Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

איך את\ה קונה את הרכב שלך?  

107 הצבעות

1. 1. איך את\ה קונה את הרכב שלך?

• רכב חדש- מימון בתנאי היבואן
      12
    • רכב חדש- מימון דרך בנק\חברת מימון שלי
      11
    • רכב משומש- מימון
      15
    • רכב חדש \ משומש- מזומן
      61
    • הלוואה מהמשפחה\חברים
      8

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכישת רכב אני אישית מעדיף לשלם במזומן.

אני לא פוחד להתחייב אבל למה לשלם ריבית, אפילו נמוכה, אם יש לך את הסכום הנדרש לרכישה!?

זאת כמובן שונה מאדם לאדם, כי יש כאלו שמשקיעים כספים בעסק פרטי או ניירות ערך, וכן מעדיפים לשלם שליש\חצי\שני שליש ממחיר הרכב בהלוואה ובתשלומים, וגם זה בסדר.

הייתה לי התלבטות בעת רכישת הרכב הנוכחי. היה לי 60K מזומן וחשבתי לקחת הלוואה בבנק שלי על 25K נוספים (בריבית טובה כיוון שהייתי סטודנט). זה היה לפני כמעט שנתיים והייתי דלוק על פאביה שנמכרה ב-85K, 1.4 ידנית חדשה! לאחר חשיבה ממושכת וניתוח מצבי הכלכלי הגעתי למסקנה שברגע הנוכחי אין לי מה לקחת על עצמי הלוואה, ואת הפאביה או רכב אחר, אני ארכוש בעתיד.

מה שאני בא להגיד שלכל אחד ישנם שיקולים שונים ואין כאן נכון או לא נכון.

אבל הדעה שלי הינה, אם יש כסף תשלם מזומן.

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש תרבות בארץ הזו לקנות דברים יקרים בכסף שאין לך רק כדי להוציא לשכן את העיניים,

אני מכיר כמה אנשים שגרים בדירות מוזנחות, בקושי משלמים משכנתא,לבוש מוזנח, אבל אוטו חדש בחנייה שקנו בהלוואות,ולא לשכוח את האייפון לכל ילד, ורק תשמע אותם מתלוננים שהמינוס חונק אותם,

אין לך עכשיו , תתאפק תקנה אחרכך,ורק במזומן

סגרתי מינוס ענקי בזה שעברתי לעשות הכל רק במזומן,שיטה קצת מעצבנת אבל עובדת

פורסם
מזומן.

אם כי, אם ניתן להשיג תשואה שווה או עדיפה לריבית על ההלוואה, אז הייתי לוקח מימון ומשקיע את הכסף הנזיל.

בתנאי שיש לי מספיק לכסות את ההלוואה.

אם היה משהו כזה, היו לוקחים הלוואה ומשקיעים אותה...

פורסם

מזומן, בחיים לא קניתי שום דבר בהלוואה או תשלומים מכל סוג. כמה שזה מפתה, שאתה קונה אפילו בגדים ב600 ש"ח במקום לחלק את זה ל200 ל3 חודשים וכמובן שזה נוח מאוד אבל אז הייתי מגיע למצב שהכרטיס שלי היה מתמלא במשך ה3 חודשים הבאים בצ'יק.

ככה הרגלתי את עצמי וככה זה עובד גם על סכומים יחסית גדולים כמו רכב, חופשות, ביטוחים וכדומה. נקווה שזה ימשיך כך :-D

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

בניגוד לרוב האנשים כאן - ברכב הראשון שלי לקחתי הלוואה שהייתה יותר ממחצית עלות הרכב והשאר במזומן אך בפריסה לשנתיים וגם ברכב הנוכחי לקחתי הלוואה כרבע מעלות הרכב ,אך יש לי הכנסה קבועה ,אין הוצאות מחיה כרגע ואני יכול להרשות לעצמי גם לטוס לחו"ל וגם להנות ביום יום בלי מינוסים.

העדפתי את זה מפני שאין לי 100₪k בעו"ש וכל עוד אין התחייבויות נוספות (משפחה וכו') זה נראה לי הגיני יותר ומתאים לאורח החיים שלי.

פורסם
דבר ראשון תירגע. אחרי שאתה נרגע, לך להורייך שלימדו אותך היטב, תן לכל אחד מהם נשיקה על המצח, ותגיד להם תודה.

החיים אינם שופוני. החיים אינם זבנג וגמרנו, ועל כל אחד שאתה שומע שעשה "את המכה", יש 1000 שנפלו על הפנים וסוחבים חובות.

תפלא, אתה יותר עשיר מרוב האנשים שאתה מכיר, פשוט כי אין לך התחייבויות.

יש דברים שאין ברירה אלא להשתמש בהלוואה, כמו רכישת דירה, ויש דברים בהם לא חייבים מימון.

כן, בחיים הכל קורה לאט, אבל כבר היום כשאתה בן 2X אתה חייב לחשוב על העתיד.

לקחת הלוואה לרכוש רכב, עוד חמש שנים אתה תשלם על ההלוואה אבל הרכב שווה כבר רבע מהשווי שלו כשרכשת אותו.

כמעט בכל מצב של רכישה עם הלוואה אתה חייב לבדוק מה היחס בין ההון העצמי שלך (הכסף שחסכת ואתה מוכן לשים על אותו המוצר) לבין המימון.

רוצה להרגיש כמו כולם? אני לא יודע מה כולם מרגישים, אתה כן? תסתכל מסביבך, 90% מהמכוניות הנוצצות על הכביש בכלל שלא שיכות לאלו שנוהגים בהן. זה עושר? אושר?

אני יכול לספר לך שביני לבין אישתי יש ויכוחים בהם היא רוצה שאחליף את הניסאן משנת 2003 ברכב חדש "כי מגיע לך, אתה עובד קשה ולא מפרגן לעצמך", כשהגישה שלי היא שהתחת שלי יכול לשבת ברכב משנת 2003, ולא נגרם לו כל נזק. אם למישהו מהשכנים זה לא נראה...זו בעיה שלו. לא שלי.

רוצה להגיע לאנשהו? שים מהיום כל חודש 1000 שקל בצד. כשתגיע לגיל 30 יהיה לך סכום משמעותי ביד. תחליט אז לפוצץ אותו על רכב חדש - תפאדל. רוב הסיכויים שתעריך את הכסף הרבה יותר.

אני לא מגדיר רכב כתור אושר ועושר בצורה אבסולוטית. בכללית אני מצוברח לעיתים מהמצב, אבל עדיין עושה הכל כדי לשנותו.

זה נכון גם לגבי תחביב שני אצלי,(AIRSOFT) יש לי כלי שקניתי, וכל פעם שיש משהו שלא נראה לי אני יכול לשדרג ולהחליף חלק.

לעומת זאת יש לנו חבר'ה בקבוצה בעלי כלים HI-END (כמובן המחירים בהתאם), נכון הייתי רוצה אחד כזה, ונכון שכרגע אין לי את הסכומים והרצון להשקיע על כלי כזה, אבל בעתיד אני דיי בטוח שארכוש אחד כזה. שוב ארכוש רק כי ארגיש צורך מהותי לשדרג,

אבל לא מתוך גישת "הנה יש לי אחד כזה".

לגבי רכבים, אותו דבר, אני באמת רוצה להישתדרג, אבל לא יכול. זה מה שממרר אותי.

לגבי ה1K בצד, בהחלט הולך ליישם ברגע שיהיה לי 1K פנויים לשמור כל חודש.

זה גם עניין שמסתכם בגישה, מסכים לחלוטין שברגע שאתחתן, סדר העדיפויות ישתנה. אבל באותה המידה אני לא רואה

שום צורך לרכוש רכב חדש, אם הנוכחי מספק אותי רק לצורך "רכישת רכב". אתה יכול להבין מדבריי שאם הייה לי רכב

(פלטפורמה לשיפורים לצורך העניין) לא הייתי ממהר להחליף אותו רק לצורך "התחדשות". זו ממש לא המטרה.

זו בעצם אחת הסיבות ל"לחץ", אני דואג שאני לא אספיק להנות ממה שחפצתי.

COMP: ARC AUDIO Black 6.2

AMP: GENESIS Series III Four Channel

SUB: ARC AUDIO Black 12V2 D2

פורסם
אם היה משהו כזה, היו לוקחים הלוואה ומשקיעים אותה...

בשביל 0.2-0.3% לא נראה לי שכדאי.

אבל בעקרון יש מבצעים, אני יכול לקחת הלוואה מהבנק בריבית יותר נמוכה מאשר הם נותנים לי על פקדון. אבל זה מוגבל בסכום, מוארך לתקופה מסוימת, ומדובר על המספרים הנ"ל.

משכנתא זה קל

פורסם
לגבי ה1K בצד, בהחלט הולך ליישם ברגע שיהיה לי 1K פנויים לשמור כל חודש.

אז תתחיל מ 750 / 500/ 350 / 250 - אח"כ תמיד תוכל להעלות את החסכון החודשי או בלטל אותו. אבל תתחיל לחסוך.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לקחתי הלוואה של 30 אש"ח לרכב ישן.

תמיד שילמתי על הכל מזומן אבל פה היה צורך, אני חייל משוחרר ולא היה בידי סכום כזה.

פורסם

לא רואה מה הטעם בלקחת הלוואה, בסופו של דבר תשלמו פי 1.5 ויותר מהמחיר המקורי. אם אין כסף לא קונים, פשוט מאוד. לא יקרה כלום אם נדחה סיפוקים.

חלק ניכר מאנשים במדינה לא יודעים להתנהל כלכלית. הרוב הולכים עם מינימום 3 כרטיסי אשראי (כי ריבית דה ריבית מוצמדת אחת לא מספיקה להם), על הכל משלמים בתשלומים, לא בונים מאזן חודשי ואחר כך יוצאים בהפגנות ענק למה לא גומרים את החודש.

ישראלים אוהבים להראות לכולם את הכסף שאין להם. :idea:

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

אצלי נוצר מצב שכדי להמשיך להחזיק את הרכב הישן נדרשו הוצאות דומות לרכישת רכב חדש יותר (ב-10 שנים) בתשלומים. זה מה שעשיתי.

אני כנראה מהבודדים פה שהחליפו את הרכב לחדש יותר מסיבה כלכלית.

הבעיה עם חסכונות זה שתמיד יכולות לצוץ הוצאות בלת"מיות, כך שלדעתי, אם נדרשת (והכרחית) קניה של משהו מאוד יקר שישמש אותך לטווח ארוך (כמו בית או מכונית), אין שום דבר פסול בלקחת הלוואה (כמובן ממקור לגיטימי ובריבית שפויה).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בדרך כלל רק ירידת הערך של רכב חדש תכסה לך שנים של תיקונים ברכב משומש.

אף פעם אל תשווה רכישה של נכס כמו בית (שערכו בדרך כלל רק עולה) לרכישה של רכב שערכו רק יורד.

חוב על בית הוא חוב טוב, חוב על רכב הוא חוב רע (אבא עשיר אבא עני).

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

בשלהיי שנות ה-80 (כשהייתי ילד) אבא שלי נזכר להוציא רישיון נהיגה רק לקראת גיל 30.

אחרי הפיאט 127 סטיישן בצבע חום (שלפני כן הייתה בצבע ירוק).

הוריי החליטו שזה הזמן להשתדרג ולקנות לא פחות מאשר - סובארו לאון? בצבע צהוב מחריד מסוג - פשע.

בהחלטה משותפת הם לקחו הלואה חלקית עבור קניית הרכב כיד-2 על סכום של 10,000 ש"ח למיטב זכרוני.

אמא שלי עד היום מקללת את הרגע שהיא לקחה את ההלוואה הזאת שכן הם אכלו כל כך הרבה ח$א מהאוטו הזה

שלקח להם שנים לסיים על ההלוויה (הלוואה) הזאת אחרי שהאוטו החזיר את נשמתו לבורא עולם.

מאז הם עברו לרכוש רק רכבים חדשים בשיטת - מה יש בכיס - קונים.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

אמיר, מה שאתה אומר על בתים לא נכון. ערכו של בית יכול בהחלט לרדת - אלא מה, אם מדובר בדירה למגוררים הרי שכאשר תחליף אותה, אם הערך ירד - גם ערך הבית שתקנה ירד ולכן משמעות ירידת הערך פוחתת. כמובן שיש לה הרבה משמעות אם לצורך רכישת הבית אתה לוקח הלואה גדולה ומשלם סכומים גדולים כריבית.

בכלל - נושא הבית שונה מהלואות אחרות כיון שלמעט אנשים יש מזומן בסכום המספיק לרכישת דירה, במיוחד ראשונה, ולכן נאלצים לקחת הלואה ארוכת טווח. האפשרות האחרת הינה לשכור דירה, וגם זו הוצאה לא קטנה. מה עדיף - זה מסוג הדברים שקשה מאוד לחשב כיון שקשה מאוד לחזות את העתיד, ויש גם עניין סוביקטיבי של תחושת הבעלות על דירה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לא רואה מה הטעם בלקחת הלוואה, בסופו של דבר תשלמו פי 1.5 ויותר מהמחיר המקורי. אם אין כסף לא קונים, פשוט מאוד. לא יקרה כלום אם נדחה סיפוקים.

חלק ניכר מאנשים במדינה לא יודעים להתנהל כלכלית. הרוב הולכים עם מינימום 3 כרטיסי אשראי (כי ריבית דה ריבית מוצמדת אחת לא מספיקה להם), על הכל משלמים בתשלומים, לא בונים מאזן חודשי ואחר כך יוצאים בהפגנות ענק למה לא גומרים את החודש.

ישראלים אוהבים להראות לכולם את הכסף שאין להם. :idea:

אתה צודק אך לדעתי אין בעיה לקחת הלוואה בתנאים הנכונים (הורדתי להם את הריבית כמעט לכלום) ואם יש משכורת שמאפשרת להחזיר את ההלוואה בלי להרגיש את זה יותר מדי.

• תוכן חדש...