Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5170 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

איך את\ה קונה את הרכב שלך?  

107 הצבעות

1. 1. איך את\ה קונה את הרכב שלך?

• רכב חדש- מימון בתנאי היבואן
      12
    • רכב חדש- מימון דרך בנק\חברת מימון שלי
      11
    • רכב משומש- מימון
      15
    • רכב חדש \ משומש- מזומן
      61
    • הלוואה מהמשפחה\חברים
      8

פוסטים מומלצים

פורסם

שמח שהשרשור הזה נפתח.

אני מרגיש נבוך במקצת, כי (סלחו לי על הישירות) תמיד חשבתי לעצמי כיצד אוכל לרכוש רכב חדיש והגון בחיי שאחרי הצבא.

אז השתחררתי, התחלתי ללמוד (בן 24 כיום), ירשתי מאבא רכב. אבל התשוקה המוטורית תמיד מבעבעת בי.

ואני תמיד תוהה, כיצד אוכל לרכוש רכב שאני חושק בו (לצורך העניין, לאון FR מהשנתונים האחרונים)

ואני פשוט לא רואה איך זה יכול לקרות. כיום אני סטודנט, אבל מה בעתיד?

אצתרך לעזוב את הבית, ואז שכירות/משכנתא, איך עושים את זה?

לא רק לרכוש רכב, מה עם שיפורים? תחזוקה?

מצד אחד יש לי ותמיד הייה לי את הרצון להחזיק ברכב גודש משופר(טוב אין לי הגדרה אחרת שלא תשמע ילדותית ויומרנית מדי)

אבל אני פשוט לא רואה איך כל זה הולך לקרות, בית/דירה, חתונה....

אני מתנצל על הפשטות והישירות, פשוט באמת שאין לי מי שידריך אותי, וכל מה שיש לי זה "ראיתי, אני יודע שיש דברים כאלו, אני רוצה גם, אני יודע מה המחירים, אבל איך זה הולך לקרות?"

COMP: ARC AUDIO Black 6.2

AMP: GENESIS Series III Four Channel

SUB: ARC AUDIO Black 12V2 D2

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין רלוונטיות לשאלה האם לקנות רכב במזומן או בהלוואה, כל עוד לרוכש יש יכולת לעמוד בתשלומים באופן סביר. הבעיה מתחילה ברגע שהרוכש לוקח הלוואה שהיא גדולה עליו. כל אחד צריך שתהיה לו בקרה ושליטה על הוצאותיו. הדבר נכון לגבי שימוש בכרטיס אשראי (שזה גם כן הלוואה) ולגבי רכישת רכב באותה מידה בדיוק.

כלל האצבע בלקיחת משכנתא הוא לקחת הלוואה שההחזר החודשי שלה לא יעלה על 30% מההכנסה המשפחתית הכוללת נטו. אני מניח שכלל האצבע ברכישת רכב צריך להיות שההחזר החודשי לא יעלה על 10% מההכנסה נטו לחודש.

אגב, כשאני רוכש רכב אני לא מסתכל על כמה הוא יעלה לי במועד הרכישה אלא על כמה הוא יעלה לי במונחי ירידת ערך לאורך תקופת הבעלות. זו השאלה הרלוונטית. זו גם אחת הסיבות לכך שאני - כעיקרון - רוכש רק רכבים משומשים. כמובן שככל שמחזיקים ברכב תקופה ארוכה יותר, אז עלות ירידת הערך פוחתת.

SPEEDY - אתה עדיין צעיר. לדעתי האישית עדיף לחסוך לדירה או לדברים חשובים הרבה יותר מאשר להשתעבד לרכב. עוד יהיו לך הרבה הזדמנויות בחיים לרכוש לעצמך רכב יפה ומוצרי צריכה אחרים. זו הגישה שלי בחיים (יש כמובן לא מעט שיחלקו עלי, וזו זכותם) והיא הביאה אותי בגיל 35 למקום טוב מאוד מבחינה כלכלית.

פורסם

פעם אחת לקחתי הלוואה של שני תשלומים של 5000 ש"ח כי זה הכסף שהיה חסר לי בשביל לקנות את הרכב.

כל 11 הפעמים הקודמות פשוט קניתי במזומן.

את הרכב הבא שלי אני קונה ב3-6 תשלומים (בחו"ל).

פורסם

ל SPEEDY

מבין אותך מאוד, אבל האמת היא שרכב הוא לא הכל בחיים. צריך להיות סדר עדיפויות שיוביל אותך להצלחה בחיים ובעתיד תוכל להרשות לעצמך הרבה דברים ולא לספור כל שקל.תשקיע בעצמך כלומר תשקיע כסף בלימודים או עסק וכך בעתיד יהיה לך הכל.

לדוגמא את הרכב הגודש שרציתי קניתי בגיל 28 אחרי שסיימתי לימודים והייתי בתהליך הכנה לחתונה.

פורסם

ספידי, תתחיל בקטן, לא כל אחד יכול להרשות לעצמו לאון FR מהשנתונים המתקדמים.

למה לא ללכת קודם על איביזה טורבו, אתה באמת צריך רכב משפחתי כמו הלאון?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
SPEEDY - אתה עדיין צעיר. לדעתי האישית עדיף לחסוך לדירה או לדברים חשובים הרבה יותר מאשר להשתעבד לרכב. עוד יהיו לך הרבה הזדמנויות בחיים לרכוש לעצמך רכב יפה ומוצרי צריכה אחרים. זו הגישה שלי בחיים (יש כמובן לא מעט שיחלקו עלי, וזו זכותם) והיא הביאה אותי בגיל 35 למקום טוב מאוד מבחינה כלכלית.

אני מניח שזה עניין של פרספקטיבה, ויכול להיות מאוד שאתה צודק, רק הזמן יגיד לי.

עלינו לארץ ב91, את מירב חיינו כמשפחה העברנו בקרוונים, או בתים בעלי חדר אחד. אז חיי מותרות אף פעם לא הייה.

שלא לדבר על צעצועים ובגדים.

תמיד הכניסו בי את הגישה של "תלמד, תעשה צבא, ואז תוכל לעבוד בעבודה ראויה". (כמו שכבר הזכרת, יש זמן לכל דבר)

ואיך לאמר...בשלב מסויים אתה מתחיל לתהות, איפה הכל? האם לא אזכה בדברים אשר חלמתי עליהם כל חיי?

הרצון להוכיח (בעיקר לעצמי) שגם לי מגיע, שגם אני יכול, וכל חיי חייתי עם שאריות, ודברים משומשים (בגדים, ומה לא)

ופשוט כבר נמאס מזה לפעמים. פשוט נמאס. פשוט בא לך לפעמים להרגיש כמו כולם (כן אני יודע...הכללה גסה).

אז מה שקורה שלמדת 3 שנים,(MCITP,MCITP EA,COMPTIA,MCCDST) מכיוון שאף אחד לא יקח אותך בלי נסיון,אתה מתחיל איפה שהרוב מתחילים-HELP DESK, ואז מוצא את עצמך מגיע למרכזי הערכה,יושב עם אנשים שלא עשו מאומה בחייהם חוץ מטיול בחו"ל, ופשוט מרגיש שעושים ממך צחוק.

מצטער על הפוסט הארוך והלא קשור לת'רד המרכזי, פשוט הפריע לי, והרגשתי שאני חייב לשתף.

ל SPEEDY

מבין אותך מאוד, אבל האמת היא שרכב הוא לא הכל בחיים. צריך להיות סדר עדיפויות שיוביל אותך להצלחה בחיים ובעתיד תוכל להרשות לעצמך הרבה דברים ולא לספור כל שקל.תשקיע בעצמך כלומר תשקיע כסף בלימודים או עסק וכך בעתיד יהיה לך הכל.

לדוגמא את הרכב הגודש שרציתי קניתי בגיל 28 אחרי שסיימתי לימודים והייתי בתהליך הכנה לחתונה.

ברור לי שרכב זה לא הכל, פשוט הכל קורה כל כך לאט אם בכלל...

ספידי, תתחיל בקטן, לא כל אחד יכול להרשות לעצמו לאון FR מהשנתונים המתקדמים.

למה לא ללכת קודם על איביזה טורבו, אתה באמת צריך רכב משפחתי כמו הלאון?

צודק הלאון לא דוגמא טובה (הכוונה הייתה בכללית לרכב חדיש יותר)

פורסם

2 הרכבים הקודמים היו במימון. הנוכחי כבר לא, כי הבנו שעדיף לממן את עצמנו בחסכונות שלנו מאשר לקחת מימון מהבנק, כשבעצם אתה מממן את הבנק בסופו של דבר (עם ריביות מטורפות).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

Punz למי שאוהב רכב,הרכב מדורג גבוה בסדר העדיפויות.

הצלחה חשובה בחיים,אבל מה עם הדברים שאנחנו אוהבים?המרדף אחרי ביטחון כלכלי,בית,ושאר הדברים יכול להימשך שנים על גבי שנים,מה שווה ״ההצלחה״(שכל אחד מגדיר אותה אחרת)בלי אותם דברים שאנחנו נהנים מהם?שמעלים לנו חיוך?

אני יכול להעיד על עצמי,שבלי הנהיגה בסופי שבוע,הייתי משתגע מזמן ולא בציניות,זה הדבר שאני הכי אוהב לעשות ולא אכפת לי אם זה בגרוטאה חבוטה או בספורטיבית,אני אוהב לנהוג וזה גבוה אצלי בסדר עדיפויות.

אני לא אומר לחיות כמו פארזיט ולקחת הלוואות כדי לקנות רכב ב200K כשבפועל ההכנסה החודשית עומדת על 5K ועוד 30K מזומן בבנק.

אפשר תמיד למצוא את הפשרה בין לבין,כמו ספורטיבית ישנה.

פורסם

לדעתי רכב זה התחייבות, לא נכס, למרות שאני מאוד אוהב את הרכב שלי.

את הרכב שלי קניתי ללא מימון, מכספי בלבד.

פורסם

עבור רכישת הרכב שלי נעזרתי בהלוואה פשוטה (לא משנה שזה סכום נמוך, גם בעלות יותר גבוהה הייתי נעזר) הסיבה פשוטה, לא הרבה אנשים מחזיקים עשרות אלפי שקלים לצורך קניית רכב. מה שכן, החזר ההלוואה תוך זמן קצר, זה מעין פשרה בין חייב הלוואה לא אוהב להיות חייב

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

AvielT אני הגעתי לרמה שבה, הייתי מוכן לרכוש סתם איזה רכב פשוט וזול ליום יום (בעתיד היותר קרוב), ומהרכב שיש לי לבנות רכב מוגדש:

ממאזדה 323BG 1.6 אוטומטית - לKLZE/K8-DE/BP מוגדשת/FULL MOTOR מצערות וירקות.

אני יודע בדיוק איך כל זה נשמע. אבל זה גם לא כל כך קשה/רחוק מהמציאות, בהשוואה לרכישת רכב חדש ויעודי במזומן/מימון.

פורסם

את הרכב אבא שלי קנה במימון של 90% מהסיבה ששכר ממוצע של כ9000 שח בחודש עם דירה שכורה ומחיה בסיסית נותנת לנו חסכון של בערך 1000 שח לחודש ל3 נפשות.

ובשביל לקנות רכב שלא דורש טיפולים כל הזמן ואלפי שקלים בשנה בנוסף לתחזוקה ועלות רכב בסיסית, אנחנו נצטרך לחסוך כמעט 6 שנים. ומה בנתיים?

אז יש ריבית, אבל אין לנו בעיה לעמוד בתשלומים.

לא לכולם יש מזל בחיים ואין לנו חסכונות מעבר...

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

קונה אך ורק במה שיש לי בבנק וזה לא נוגע רק לרכבים.

שונא תשלומים שונא מינוסים ושונא הלוואות. שלושת הדברים הללו גורמים למוצר שאני אקנה לעלות יותר ואני לא מרוויח מספיק כסף בשביל לבזבז אותו על הבנקים או חברות האשראי.

הבטחתי לעצמי שההלוואה היחידה שאקח תהיה לדירה ובנתיים אני עומד בזה. גם בנושא הזה ניתן לצמצם (לאחרונה עשיתי מחזור למשכנתא והכנסתי כסף סגור על מנת לצמצם אותה ולשלם פחות ריביות).

לדעתי זו הדרך היחידה להתקדם בחיים כמה שיותר מהר עם הכסף שאתה מרוויח. המשפט האחרון מכוון לבחור שאמר שאם לא מתחייבים לא מתקדמים. אם מתחייבים מתקדמים הרבה יותר לאט כי הכל עולה יותר.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

את הרכב הראשון שלי [משומש] רכשתי במזומן ע"י שבירת חסכונות ע"ס 35K ולאחר דבר אני יכול לומר בבירור שעשיתי טעות מרה. הרכב המדובר הכניס אותי לבור עמוק מאוד בטיפולים לא שגרתיים בתדירות גבוהה מאוד, תוסיפו לזה ביטוחים וטסט והנה וסגרתי שנה בכמעט 12K + ירידת ערך מזעזעת. כל זה על רכב לא נוח ובלי הרבה כוח.

את הרכב השני [חדש] רכשתי מסוכנות צ'מפיון במימון חלקי מינוס מקדמה 40%, ריבית = 3.5.

הייתרונות ברכישת רכב חדש

• רכב חדש, ראש שקט, תענוג צרוף.
  • עלויות הטיפולים הראשונים קטנות יחסית לטיפולים בק"מ ושנתון גבוהים יותר. אפילו ניתן להשיג הנחה משמעותית במעמד הרכישה על טיפול 1 או 2.
  • לא רואה טסט שנתיים.
  • עלות הביטוחים זהה, לפחות אצלי.
  • ירידת הערך תלויה בעיקר בסוג הרכב ובמחיר שהוא נרכש. רכבים שנרכשו במבצע סוף שנה לרוב מצמצמים את ירידת הערך לאחוז מינימלי.
  • בשורה התחתונה אין הוצאות לא מתוכננות.

בכל חודש אני משלם X סכום על הרכב Y על הביטוח וZ הוא חסכון קטן לטיפול הבא.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

• תוכן חדש...