים רבים הגעתי למסקנה שהרכב שהכי מתאים לצרכים שלי הוא פורד SMAX

כרגע יש בידי שתי הצעות:

1. רכב השכרה משלמה SIXT, עשה 74,000 ק"מ, שנת 2009, מחיר: 89,000, כולל אחריות לחצי שנה (גיר ומנוע). עבר בדיקה במכון בדיקה ונמצא תקין

2. רכב השכרה מאלדן - עשה 74,000 ק"מ, שנת 2010, מחיר: 106,000, עדיין באחריות יבואן למשך שנה. טרם עבר בדיקה במכון רכב.

אשמח להמלצתכם ולכל תובנה שתעזור לי לקחת את ההחלטה הנכונה.

תודה מראש לכל העוזרים.

פורסם

לא ציינת מהם הצרכים שלך, אבל C4 פיקאסו 2009-2010 ייתן לך תמורה לא פחות ואולי טובה יותר לכספך, וישתה כ-20% פחות דלק.

כנראה שגם על חלקי החילוף של הפורד תשלם בעתיד ביוקר רב.

אם בכל זאת אתה נעול על הפורד, תחכה ליום של חום כבד ותבדוק את המזגן שלה, כי היו הרבה תלונות על כך שהוא די חלש.

פורסם

רק יש לציין שלפיקאסו יש גיר זוועה,ובכל התחומים היא נופלת מהפורד חוץ מהחסכון בדלק.

לבדוק טוב טוב,את הגיר של הפורד נתקלתי בהרבה תקלות של מחשב גיר - שהיה זקוק לאיפוס,לפעמים להחלפת סולנואיד.

פורסם

תודה על התשובות...

אני די נעול על ה-SMAX, ההתלבטות שלי היא יותר לגבי השנתון של רכב והקילומטראז' של כל אחת מהאופציות ...

פורסם

האם אין רכבים מליסינג? רק מהשכרה?

האם לרכב מ-2009 יש עדיין אחריות יצרן? לי אישית הוא נשמע יותר קורץ, פחות קילומטרים וגם יותר זול.

פורסם

לרכב מ-2009 אין אחריות יצרן ... אחרי התמקחות הצלחתי להוציא מהנציג של שלמה סיקסט אחריות מוגבלת לחצי שנה על הגיר והמנוע ... (למרות שלדבריו שלמה לא נותנים אחריות למיני ואנים בכלל)

לרכב מ-2010 אחריות ייצרן מלאה לשנה שלמה.

פורסם

אני מסתייג מהרכב החדש יותר בעיקר בגלל שהוא נסע לא מעט בשנתיים וחצי, הרכב הישן יותר עבר קילומטראז' כמעט ממוצע, באיזה חודשים הם עלו לכביש?

בדקת גם בחברות ליסינג אחרות?

פורסם

הרכבים עלו לכביש - 6.2009 ו- 7.2010

עשיתי סקירה די מקיפה ואין רכבים כאלה בחברות השכרה נוספות ...

פורסם

הבדל של שנה ולא מעט קילומטרים, אני עדיין עם הישן יותר.

אגב מה עם הבדיקה? אין מצב שיצאה תקינה לחלוטין, זאת בדיקה שאתה ערכת או הם?

פורסם

אני לקחתי את האוטו לבדיקה - הממצאים היו מעיכת פח בדופן ימין וסף של דלת. כיוון פרונט וזהו בגדול ...

יש לציין שהאוטו מבפנים נראה קצת שחוק ... כפתורים משופשפים בקונוסולה מרכזית, שריטות סביב ידית הארמברקס.

במידה והבדיקות ברכב שנת 2010 יצאו תקינות האם יש מעמעות לקילומטראז' הגבוה? אני נוסע יחסית מעט קילומטרים בשנה כך שתוך שנה שנתיים הקילומטראז' יתאזן.

פורסם

כמה מעט אתה נוסע וכמה שנים אתה מתכוון להחזיק את הרכב?

אם יש כפתורים שחוקים ברמה כל כך בולטת אולי תדרוש החלפה מחברת הליסינג טרם הרכישה?

פורסם

אני נוסע בממוצע פחות מ-10,000 ק"מ בשנה ...

כשהארתי את צומת ליבו של נציג המכירה של שלמה סיקסט למצב הפנימי הוא הגיב שכך נראה רכב משנת 2009 כך שאין לי על מה להתלונן...

פורסם

היי

במידת האפשר הייתי נמנע מלרכוש רכב משלמה סיקסט. לדעתי אחזקת הרכבים שם היא ברמת פח אשפה. תוודא היכן בדיוק ביצעו את הטיפולים. צור קשר עם המוסך ובדוק אם החליפו אילו שהם חלקים "רציניים" או שסתם שמו חלפים מדרום מזרח סין.

כמו כן תתעקש:

• ששתי החברות יבצעו את טיפול 75 על חשבונם.
  • התקנת צמיגים חדשים, לא מסוג זבל.
  • מצבר חדש, לא מסוג זבל.
  • וודא שהרדיו עובד, תביא דיסקים מהבית כולל MP3

ברכב הפגוע:

• וודא שהרמקול עובד בדלת הפגועה ושמנגנון הנעילה והחלון מתפקדים היטב וללא הבדלים משאר הדלתות.
  • וודא שביצעו איטום/סגירה טובה בדלת הפגועה: בנסיעה של 100 קמ"ש סגור חלונות, תרטיב את היד במגבון לח ותעביר אותה בעדינות לאורך הדלת, תחוש בקלות בכל משב רוח שהתגנב פנימה שלא כדין..(שלא יכנס קור/מים בחורף).
  • שיוצג לך דו"ח התאונה(הם ממלאים על כל אירוע) + דו""ח תיקון מהמוסך (יש להם בוודאות).
  • שיחתמו על גילוי נאות שהרכב לא עבר תאונה רצינית או שלא הלך מנוע/גיר או מערכת רצינית אחרת.

באופן אינסטנקטיבי הייתי הולך על הרכב מאלדן, אך רק הבדיקה האמיתית במכון + ווידוא היכן בוצעו טיפולי 30+60 יקבעו בסוף.

היה לי רכב ליסינג באלדן וכעת בסיקסט. אין מה להשוות. אני יכול רק לשער שבשכורים אין הבדל גדול.

אני אישית לא הייתי משלם 90 אלף על רכב שאנסו אותו וכל בוקר אני צריך לעלות ולראות את הראיות מול העיניים ובפרט הייתי הולך על האוטו שאיתו חודש לפני תום האחריות אני יכול ללכת ליישור קו במימוש האאחריות אצל היבואן. לדעתי במצב של רכב לאחר תאונה, כיום כבר אין כזה הבדל בין לרכוש רכב בחברת ליסינג גדולה לבין מגרש מכוניות במחלף נתניה מסוחר בלי שיניים, רק שבנתניה זה יוצא הרבה יותר זול:roll:

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

אלה מיניוואנים אז באמת הסיכויים שקרעו אותם בהשכרה הם נמוכים יותר לעומת סופר מיני או משפחתית כי הם נשכרים בעיקר כדי לשנע קבוצות תיירים או משפחות גדולות בחופשות וחגים, אולי לא כולם היו איתם עדינים אבל אני נוטה לחשוב שרוב הנהגים לא התפרעו.

• תוכן חדש...