Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לחסוך כסף, אפשר במצב שלי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, אני סטודנט ללימודי הנדסאי חשמל (י'ג-י'ד)

לפני צבא, אני בן 19, מאז גיל צעיר אני עובר, ותמיד היה לי את ה"דמי כיס" שלי מבלי לבקש מההורים, אפילו הייתי עוזר להורים מסיבות כאלו או אחרות.

כיום אני מרוויח בחודש בממוצע כ 1500-1700 שקל..

יוצא לי חודש פחות ויוצא לי חודש 2500, עכשיו ההוצאות היחידות שלי כביכול, זה הפלאפון, פה ושם הוצאות על הרכב של אבא שלי שאני מוציא על דלק לעיתים נדירות כי אני לא נוסע נסיעות ארוכות וכרגיל, כמו כל ילד לצאת פה ושם, בגדים וממש בקטנה.

עכשיו תמיד רציתי לעשות לעצמי תוכנית חיסכון, לפני שנה עשיתי בבנק תוכנית חיסכון שכל חודש 1000 שקל נסגרים אצלי, ככה פעלתי 4 חודשים ואז ממש ממש הזדקקתי לכסף ובגלל שיש לי גאווה גדולה, אז לא רציתי שאבא ישלם על המכללה, ושילמתי לבד!

סיימתי לשלם על הלימודים בכללי!

נשאר לי שנה עד לגיוס ואני רוצה לאסוף כסף, זה הגיוני עם הסכום שאני מרוויח לחסוך משהו?

זה לגיטימי בכלל או שפשוט אהנה כל משכורת מהכסף שיש לי כי גם ככה זה גרושים...

וגדולים ממני ייעצו לי שעדיף להגיע לצבא עם סכום כסף מסויים, משהו...

איך להתנהל?

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

אני בדעה שתמיד כדאי לחסוך כי כל שקל שתחסוך היום יכול לעזור לך בעתיד. מן הסתם, אתה לפני גיוס ורוצה לבלות אז אל תמנע מעצמך כלום, אבל התנהלות כלכלית נכונה יכולה לעזור לך לחסוך קצת כסף שבוודאות תמצא דרך טובה יותר לבזבז אותו בעתיד במקום סתם לקנות עוד שתי בירות בפאב או משהו דומה. נראה שגם אתה חושב ככה, אז אתה בדרך הנכונה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תחסוך לך קצת לפחות לתקופת הצבא שלא תהיה מהחיילים שתמיד במינוס. אם אתה רוצה לעשות\לקנות משהו לעצמך, תוכל לעשות זאת בלי דאגה כלכלית.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

עצה שלי,

לפני הגיוס בזמנו עבדתי כמה חודשים, כדי שיהיה כסף למותרות זמין תמיד בזמן הצבא.

ברגע שהתחלתי לקבל משכורת לוחם בצבא, פתחתי תוכנית חסכון - כל חודש 300 טבין ותקילין הצידה.

בסוף הצבא, יצאתי עם פלוס, אחרי שבכל יציאה שלי הביתה הגדרתי לעצמי שאני הולך להנות כמה שיותר (בכל זאת שריונר..)

אגב, החסכון הזה עדיין ממשיך אצלי כמה שנים, כי את ה300 ש"ח האלה, אני כנראה לא כ"כ מרגיש כשהולכים אוטומטית הצידה - אז שיהיה להם בכיף.

תחסוך ככה משהו כמו 7000 בצד, לתקופת הצבא, לכל מה שלא תזדקק לו.

בהצלחה!

פורסם

לא הבנתי משהו בסיסי בתיאורים שלך..

אם אתה מרוויח 1700 ש"ח בחודש ומוציא 2500 ש"ח בחודש, איך בדיוק אתה רוצה לחסוך 1000 ש"ח בחודש?! הריבית הזעומה שאתה מקבל על החיסכון שלך מתקזזת כמה פעמים עם הריבית על המינוס שכנראה יש לך.

זה אחלה לחסוך וזה אחלה להגיע לצבא עם כסף בצד אבל אם אין לך כסף מאיפה תחסוך??

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא הבנת את הכוונה. הוא התכוון שיש חודשים שבהם הוא מכניס 2500, ויש חודשים שפחות, והממוצע הוא באזור 1500-1700.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
לא הבנתי משהו בסיסי בתיאורים שלך..

אם אתה מרוויח 1700 ש"ח בחודש ומוציא 2500 ש"ח בחודש, איך בדיוק אתה רוצה לחסוך 1000 ש"ח בחודש?! הריבית הזעומה שאתה מקבל על החיסכון שלך מתקזזת כמה פעמים עם הריבית על המינוס שכנראה יש לך.

זה אחלה לחסוך וזה אחלה להגיע לצבא עם כסף בצד אבל אם אין לך כסף מאיפה תחסוך??

מה אתה אמיתי?

כתבתי במפורש, שאני מרוויח בממוצע כ 1700-1500 ש"ח.

יש חודשים שאני מרוויח פחות ויש חודשים שאני עושה 2500 ש"ח, מה לא מובן.

איפה ראית שאני מרוויח 1700 ומבזבז 2500?

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

הפירוש של nitch נראה לי יותר הגיוני

נחבר זאת לשרשור האחר של משכנתא 100% מהנכס ונראה שתי התנהלויות כלכליות שונות לחלוטין.

כל הכבוד על המחשבה כל הכבוד לביצוע .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
מה אתה אמיתי?

כתבתי במפורש, שאני מרוויח בממוצע כ 1700-1500 ש"ח.

יש חודשים שאני מרוויח פחות ויש חודשים שאני עושה 2500 ש"ח, מה לא מובן.

איפה ראית שאני מרוויח 1700 ומבזבז 2500?

יכולת להקפיד מעט יותר על תחביר ומבנה משפט כדי להפוך את הדברים שלך לברורים יותר.

לכתוב יוצא לי 2500 ואז לפרט הוצאות עשוי לגרום לקורא להבין ש2500 הוא סך ההוצאות.

מעבר לכך, אתה יכול לפנות לאנשים במעט יותר כבוד. "מה אתה אמיתי?" היא אמירה שאיננה מכבדת את בעליה בהקשר הזה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
מעבר לכך, אתה יכול לפנות לאנשים במעט יותר כבוד. "מה אתה אמיתי?" היא אמירה שאיננה מכבדת את בעליה בהקשר הזה.

:mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah:

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לחסוך זה state of mind. אם תתחיל עם זה בגיל צעיר אז תמשיך את זה בגיל מבוגר.

אם לא תתחיל את זה בגיל צעיר, אז בגיל מבוגר יותר יהיה לך קשה יותר להתחיל לחסוך.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אני גם הייתי ככה, איכשהו חסכתי מספיק עד הצבא (אחרי י"ד) כדי להגיע לצבא כל יום בפיאט פנדה. להשקיע את הכסף אין יותר מדיי איך.. לא תרוויח כמעט כלום.

אתה אומר שכל חודש סגרת 1000 ועמדת בזה 4 חודשים, עכשיו לא אמורים להיות לך עוד הוצאות גדולות - תמשיך בחסכון הזה, תשתדל לא לקנות דברים שלא באמת צריך ויציאות והנהות למינהם גם אפשר לחסוך בסוג היציאה. ככה בגיוס יהיה לך לפחות 12000 ש"ח.. מכובד! אותם תוכל לבזבז על יציאות ואוכל בזמן הצבא.

בצבא מאוד מומלץ שיש כסף בצד, כי הרי לא תצליח להסתדר עם 356 שקל בחודש.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אני לא רואה שום קושי בלחסוך + - 1000 שקל בחודש בגיל שלך עם המשכורת שציינת.

כשהייתי בערך באותו גיל(קצת צעיר יותר) ולא למדתי - לא הייתי מגיע לבזבוזים בסכומים של 1500-1700 שקל. נראה לי הזוי גם אלא אם כל הזמן תקנה בגדים יקרים וכל הזמן תזרוק כסף לאוויר.

מציע לך בחוזקה לחסוך כי כסף תמיד יועיל לך. אתה עדיין צעיר ולומד כרגע. בצבא אולי תצטרך כסף וזה תמיד טוב שיש לך, אחרי הצבא בטוח תצטרך כסף במיוחד אם תרצה ללמוד לתואר וכו' ככה שכסף תמיד טוב שיהיה.

פורסם

תשתדל להנות מהתקופה של לפני הצבא,אבל גם לא ״להשתגע״ עם ההוצאות,להיכנס לצבא עם סכום מסויים זה טוב ואפילו חכם,המשכורת שלך בתור חייל היא פשוט בזיונית והיא לא תספיק לך להרבה דברים,במיוחד אם אתה הולך להיות לוחם שיוצא לבית אחרי 17 יום ורוצה להספיק הכל מהכל,חשבון הפלאפון לדוגמא, יצמצם לך את המשכורת לפחות בחצי.

פורסם

וזכור, אם אתה חוסך לבילויים בזמן הצבא, תמחר פנימה גם מחיר של הפלה, על כל צרה שלא תבוא.

לפני 22 שעות, hans כתב:

• תוכן חדש...