Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

איך את\ה קונה את הרכב שלך?  

107 הצבעות

1. 1. איך את\ה קונה את הרכב שלך?

• רכב חדש- מימון בתנאי היבואן
      12
    • רכב חדש- מימון דרך בנק\חברת מימון שלי
      11
    • רכב משומש- מימון
      15
    • רכב חדש \ משומש- מזומן
      61
    • הלוואה מהמשפחה\חברים
      8

פוסטים מומלצים

פורסם

לכן רשמתי מה שרשמתי.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

smiro - בתור אדם שהתחתן והקים משפחה בגיל יחסית מאוחר ובשנים שבהן הדיור היה הרבה יותר זול מאשר היום , כאשר גם אני וגם אשתי התפרנסנו בצורה סבירה ביותר - אני אומר לך חד משמעית: אם אינך נולד עם כפית של כסף בפיך אין לך שום סיכוי להקים ולקייםמשפחה בלי הלוואות כאלה ואחרות. יש הלואות גדולות (משכנתה), יש בינוניות (לרכב או ריהוט) ויש גם הלואות קטנות כמו רכישה בתשלומים בסופר או בחברת הסלולר. כן - גם רכישה בתשלומים היא בעצם נטילת הלוואה.

ברור לי שאתה צעיר וקצת תמים - וגם בעל דרך חשיבה מאוד נכונה באופן עקרוני - אבל הניסיון מראה שהחיים קצת יותר מסובכים ממה שנראה לך כעת. והקמת משפחה בהחלט עשויה לבוא בהפתעה ולא בדיוק לפי התוכניות. זה בסדר, הקמת משפחה היא דבר נפלא, אבל צריך להבא בחשבון שהיא משנה קצת את תפיסות החיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא מדויק WILL.

1. קורה כי ההתניידות ללא רכב אלא בתח"צ תעלה פחות מהחזקת רכב, מהיכרות עם חברים אז נסיעה של שניהם לעבודה (בעיר אחרת) ופיזור הילדים בבוקר עם הלאנטיס הענתיקה שלהם זול יותר מכרטיסים ברכבת + 3 חופשי חודשי. מניסיוני אני, מחיר הדלק של הנסיעה שלי בזמנו (מודיעין - רחובות - מודיעין) היה 35 ש"ח (5 ליטרים) ואותו מחיר הנסיעה באוטובוס היה כ 50 ש"ח ליום.

2. נכון, אין אפיק סולידי שנותן ריבית הגבוה יותר מהריבית שמשולמת על ההלוואה. אבל אני לא דיברתי על אפיק סולידי, ישנם מסלולים אחרים כגון השקעה בעסק, השקעה בנכס (לא מניב) וכו'.

3. גיבוי? אחד מהדברים החשובים שלמדתי, כשיש לך כסף נזיל הרבה יותר קל לך להשתמש בו בשעת חירום מאשר ללוות אותו בשעת חירום. נשמע אולי מעט פארנואידי אך (ולמרבה הצער) נכון.

שוב, אני מאמין גדול ברכישה מהחסכונות והימנעות מאשראי. אבל ישנם מקרים מסוימים (ולא נפוצים במיוחד) בהם עדיף למנף את הכסף או לקחת הלוואה.

פורסם

sperial - אני מסכים עם מה שאמרת לגבי הקמת משפחה. זה יכול לבוא בהפתעה וזה עלול לשנות תפיסה.

אבל כמו שאני מכיר את עצמי, לאורך השנים, אני יודע לשים את עצמי במצבים שונים ודי לראות איך אני מתנהג בהם. ומכאן גם ההכנות בהתאם.

גם במערכת היחסים שהייתה לי(האהבה הראשונה מה שאומר שהכי איבדתי את הראש) תמיד מה שאמרתי - קרה בסוף.

בלי קשר לזה - לאורך השנים מן הסתם התבגרתי, צורת המחשבה השתנתה אבל יש דפוס מסויים שנשאר אצלי לאורך השנים ובגלל זה

יש דברים מסויימים שאני יכול לומר על עצמי בבטחון מלא.

גם עכשיו וגם כאשר חשבתי שפגשתי את ה'אחת' תמיד המטרה שלי הייתה בראש סדר העדיפויות והקמת משפחה הרבה בהמשך. ואני מדבר על מקרה של בחורה שהייתי בטוח שאני הולך לבלות את כל חיי איתה.

ואגב, מתוך עניין, באיזה גיל הקמת משפחה?

amir74 - א. לא אמרתי ב-5 שנים.

ב. אתה מדבר על הממוצע. אני ממש לא. השאיפות שלי הן הרבה אבל הרבה מעבר והנחישות להשיג אותן גם הרבה מעבר לאדם הממוצע.

לומר שאני אשיג את זה בוודאות אני לא יכול אבל אני בהחלט אנסה ואיאבק להשיג את זה.

פורסם

SMIRO - אני מעריך את היומרות והשאיפות שלך, אך לדעתי אתה די תמים.

1. כדי לחסוך לדירה של 1.5 מיליון ש"ח במשך 10 שנים, יש צורך לשים בצד למעלה מ-10K ש"ח נטו בחודש, וזאת מבלי להתייחס לעלית מחירי הדירות במשך 10 שנים, עליית מדדים וכיו"ב (אגב, דירה של 1.5 מיליון כנראה תעלה באזור 1.7 מיליון לאחר כל העלויות מסביב לרבות עו"ד, מס, שיפוצים וריהוט). בהנחה שמתישהו תהיה לך משפחה וילדים, זה אומר שצריך הכנסה משפחתית ממוצעת של כ-25K נטו בחודש לאורך 10 שנים. אפשרי, אך מאוד מאוד יומרני.

2. גם אם נניח שתצליח לחסוך את הסכום הנ"ל במשך 10 שנים, אזי אני לא מאמין שעם הכנסה שכזו (למעלה מ-50K בחודש ברוטו) תסתפק בדירה של 1.5 מיליון ש"ח, אלא תשאף לבית של 3 מיליון ש"ח, ולכן גם אז תמצא את עצמך ללא דירה. אלה עובדות החיים.

פורסם

שוב, הכל נרדם ע״פ חשיבה רגילה וחישוב של אנשים ממוצעים(גם אם מרוויחים מעל הממוצע).

אמנע מלהגיב לפרטים אך הדברים שנרשמו אינם רלוונטיים לגביי.

אולי התכניות שלי לא יצליחו להוביל אותי למצב הרצוי אבל לגבי זה נצטרך לחיות ולראות.

פורסם

אכן,הדברים נאמרים ע״פ חשיבה רגילה ולאנשים ממוצעים,אשר מרוויחים מעל הממוצע,בוא ניקח את המקרה האופטימי ביותר,נצא מנקודת הנחה שאתה מרוויח 15000 ש״ח,אחלה,עוד נקודת הנחה,אתה גר אצל ההורים כך שאין לך הוצאות(משאיר לך את כל ה15000 ש״ח,למרות שאני,אתה וכל ילד בן 14 יודע שלא קיים מצב כזה).

בוא נניח שהדירה שאתה רוצה לקנות עולה 1000000 ש״ח.

חישוב פשוט 1000 לחלק ב15 שווה 66.6 מכאן שבתרחיש האופטימי(ברמת הבלתי אפשרי)שאני מתאר יקח לך 66 חודשים לקנות דירה,משמע ארבע שנים וחודשיים.

עכשיו בוא ניקח מצב בו מעל הממוצע זה גם 10000 ש״ח לחודש,לאחר כל ההוצאות נשאיר 5000 ש״ח.דירה אמרנו שעולה 1000000 ש״ח,במצב כזה,יקח לך לחסוך לדירה 200 חודשים,אשר הם 16 שנים ושמונה חודשים.

אם אתה מתכנן לעשות אקזיט של מיליונים(בהצלחה עם זה)/הורייך הולכים לעזור לך לרכוש דירה/הורייך פשוט מביאים לך דירה מתנה/אתה עוסק בשיווק רשתי כלשהוא,ממש מאמין במוצר ואתה בראש הפירמידה(בהצלחה גם עם זה)/עוד כמה דברים שלא עולים לראש כרגע אז אכן הדברים האמורים לא רלוונטים לגביך.ובכל זאת אני מאמין שאתה רואה עד כמה קשה להגיע לדירה ללא משכנתא,לא משנה כמה מחושב כלכלית תהייה.

את טעם נרכש,את כמו בירה,כמו סיגריות,כמו קפה.

פורסם

סליחה,שישים ושישה חודשים,הם 5 וחצי שנים ולא ארבע שנים וחודשיים כמו שכתבתי בהודעתי הקודמת,מחסור שעות השינה שלי מתחיל להשפיע כנראה.

את טעם נרכש,את כמו בירה,כמו סיגריות,כמו קפה.

פורסם

דירה זה סיפור אחר.

א. דירה, בניגוד לרכב, זה נכס שאין לו פחת אלא להיפך, ערכו לפעמים עולה.

ב. דירה זה צורך קיומי. אפשר כמובן לשכור, ואם אין עדיין לפחות 20-30% מהסכום אז זה גם עדיף.

ג. לעבור דירה (בגלל גחמות של בעל בית חמדן/דפוק) זה כאב ראש. לכן יש עדיפות מסויימת לבעלות על פני שכירות.

ד. דירה זו הוצאה בגובה 100+ משכורות. רכב משומש סביר ניתן לקנות בסכום של 3-6 משכורות.

ועוד משהו - צריך להתייחס גם לקניית רכב חדש מול רכב משומש.

אם אתה גר ביישוב עם תח"צ זוועתית (או שהתח"צ במסלולים שאתה נדרש לנסוע בהם מבזבזת לך שעות רבות בשבוע) - אז יש הגיון בקניית רכב אפילו ע"י הלוואה.

אבל אין שום הגיון בקניית רכב חדש ע"י הלוואה.

אין כסף וחייבים רכב - סבבה, אז קונים רכב של 20-30K בהלוואה קטנה, ואחרי שגומרים להחזיר אותה מתחילים לחסוך לרכב הבא.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

רכב משומש, נרכש במזומן.

לא מאמינים בהלוואות אצלנו במשפחה, חיים על פי הכסף שזמין כרגע או בעתיד הקרוב.

הלוואות זה בור ללא תחתית (חוץ ממשכנתא שאלא אם כן תקח אותה בחיים לא יהיה לך בית :oops::lol:).

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

wil - למשפט הראשון לא ציפיתי ממך. דירה למגורים היא נכס עם פחת עצום.

אמנם במחירון מחירה עולה, אבל צריך להפחית מזה לפחות שני מרכיבים יקריןם מאוד:

1. תחזוקה שוטפת - בד"כ תחזוקת שבר של צינורות דולפים, דוד מקצר וכל מיני מרעיןן בישין כאלה שעולים לא מעט כסף.

2. עלות המעבר לדירה יותר גדולה - כאן דווקא עלית מחירים כוללת היא בעצם ירידת ערך, כיון שההפרש בין דירתך הקיימת לדירה המשופרת הולך וגדל.

Japanese Engine - המשכנתא היא בור עמוק מאוד. מצד שני - צריך לגור באיזה מקום, כך שבכל מקרה משלמים או שכר דירה או ריבית לבנק. מה יותר זול - איני יודע לחשב וזה עניין מאוד מאוד אישי.

מעבר לכך - לעתים אין ברירה אלא לקחת הלואה. תחשוב על מצב שבו עומד להוולד ילד ואין לך מזומן כדי לקנות לו ריהוט ושאר ציוד. תדחה את הלידה? לא - תדחה את התשלומים, על ידי נטילת הלואה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

sperial - קונים ציוד משומש. זה יוצא זול בעשרות אחוזים

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

רכב חדש - הכל במזומן,לדעתי אין סיבה לקנות מכונית שאתה תשלם עליה כל חודש חוץ מהטיפולים והדלק.

• תוכן חדש...