Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא מבין משהו - ממתי רכב זה מצרך חובה? יש אוטובוסים ורכבות.

הרי הבחור (הוירטואלי) שעידן דיבר עליו - נוסע בסובארו שנת 82'. זה רכב לא בטוח ומזהם. אבל זה עדיין רכב, שמשמש את האבא להגעה למפעל, ללקיחת הילדים לביה"ס, לקניות. וליציאות מחוץ לעיר. רכב.

אם הוא בקושי מחזיק את הרכב, סביר שהוא לא דואג שהרכב לא יזהם וכל מיני מכלולי בטיחות הוא יתקן רק אם לא יעבור טסט (ומה יהיה עד הטסט?). שבנאדם נלחם לגמור את החודש, חי את הרגע ונאחז במה שיש הדבר האחרון שמעניינן אותו זה איכות הסביבה ובטיחות האוטו. לא נעים לשמוע. אבל זו המציאות.

אני מעדיף (אישית ולטובת הכלל ולעתיד טוב יותר) שרכב זה (במצב שאותו תיארתי) ירד מהכביש.

מי שלא יכול להחזיק רכב, מכל הבחינות, שלא יקנה אחד. ואם הוא קנה אותו בתקופה שהמצב שלו היה יותר טוב? הרי אתה לא יכול לכפות על בנאדם למכור רכב שמשמש אותו נאמנה והחיים יהיו טיפה יותר קשים בלעדיו (כל פעם שהמשפחה תצטרך לנסוע מחוץ לאזור המקומי שלהם הם יקחו רכבת או אוטובוס אם ישנה אפשרות להחזיק רכב? בכל פעם שיעשו קניות הם יקחו אוטובוס עם הסלים? יעלו שקיות עם מוצרי חלב לרכבת? עשה לי טובה :roll: ) אני דווקא תומך בהצעת חוק הזו אבל חושב שיש לשפר אותה מסביב: חובה על המדינה להוריד את מחיר הנסיעות ברכבת/אוטובוס/מוניות. כמו כן, גם את האוטובוסים המזהמים יש להחליף (אחרת זה הופך את אספקט איכות הסביבה בהקשר למכוניות לאבסורד) ולהרחיב את פעילות קווי הרכבת. פרט לזה, התוכנית, שתגרום לחידוש צי הרכב הכללי בארץ היא טובה.

 

* לפני שיסקלו אותי - כיום קשה מאוד להסתדר ללא רכב אם אתה לא גר בת"א. הרעיון (האוטופי) שלי הוא, שבשנת 2011, הצעת החוק תעבור ותשופר התחבורה הציבורית וכך המשפט הראשון בהודעה הוא רלוונטי והגיוני.

 

גילוי נאות: הכותב בן 22, אין בבעלותו רכב ומעולם לא היה, אבל יכול לקנות רכב בן 5 שנים ולא עושה זאת כי הכסף מיועד ללימודים.

 

גילוי נאות: הכותב בין 17, אין בבעלותו רכב. וככל הנראה לעתיד גם לא יהיה. לא יכול לקנות רכב בכלל. כמו כן הכותב (עדיין) איננו כועס על romer- :wink::wink:

  • תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מבין משהו. כי המדינה תפחית את מחירי המכוניות היא צריכה גם להפחית את מחירי הנסיעה בתחבורה הציבורית? למה?

מצבה העגום של התחבורה הציבורית - ואני הראשון להודות בזה שהוא עגום - לא קשור לעניין הזה כלל.

 

חלאס צביעות. 15 אגורות ייקור בבנזין זה לא מורגש. לא לי, ולא לאותו אבא מירוחם שכבר ספג 15 התייקרויות כאלו. בעוד שאני יכול להבין את סבלו, אני לא חושב שהמדינה צריכה לנהוג לפי העשירון התחתון, כי אז באמת לא יהיה מה לחפש כאן (ונעזוב לרגע את השאלה הנצחית, האם יש מה לחפש כאן גם כרגע).

 

בשורה התחתונה, נכון שמבחינה כלכלית גרידא, מי שעשיר ירוויח בגדול מהצעת החוק.

הם יחסכו עשרות או מאות אלפי שקלים על הרכבים החדשים, ובתמורה רק ישלמו עוד כמה מאות שקלים לשנה על הדלק. נכון. במקום E קלאס - S קלאס. במקום 320 - 330 (אגב, גם כאן אל תשכחו שכל אותן יצירות מוטוריות יגיעו גם לטווח המחירים של משפחתית ממוצעת חדשה, ויעשו את זה הרבה יותר מהר משהן עושות זאת כיום. במילים אחרות, ב.מ.וו 320 בת 5 לכל פועל..). אז הם ירוויחו. כואב?

 

אבל, מבחינה פרקטית, מי שירוויח הכי הרבה יהיה מי שכיום קונה משפחתית בת כמה שנים, ויוכל לשדרג לחדשה.

 

אין מה לעשות. מדינה לא צריכה לחלוב את אזרחיה עד תום, ולא משנה מה מעמדם הכלכלי.

למה משפחה X, משפחה ממוצעת עם הכנסה ממוצעת, לא תוכל לנסוע לחרמון במכונית הכי בטוחה שידה משגת? בגלל שהעשירון התחתון ישלם עוד 15 אגורות על הדלק? לא נראה לי.

 

חלאס פופוליזם, תתחילו לחשוב בהגיון. כן, זה קשה. כן, החיים שלכם קשים (אני חייל, אל תספרו לי על מצוקה כלכלית :wink: ).

אני לא עשיר, אין לי ב.מ.וו וכלי התחבורה העיקרי שלי הוא אופניים.

ואני מצליח לראות מה הטעם בהצעת החוק הזו, ולו רק בשביל היום שיהיה לי סכום כסף כלשהו וארצה לקנות מכונית חדשה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

 

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

סובארו שנת 82' זהו רכב. מסכים. העניין הוא, שכרגע הרכב הזה מסכן הן את המשפחה השלו (במקרה של תאונה) והן את הסביבה (מזהם).

זה שלבחור (אגב, מה המספר טלפון שלו?) לא אכפת מבטיחות ואיכות סביבה, לא עוזר לי לסמפט אותו. אמרתי שיש להוזיל את מחירי הנסיעה במוניות בין היתר, גם למטרות אלו.

בגדול (לדעתי) - על המדינה לפעול להורדת כלי רכב מסוכנים (לא מטופלים מבחינה בטיחותית, לא מתאימים לתקינה מודרנית, מזהמים). על המדינה לפעול להורדת כלי הרכב ולתת לבעל הרכב (לשעבר) את האופציה לקנות רכב חדש (יש מדינות שקונות כלי רכב ישנים ע"מ שיקנו חדשים וכך משפרת את המצב בכבישים מבחינת תחבורה. אם הייתה תעשיית רכב בארץ אז בכלל השמיים היו הגבול - אבל זה נושא אחר).

 

זו דעתי. אני יודע שזו אוטופיה, אבל ככה אני חושב שצריך לעשות.

אגב עידן (זה יהיה מעט אופטופיק, אבל בכ"ז קשור), לגבי לחיות את הרגע - אותו בחור יכול לשכב עם אישתו ולא להשתמש באמצעי מניעה כי זה יקר. אז כרגע הוא נהנה אבל אח"כ יהיו לו 5-8 ילדים והוא לא יוכל לטפל בהם כי אין לו כסף(אתה תטפל בהם בעקיפין בזכות המיסים). אז אני לא מסכים עם העניין הזה של לחיות את הרגע. תמיד צריך לחשוב על העתיד וזו הסיבה שכתבתי את ה'גילוי נאות' בהודעתי הקודמת.

 

כמו כן, עניין הכעס - כתבתי את זה בסארקזם. לא רואה סיבה שתכעס עלי (ואני שמח שאתה לא). הויכוח הוא לגיטימי בין שני אנשים דעות שונות. כל עוד אני ואתה נוהגים בכבוד אחד בשני נוכל אפילו להיות חברים טובים (אז מה עם אתה צ-עיר :twisted: )

בידידות, ע?מר :wink: (תראה, אפילו נתתי לך אופציה להשתמש בשם הפרטי שלי :p )

פורסם
אני לא מבין משהו - ממתי רכב זה מצרך חובה? יש אוטובוסים ורכבות.הרי הבחור (הוירטואלי) שעידן דיבר עליו - נוסע בסובארו שנת 82'. זה רכב לא בטוח ומזהם. אם הוא בקושי מחזיק את הרכב, סביר שהוא לא דואג שהרכב לא יזהם וכל מיני מכלולי בטיחות הוא יתקן רק אם לא יעבור טסט (ומה יהיה עד הטסט?). אני מעדיף (אישית ולטובת הכלל ולעתיד טוב יותר) שרכב זה (במצב שאותו תיארתי) ירד מהכביש.מי שלא יכול להחזיק רכב, מכל הבחינות, שלא יקנה אחד.

אני דווקא תומך בהצעת חוק הזו אבל חושב שיש לשפר אותה מסביב: חובה על המדינה להוריד את מחיר הנסיעות ברכבת/אוטובוס/מוניות. כמו כן, גם את האוטובוסים המזהמים יש להחליף (אחרת זה הופך את אספקט איכות הסביבה בהקשר למכוניות לאבסורד) ולהרחיב את פעילות קווי הרכבת. פרט לזה, התוכנית, שתגרום לחידוש צי הרכב הכללי בארץ היא טובה.

 

* לפני שיסקלו אותי - כיום קשה מאוד להסתדר ללא רכב אם אתה לא גר בת"א. הרעיון (האוטופי) שלי הוא, שבשנת 2011, הצעת החוק תעבור ותשופר התחבורה הציבורית וכך המשפט הראשון בהודעה הוא רלוונטי והגיוני.

 

גילוי נאות: הכותב בן 22, אין בבעלותו רכב ומעולם לא היה, אבל יכול לקנות רכב בן 5 שנים ולא עושה זאת כי הכסף מיועד ללימודים.

 

 

אני רוצה להבין, ניסית לומר שעדיף שבעל הרכב הישן, ימכור את רכבו (לטובת הכלל כמובן..) ויעבור לתחבורה ציבורית? ולא כי בא לו, אלא כי קשה לו להחזיק את האוטו.

 

(המילה קשה במשפט האחרון משקפת המון, תיקחו רגע ותקראו את זה שוב ותראו את מה זה משקף).

 

אתם חושבים שזה קל לבן אדם, בעל משפחה, לעבור ל"תחבורה ציבורית"?

 

כי זה לא נגמר ברכב, זה ממשיך בזה שאין כסף ללימודים לילדים, אין כסף לאוכל, אין כסף לשלם חשמל וכן הלאה.....

 

למה בכלל ליקר? למה להוסיף לבן אדם עוד ועוד קשיים? מה יעזור לממשלה לקחת מהאזרח הקטן שוב ושוב כסף ? רק מרוויחים על הגב שלנו. אה ובאמת תודה רבה, מחירי הרכבים החדשים יוזלו. ספר את זה לבעל המשפחה שלא יכול לגמור את החודש.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

mcyossi, סוף סוף הבנתי שאתה צוחק מאיתנו. עוד לקחתי אותך ברצינות ממקודם.

טוב נו :wink:

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

 

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
[ ... קצת הרבה טקסט אבל נכון מאוד ...]

הויכוח הזה מזכיר לי את הויכוח שהיה כשדיברו על הפחתת מס הכנסה שמיטיבה עם העשירים ודופקת את החלשים, שלא מרוויחים מספיק בשביל לשלם מס. בזמנו קיבלתי באימייל את הטקסט שאני מצרף כאן (מאת אלמוני). אני חושב שהוא מסביר את העניין בצורה פשוטה למדי.

* לפני שיסקלו אותי - כיום קשה מאוד להסתדר ללא רכב אם אתה לא גר בת"א.
לידיעתך התחבורה הציבורית בבאר שבע, למשל, יותר זולה משמעותית מבמרכז.

 

גילוי נאות: הכותב גר בבירת הנגב יותר שנים ממה שראוי להודות בפורום ציבורי*.

 

* סתם. אחלה מקום, ב"ש.

TaxReduction.pdf

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

* לפני שיסקלו אותי - כיום קשה מאוד להסתדר ללא רכב אם אתה לא גר בת"א.
לידיעתך התחבורה הציבורית בבאר שבע, למשל, יותר זולה משמעותית מבמרכז.

 

גילוי נאות: הכותב גר בבירת הנגב יותר שנים ממה שראוי להודות בפורום ציבורי*.

 

* סתם. אחלה מקום, ב"ש.

 

דיברתי על כמות הקווים לכל כיוון מת"א לשאר ערי גוש דן ולא על העלות הכספית של הנסיעה.

תסכים איתי שמשדרות/ערד/דימונה/אופקים אל/מבאר שבע אין כמות זמינה כזו של קווים ביחס לת"א והאיזור.

 

אגב, נולדתי בבאר שבע וסבא וסבתא שלי עברו משם למיתר, אבל לא ראיתי צורך לציין כגילוי נאות :wink:

 

כמו כן, אהבתי את המשל :mm_yeah:

בלתי אפשרי שכל המדינה תעבוד בשביל העשירון התחתון. הדבר רק יגרום שאיפה לבינוניות ומטה כי אנשים יראו שככל שהם מתאמצים יותר כך לוקחים להם יותר ומצד שני, ככל שהם עושים פחות כך הם מקבלים יותר.

פורסם

כתבה נוספת ב-NRG בנושא הצעת החוק של ח"כ רצאבי.

הכתבה די תומכת בעניין הצעת החוק ולמעשה חוזרת על טענות הבעד שהועלו בת'רד הזה, אך בנוסף היא מחדשת מעט (ידעתם כי רמת המיסוי על כלי הרכב עומדת כיום על כ-121% ממחיר הרכב?).

פורסם

עוד מישור שאפשר לחשוב עליו: מושג הזה יחסל את ענף האספנות בארץ.

רק אנשים שיש להם חצר עם חנייה יוכלו להחזיק רכב בטרם יהפוך לאספנות.

המדינה תעודד אנשים למכור את המכוניות שלהם לגריטה, מה שיותיר אותנו חסרי אמצעים להוריש משהו לדורות הבאים.

 

 

עידן.

שכבר התייאש מלחפש אסקורט Mk.1 או קורטינה Mk.3 או כל פורד ישנה מתחת ל1980 מונעת במנוע "Kent" או "Pinto" :cry::cry:

פורסם
עוד מישור שאפשר לחשוב עליו: מושג הזה יחסל את ענף האספנות בארץ.

רק אנשים שיש להם חצר עם חנייה יוכלו להחזיק רכב בטרם יהפוך לאספנות.

המדינה תעודד אנשים למכור את המכוניות שלהם לגריטה, מה שיותיר אותנו חסרי אמצעים להוריש משהו לדורות הבאים.

 

 

עידן.

שכבר התייאש מלחפש אסקורט Mk.1 או קורטינה Mk.3 או כל פורד ישנה מתחת ל1980 מונעת במנוע "Kent" או "Pinto" :cry::cry:

 

כן, כמו באמריקה, שם המיסוי על הרכב הוא באיזור ה0%.

לאנשים עניים אין מכוניות, ובטח שאין שום תעשייה של רכבי אספנות.

 

ביז'ו, תתעורר :lol:

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

 

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
עוד מישור שאפשר לחשוב עליו: מושג הזה יחסל את ענף האספנות בארץ.

רק אנשים שיש להם חצר עם חנייה יוכלו להחזיק רכב בטרם יהפוך לאספנות.

המדינה תעודד אנשים למכור את המכוניות שלהם לגריטה, מה שיותיר אותנו חסרי אמצעים להוריש משהו לדורות הבאים.

 

 

עידן.

שכבר התייאש מלחפש אסקורט Mk.1 או קורטינה Mk.3 או כל פורד ישנה מתחת ל1980 מונעת במנוע "Kent" או "Pinto" :cry::cry:

 

אין לי שום התנגדות שהסובארו הישנה, המתפרקת והמעשנת כמו קטר שנסעה אתמול באיילון תלך לגריטה.

אני מעדיף כך מאשר אותו אחד שמחזיק את הרכב ומזהם את כל הסביבה ימשיך להסתובב איתה ברחבי הארץ.

בלאו הכי, מי שאין לו כסף לרכבים הישנים, במוקדם או במאוחר יזרוק את הרכב באיזה שדה.

מצטער, אבל זה למען עתיד טוב ונקי יותר.

 

הדבר היחידי שאפשר אולי לעשות זה לנסות לסייג את החוק ולהבדיל מכוניות המוגדרות כקלאסיות או החל מגיל מסויים. המדינה תקנה כלי רכב אלו ותאגור אותם (בנגב יש מקום - לכל אלו שיקפצו ויגידו שאין. זה אפילו יעזור לתעסוקה כי יהיה שומר :twisted: ).

ע"מ לשחרר כדי רכב אלו, הקונה (במחיר סמלי נאמר..) לא יוכל להעלות את הכלי בחזרה לכביש עד שלא יתוקן הרכב כך שלא יזהם ולא יסכן את הסביבה (לגיטימי בעיני. אין סיבה לרכב מסוכן לעלות על הכביש).

פורסם

אתה יודע, יש המון מכוניות קלאסיות (קלאסיות? יותר נכון רכב נוסטלגי בשביל מי שמחזיק. מי שמחזיק אספנות זה בנאדם ב95% אצלו זה רגש, 4% אהבה 0.5% הגיון וכל השאר הם סתם לא חשובים).

אם הייתה אפשרות להקים מגרש גדול כזה של אנשים שמאסו ברכב הישן שלהם - פשוט להשאיר את הרכב שם עם הרישיונות.

כואב לראות רכבים שיכולים לתת שיעור לאימפרזה בכל הנוגע לניהוג והנעה (אחורית) מסיימים את חייהם בתור ערוגת פרחים או "עוד" מכונית בערימת פח.

 

הייתי מוכר כלייה בשביל להחזיק איזה אסקורט ישנה או קורטינה. מישהו צריך?

פורסם

תחשבו על זה, 15 אגורות נוספות לכל ליטר דלק שאנחנו קונים. בתמורה ל"הנחה" של 30 אלף שקל בקניית המכונית החדשה שלנו. נניח ורכב ממוצא מתדלק פעמיים בשבוע. כל שבוע. ובממוצע, נפח טנק הדלק עומד על 60 ליטרים, ככה שאנחנו ממלאים ממש לפני שהדלק במיכל אוזל- אנחנו ממלאים בממוצע בערך 50 ליטרים בכל תדלוק, נניח. אז ניקח 15 אגורות, שהם 0.15 ש"ח, ונכפיל בחמישים ליטר. כל זה, פעמיים בשבוע, שמונה פעמים בחודש, 96 (8*12) פעם בשנה. נכפיל את התוצאה של 0.15*50 (7.5) ב-96, ונקבל 720. לאחר שהרפורמה הזאת במיסוי תעבור, אנחנו נשלם 720 ש"ח יותר עבור דלק בשנה. תחשבו על זה, זה מצויין. כדי להפסיד כסף מהשיטה הזאת, אנחנו צריכים להישאר עם אותו הרכב בערך 41 שנה (720\30000).

כל מה שעתה נותר הוא לדאוג לבעיית הפקקים. להקים יותר רכבות, ולהשקיע בתחבורה הציבורית, או מצד שני להקים כבישים חדשים כפיתרון לפקקים. אבל כרגע זה לא משנה.

172

פורסם

לא.

 

מה שאתה אומר זה שאדם ממוצע מתדלק 100 ליטר בשבוע.

זה אומר 400 ליטר בחודש.

וזה אומר, שאתה עושה 4000 קילומטר בחודש (נניח צריכה של 1:10).

כלומר, 52 אלף קילומטר בשנה.

 

בממוצע, רוב האנשים עושים אולי 20 אלף קילומטר לשנה. החישוב שלך מוטעה.

זו לא תוספת של 700 שקל לשנה, זו תוספת של 300-350.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

 

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum


×
×
  • תוכן חדש...