Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ומה בקשר לאלה שלא יכולים לקנות רכב חדש?

כי אתם יודעים, במדינה נאורה כמו שלנו, לא כל אדם יכול לרכוש רכב חדש מהחברה ב200 אלף ש"ח :mad:

אז מה קורה?

העניים נדפקים (מחיר הדלק עולה ובכל מקרה אין להם איך לממן רכב חדש).

והעשירים מרוויחים( יקנו מכוניות חדשות בפחות כסף).

שוב פעם האזרח הקטן אוכל אותה! מחיר הדלק יעלה, ואנחנו נקרא בעיתונים על זה שמכוניות החדשות עולות פחות בגלל החוק החדש.

העשירים מתעשרים ולעניים מתרוקנים הכיסים!

כל התועלת שהחוק הזה יביא זה שהעניים ינסעו פחות ואולי אפילו ימכרו את המכוניות שלהם, כי בסך הכל מכונית זה נטל לא קטן.

הידד לכנסת הגאונה שלנו :puzzled:

I should win a fucking AWARD for being me

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם המחירים ירדו אז כימעת כול מישפחה תוכל לירכוש רכב...אבל באמת האזרח הקטן נידפק בגלל מחירי הדלק...

עכשיו לא כול אחד יכול ליקנות רכב חדש ואיכותי בגלל שמחירים מרצחניים ...

לי למשל יש אופל אסטרה 01 ושנוסעת מ2002 שתגיעה לגיל 5 אני ירצה לימכור אותה ואני יקבל עליה 50-40 אלף שקל ככה...ואם אני ירצה ליקנות אסטרה חדש אני יצטרך להוסיף 70-80 אלף...

לפני שנתיים הייתה לנו אופל אסטרה שנת 96 מכרנו אותה ב39 אלף והוספנו 48 כדי ליקנות חדש מהחנות...

עכשיו צריך להוסיף איזה 70 אחוז...

לדעתי שיוזילו את המחירי המכוניות...שהמחירים יהיו דומים לכול העולם..

פורסם

יהיה לזה יתרון עצום מבחינת בטיחות על הכביש , הגיל של המכוניות ירד והבטיחות תעלה באופן משמעותי :!:

אבל הטח יישמו את שה בשלבים ... קודם ייקרו את הדלק ב 3 ש"ח לליטר וב 2011 יורידו את המיסוי על הרכב .

א) זה לא יקרה אף פעם (אני ממש מקווה שאני טועה )

ב) אני לא חושב שתוכנית של 7-8 שנים היא תוכנית שניתן להתייחס אליה ברצינות .

פורסם
ומה בקשר לאלה שלא יכולים לקנות רכב חדש?

כי אתם יודעים, במדינה נאורה כמו שלנו, לא כל אדם יכול לרכוש רכב חדש מהחברה ב200 אלף ש"ח :mad:

אז מה קורה?

העניים נדפקים (מחיר הדלק עולה ובכל מקרה אין להם איך לממן רכב חדש).

והעשירים מרוויחים( יקנו מכוניות חדשות בפחות כסף).

שוב פעם האזרח הקטן אוכל אותה! מחיר הדלק יעלה, ואנחנו נקרא בעיתונים על זה שמכוניות החדשות עולות פחות בגלל החוק החדש.

העשירים מתעשרים ולעניים מתרוקנים הכיסים!

כל התועלת שהחוק הזה יביא זה שהעניים ינסעו פחות ואולי אפילו ימכרו את המכוניות שלהם, כי בסך הכל מכונית זה נטל לא קטן.

הידד לכנסת הגאונה שלנו :puzzled:

נו מה, אתה ליצן? (אל תענה לי) מחירי המשומשות ירדו באותו שיעור (אם לא יותר; יותר אנשים יעדיפו מכוניות חדשות ומחירי המשומשות יפלו לקנטים).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
מה יעשו מעוטי יכולת ?הדלק ישחוק אותם, זה יביא אותם למכור את הרכב שברשותם. מי יבטיח שמחיר הדלק לא יעלה מעבר ל-15 אגורות ? מה יקרה אם המחיר הדלק בעולם יעלה ?

לפי דעתי, הרעיון להוריד את המיסוי על כלי רכב הוא רעיון טוב, אך הם צריכים למצוא מקור מימון אחר, ולא לגעת בדלק.

שמוליק

בדקת כמה עולה דלק בארץ בהשוואה לאירופה? בדקת כמה פעמים הדלק התייקר בשנה האחרונה או הוזל ב-15 אגורות? כשהייתי ילד לימדו אותי לחשוב לפני שאני מגיב, כדי שלא אצא אידיוט.

גם תוספת של 15 אגורות לא תייקר את הדלק מעבר למחירו ברבות ממדינות אירופה. חוץ מזה, יותר מפעם אחת בשנה האחרונה התייקר כאן ליטר דלק בשיעורים דומים, בעקבות עליית מחירי הנפט בעולם.

כנס לנטקאר או למוטוקאר ותראה שמכוניות חדשות יותר הן גם חסכוניות יותר בשיעור משמעותי הרבה יותר משיעור התייקרות הדלק לפי התוכנית החדשה - ככה שאפילו ההתייקרות הזאת לא תורגש כאשר תוכל לקנות רכב בטוח ומודרני יותר, חדש או משומש, בזול יותר.

ומאיזה מקורות אחרים אתה מציע לממן את הפחתת המיסוי על רכב?

נמנעתי להשיב לך (בגלל שקראת לי אדיוט), אבל אני אשיב לך בכל מקרה.

להזכירך, אנחנו מדינת רווחה. מצבנו הכלכלי יחסית לעולם הוא בכי רע. הפער בין העניים לעשירים הוא גדול יותר. ברגע שיבוצע מהלך כזה, הפער רק יגדל. זה מזכיר לי את התשובה של ביבי שהוא אמר שעכשיו כל אחד יוכל לקנות DVD או מוצר חשמלי אחר. לאנשים אין מה לאכול, הם ממש צריכים DVD.

מחירי הדלק יעלו (נניח ב-15 אגורות ולא יעלו יותר), לאט לאט מעוטיי היכולת ישחקו, יאלצו למכור את התחבורה העצמאית היחידה שלהם. האם תעריפי האוטובוסים גם יעלו ?סביר להניח שכן (הרי הם עד לא מזמן עלו כאשר הדלק הוזל, אז מה עשו פה ? דוגמא מעולה שפוגעת במעוטי יכולת לנייד את עצמם).

לא מעניין אותי מה קורה בעולם. מעניין אותי מה קורה בארץ.

אני לא יודע מי אתה, מה אתה בן כמה אתה או כמה עברת בחיים שלך. אני רק אספר לך על עצמי : אני לא ילד. אני מבין עניין ובמקרה, אני סטודנט לניהול וכלכלה שנה ב'.

אז לבוא ולקרוא לי בשם זה או אחר זה קצת ילדותי הייתי אומר.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
מה יעשו מעוטי יכולת ?הדלק ישחוק אותם, זה יביא אותם למכור את הרכב שברשותם. מי יבטיח שמחיר הדלק לא יעלה מעבר ל-15 אגורות ? מה יקרה אם המחיר הדלק בעולם יעלה ?

לפי דעתי, הרעיון להוריד את המיסוי על כלי רכב הוא רעיון טוב, אך הם צריכים למצוא מקור מימון אחר, ולא לגעת בדלק.

שמוליק

בדקת כמה עולה דלק בארץ בהשוואה לאירופה? בדקת כמה פעמים הדלק התייקר בשנה האחרונה או הוזל ב-15 אגורות? כשהייתי ילד לימדו אותי לחשוב לפני שאני מגיב, כדי שלא אצא אידיוט.

גם תוספת של 15 אגורות לא תייקר את הדלק מעבר למחירו ברבות ממדינות אירופה. חוץ מזה, יותר מפעם אחת בשנה האחרונה התייקר כאן ליטר דלק בשיעורים דומים, בעקבות עליית מחירי הנפט בעולם.

כנס לנטקאר או למוטוקאר ותראה שמכוניות חדשות יותר הן גם חסכוניות יותר בשיעור משמעותי הרבה יותר משיעור התייקרות הדלק לפי התוכנית החדשה - ככה שאפילו ההתייקרות הזאת לא תורגש כאשר תוכל לקנות רכב בטוח ומודרני יותר, חדש או משומש, בזול יותר.

להזכירך, אנחנו מדינת רווחה. מצבנו הכלכלי יחסית לעולם הוא בכי רע. הפער בין העניים לעשירים הוא גדול יותר. ברגע שיבוצע מהלך כזה, הפער רק יגדל. זה מזכיר לי את התשובה של ביבי שהוא אמר שעכשיו כל אחד יוכל לקנות DVD או מוצר חשמלי אחר. לאנשים אין מה לאכול, הם ממש צריכים DVD.

מחירי הדלק יעלו (נניח ב-15 אגורות ולא יעלו יותר), לאט לאט מעוטיי היכולת ישחקו, יאלצו למכור את התחבורה העצמאית היחידה שלהם. האם תעריפי האוטובוסים גם יעלו ?סביר להניח שכן (הרי הם עד לא מזמן עלו כאשר הדלק הוזל, אז מה עשו פה ? דוגמא מעולה שפוגעת במעוטי יכולת לנייד את עצמם).

אני לא יודע מי אתה, מה אתה בן כמה אתה או כמה עברת בחיים שלך. אני רק אספר לך על עצמי : אני לא ילד. אני מבין עניין ובמקרה, אני סטודנט לניהול וכלכלה שנה ב'.

שמוליק

יחסית למבין עניין, אתה מבין מעט מאוד, או לפחות לא בעניין הזה.

שים לב לעובדות הבאות:

1. הצעת החוק מתחייבת לייקור של 15 אגורות במחיר הדלק. היא לא מציינת דבר מעבר לזה. כלומר, כל ייקור נוסף, היה יכול להגרם ממילא ובאופן שרירותי.

2. סביר להניח שמחיר הסולר לא יתייקר, מה שמבטל כל השלכה אפשרית על מחיר התחבורה הציבורית.

3. אחזקת מכונית ישנה, יקרה משמעותית מאחזקת מכונית חדשה. ואני לא מדבר על ג'אסטי שנת 86 (אני אוהב את הדוגמא הזו) מול יאריס חדשה, אלא על ג'אסטי כזו לעומת ג'אסטי שנת 92, למשל. בשורה התחתונה, מחירי המשומשות יתרסקו כך שכל אחד יוכל לשדרג את המכונית שלו הרבה קדימה. מה לגבי בטיחות?

בעצם מה שאתה אומר הוא שנשאיר את המצב הנוכחי כמו שהוא.

ומהו המצב הנוכחי? בוא נראה:

"העשירים" (הטרמינולוגיה הזו קצת צורמת לי, כי קשה לי לראות איך במדינה שלנו גם מישהו שמרוויח 25K לחודש הוא "עשיר", אבל אם אנחנו כבר עוסקים בהודעות פופוליסטיות, יאללה) ימשיכו לקנות מכוניות חדשות ולשלם 95 אחוזי מס קניה (בסך הכל 128 אחוז מיסוי על רכב חדש). הם לא יקנו דברים מפוארים מדי, הם ימשיכו לקנות מאזדה 3 כנראה. עושר של ממש. שוק הרכב המשומש ימשיך להיות חזק, פשוט כי מכונית חדשה אינה בהישג יד, או שהתוספת לחדש מול משומש (אפילו בן שנה-שנתיים) פשוט לא שווה את זה (עניין של הפרש באחוזים בין חדש לישן והתרגום למונחים כספיים אבסולוטיים. ברור שהמחירים של כל הרכבים ירדו בצורה פרופורציונלית אלה לאלה, יהיה שווה יותר לקנות חדש).

"העניים", ימשיכו לאכול את השאריות של "העשירים", כלומר מכוניות עממיות במחירים מופקעים (שלא לומר מופרעים), פשוט בגלל ששוק המשומשות חזק בטירוף ביחס לשווקי משומשות אחרים בעולם (וכבר היו מי שרצו לנצל את זה ולהתחיל ייבוא של משומשות).

בשווקים רבים בעולם, אובדן הערך הוא משהו כמו 50 אחוז בשלוש שנים!

אם היית קצת מבין בעניין הזה, בוודאי היית רואה שמי שעשיר באמת, לא נרתע מהמיסוי המטורף (אפילו לא משערי היורו, רחמנא ליצלן). הוא קונה.

גם המעמד הגבוה של השכירים נוסע במכוניות חדשות, ותודה לליסינג.

מי באמת משלם את מחיר המיסוי, על ידי נסיעה במכוניות מזהמות, מיושנות, מסוכנות ויקרות?

העניים שלך. כן. הם.

צדקת בדבר אחד: אתה באמת במקרה סטודנט לכלכלה.

:shock:

('צטערת, הודעות זולות כאלו מרגיזות אותי)

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

שמוליק

שמוליק

שים לב לעובדות הבאות:

1. הצעת החוק מתחייבת לייקור של 15 אגורות במחיר הדלק. היא לא מציינת דבר מעבר לזה. כלומר, כל ייקור נוסף, היה יכול להגרם ממילא ובאופן שרירותי.

2. סביר להניח שמחיר הסולר לא יתייקר, מה שמבטל כל השלכה אפשרית על מחיר התחבורה הציבורית.

3. אחזקת מכונית ישנה, יקרה משמעותית מאחזקת מכונית חדשה. ואני לא מדבר על ג'אסטי שנת 86 (אני אוהב את הדוגמא הזו) מול יאריס חדשה, אלא על ג'אסטי כזו לעומת ג'אסטי שנת 92, למשל. בשורה התחתונה, מחירי המשומשות יתרסקו כך שכל אחד יוכל לשדרג את המכונית שלו הרבה קדימה. מה לגבי בטיחות?

"העשירים" (הטרמינולוגיה הזו קצת צורמת לי, כי קשה לי לראות איך במדינה שלנו גם מישהו שמרוויח 25K לחודש הוא "עשיר", אבל אם אנחנו כבר עוסקים בהודעות פופוליסטיות, יאללה) ימשיכו לקנות מכוניות חדשות ולשלם 95 אחוזי מס קניה (בסך הכל 128 אחוז מיסוי על רכב חדש). הם לא יקנו דברים מפוארים מדי, הם ימשיכו לקנות מאזדה 3 כנראה. עושר של ממש. שוק הרכב המשומש ימשיך להיות חזק, פשוט כי מכונית חדשה אינה בהישג יד, או שהתוספת לחדש מול משומש (אפילו בן שנה-שנתיים) פשוט לא שווה את זה (עניין של הפרש באחוזים בין חדש לישן והתרגום למונחים כספיים אבסולוטיים. ברור שהמחירים של כל הרכבים ירדו בצורה פרופורציונלית אלה לאלה, יהיה שווה יותר לקנות חדש).

"העניים", ימשיכו לאכול את השאריות של "העשירים", כלומר מכוניות עממיות במחירים מופקעים (שלא לומר מופרעים), פשוט בגלל ששוק המשומשות חזק בטירוף ביחס לשווקי משומשות אחרים בעולם (וכבר היו מי שרצו לנצל את זה ולהתחיל ייבוא של משומשות).

אם היית קצת מבין בעניין הזה, בוודאי היית רואה שמי שעשיר באמת, לא נרתע מהמיסוי המטורף (אפילו לא משערי היורו, רחמנא ליצלן). הוא קונה.

מי באמת משלם את מחיר המיסוי, על ידי נסיעה במכוניות מזהמות, מיושנות, מסוכנות ויקרות?

העניים שלך. כן. הם.

1)וכשמחירי חניות הנפט בעולם יעלו , מי יבטיח שבארץ המחירים לא יעלו ?

2)מחירי התחבורה הציבורית עלו בחודש האחרון. מה תאמר על זה ?

3)אחזקת מכונית ישנה לא בהכרח יקרה מאחזקה של מכונית חדשה. במכונית חדשה אתה תשקיע במוסכים מורשים, יעלה לך יותר.

4)אני לא אומר בואו נשאיר את המצב כמו שהוא. גם לפי דעתי צריכים להוריד חלק מהמיסוי מכלי רכב חדשים. רק מפריע לי שבעקבות זה, מחירי הדלקים יעלו ואף אחד לא יוכל להבטיח שהם לא יעלו ביותר. נניח והם עולים ? אז מה הלאה ? נחזיר שוב את המיסוי על כלי הרכב ? צריך למצוא פתרון ולהכין לו תכנית גיבוי למקרה ש...

5)בן-אדם שבקושי מרוויח 4500 נקי, ויש לו משפחה וג'אסטי מקרטעת, אני מיד רואה אותו מזמין בסוכנות רכב חדש. בעצם הוא כבר הזמין לא ?

6) אדם שמרוויח 25K היום , במדינה שלנו, הוא עשיר. אני לא יודע היכן אתה חי (בטח בשכונה יוקרתית) ואתה רגיל להכנסה גבוהה, ברור שתגיב כך. אדם כמוך הוא לא מציאותי.

7)ברור שלעשירים לא מזיז ממיסוי גבוה והעניים אוכלים אותה. על פונקציה צריכה פרטית ועל פונקציית חסכון שמעת ?(אתה בטח מכיר.. )

שמוליק

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

מי שאחרי הכל נדפק הם אנשים כמוני.

אני בעצם הכי נדפק פה. אם החוק הזה יעבור :evil:

אני לא מתכוון לרכוש רכב חדש, אני נטול הכנסה.

ואם אני אצליח למצוא עבודה, המקסימום שאני אצליח להגיע אליו בקניית רכב הוא 30 אלף ש"ח מקסימום במקרה הטוב.

(לגבי מי שאמר- אני לא שמתי לב שהתייחסו ברצינות לנושא המשומשות ואמרו שהמחירים שלהם ירדו).

אז אני ממן אחרי הכל דרך הדלק את העשירים, הם יקנו מכוניות חדשות בזול ואני ישלם עוד 15 אג' לליטר עד התייקרות הבאה.

במילים אחרות אני מספסד את העשירים :evil:

ויש הרבה במצב שלי.

פורסם

שמוליק

שמוליק

שים לב לעובדות הבאות:

העניים שלך. כן. הם.

1)וכשמחירי חניות הנפט בעולם יעלו , מי יבטיח שבארץ המחירים לא יעלו ?

2)מחירי התחבורה הציבורית עלו בחודש האחרון. מה תאמר על זה ?

3)אחזקת מכונית ישנה לא בהכרח יקרה מאחזקה של מכונית חדשה. במכונית חדשה אתה תשקיע במוסכים מורשים, יעלה לך יותר.

4)אני לא אומר בואו נשאיר את המצב כמו שהוא. גם לפי דעתי צריכים להוריד חלק מהמיסוי מכלי רכב חדשים. רק מפריע לי שבעקבות זה, מחירי הדלקים יעלו ואף אחד לא יוכל להבטיח שהם לא יעלו ביותר. נניח והם עולים ? אז מה הלאה ? נחזיר שוב את המיסוי על כלי הרכב ? צריך למצוא פתרון ולהכין לו תכנית גיבוי למקרה ש...

5)בן-אדם שבקושי מרוויח 4500 נקי, ויש לו משפחה וג'אסטי מקרטעת, אני מיד רואה אותו מזמין בסוכנות רכב חדש. בעצם הוא כבר הזמין לא ?

6) אדם שמרוויח 25K היום , במדינה שלנו, הוא עשיר. אני לא יודע היכן אתה חי (בטח בשכונה יוקרתית) ואתה רגיל להכנסה גבוהה, ברור שתגיב כך. אדם כמוך הוא לא מציאותי.

7)ברור שלעשירים לא מזיז ממיסוי גבוה והעניים אוכלים אותה. על פונקציה צריכה פרטית ועל פונקציית חסכון שמעת ?(אתה בטח מכיר.. )

שמוליק

1. אף אחד. מה הקשר? עכשיו הם לא יכולים לעלות?

2. כן, רק שאף אחד לא הוריד את המיסוי על רכב. ושוב, מה הקשר? המחירים האלו תלויים בעוד דברים רבים מלבד הדלק (למרות שלפעמים משתמשים בדלק כתירוץ להתייקרות).

3. בדוגמא שהבאתי, ג'אסטי שנת 86 לעומת ג'אסטי שנת 92, אני לא רואה אף אחד מטפל במוסך מורשה. האם מוסכים מורשים הם תמיד יותר יקרים?

4. אין קשר!!!. בהצעת חוק המדוברת, בה אנו דנים, מדובר על 15 אגורות. לא יותר, לא פחות. קח, בבקשה, את גרף מחיר הבנזין. עכשיו תזיז את כולו למעלה ב15 אגורות. זה הכל.

5. אתה באמת לא מבין את הקשר בין שוק החדשות לשוק המשומשות? כי אם כן תגיד לי, ואני לא אטרח אפילו להגיב.

6. במונחים מערביים, מי שמרוויח כאן 25K לחודש הוא לא עשיר. הוא מעמד ביניים אמיד.

7. יש לי קצת common sense במקום. מה תגיד על זה?

כיצד, שמוליק, אתה לא רואה שאלו שקנו מכוניות חדשות - ימשיכו לקנות מכוניות חדשות (גם אם יותר יקרות ומפוארות; האם זה מפריע לך?). הם קנו מכוניות חדשות, והם ימשיכו לקנות מכוניות חדשות.

מי שירוויח הוא כל היתר, שבמקום לקנות מכונית בת X שנים, יקנו מכוניות בת 1/2X שנים.

ושוב, במשפט אחד: ברגע שזה יקרה, שוק המשומשות יקרוס ויתאים את עצמו לשווקי המשומשות מסביב לעולם. זה ישדרג את כולם.

(והנה, קצת בשביל לוחמים חברתיים כמוך: "העשירים", אותם בני נבלה שברוב חטאם משלמים למדינה 60 אחוז מס.. סליחה, התכוונתי, מרוויחים יותר מ25K בחודש, יאבדו הרבה מערכם של המכוניות החדשות והמשוחתות שלהם - מאזדה 3, מגאן II, ויתר רכבי השרד מנקרי העיניים. אז תוכל גם לשמוח לאידם).

פורסם

ממש מסכן מי שמרוויח 25K בחודש... אני ממש מרחם עליו, מחיר הרכב שלו יצנח פלאים.

תגיד לי איפה אתה חי??!! אתה במדינה עם 300 אלף מובטלים(מתוך 6 מליון איש)! לאנשים אין אוכל לתת לילדים שלהם! בעוד אחרים נהנים עם מכוניות חדשות, והם מחליפים אותן לחדשות יותר כל שנה שנתיים, וממש מצוברחים מזה שמחיר הדלק הולך לעלות.

אז אל תגיד לי ש25K במדינה הזאת זה רק מעמד ביניים אמיד ולא עשיר!

בשביל להיות עשיר במדינה הזאת לא צריך להיות מליונר. דירה חדשה ללא משכנתא, מכונית חדשה ומנוי לקאנטרי קלאב השכונתי פלוס משכורת של 25K שקל מספיקים.

רק כדי להכניס אותך קצת לפרופורציה.

פורסם

זה הולך והופך לאוף טופיק מהר, מהר מדי, אבל רק שתבין שמ25K ברוטו, נשאר לך משהו כמו 15K נטו. אני לא רואה מישהו קונה מזה דירה בלי משכנתא, ולא מכונית יותר מפוארת ממאזדה 6.

חוצמזה, חשבתי שהמעמד הנמוך יסבול מזה שמחיר הדלק יעלה. לא הגבוה. אני כבר מבולבל :roll:

נערך בשביל להסב את תשומת ליבך להסתייגות "במונחים מערביים" ששמתי שם, בכוונה. אפילו אתה סימנת את זה באדום. תקרא טוב, וא זתחשוב. ואז תגיב.

חבל להתווכח איתך.

אוף. :roll:

פורסם
זה הולך והופך לאוף טופיק מהר, מהר מדי, אבל רק שתבין שמ25K ברוטו, נשאר לך משהו כמו 15K נטו. אני לא רואה מישהו קונה מזה דירה בלי משכנתא, ולא מכונית יותר מפוארת ממאזדה 6.

חוצמזה, חשבתי שהמעמד הנמוך יסבול מזה שמחיר הדלק יעלה. לא הגבוה. אני כבר מבולבל :roll:

נערך בשביל להסב את תשומת ליבך להסתייגות "במונחים מערביים" ששמתי שם, בכוונה. אפילו אתה סימנת את זה באדום. תקרא טוב, וא זתחשוב. ואז תגיב.

חבל להתווכח איתך.

והם מחליפים אותן לחדשות יותר כל שנה שנתיים, וממש מצוברחים מזה שמחיר הדלק הולך לעלות.

בנקודה הזאת אתה צודק, התכוונתי לומר שהם יהיו מצוברחים ממחיר המכוניות שלהם שהולך לרדת, אבל עדיין אותו עיקרון.

פורסם

חבל להתווכח איתך.

והם מחליפים אותן לחדשות יותר כל שנה שנתיים, וממש מצוברחים מזה שמחיר הדלק הולך לעלות.

בנקודה הזאת אתה צודק, התכוונתי לומר שהם יהיו מצוברחים ממחיר המכוניות שלהם שהולך לרדת, אבל עדיין אותו עיקרון.

פורסם

חבל להתווכח איתך.

אין טעם להעביר את זה לאוף-טופיק. אנו דנים פה במשהו. אם הנושא יועבר לאוף-טופיק, הנושא יחדל מלהיות רציני (כך אני חושב).

למרות שבחלק מדברייך אני מסכים איתם, ויש חלק שאני חולק עליהם, תרשה לי קודם להגיב בזה שאני מעריך אותך (זו לא חנפנות).

לבנתיים, כל מה שעשו, כל הרפורמות, כל השינויים שנעשו במדינה הזאת, לא הטיבו עם העניים כמו שהטיבו עם העשירים. אני בספק אם במקרה הנ"ל המצב ישתנה. הלוואי ונבואתך תתגשם. איך אני איתך ?

שמוליק

פורסם

הצעת החוק מדברת על 15 אגורות לליטר. לא משנה כמה יעלה ליטר בזמן נתון, 15 אגורות לרכב חדש זה במקרה הכי גרוע, בערך 375 ש"ח לשנה (31.25 ש"ח לחודש): רכב שעושה 25,000 ק"מ בשנה ואוכל 1 ל-10 (הנתון האחרון הוא רק לטובת נוחות החישוב - והרי מכוניות חדשות אוכלות פחות בנסיעה משולבת ולא ספורטיבית).

רכבים ישנים אוכלים דלק יותר מאשר חדשים, כך שעלות הדלק מתקזזת.

ואני אחזור על מה שרשמתי קודם: לטווח ארוך, כאשר מוסיפים את האמינות היחסית של רכבים חדשים על ישנים וכן אחריות (שנתיים-שלוש לרוב) יוצא שמשתלם לקנות רכב חדש (במידה והחוק יצא לפועל). וזה עוד לפני שמכניסים למשוואה ערכים כמו בטיחות וזיהום אוויר (קשה לכמת בכסף..).

• תוכן חדש...